Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ανάλυση 4 εταιριών.... Γενική Εμπορίου - EΛBE - Creta farm - Profile

Καλοκαιρινές αναλύσεις 4 εταιριών ..... Γενική Εμπορίου, ΕΛΒΕ, Creta Farm και Profile.




ΓΕΒΚΑ
Εταιρία θωρηκτό .... τι εννοούμε όταν λέμε εταιρεία θωρηκτό?? Εννοούμε τις εταιρίες οι οποίες κάτω απο πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως πτώχευση της Ελλάδος, μνημόνια και έλευση Τσιπροκαμένων στην εξουσία, θωρακίζονται και δεν απειλείται η ύπαρξη τους.

Τι έχει καταφέρει η ΓΕΒΚΑ!!!
1) Να μειώσει τις συνολικές της υποχρεώσεις στα 8,2 εκατ. ευρώ, απο 26,2 εκατ. ευρώ το 2008 .... αυτό επιτεύχθηκε με τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού στα 2,6 εκατ. ευρώ απο 20,2 εκατ το 2008.
Μείωσε κατά 17,6 εκατ. ευρώ το δανεισμό της μέσα στη δυσκολότερη οικονομική κατάσταση που έζησε η χώρα.

2)Οι απαιτήσεις του ομίλου έχουν πέσει στα 7,8 εκατ. ευρώ απο 20,4 εκατ. το 2008.

Συνολικές λειτουργικές χρηματοροές απο το 2008 = 27,9 εκατ. ευρώ
Συνολικά καθαρά κέρδη απο το 2008 = 6,5 εκατ. ευρώ
Συνολικές αποσβέσεις απο το 2008 = 3,5 εκατ. ευρώ.

Τι να λέμε τώρα. Εταιρία ΘΩΡΗΚΤΟ.

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 22,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,94 ευρώ, ήτοι η μετοχή στα 0,486 διαπραγματεύεται στο 0,5 της BV.
Τι προβληματίζει την αγορά .... τους Τάκαρους δηλαδή. ΟΚ η εταιρία είναι θωρακισμένη και διαπραγματεύεται στο 0,5 της BV ... θα έπρεπε κάλλιστα να διπλώσει, όμως .....

ενώ απο τη μια η εταιρία θωρακίζεται, απο την άλλη δείχνει σαν να έχει κατεβάσει διακόπτες και δεν πιστεύει ότι η ανάπτυξη είναι κοντά.
Τα κέρδη της είναι της τάξης των 0,02 με 0,03 ευρώ ανά μετοχή (538 χιλιάδες καθαρά κέρδη το 2016) ενώ δεν φαίνεται η διοίκηση να πιστεύει ότι τα άσχημα είναι πίσω ... οπότε θα έπρεπε να αυξάνει αποθέματα , να ανοίγει τραπεζικό δανεισμό και να προσδοκά αύξηση πωλήσεων.

Οι πωλήσεις έχουν σταθεροποιηθεί στα 24 με 25 εκατ ευρώ τα 5 τελευταία χρόνια ... όταν κάποτε έκανε πωλήσεις 41 και 42 εκατ. ευρώ (2006, 2007)... το αποτέλεσμα είναι η κερδοφορία να είναι μειωμένη και να διαπραγματεύεται με ένα Ρ/Ε της τάξης του 20 με 30.

Αν καταφέρει να βελτιώσει την κερδοφορία της, δηλαδή να βγάζει κέρδη μετά φόρων πέριξ του 1,5 εκατ. ευρώ .... τότε η μετοχή θα ξεκινήσει να κινείται προς το 1,5 ευρώ ... σε πρώτη φάση.
....................................................................
Η ανάλυση της ΓΕΒΚΑ έγινε στις 27/7/2017 με τιμή στο ταμπλό 0,486


ΕΛΒΕ
Πρόκειται για άλλη μια εταιρία καλά θωρακισμένη και με πολύ καλό management απο τον κύριο Κιτσικόπουλου.
Τον Οκτώβριο του 2014 προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής της (51%) της θυγατρικής της CALIN .. εισέπραξε 11,5 εκατ. ευρώ και έκτοτε κάθεται στο ρευστό.
Έκανε και άλλο ένα καλό ... διέκοψε τη δραστηριότητα παραγωγής έτοιμων γυναικείων ενδυμάτων και το γύρισε σε ρούχα εργατικής ένδυσης. Έτσι η μητρική έπαψε να παράγει ζημιές .... και γύρισε σε κερδοφόρες χρήσεις. 415 χιλιάδες ευρώ κέρδη το 2015, 524 χιλιάδες καθαρά κέρδη το 2016.

Άρα σήμερα ΕΛΒΕ = εργατική ένδυση + ένα ποσοστό 30% στη ΛΗΤΩ Α,.Ε (Παιδικά πολυκαταστήματα) .... έχει κάνει και ένα μικρό άνοιγμα στα φωτοβολταϊκά.
Το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει συνολική ισχύ 4,7 MW

Τα ίδια κεφάλαια της ΕΛΒΕ ανέρχονται σε 17,5 εκατ. ευρώ ... 5,29 ευρώ ανά μετοχή και έμειναν ανέγγιχτα, κατά τη διάρκεια της πτώχευσης της Ελλάδος.
17 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια είχε και το 2008, όμως απο τότε έχει δώσει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ = 4,7 εκατ. ευρώ.

Στο ταμείο υπάρχουν 2 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν τον τραπεζικό δανεισμό του 1,9 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν και 4,3 εκατ ευρώ τοποθετημένα (ΚΑΚΩΣ για εμένα) σε διεθνής ομολογίες και αμοιβαία κεφάλαια.

Οι πωλήσεις ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ CALIN σαφώς και είναι πεσμένες στα 23,3 εκατ. ευρώ , απο 52,4 εκατ. (με CALIN) το 2014.
Τα κέρδη μετά φόρων στα 566 χιλιάρικα (0,17 ευρώ ανά μετοχή) απο 154 χιλιάρικα (0,05 ευρώ ανά μετοχή) το 2016.

Η μετοχή θεωρείται υποτιμημένη, με τη διαφορά ότι ουσιαστικά δεν έχει αναπτυξιακό project .... ας πάρει και τα 4,3 εκατ. να τα βάλει στο ταμείο της, τι θέλει και μπλέκει με πράγματα που δεν τα γνωρίζει. Το πάθημα με ΜΙΝΙΟΝ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ δεν του έγινε μάθημα του Κιτσικοπουλου?

....................................................................
Η ανάλυση της ΕΛΒΕ έγινε στις 3/8/2017 με τιμή στο ταμπλό 2,29



CRETA FARM είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια
Think Globally, Act Locally δηλαδή Σκέψου Παγκόσμια, Δράσε Τοπικά ήταν το σύνθημα της διοίκησης Δομαζάκη όταν ξεκίνησε το 2007 να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο ... το σλόγκαν ήταν ΄΄Δε είναι μυστικό είναι το ελαιόλαδο΄΄ προκειμένου να λανσάρει το Παριζάκι Εν Ελλάδι. Πρόκειται για παγκόσμια πατέντα που η διοίκηση της ΚΡΕΤΑ είχε λανσάρει στην Ελληνική αγορά και μέσω αυτής θα προσπαθούσε να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς και στο εξωτερικό. Επρόκειτο για τα πρώτα αλλαντικά στον κόσμο που αντί για ζωικό λίπος έχουν Κρητικό Ελαιόλαδο.
Η παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία για τα προϊόντα της ΚΡΕΤΑ, αποτελεί πατέντα ευρεσιτεχνίας και έχει από το 2001 καταχυρώθει ως τέτοια, έχοντας κατοχυρώσει τα αποκλειστικά δικαιώματα σε 90 χώρες μέχρι το 2025. Στόχος της Creta Farms είναι να πρωτοστατήσει στην υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα , όπως το Εν Ελλάδι.



Το μοντέλο ανάπτυξης για τον όμιλο της ΚΡΕΤΑ είναι, σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται, η ελληνική εταιρεία θα έχει το 50% και ο τοπικός επιχειρηματίας το υπόλοιπο 50%. Η παραγωγή θα γίνεται από τον τοπικό επιχειρηματία βάση όμως της πατέντας των ελληνικών προϊόντων.

Εγχείρημα USA
Ο όμιλος το 2007 ξεκίνησε την δραστηριοποίηση του στην αγορά των Η.Π.Α.
Αρχικά η διοίκηση Δομαζάκη προέβλεπε τζίρο 10 εκατ. ευρώ μέσα σε μια διετία, ενώ μετά από 5 χρόνια οι πωλήσεις θα φθάσουν τα 50 εκατ. ευρώ και μπορεί ακόμη και να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Δημιουργείται η κοινοπραξία της Creta Farms USA LLC στην οποία συμμετέχει η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ (50%) και η CLEMENS INVESTMENTS LLC (50%) με σκοπό την πώληση αλλαντικών στην αγορά των ΗΠΑ.
Συνολικά επενδύονται κεφάλαια ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Παρά το γεγονός πως η συμφωνία που έκλεισαν τότε, έγινε με το μεγάλο αφεντικό της μεγαλύτερης παραγωγού εταιρίας χοιρινού της Ανατολικής Ακτής, της Hatfield, Dag Clemens, δίνοντας υποσχέσεις πως τα προϊόντα εν Ελλάδι στην Αμερική γρήγορα θα κερδίσουν έδαφος σε όλα τα ράφια των μεγάλων αλυσίδων, αυτό δε συνέβη.

Οι πωλήσεις του 2010 ανήλθαν μόλις σε 815 χιλ. ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για παταγώδη αποτυχία και το Αμερικάνικο όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Η Creta Farms χαρακτηρίζει λάθος την επιλογή του partner της στις ΗΠΑ και τον Οκτώβριο 2010 η ΚΡΕΤΑ εξαγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο (80%) της Creta Farms USA LLC με τους διοικούντες αποφασισμένους να πατήσουν «restart».


 Εν τω μεταξύ ....
  • Το 2009 η ΚΡΕΤΑ εισέρχεται στην αγορά της Ισπανίας, μέσω της κοινοπραξίας, ΄΄Creta Farms Spain S.L΄΄, που συστάθηκε με την Ισπανική Εταιρεία ARGAL.
  • Είσοδος στην αγορά της Σκανδιναβίας και των χωρών της Βαλτικής. Προς τα τέλη του 2010 υπογράφηκε συμφωνία με την Parsons AB, θυγατρική του HK Scan Group, ενός ομίλου με ετήσιο τζίρο 2,12 δισ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει πως μέσω της κοινοπραξίας Creta Farms Nordic AB , στην οποία η ΚΡΕΤΑ συμμετέχει με 50% , τα προϊόντα Creta Farms θα μπουν στην Σουηδία και τη Δανία το 2011 και σε Φινλανδία και Βαλτικές Χώρες το 2012. 
  • Τον Ιούνιο του 2011 η ΚΡΕΤΑ εισέρχεται στην αγορά της Ιταλίας και ιδρύεται η κοινοπραξία της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ (50%) με την Grandi Salumifici Italiani (50%) με την επωνυμία FRANTOIO GENTILESCHI S.P.A. Μέσω αυτής της κοινοπραξίας θα δραστηριοποιείται η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ στην Ιταλία , ενώ μέσα στο 2012 θα επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων της και στις Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία. 
  • Τον Ιούλιο του 2011 η CRETA και στην Αυστραλία, καθώς επήλθε συμφωνία με τον όμιλο Agora Merchandising σύμφωνα με την οποία η ΚΡΕΤΑ ξεκινάει την εξαγωγή του ελαιόλαδου Creta Farms και αφορά την εξαγωγή 7 κωδικών τυποποιημένου ελαιόλαδου. Η συνεργασία με τον όμιλο Agora Merchandising (ισχυρός παίκτης στην ήπειρο της Ωκεανίας) θα επεκταθεί σε δεύτερη φάση και στην κατηγορία των αλλαντικών.
Η  ΚΡΕΤΑ εκείνη την περίοδο, μέσω των κοινοπραξίων της διαφημίζει ότι έχει επεκταθεί στο εξωτερικό και πουλάει τα προϊόντα της σε 15 χώρες Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Σκανδιναβικές και Βαλτικές χώρες, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστραλία. 
Οι πωλήσεις της όμως στο εξωτερικό είναι αναιμικές .
Το 2008 πωλήσεις Ελλάδος 110,8 εκατ., εξωτερικού 1,9 εκατ .... το 2009 πωλήσεις Ελλάδος 112,5 εκατ., εξωτερικού 2,4 εκατ .... το 2010 πωλήσεις Ελλάδος 104,2 εκατ., εξωτερικού 2,4 εκατ ....  το 2011 πωλήσεις Ελλάδος 98,3 εκατ., εξωτερικού 3,3 εκατ .... το 2012 πωλήσεις Ελλάδος 91,2 εκατ., εξωτερικού 2,7 εκατ .... 

Πολλά τα προβλήματα και στο εσωτερικό της χώρας ....
Σαν να μην έφτανε που ο όμιλος είχε πολλά προβλήματα στις επεκτατικές του βλέψεις το 2011 ήρθε και ένα άλλο χτύπημα απο το εσωτερικό της χώρας .... που δικαιολογεί την πτώση των πωλήσεων και στο εσωτερικό της χώρας.
  • Η Ελληνική Καρδιολογική εταιρία και η Ελληνική Παιδιατρική εταιρία απέσυραν τις αρχικές εγκρίσεις που είχαν δώσει, σύμφωνα με τις οποίες τα αλλαντικά Εν Ελλάδι ήταν πιο υγιεινά σε σχέση με εκείνα των ανταγωνιστικών εταιρειών. Και μπορεί η εταιρία, θεωρώντας πως βάλλεται η αξιοπιστία της να κινήθηκε νομικά κατά της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρίας, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει. Πολλοί καταναλωτές άρχισαν να αμφιβάλλουν για την ποιότητα των αλλαντικών και στράφηκαν σε άλλα ανταγωνιστικά, οδηγώντας σταδιακά την Creta Farm από την πρώτη στην τρίτη θέση ως προς τα μερίδια αγοράς, ελέγχοντας πλέον το 19% της αγοράς.
  • Το «τελειωτικό χτύπημα» δόθηκε από έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ενστερνιζόταν πως το παριζάκι εν Ελλάδι έχει πολλά περισσότερα λιπαρά από τα υπόλοιπα. Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της φήμης της εταιρίας τους, η οικογένεια Δομαζάκη, αμφισβητεί την έρευνα και εξαπολύει μύδρους κατά των ανταγωνιστών της, οι οποίοι πιστεύει πως βρίσκονται πίσω από αυτόν τον πόλεμο. Ταυτόχρονα ο επικοινωνιακός Κώστας Δομαζάκης ηγείται της ομάδας μάρκετινγκ και ετοιμάζει μια διαφημιστική καμπάνια με σύνθημα «το μυστικό κρύβεται στο ελαιόλαδο» διαβεβαιώνοντας τους καταναλωτές που βρίσκονταν σε σύγχυση πως τίποτε από όσα ακούγονται εις βάρος των προϊόντων της εταιρίας δεν ισχύουν.
  • Η διαφημιστική επίθεση της «Υφαντής» με τον Gummy Bear οδήγησε στην αύξηση του τζίρου της κατά 30% με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς με 23%, ενώ και τα διόλου ευκαταφρόνητα μεγέθη της ΝΙΚΑΣ με 12% μερίδιο αγοράς «δυσκολεύουν» τη ζωή των αδελφών Δομαζάκη. Για να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος στην Creta Farm προχώρησαν στη μείωση των τιμών κατά 30% σε πολλούς κωδικούς προϊόντων τους. Μάλιστα με την «Υφαντής» είχαν και δικαστική διαμάχη, αφού ο Αλέξανδρος Υφαντής διεκδίκησε την πατέντα για το ελαιόλαδο, υποστηρίζοντας πως δεν ανήκει αποκλειστικά στην Creta Farms. Kαι μπορεί η «μάχη» στις δικαστικές αίθουσες να ανήκει στο παρελθόν, όμως ακόμη και σήμερα στην «Yφαντής» τονίζουν πως η χρήση του ελαιόλαδου αποτελεί ατού και για τα δικά τους προϊόντα.
  • Επίσης το 2009 ξεσπάει μια κόντρα ανάμεσα στην Creta Farm και τη μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος». Το «Αρχιπέλαγος» έχει καταγγείλει τον Μανώλη και τον Κώστα Δομαζάκη για «αντιπεριβαλλοντικό έργο στην περιοχή Λατζιμά Ρεθύμνου, αφού οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας τους, οι χοιροτροφικές μονάδες των οποίων απέχουν μόλις ένα χιλιόμετρο από τις ακτές και μισό από το πλησιέστερο ξενοδοχείο, φέρονται ως... ένοχες για μόλυνση στο χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον». Μάλιστα το 2011 το Τριμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε τον πρόεδρο της Creta Farm σε φυλάκιση ενός έτους και επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ, μια απόφαση που στηρίχθηκε σε μια αυτοψία που έγινε πριν από μια εξαετία στην περιοχή και η πλευρά Δομαζάκη θεωρεί «αόριστη και ατεκμηρίωτη». Οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας έχουν εφεσιβάλλει την απόφαση και χαρακτηρίζουν το θέμα ήσσονος σημασίας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η Creta Farm διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες από τον νόμο, ενώ οι τιμές ρύπων που ανιχνεύτηκαν από τα αρμόδια κλιμάκια που πραγματοποίησαν αυτοψίες στην περιοχή, ήταν εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Μάλιστα, στον «πόλεμο» αυτόν και στο πλευρό της διοίκησης έχουν ταχθεί και οι 500 εργαζόμενοι της εταιρίας, οι οποίοι μέσω ανακοίνωσης μιλούν για «στοχοποιημένες ενέργειες από πλευράς «Αρχιπελάγους» και κατηγορούν το Ινστιτούτο για «στημένες έρευνες και κατασκευασμένα αποτελέσματα από εντολοδόχους οικοπεδοφάγους της περιοχής». Οι αδελφοί Δομαζάκη καταθέσαν αγωγή κατά της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης, αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση και όχι μόνο. Ακολουθώντας μάλιστα και την προσφιλή τους- σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς κύκλους- τακτική τους, προσκάλεσαν μέλη της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, αλλά και εκπροσώπους των ΜΜΕ σε μια ξενάγηση στο εργοστάσιό της στην Λατζιμά για να τους δείξουν όλες τις νέες επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί προκειμένου να προστατεύεται το περιβάλλον και τις πιστοποιήσεις που έχουν λάβει για τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν ώστε να επιτυγχάνεται ο «πράσινος» στόχος τους.
Παραδεχόμενοι την ήττα στο εξωτερικό ....
Το 2013 η Creta farm βάζει χειρόφρενο στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μανώλη Δομαζάκη, η πτώση της εγχώριας κατανάλωσης (πιο συγκεκριμένα, στην αγορά των αλλαντικών η μείωση αγγίζει το 1% σε όγκο και 3,5% σε πωλήσεις), αλλά και η ύφεση οδήγησαν την εταιρεία να πατήσει προσωρινά «hold» στις συνεργασίες της εκτός Ελλάδας. Η εταιρεία προχώρησε και σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής της, κάνοντας πλέον πιο προσεκτικά βήματα στο εξωτερικό.

Ο όμιλος σταματά να κάνει απευθείας εξαγωγές. Αντιθέτως δίνει τα δικαιώματα παραγωγής (πατέντες) των προϊόντων του σε αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού, παίρνοντας ως αντάλλαγμα ποσοστά επί των πωλήσεων. Το ποσοστό του τζίρου από τη διεθνή παρουσία της Creta farm παραμένει μικρό, στο 5%, αν και όπως επισημαίνει η διοίκηση της εισηγμένης, υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης.

  • Λήξη της κοινοπραξίας με την ιταλική αλλαντοβιομηχανία Grandi Salumifici Italiani, από την οποία είχε προκύψει η εταιρεία Frantoio Gentileschi που διοχέτευε τα προϊόντα «Εν Ελλάδι» στην ιταλική αγορά  .... ωστόσο  ο όμιλος μυαλό δεν βάζει και προσανατολίζεται στην είσοδο στη Γερμανία, μέσω της συνεργασίας που διατηρεί με την ισπανική Grupo Alimentario Argal SA.
  • Το 2014 πραγματοποιείται αποεπένδυση απο τη κοινοπραξία "Creta Farms Nordic AB" με την Σουηδική ParsonsSverige AB
Με όλες αυτές τις αποτυχημένες κινήσεις στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την πτώχευση της Ελλάδος ο όμιλος CRETA FARM κλονίζεται συνθέμελα ....

Τα ίδια κεφάλαια, που αναλογούν στους μετόχους, τείνουν προς μηδενισμό. Στο κλείσιμο της χρήσης 2016 ανέρχονται σε 11,8 εκατ ευρώ ήτοι 0,4 ευρώ ανά μετοχή, όταν το 2008 έφθαναν στα 66,7 (2,26 ευρώ ανά μετοχή). Ζημιές, ζημιές και παντού ζημιές. Τα ίδια κεφάλαια σημείωσαν πτώση 55 εκατ. ευρώ ..... αφού το 2011 ανακοινώνονται ζημιές 8 εκατ. ευρώ, το 2012 ζημιά 9,4 εκατ. ευρώ, το 2013 ζημιές 21,4 εκατ ευρώ, το 2014 ζημιά 1 εκατ ευρώ, το 2015 ζημιά 3 εκατ ευρώ και το 2016 ζημιά 4,8 εκατ. ευρώ. 

Σύνολο ζημιών 48 εκατ. ευρώ ....

Και ενώ τα ίδια κεφάλαια πέφτουν και οι ζημιές καλά κρατούν ο τραπεζικός δανεισμός αυξάνεται ραγδαία .... Το 2016 έφθασε στα 112,8 εκατ. ευρώ, απο 80,4εκατ. το 2008.

Καθαρός τραπεζικός δανεισμός = 77,06 εκατ (2008) ... 70,14 εκατ (2009) .... 66,73 εκατ (2010) .... 85,25 εκατ. (2011) ... 92,27 εκατ (2012) .... 99,42 εκατ. (2013) .... 99,77 εκατ (2014) .... 103,99 εκατ. (2015) .... 112,01 εκατ (2016)

Τα ίδια κεφάλαια έχουν συρρικνωθεί κατά  55 εκατ. ευρώ, αλλά ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός έχει αυξηθεί κατά 34,94 εκατ. ευρώ.
Ο συντελεστής μόχλευσης έχει εκτοξευθεί στο 93,19% δείχνοντας ότι η εταιρία είναι τελειωμένη ... και πρέπει να μπει cash στην εταιρία και όταν λέω cash δεν εννοώ άλλο δανεικό χρήμα, αλλά φρέσκο χρήμα που θα βάλουν οι μεγαλομέτοχοι .... με σκοπό να αναπτύξουν την εταιρία πιο συνετά.

Παρόλα αυτά, το 2016 η Creta Farm έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ ..... εξασφαλίζοντας δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η ΕΤΕπ προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Η ΕΤΕπ επένδυσε αποκλειστικά στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας που έχει εκπονήσει ο όμιλος. Η Creta Farms επιλέχτηκε ως η πρώτη ελληνική καινοτόμος εταιρεία της Ε.Ε. αφού εγκρίθηκε το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας των επόμενων ετών.
  • Το 2013, μια ακόμα χώρα προστέθηκε στη διεθνή παρουσία της Creta Farms, το Ηνωμένο Βασίλειο (UK). Σε συνεργασία με τη Scan foods UK, γνωστή για το εκτεταμένο δίκτυο διανομής ποιοτικών προϊόντων κρέατος και αλλαντικών στην Ευρώπη. 
  • Τέλη του 2016 η CRETA μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία η Creta εισέρχεται και στις αγορές των FYROM και Σερβία
Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου στα 149,3 εκατ. ευρώ .... στο ταμείο υπάρχουν μόλις 769 χιλιάδες ευρώ.
Η ρευστότητα του ομίλου (κυκλοφορούν/βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) στο 0,45 .... ταχύτητα πληρωμής των υποχρεώσεων στις 304 ημέρες.
Τι να πω .... μακάρι να τους φωτίσει τους διοικούντες και να έχουν βάλει μυαλό απο τα παθήματα τους ... και όχι μόνο να πουλάνε φούμαρα με τις πατέντες και λόγια. 
Στην Ελλάδα απο λόγια χορτάσαμε ... ΤΑ ΕΡΓΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .... και εν πάσει περιπτώσει, αν πιστεύουν οι Δομαζάκιδες αυτό που κάνουν ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ !!!!!!!!!!!!  όχι μόνο με others people money.
....................................................................
Η ανάλυση της Creta Farm έγινε στις 12/8/2017 με τιμή στο ταμπλό 0,6


Profile
Πρόκειται για μια εταιρεία ανάπτυξης λύσεων λογισμικού για το διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο καθώς και τον δημόσιο τομέα. 
Οι πωλήσεις της το 2016 έφθασαν στα 9,3 εκα. ευρώ, απο 9,4 εκατ. το 2015 .... όταν το 2007 ήταν 16,6 εκατ. ευρώ (ρεκόρ πωλήσεων) και το 2008 ήταν 16,5 εκατ. ευρώ.

Απο το 2007 οι πωλήσεις της Profile έχουν μειωθεί κατά 44%  ..... όμως οι πωλήσεις των χρηματοοικονομικών λύσεων, έχουν παραμείνει, σχετικά, σταθερές στα 8,2 εκατ. ευρώ απο 8,7 εκατ. το 2008.
Αντίθετα οι πωλήσεις επιχειρηματικών λύσεων έχουν καταβαραθρωθεί στα 1,1 εκατ. ευρώ, απο 7,9 εκατ. ευρώ το 2008.
 
Είναι προφανές ότι ο όμιλος έχει στραφεί κυρίως προς τον χρηματοοικονομικό τομέα και διαβλέποντας εγκαίρως την ύφεση της Ελλάδος, που συνοδεύτηκε με την πτώχευση της .... φρόντισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στο εξωτερικό.
Έτσι, απο το 2006 και κατόπιν η  εταιρεία απέκτησε διεθνή παρουσία, με γραφεία στη Γενεύη, στο Ντουμπάι, στο Λονδίνο, στη Σιγκαπούρη και στη Λευκωσία.
Έχει λοιπόν δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες με πελάτες σε σημαντικά χρηματοοικονομικά κέντρα ανά τον κόσμο όπως Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σιγκαπούρη.

Μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά της Γαλλικής εταιρίας Login με το κόστος επένδυσης να αναμένεται να ανέλθει απο 2,5 εως 3 εκατ. ευρώ.
 H Login ιδρύθηκε το 1988 και με αιχμή το προϊόν Acumen / AcumenNet, ειδικεύεται σε χρηματοοικονομικό λογισμικό front-office, trading, risk management και middle office που απευθύνεται σε διαχειριστές διαθεσίμων Τραπεζών (Bank Treasury Departments), για μία πολύ ευρεία γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Forex operations, χρηματιστηριακά και εξωχρηματιστηριακά (OTC) παράγωγα προϊόντα και προϊόντα Κεφαλαιαγοράς, ενώ περιλαμβάνει και λειτουργίες back-office.

Ενώ λοιπόν οι πωλήσεις του ομίλου Profile είναι πεσμένες κατά 44% σε σχέση με το 2007 όταν και είχε ο όμιλος ρεκόρ κερδοφορίας, θα περίμενε κάποιος να έχει διαλυθεί η εταιρία.
Κοιτάξτε τι έκανε λοιπόν η διοίκηση Στασινόπουλου.
Μείωσε τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου απο 5,362 εκατ. το 2007 σε 3,368. Πως έγινε αυτό??
Καταρχήν οι αμοιβές της διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών απο 815 χιλιάδες ευρώ το 2008 έπεσαν το 2016 σε 520 χιλιάδες. Μάλιστα πέρσι ήταν μόλις 416 χιλιάδες ευρώ.
Κατόπιν μειώθηκε το προσωπικό απο 125 υπαλλήλους για τον όμιλο το 2008 σε 95 το 2016 .... μάλιστα το προσωπικό του ομίλου είχε φθάσει το το 2013 σε 75 άτομα και έκτοτε διαρκώς αυξάνεται, ως μια μικρή απόδειξη ότι οι δουλειές αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα.

Οπότε τα EBITDA του ομίλου σταθεροποιήθηκαν απο το 2013 και κατόπιν πάνω απο τα 2,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων είναι 593 χιλιάδες ευρώ (0,05 ευρώ ανά μετοχή) για το 2016 και 893 χιλιάδες (0,08 ευρώ ανά μετοχή) το 2015.

Η διοίκηση λοιπόν έκανε το αυτονόητο .... μείωσε προσωπικό και κόστη λειτουργίας .... κάτι το οποίο δεν διανοείται να κάνει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας της χώρας και πρέπει να μας επιβληθεί μνημόνιο για να γίνουν τα αυτονόητα .... και πάλι δυστυχώς δεν γίνονται στο βαθμό που θα έπρεπε.
 διοίκηση λοιπόν έκανε λοιπόν τις σωστές κινήσεις και άντεξε η εταιρία.

Σήμερα τα ίδια κεφάλαια είναι στα 17,352 εκατ. ευρώ (1,47 ευρώ ανά μετοχή) απο 15,07 εκατ. το 2008.
Στο ταμείο υπάρχουν 6,2 εκατ. ευρώ με τον τραπεζικό δανεισμό στα 6,1 εκατ. ευρώ.  Υπάρχουν και άλλα 7,2 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις .... δηλαδή ο όμιλος έχει άμεσα 6,1+7,2 = 13,3 εκατ. ευρώ ... αν θελήσει να τα κάνει επιστροφή κεφαλαίου, όπως έκαναν κάτι Τεγοπουλέοι, Mega Κανάλια και καθένας πτωχευμένος που το παίζει αριστερός , θα έδινε επιστροφή κεφαλαίου 1,13 ευρώ ανά μετοχή .... και κατόπιν θα γέμιζε δάνεια, όπως έκαναν οι κατά φαντασία αριστεροί που κατόπιν χρεοκόπησαν τις εταιρίες τους, αντί να τις θωρακίσουν. Αυτοί όμως θωράκιζαν τις τσεπάρες τους .....

Δεν λέω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει η Profile, απλά προσπαθώ να δείξω με λίγα λόγια και με σαφήνεια το πόσο θωρακισμένη είναι και πόσο η αγορά την αδικεί.
Οι συνολικές υποχρεώσεις φαίνονται αυξημένες καθώς αναγνωρίστηκε επιχορήγηση 5,9 εκατ. ευρώ η οποία θα αποσβεστεί .... οπότε συνολικές υποχρεώσεις 37 εκατ. ευρώ, απο 29,9 εκατ. ευρώ το 2015 και 13,2 εκατ. ευρώ το 2008.
Σε σχέση με το 2008 οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες κατά 23,8 εκατ. ευρώ .... το κυκλοφορούν ενεργητικό απο 17 εκατ. το 2008 σε 23 εκατ. το 2016.
Ο δείκτης ρευστότητας (κυκλοφορούν/βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) είναι στο 1,9 απο 1,43 το 2008, Η εταιρεία δηλαδή έχει μεγαλύτερη ρευστότητα σήμερα .... απλώς επειδή προσπαθεί να αναπτυχθεί στο εξωτερικό αυξάνει τις συνολικές υποχρεώσεις (όχι ακόμη τον τραπεζικό δανεισμό), αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλει να δώσει και μέρισμα.  
....................................................................
Η ανάλυση της Profile έγινε στις 5/8/2017 με τιμή στο ταμπλό 0,816







190 σχόλια:

  1. Mπράβο κύριε Τάκη για την ομαδοποίηση! Έτσι θα τις μελετάμε καλύτερα! Από τις 4, τις καλύτερες προοπτικές έχουν ΓΕΒΚΑ και ΠΡΟΦ, τα πιο ισχυρά θεμελιώδη η ΓΕΒΚΑ. Για την ΚΡΕΤΑ είναι τραγική η κατάσταση με βάση όσα μας παρουσιάσατε. Νέος ΜΑΙΛΗΣ? Διόλου απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγαπητοί. Εγώ θα έβαζα και την NEXANS. Όμως θα περίμενα να ψάρεψε πιο χαμηλά από 1€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω τοποθετηθεί σε γεβκα και profile και παρακολουθώ και την ελβέ να μπω σε πιό χαμηλά επίπεδα αν μου δωθεί η ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Κyle Bass βλέπει εκλογές σε έναν χρόνο...http://www.protothema.gr/economy/article/720312/kyle-bass-nea-igesia-stin-ellada-kai-rali-metohon-kai-omologon-eos-30-vlepei-o-gourou-tis-ellinikis-krisis/
    Πολύ αισιόδοξος είναι, οι συγκεκριμένοι έχουν κατσικωθεί και κάνουν τα πάντα για να μείνουν ως το τέλος. Ο Καμμένος ψηφίζει ως και αλλαγή φύλου από τα 15!...την πρώτη βέβαια την έκανε το κόμμμα του...από ΑΝΕΛ έγιναν ΛΕΝΑ....χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβέρνηση θέλει εκλογές Σεπτέμβριο 2019 και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει.Πιστεύω όμως ότι κάτι ασήμαντο πολιτικά που θα προηγηθεί των όποιων εκλογών, θα μας δείξει μήνες πριν το χρόνο που θα γίνουν.

      Διαγραφή
  5. Η ΠΡΟΦ δεν μας λέει τα μεγέθη της Login και δεν αναγράφονται ούτε στο site της Login για να τα συνεκτιμήσουμε. Επίσης τα κέρδη από 900+ το 2015, έπεσαν στα 600χιλ το 2016 και 180χιλ για το α εξάμηνο 2017 εκτοξεύοντας το Ρ/Ε. Η αγορά έχει την τάση να τιμωρεί τέτοιες επιδόσεις λόγω ανυπομονησία. Παρόλα αυτά εγώ ψάχνω μήπως πρόκειται για πραγματική επένδυση αξίας. Στα συν ότι η εταιρεία έχει ταυτότητα, εννοώντας γύρω από το χρηματοοικονομικό κλάδο.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'αυτό έχετε δίκιο κύριε Γιάννη, υπάρχει σαφής πτώση καθαρών κερδών για την ΠΡΟΦ τα τελευταία 2 χρόνια. Νομίζω χρειάζεται υπομονή, μέχρι να βελτιωθεί και η κατάσταση των τραπεζών και στην Ελλάδα, από όπου θα μπορούσε να δει μεγαλύτερη ανάπτυξη.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα στους κυρίους!
    Θα ήθελα την αποψή σου κ. Τακη για ενα χαρτάκι που δεν αναφέρεται συχνά.
    Αλουμύλ!το έχω ήδη στο συρτάρι με τα ξεχασμένα και σκέφτομαι να ενισχύσω όσο το παίζουν κάτω από 0,4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καλή ιδέα...Υπάρχουν πολύ καλύτερες εταιρείες και ευκαιρίες στο ΧΑΑ για να βάλετε τα λεφτά σας.

      Περί ΑΛΜΥ ο λόγος :

      Τάκης Μορφονιός21 Ιουλίου 2017 - 1:58 μ.μ.
      Πιθανόν να του αναχρηματοδοτήσουν το δανεισμό και μάλλον αυτό θα πράξουν .... προσωπικώς ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Η διοίκηση Μυλωνά δεν προέβλεψε σωστά ... ανοίχτηκε με δανεισμό και έμεινε ξεβράκωτος. Και σαν να μην φτάνει αυτό δεν κάνει τίποτα απολύτως να σώσει την εταιρία του.

      Ακόμη και αν αναχρηματοδοτηθεί ο δανεισμός ... λες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η εταιρία δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ΠΟΤΕ το δανεισμό της, ούτε καν να τον εξυπηρετήσει.
      Να προσέξετε ότι σχεδόν το σύνολο του δανεισμού είναι στην μητρική εταιρία ...

      Εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει το δρόμο του Μαίλλη ....


      Τάκης Μορφονιός21 Ιουλίου 2017 - 2:09 μ.μ.
      155 εκατ. ο τραπεζικός δανεισμός της μητρικής ... με τα ίδια κεφάλαια στα 22,7 εκατ. ευρώ

      22,7 εκατ ίδια κεφάλαια η μητρική και στο Ενεργητικό αναγράφονται 34,988 εκατ. ευρώ οι συμμετοχές της στις θυγατρικές. Ίσως δηλαδή τα ίδια κεφάλαια να έχουν γυρίσει αρνητικά και αυτοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

      Τελος πάντων .... εγώ απορώ με όσους πάνε και βάζουν τα λεφτά τους σε τέτοιες εταιρίες και περιμένουν ΘΑΥΜΑΤΑ .... στο τέλος όμως βρίζουν ιδιοκτήτες, τους market makers , τη Μέρκελ, το Σόιμπλε και την κακή τους τύχη.

      Διαγραφή
  7. Hippy δεύρο έξω να μας δώσεις μαθήματα. Φάπα από την Πειραιώς που περίμενες στα 5.60€ φάπα και από την ΔΕΗ. Βοήθησε μας σε εκλιπαρούμε. Μην εξαφανίζεσαι δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε λάθος εκτιμήσεις πάντα μπορεί να γίνουν,είναι άδικο με αυτά που κατά καιρούς έχει γράψει ο hippy να του τη λέμε.

      Διαγραφή
    2. Παιδες αυτο δεν ειναι σωστο που κανετε. Ο καθεις εχει τις αποψεις του και κανει τις γκουρουδιες του ... ομως οι αποφασεις ειναι δικες μας. Δεν εχουμε το δικαιωμα να εμφανιζομαστε μετα και να το παιζουμε Μετα Χριστο προφητες ... ειδικα οταν σχολιαζουμε ως ανωνυμοι. Σας παρακαλω πολυ ... μην γινεστε Συριζεοι δηλαδη τσαμπα μαγκες.

      Διαγραφή
    3. Αν η προσφώνηση "δάσκαλος" κ. ανώνυμε είναι ειρωνική...κρούεις ανοιχτές θύρες. Το (κάπως ισπανικό) πλήρες μου όνομα είναι Χ(ίππης ερασιτέχνης μαριδαίος). Νομίζω τα λέει όλα.

      Εάν πάλι το "δάσκαλος" αναφέρεται στην ιδιότητα μου σαν μαθηματικός το θεωρώ τίτλο τιμής και σ΄ευχαριστώ θερμά.

      Όπως έγραψα (και διάβασες) προ ημερών στην Πειραιώς είχα μια μικρή θέση, έκανα stop loss με ασήμαντο κέρδος, δεν πόνεσα. Η ΔΕΗ είναι άλλη περίπτωση. Σαν θέση είναι σημαντική για το χαρτοφυλάκιο, ευτυχώς όμως η ζημιά είναι διαχειρίσιμη καθώς η μέση τιμή είναι σχετικά χαμηλή (περίπου 2,10 ευρώ/μετοχή). Το πρόβλημα μου όμως είναι αλλού. Δεν έχω καθαρή εικόνα, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

      Το βιβλίο των μικρών κερδοσκόπων-επενδυτών είναι σαφές.

      "Όταν αγοράζεις μια μετοχή το κάνεις επειδή πιστεύεις ότι θα πάει καλά. Εάν η μετοχή όμως κινηθεί αντίθετα απ΄τις προσδοκίες σου τι κάνεις? Στο πρώτο -5% ρωτάς τον εαυτό σου "εάν δεν την είχες αγοράσει ήδη τώρα θα την αγόραζες? Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ την κρατάς. Εάν η απάντηση είναι ΟΧΙ την πουλάς επιτόπου. Εάν όμως η πτώση συνεχιστεί στο -10% την πουλάς χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί όταν ένα χαρτί πέσει 50% μετά απαιτείται 100% άνοδος για να πάρεις πίσω τα λεφτά σου"

      Στα περίπου 27 χρόνια που έχω στο μαγαζί το βιβλίο (δηλαδή η στατιστική εμπειρία) δεν έχει κάνει λάθος. Υπάρχει όμως ο μεγάλος εχθρός, ο εγωισμός, που μας φρενάρει απ΄το να παραδεχτούμε το λάθος μας. Που μας σπρώχνει στη λάθος επιλογή (μουαγέν) αντί της σωστής (stop loss). Στην περίπτωση μου πήρα την επιλογή 50-50. Χθες έδωσα τη μισή θέση κι αν συνεχίσει την κατηφόρα στο 1,80 θα δώσω τα υπόλοιπα. Αν πήρα κάποιον στο λαιμό μου, λυπάμαι.

      (βέβαια όπως πιθανολογούσα αντιδικώντας με χρήστη του μπλογκ εάν η μετοχή πέσει δεν θα είναι μεμονωμένο γεγονός, θα οφείλεται σε γενικότερη πτώση της αγοράς. Έτσι κι έγινε, η αλήθεια είναι όμως ότι ελάχιστα με παρηγορεί αυτό)

      Διαγραφή
    4. Η επιτυχία οφείλεται στις ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
      Η σωστή αποφαση οφείλεται στην ΕΜΠΕΙΡΙΑ
      Η εμπειρία οφείλεται στις ΚΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

      Συνάδελφος σας κύριε hippy

      Διαγραφή
    5. Αναρωτιέμαι ο ανώνυμος πόσο καιρό περίμενε μια αστοχία του κ.Hippy για να πετάξει την μπαρουφο-εξυπνάδα του.

      Διαγραφή
  8. Άρθρο 4 σε 1 ! Οδοστρωτήρας ο Κος Τάκης.
    ο τίτλος έπρεπε να ήταν: 2 θωρηκτά, ένα χάρτινο καραβάκι & ο νοικοκύρης καπετάνιος !

    Σχετικά με τον ανώνυμο και τις φάπες - επειδή και εγω δεν πίστευα οτι η ΔΕΗ θα πάει κάτω απο τα 2 και τώρα τρώω φάπα. Απλά θα πω οτι η μάχη της προσαρμοστικότητας όπως είχε πεί και ο Τζιάκομο Καζανόβα για τον πολίτη που καταφέρνει να ανελιχθεί, σημείωνε πως αυτός ο πολίτης επιβαλλόταν να είναι χαμαιλέοντας έτοιμος να αντανακλά τα χρώματα της ατμόσφαιρας που τον περιβάλλει, ένας Πρωτέας ικανός να πάρει οποιανδήποτε φόρμα, οποιαδήποτε σχήμα. Θα πρέπει να είναι προσαρμοστικός και ευέλικτος.

    Χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Χασαπακλα ευωδιαζετε ομορφες μυρουδιες. Τι σαπουνακια χρησιμοποιειτε?

      Διαγραφή
    2. Με σήμα το καραβάκι ! Τωρινά που γύρισε πίσω φορτώνουμε για το μεγάλο ταξίδι !

      Διαγραφή
    3. Πήρα κι εγώ 10Κ σήμερα. Όμως μου έκανε εντύπωση η επιθετικότητα του πωλητή. Πουλιόντουσαν 4921 τεμ. στο 0,22 κι αγόραζαν κάτι λίγα στο 0,219. Βάζω αγορά 5000 στο 0,22 και μένει υπόλοιπο 79 τεμ. αγοραστές. Σε χρόνο dt ξαναβάζουν 5Κ για πώληση. Ίδια κίνηση εγώ και μετά 15΄κάποιος μ΄εντολή market ξαναέστειλε το χαρτί απ΄τα 0,2230 στα 0,22 που υπήρχε το μικρό μου υπόλοιπο.

      Πιστεύω ότι κάποιος βγαίνει άτσαλα-δυναμικά, δίχως να ψάχνει καλύτερη τιμή.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Hippy τα ίδια έκανε το χαρτί στα 0.16€. Ακριβώς τα ίδια. Και 2 μήνες μετά έγραψε επίθεση 2 η τιμή.

      Διαγραφή
    5. Κυριε hippy σε τετοια χαρτια small cap δεν θα επρεπε εσεις να μπαινετε. Το λεω διοτι σε τετοια χαρτια δεν χωραει η λογικη του stop loss στο -10%. Σας κουνανε λιγο την αχλαδια και σας τελειωνουν. Αυτα τα χαρτια θα πρεπει να τα χειριζεστε αλλιως ... εκτος αν μιλατε με τον market maker. Τελος παντων αν αυτος που βγαινει ατσαλσ δεν τον νοιαζει η τιμη ας ερθει κατω απο το 0.2 να πουμε δυο λογακια. Εγω πιστευω οτι εσπασε καποιος κρικος και τα κομματια του εχουν σχεδον τελειωσει. Μετα θα εκανα συσσωρευση στα 0.25 με 0.27 για μεγσλο διαστημσ ωστε να φυγουν οι ειδα φως και μπηκα.

      Διαγραφή
    6. 14 χρόνια είναι εντάξει ή λίγο παραπάνω?

      Διαγραφή
    7. Μακάρι να το ξανακάνει κ. Δρομέα. Είναι σημαντικά μεγάλη η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μιας ομάδας, των τακαρόπληκτων εν προκειμένω. Ισχύει όμως και γενικότερα.

      Η σκηνή είναι από ελληνική ταινία.

      H ημέρα είναι συννεφιασμένη, που και που πέφτει και καμμιά ψιχάλα. Δυό διαβάτες διασταυρώνονται στο δρόμο. Και οι δυό κρατούν ομπρέλλες, ο ένας κλειστή, ο άλλος ανοιχτή. Μόλις αλληλοπροσπερνόνται δυο τρία βήματα, σταματούν, στρέφουν για μια στιγμή και παρατηρούν ο ένας τον άλλο. Κατόπιν συνεχίζουν τον δρόμο τους. Όμως αυτός που είχε ανοιχτή ομπρέλλα την κλείνει ενώ ο άλλος την ανοίγει.

      Σε καλό να μας βγεί.

      Διαγραφή
    8. Κυριε ανωνυμε τι ειναι 14 χρονια? Τιποτα. Εδω ολοκληρη Ελλας ελευθερωθηκε μετα απο 368 ολοκληρα χρονια. Εσας το 14 σας πειραξε?

      Διαγραφή
    9. Βρε μαθετε να τιματε το βημα που σας δινω και γραφετε ελευθερα ακομη και ως ανωνυμοι διχως φραγες σχολιων. Παρτε ενα nick και γραφτε και τιποτα εξυπνο. Μην γραφετε μονο μαμ, τατσι κσι νανι. Πειτε και τιποτα χρηστικο ... οχι μονο τσαμπα μαγκες και Ελληναραδες εξυπνσκιδες.

      Διαγραφή
    10. Δεν είναι ότι είμαι ανυπόμονος αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε και 368 χρόνια.

      Διαγραφή
    11. Θα μας χαρισετε και το ονοματακι σας? Να δουμε με ποιον γκουρου εχουμε να κανουμε?

      Διαγραφή
    12. Ε όχι και γκουρού,μη χαλάω τη πιάτσα.

      Διαγραφή
    13. ΟΚ. Θα μας γραψετε τιποτα χρηστικο ή θα συνεχιζετε να πετατε την μπαλα στην εξεδρα?

      Διαγραφή
    14. Εντάξει σε αυτό που συζητάμε ο ΠΑΠ έχει σοβαρή πιθανότητα να πέσει ελάχιστα από 0,20,να μην προβληματιστεί και ο hippy αν το δει.Θα συμφωνήσω μαζί σας και για ΔΕΗ για αρκετά χαμηλότερα.

      Διαγραφή
    15. Ωραια το παμε κσλα Παρτε και ενα nick και καθιστε να τα πουμε. Να ξερουμε ποιος μιλαει σε ποιον και θα σας πω τι εννοω συσσωρευση για μεγαλο διαστημα.

      Διαγραφή
    16. Θα πάρω το ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ,γιατί και γρήγορες σκέψεις δεν κάνω, είναι και της μόδας τα δρομικά στο blog.

      Διαγραφή
    17. Ωραια κυριε Πεζοπορε. Αν στα 0.22 τελειωνει η διορθωση ... τοτε σε μισ συσσωρευση στα 0.25 0.27 ανετα πουλανε οι βιαστικοι που αγορασαν στα 0.21 0.22 και οσοι ειδαν φως και μπηκαν. Αυτη τη στιγμη η μετοχη δεν μπορει να δικαιολογησει επιπεδα πολυ πανω απο 0.3. Προσεξτε οτι η αγορα ιδιων ειναι με ανωτατο επιπεδο τσ 0.6 .... αρα κσι η ιδια η διοικηση θεωρει τα 0.6 ως υπερβολη ... λαβετε υποψη οτι μεχρι 750 χιλ ευρω θα κανει αγορες ιδιων. Αρα καπου στα 0.4 θεωρουν οτι βρισκεται η δικαιη τιμη ... συμφωνω και εγω. Κσπου μεταξυ 0 3 με 0.4 βρισκετσι η δικσιη τιμη της μετοχης με βαση τις επιδοσεις της εταιρειας.
      Αρα συσσωρευση στα 0.25 με 0.27 μεχρι Δεκεμβρη και κατοπιν στα 0.4 οταν θσ πλησιαζει ο καιρος για την ανσκοινωση των ετησιων αποτελεσματων .. μετα βλεπουμε ... μια υγιη ανοδος θα πρεπει να ακολουθειται και απο αναλογες επιδοσεις ... διαφορετικα προκειται για παιγνιο και οι κινησεις στα παιγνια ειναι γρηγορες και βιαιες

      Διαγραφή
    18. Ναι καλό διάστημα είναι Δεκέμβρης Γενάρης για 0,40.Έχω μεν αγοράσει αλλά βλέπω ότι μπορώ να τελειώσω τις αγορές πολύ κοντά στο 0,20.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    19. Μέχρι το 0,10 έχετε περιθώριο, το αποκλείεται κύριε Τάκη;

      Διαγραφή
    20. Και με τα μεγέθη που εμφανίζει να τη δω και τεχνικά να τη δω δεν μπορεί να πάει εκεί.Με τη δημοσιότητα που κάνουμε δεν θα μπορέσω να πάρω εκεί που θέλω. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    21. Αν παει ο ΓΔ στα 500 τοτε στιγμιαιως θα δει τα 0.14. Ομως η κινηση του χαρτιου ειναι ενορχηστρωμενη και δεν θα αφεθει το χαρτι. Οποτε δυσκολευομαι να το δω στα προηγουμενα χαμηλα του.

      Διαγραφή
    22. Όχι κάτω από 0,17 και σε τέτοια περίπτωση. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
    23. Κύριε Hippy αυτός που πουλάει παπ 0,22 δείχνει πολύ ευχαριστημένος με την τιμή που πιάνει, μήπως ξέρει οτι θα την βρει πολυ χαμηλότερα

      Καχύποπτος

      Διαγραφή
    24. Συγνώμη που επεμβαίνω πάλι.Σε μετοχές με μικρές σχετικά συναλλαγές δεν μπορούμε να έχουμε τόση ακρίβεια αλλά όπως γράφει ο κ.Τάκις στο σχήμα φαίνεται μια διάθεση ανόδου.Ως προς τις πωλήσεις ακριβώς πάλι σε σχέση με παλιότερα μικρές τιμές και συναλλαγές ο πωλητής μπορεί να μην έχει άλλο χρονικό περιθώριο διακράτησης. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    25. Κυριε καχυποπτε αυτος που πουλαγε στα 0.22 (θα δουμε αν αδειασε ή αν επανελθει) αν πιστευε οτι θα την εβρισκε χαμηλοτερα την μετοχη τοτε θα πουλαγε με περισσοτερη ορμη ωστε να δημιουργησει και καθοδικη ταση. Να μην ειστε καχυποπτος ... τα πραγματα ειναι απλα ... ειτε πουλησε διοτι δεν πιστευει οτι θα δει κσλυτερα νουμερα ειτε καποιος πελατης απο αυτους που κοουτσαρουν την μετοχη αποφασισε οτι θελει να βγει και τον ξεδοντιαζουν χαμηλοτερα απο τα 0.3 που επαιζε το χαρτι ... αυτο ειναι και το πιο προφανες.

      Διαγραφή
  9. ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΩΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ-ΛΟΥΚΑΣ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ-ΤΗΝ ΔΕΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ-ΚΥΡΙΕ CHAMBO TA ΣEBH MOY-ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρον κυριε Λουκα δεν κλαιμε αλλα γελαμε με αυτα που γραφετε. Σας βλεπω εκτος απο μπατιρι να σας αφηνουν και ξεβρακωτο.

      Διαγραφή
    2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ [Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ]ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΑΣΚΑΛΕ-

      Διαγραφή
    3. Ελατε κυριε Λουκα ... σας πειραζω. Αφου ξερετε οτι σας παω και σας εχω σαν μασκοτ στο Ιστολογιο. Να προσεχετε ομως γιατι απο τον τροπο που γραφετε μαλλον σας εχει επηρεασει καποιος Ελλιοτιστης και σας βλεπω να την τρωτε ασχημα.

      Διαγραφή
  10. Mετά την πρόσφατη εξαγορά έναντι 1,6 εκατ. ευρώ των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ανταγωνίστριας εταιρείας «Μάρμαρα Γ. Λαζαρίδη» στη Δράμα, που είχε περιέλθει σε καθεστώς πτώχευσης, η εισηγμένη εταιρεία«Ικτίνος» συνεχίζει την πολιτική επέκτασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Ειδικότερα, η διοίκησή της έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη νέων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 150-200 MW, σε χρονικό ορίζοντα που θα προσδιορισθεί ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η ανάπτυξη αυτών των νέων έργων έχει δρομολογηθεί.

    Εχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές αιτήματα για έκδοση αδειών παραγωγής για αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 80 MW.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν προκειται να κανει κανενα αιολικο. Να τα πακεταρει θελει και να τα ξεφορτωθει.

      Διαγραφή
  11. Οι μαρμαράδες δεν ξέρουν φαίνεται τι να κάνουν το ταμείο τους και κοιτάνε είτε περαιτέρω συγκέντρωση στο κλάδο (ο Λαζαρίδης είχε και στα Σκόπια εγκαταστάσεις) είτε τα αιολικά πάρκα.

    Είχαμε σήμερα και την ανακοίνωση του Ιασώ για την πιθανή πώληση του Ιασώ General. Ευκαιρία να μειώσει το δανεισμό του και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες όταν μεταβιβαστεί και το ποσοστό της Euromedica.

    Alexandratos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σχετικά με την ΔΕΗ βλεπω ότι όλο και ποιο πολλοί την περιμένουν ποιο κάτω για να αγοράσουν και επειδή ξέρω ότι η αγορά ποτέ δεν κάνει αυτό που βλέπουν οι πολλοί ίσως κάπου εδώ να τελειώνουν τα βάσανα της ίδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί αντίδραση από πιο κάτω αλλά για πιο μόνιμη αγορά δεν ξέρω.Δεν μου άρεσε για τα μάκρο της μετοχής το ότι είχα αγοράσει στο 1,76.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    2. και γιατί να μην σας την πάει στο 1,70 πλην αφού ξέρουν ότι έχετε στοπ στο 1,76 να την τινάξουν καλά καλά την αχλαδιά να δεις την μαρίδα που νομίζει ότι ξέρει ΤΑ (τα πορτοφόλια ξέρουν πολύ καλύτερη ΤΑ από όλους εμάς μαζί εξαιρουμένου του κυρίου ΤΑΚΗ και μερικών άλλων που τους εχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση ) να δεις (την μαρίδα) να πετάει τα χαρτιά σαν χαρτοπόλεμο από το παράθυρο.

      Διαγραφή
    3. Πούλησα μετά από λίγες μέρες τότε δεν αγόρασα πάλι.Εμένα με προβληματίζει τι μορφή θα έχει η εταιρία αργότερα, και με τι τρόπο θα μπούν κεφάλαια ή στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ>

      Διαγραφή
    4. Στο πρώτο λεπτό της συνεδρίασης μετά τον χωρισμό από τον ΑΔΜΗΕ έβαλα εντολή στο 1,90 και όπως έπεφτε πήρα στο 1,76 και δεν το περίμενα.Τα εκατομμύρια τεμάχια στα πρώτα πέντε λεπτά η μαρίδα τα πούλαγε?Η τεχνική ανάλυση σε αυτό τι σχέση έχει?ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
    5. Ξεχνατε τα δυο αρνητικα της μετοχης. Αρνητικο Νο1 ακομη κυβερνουν οι ξεφωνημενες του ΣΥΡΙΖΑ.
      Αρνητικο Νο2 στο χαρτι ειναι ο ακαταλειπτος Καπιταλιστης με τα βιντεακια ... αρα ο πατος θα ειναι πολυ χαμηλοτερα και η αναστροφη μακρυα. Αρα εχετε χαρτια αλλα μην ανοιγεστε.

      Διαγραφή
    6. χαχαχα Καλησπέρα μετά απο καιρό. Δηλαδή θα πάει καλά το μαρκετ τεστ -αν γίνει - φυσικά τον Οκτώβρη/Νοέμβρη ή όποτε άλλοτε κάτσει και θα κονομήσει η ΔΕΗ?? Για την ώρα το σιγουρο είναι το κόστος πώλησης αδμηε που έρχεται να φάει τα ebitda του 2018.

      Διαγραφή
  13. Καλημερα κ. Τακη.
    1) Πόσο λετε θα διαρκεσει η bull αγορα στην Ελλάδα? Τουλαχιστον 10 χρονια?
    2)οταν σε μια μετοχη δεν βλεπουμε εντολες αγορας αλλα ουτε και εντολες πωλησης τι δειχνει?
    Ειναι καλο ή κακο? Αυτη η αδιαφορια..συσσώρευση?
    3)ο σαπουνας εχει με κερδη 6μηνου 121 χιλ εχει κεφ 11,5 εκατ και το παπακι για παραδειγμα με κερδη 6ηνου 503 χιλ. εχει κεφ 8,7 εκατ. Παιζουν ρολο κ τα ιδια κεφαλαια στην αποτιμηση γιαυτο κ η διαφορα?
    4)εγω αγορασα κ θα κρατησω για καιρο το παπακι λογω χαμηλου PE, κερδοφοριας και για το οτι δεν σταματησε ποτέ να δημοσιευει ολες τις λογιστικες του καταστασεις (3μηνο, 6μηνο, 9μηνο). Σε ολες τις αλλες που εχω απολαμβανω καλα κερδη με την διακρατηση που μας εχετε προτεινει
    5) ο Κυριος Hippy δεν εχει να αποδειξει τπτ σε κανεναν. Τοσα χρονια γνωριζουμε το ηθος κ την ποιοτητα του ως ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 3 ...
      Παιζουν ρολο τα ιδια κεφαλαια σαφως. Οπωσδηποτε η αποτιμηση του σαπουνια ειναι απαιτητικοτατη σημερα ... ομως μηπως ο σαπουνιας ειναι μια φαση σαν το παπακι προ 2 χρονια?
      Με λιγα λογια προεξοφλουμε ... αν εχω δικιο ή αδικο θα το δουμε σε 2 χρονια. Αν εχω δικιο και ο σαπουνιας γινει παπακι σε 2 ετη τοτε οπωσδηποτε θα παιζει 2 φορες οσο ειναι τα ιδια κεφαλαια του.Αυτα σε 2 ετη ... και επαναλαμβσνω αυτα τα χαρτια δεν ειναι για χορταση ... εκτος αν θελουμε να γινουμε εμεις οι narket makers.

      Διαγραφή
    2. Στο 2 ... δειχνει αδιαφορια και ειναι κακιστο ... πλην ομως αν τα νουμερα μας αρεσουν οφειλουμε να εχουμε λιγα κομματια ... λιγοτερα απο οσα θα παιρναμε αν ειχε μεγαλυτερη εμπορευσιμοτητα.

      Στο 1 ... εγω δεν βλεπω να εχει ξεκινησει καμμια bull market στην Ελληνικη χρηματαγορα. Ας ξεκινησει πρωτα και μετα βλεπουμε.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστω πολυ, ειστε εξαιρετικος

      Διαγραφή
  14. Για το νο 1 όντως bull market και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μαζί είναι ανέκδοτο! Το ότι ακόμη ασχολούμαστε με μετοχές στη διάρκεια της θητείας τους είμαστε ήρωες! Οι τζίροι περιπτέρου στο ταμπλό τα λένε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι κλύτερες ανεμολογικές συνθήκες τον Αύγουστο, εκ των παρατηρήσεων από το 2009 και ένθεν.
    Capacity factor 37,92% και σε συνδυασμό με τον καλό Ιούλιο το 3ο τρίμηνο αναμένεται πολύ μα πάρα πολύ καλό και έτσι θα ανακτηθούν οι όποιες απώλειες του Q2. Μας πήρε ο Άνεμος και μας σήκωσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γενικως ο Τακαρος ειναι καθετα αντιθετως στη λογικη του stop loss.

    Το σλογκαν ειναι δεν αγοραζουμε ποτε μετοχες ... αγοραζουμε εταιρειες.
    Το ερωτημα ειναι ... θα γινομουν βασικος μετοχος στην εταιρεια στις τιμες που λεει ΣΗΜΕΡΑ το ταμπλο?
    Αν η απαντηση ειναι καταφατικη τοτε το συνολικο ποσον που διαθετω για να αγορασω τη μετοχη το κατανεμω σε 3 σταδια.
    Σταδιο 1 αγορες εως 20% του κεφαλαιου στις σημερινες τιμες.
    Σταδιο 2 αγορες εως 30% του αρχικου κεφαλαιου αν η μετοχη πεσει ενα 10% με 20%
    Σταδιο 3 και τελευταιο ... παιζω τα ρεστα μου βαζοντας το υπολοιπο κεφαλαιο που ειχα σκοπο απο την αρχη να διαθεσω και το κανω αν η μετοχη πεσει 30% με 40%.

    Αρα διαφωνω με τον κυριο Ηippy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι κάνω και εγώ όταν επενδύω. Γιαυτό και τα ποσοστά που έχω θέσει στην ΔΕΗ όπου σκοπεύω να τοποθετηθώ δυναμικά. Προς το παρόν έχουν δώσει κάτι ελάχιστα στο 1.85€.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι αυτό λέγεται μουαγιέν και υπάρχει ο κίνδυνος ,όσοοοοο καλές εταιρίες και αν είναι να συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζετε ,κάτι αναπάντεχο ,κάτι ανεξήγητο .
      Η προσωπική μου προσέγγιση ειναι αγορά (μετοχών βέβαια όχι απαραίτητα εταιριών )έως 20-40% και οι επόμενες αγορές σε ανοδικές διασπάσεις μόνο ,αν τώρα η μετοχή κινηθεί 8-10% καθοδικά χωρίς λόγο πουλάω τα μισά .
      Σαν μέθοδος το καλό της δεν είναι τόσο το stop loss αλλά ότι σε καλές κινήσεις μετοχών αυξάνω στην αρχή κίνησης την θέση μου και δεν μένω με τα αρχικά κομμάτια
      Καλές εταιρίες συμφωνώ αλλά να ακολούθουμε και την τάση χωρίς να περιμένουμε να πέσει η μετοχή

      Διαγραφή
    3. 8% με 10% ισον τιποτα.
      Εγω μιλησα για τιμες που εχουν καθοδικη ταση ... δεν αναφερθηκα σε ανοδικες τασεις.

      Διαγραφή
    4. Ναι έχετε δίκιο εχω βγεί από μετοχές και πρόσφατα μάλιστα που μετά έκαναν ραλλυ ΓΕΚ ,ΒΙΟ.
      Μετά από δοκιμές είδα ότι μου ταιριάζει αυτή η τακτική περισσότερο (chicken αλλά φύλαγε τα ρούχα σου).
      Εδώ όμως να πώ ,τώρα το σκέφτηκα ,ότι όλα έχουν να κάνουν με την αγορά
      αν είναι bull κάνω και κανένα μουαγιεν και βλέπω μετοχές
      ,bear με τίποτα μουαγιέν και ψάχνω θωρηκτά όπως λέτε και εσείς αλλά με πιθανότητες μεγένθυσης όχι μόνο καλά στοιχεία
      Οι παπαγάλοι ευπρόσδεκτοι και παντός καιρού

      Διαγραφή
    5. Καλύτερη επενδυτική πολιτική είναι αυτή που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση μας και μας δίνει κέρδη. Προσωπικά ταιριάζω με τον κ. ΒΑΜΜΕΝΟ δηλαδή αγορά πχ 30%-40% μιας (απαραίτητα μερισματοφόρας) εταιρείας από τον ΚΛΑΔΟ που μου αρέσει και στην άνοδο πυραμιδώνω.

      Διαφωνώ με την άποψη σας κ. Τάκη 1) διότι μπορεί σαν ερασιτέχνης που είμαι να κάνω λάθος 2) ακόμα κι αν τα έχω μετρήσει σωστά μπορεί η εταιρεία να με εγκλωβίσει για άσχετους λόγους πχ πολιτικούς (ΣΥΡΙΖΑ) ή οικονομικούς (ΛΗΜΑΝ) κλπ.

      Προφανές παράδειγμα η εταιρεί ΙΚΤΙΝΟΣ...από την χρονική στιγμή που την συζητούσαμε στο μπλογκ (2013) μέχρι τώρα έχει κάνει τη διαδρομή 0,70-1,70-0,75-1,65. Με την δική σας επενδυτική λογική κάποιος μπορεί να είναι ικανοποιημένος μια και είναι σε κέρδη (+το ενδιάμεσο μέρισμα) ακόμα κι αν δεν έχει αγοράσει στα χαμηλά. Με την δική μου πάλι (και υπάρχουν οι σχετικές αναφορές στο μπλογκ) με διαδοχικά stop loss στα 1,30-1,10 (πολιτική last come first go) κι επαναγορά στα 0,77-0,88 (πάλι υπάρχουν οι σχετικές αναφορές) έχει γλυτώσει όλο τον πόνο της πτώσης και έχει ταυτόχρονα διπλασιάσει το κέρδος.

      Συμπέρασμα...καμμιά επιλογή δεν είναι πανάκεια...καλύτερη όμως είναι αυτή που (ψυχικά) μας ταιριάζει.

      Διαγραφή
    6. Χαιρετω παιδες... ειναι θεμα προφιλ οπως το λετε σενιορ hippy.. εγω ειμαι προς του μορφονιου τη στρατηγικη παντως,.. καλο το παραδειγμα του ικτινου αλλα κ γω θυμαμαι καποια κουβεντουλα στο σεδ που ειχαμε για τα ελπε.. αγορασμενα στο 4 κ μου λετε αν πανε προς το 3.30 (κ πηγανε συγχαρητηρια για τη μαντεψια) τι γινεται ? Ελπιζω να μην εγινε κανα stop loss...

      Διαγραφή
    7. Ακομη και λαθος τιμη να εκανε καποιος οταν αγορασει σε τρεις φασεις τοτε ειναι βεβαιο οτι η μετοχη θα κανει και την απαραιτητη ανοδικη αντιδραση οποτε ανετα μπορει να την εγκαταλειψει κερδοφορα ... το stop loss δημιουργει μονο ζημιες.

      Διαγραφή
    8. Καμμια μετοχη δεν πεφτει ζουμπιτι στο -50% ακομη και αν μιλαμε για τραπεζες που εχασαν -99.99% ή και τη Σατο που μονο κατω παει.

      Διαγραφή
    9. Απλως ο τροπος που εγω λεω θελει πειθαρχια και οχι ψυχολογικες τρελες.

      Διαγραφή
    10. Μη το ψαχνεις Τακαρε.. απ τη στιγμη που ειναι ψαγμενη η εταιρεια κ οι αγορες οπως περιγραφεις παραπανω ειναι αχαστο το παιχνιδι..!!

      Διαγραφή
    11. Ελάτε κ. Τάκη...Αυτός που θα κάνει stop loss στην λάθος επιλογή πχ Πειραιώς κάτι άλλο θ΄αγοράσει πχ ΠΑΠ και θα τα βγάλει απ΄εκεί.

      Επίσης εάν κάποιος πιθανολογεί τις 3 φάσεις ας έχει πειθαρχία κι ας αγοράσει χαμηλότερα στην 2η ή στην 3η φάση απευθείας...ή ακόμα καλύτερα, εάν είναι πειθαρχημένος να εστιάσει στην μετοχή του κλάδου που τον ενδιαφέρει και ν΄αγοράσει στην αλλαγή τάσης.

      Σαν άσκηση...ας πούμε πως έχω 300 ευρώ...αγοράζω το 1/4 της εταιρείας που μ΄ενδιαφέρει στο 100...η εταιρεία κινείται αντίθετα απ΄τις προσδοκίες οπότε επαναγοράζω άλλα τόσα στο 80 και τα διπλά στο 60...έχω 4 μετοχές με μέση τιμή 75 κι ελπίζω να έχω δίκιο. Με stop loss 8% θα πουλούσα στο 92 στην πρώτη φάση και μπορώ να τα επαναγοράσω στο 60 οπότε (300 χ 0,92)/60 = 4,6 μετοχές δλδ μέση τιμή 65. Αρκετά καλύτερα.

      Θα μου πείτε πως είναι απλά ένα σενάριο και θα συμφωνήσω πως πραγματικά έτσι είναι. Στην ουσία η διαφωνία μου είναι πως στην πράξη κάποιος επενδυτής είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να είμαι 100% βέβαιος για μια επενδυτική επιλογή όσο διαβασμένος κι αν είναι. Από την άλλη θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας ότι η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ είναι ίσως σημαντικότερη από την έμπνευση, την εμπειρία ή την γκουρουδοσύνη.

      Διαγραφή
    12. Τα stop loss ειναι για οσους παιζουν με τεχνικη αναλυση και δεν το εχουν ... δεν μπορουν δηλαδη να αναλυουν νουμερα ουτε να προεξοφλουν σωστα.

      Διαγραφή
    13. Αλλο ειναι να πουλησω με ζημια αν δεν ημουν καλα διαβασμενος κατανοωντας που λαθεψσ και αλλο να στοπαρω τη ζημια μου διχως νσ ξερω το γιατι στοπαρα.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Τάκη το stop loss μπήκε στη συζήτηση μας με αφορμή την δική μου αποτυχημένη κίνηση στη ΔΕΗ που ειρωνεύτηκε ο "ανώνυμος" λίγο πιο πάνω (αν είναι ο γνωστός "υποθετικός" που κατά περιόδους μου τα χώνει θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει εάν κατέχει ακόμα την μετοχή των "οβριών" (εβραίων-Δαυίδ-ΦΡΙΓΟ) γιατί άσχετα από την συγκεκριμένη αποτυχημένη του επιλογή είναι δυνατός παίχτης και σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα μας.

      Δεν είμαι ένθερμος οπαδός της ΤΑ με το σκεπτικό ότι μας δείχνει ότι έχει γίνει μέχρι χθες. Μας δείχνει φυσικά έγκαιρα την αλλαγή τάσης αλλά αυτό ένας έμπειρος παίχτης το αντιλαμβάνεται εύκολα (κι αν δεν το δει του το επισημαίνει κάποιος άλλος φίλος).

      Αυτό που πιστεύω βαθιά είναι ότι πρέπει να είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας και τους σκοπούς μας ως προς τις μετοχικές αξίες. Υπάρχουν μετοχές "ξεπέτες" που τους προηγούμενους μήνες είχαμε κάμποσες (τράπεζες, ΚΛΜ, ΛΑΜΔΑ, CENERGY, ΝΑΥΠ πρόσφατα κλπ), μετοχές "αραβωνιάρες" (ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΚΟΥΕΣ, ΚΡΙ, ΙΚΤΙΝ-προσωπική άποψη), μετοχές σύζυγοι (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ) και μετοχές "νοσοκόμες οίκου ευγηρίας" όπως (ΕΥΑΠΣ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ κλπ) που μπορούν να κληρονομηθούν και στα παιδιά μας. Όλες χωράνε στο χαρτοφυλάκιο, όλες ενδιαφέρουν, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο ανάλογα με το επενδυτικό μας προφίλ. Φυσικά τα παραδείγματα κάθε κατηγορίας αποτελούν προσωπική μου άποψη, πιθανά λάθος.

      Στην κίνηση που είμαι απολύτως αρνητικός είναι το ΜΟΥΑΓΕΝ που σχεδόν πάντα αφορά εγωιστική κίνηση (άρνηση παραδοχής λάθους-αυτό κατέστρεψε τους τραπεζολάτρες) και όχι την λελογισμένη-μετρημένη είσοδο με καθορισμένα βήματα σε προεπιλεγμένη εταιρεία που όπως προφανώς εσείς έχετε κατά νου. Επιτέλους όμως καταλάβετε κι εσείς ότι ΔΕΝ μπορούν όλοι να το κάνουν. Υπάρχει διαφορά επενδυτικού ύψους με εσάς, πως να το κάνουμε (ή διαφορά μύτης θα λέγαμε για να το ευθυμήσουμε λίγο χα χα)

      ΥΓ κ Ρουάνο δεν γράψατε αν σας βοήθησε η μαντεψιά μου...20% παραπάνω χαρτί σήμαινε η αγορά των ΕΛΠΕ στο 3,30. Αν και η εταιρεία έχει αρκετά απ΄τα προβλήματα της ΔΕΗ (μισθάρες, συνδικάλες κλπ) τώρα με τα υψηλά περιθώρια διύλησης, τις ζημιές απ΄τους τυφώνες στις μονάδες του κόλπου του Μεξικού και τον σχετικό εξορθολογισμό στο δανεισμό νομίζω η μετοχή δεν πουλιέται. Γι αυτό την έβαλα στις "αραβωνιάρες"

      Διαγραφή
    15. Κυριε hippy για να τελειωνουμε.
      Το stop loss ειναι μια τακτικη που εφαρμοζουν αρκετοι και μαγκια τους. Ομως για να τελειωνουμε με αυτην ιστορια ... δυο συμβουλες

      1. Οποιος παιζει με stop loss να μην μπλεκει με μικρες κεφαλαιοποιησεις οπως Ικτινο Παπουτσανη και ΕΥΠΙΚ ... τα -10% +10% στα μικρα δεν λενε τιποτα ... και το ξεβρακωμα πεφτει συννεφο

      2. Στη μεγαλη κεφαλαιοποιηση οποιος παιζει με stop loss στο 10% τοτε να παιρνει συμβολαιακια ... αν ειχε σκοπο να παιξει 100 ευρω στη ΔΕΗ ας πουμε ας παρει 10 ευρω ΔΕΗ σε συμβολαια να παιξει με μοχλευση Χ5 και ρισκαρει μονο 10.
      Ολα τα υπολοπα ειναι αλοιφες για καλους.

      Διαγραφή
    16. Μακαρι αλλα δεν... αγορασμενος τοτε στο 4,10 κ φορτωμενος το μισο ταμπλο στεγνωσαμε απο ρευστο σενιορ hippy... τα ρεστα ηταν μονο στην ακρη σε περιπτωση που σκασει το μαρτζιν... καλη συνεχεια..

      Διαγραφή
  17. Θέλει κάποιος να σχολιάσει τον ΠΕΤΡΟ και τις προοπτικές του ; Τον τελευταίο μήνα ανέβασε λίγο όγκους και κρατάει την τιμή της μετοχής σταθερή (και ελαφρά ανοδική)...Η εταιρεία είναι γνωστό ότι είναι καλή και η διοίκηση πολύ σοβαρή...
    Πως όμως εκτιμούν οι Τάκαροι - και όχι μόνο - την παρούσα τιμή στο ταμπλό σε σχέση με τα θεμελιώδη του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όποιος δεν έχει χαρτιά στην πτώση, δεν έχει και στην άνοδο. Αυτό που λέει ο Τάκαρος είναι το λεγόμενο Tarandula trading, είναι τακτική που εφαρμόζει η Goldman Sachs και έχει συγκεκριμένα νούμερα τιμών και ποσοστού αγορών σε κάθε τιμή.
    Γιάννης

    Ή Τσολιάς αν θέλετε νικνέιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι εστί ΜΟΥΑΓΕΝ (προσωπική άποψη του Χίππη)


    Μια λάθος συμπεριφορά, πολύ συνηθισμένη όμως στους μικροεπενδυτές, είναι το ΜΟΥΑΓΕΝ.

    Όταν μιλάμε για επενδύσεις, η τιμή είναι το παν. Αυτό φαίνεται προφανές, αλλά οι επενδυτές το παραβλέπουν διαρκώς. Όταν αγοράζουμε μετοχές σε μια εταιρεία πληρώνουμε μια τιμή. Ο κύριος στόχος μας είναι να τις πουλήσουμε σε πολύ υψηλότερη τιμή. Η ακριβής πρόβλεψη των κερδών της εταιρείας, οι σωστοί συλλογισμοί ή η εκτίμηση της δυναμικής των προϊόντων της στην αγορά είναι σημαντικοί αλλά δευτερεύοντες παράγοντες. Πάνω απ΄όλα είναι η τιμή.

    Η καλύτερη ανάλυση στον κόσμο δεν αξίζει πεντάρα, αν η μετοχή μας πέσει αμέσως μόλις την αγοράσουμε, δημιουργώντας μας απώλειες. Μπορεί να έχουμε δέκα καλούς λόγους να πιστεύουμε ότι μία μετοχή θα ανέβει, αλλά αν πέσει, η ορθότητα των συλλογισμών μας είναι αμφισβητήσιμη. Πολλοί επενδυτές όμως, πάνω στην προσπάθειά τους να αποδειχτούν σωστοί, είναι ικανοί να διπλασιάσουν μία θέση που χάνει, λες και αγοράζοντας θα αντιστρέψουν την πορεία της μετοχής. Αναλαμβάνουν επί πλέον κίνδυνο, απλώς και μόνο για να δείξουν πίστη στην αρχική τους θέση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χρήματά τους εξαντλούνται πριν από το κουράγιο τους.

    Αν η τιμή μιας μετοχής κινείται αντίθετα απ΄ότι περιμέναμε, το πιθανότερο είναι ότι ότι η λογική μας ήταν εσφαλμένη, ότι υπήρχαν παράγοντες που μας διέφυγαν. Η πρόσθετη αγορά σε μία θέση συνηθίζεται να λέγεται "κατεβάζω το μέσο όρο", κάνω "μουαγέν". Κατά τη γνώμη μου όμως σωστό της όνομα είναι

    "κάνω το ίδιο λάθος δύο φορές"



    Στους λάθος παράγοντες συχνά είναι και το timing. Ξοδεύω τα μετρητά μου σε λάθος χρόνο λες και είναι ατελείωτα. Φυσικά κάποτε στερεύουν οπότε το μόνο που μου μένει είναι να ελπίζω και να προσεύχομαι. Φρίκη. Σιγά μην ασχοληθεί ο μεγαλοδύναμος με τον εγωιστή αφελή εμένα που κολυμπούσα ανάποδα στο ποτάμι. Κάποια στιγμή θα κουραστώ και θα τα παρατήσω (κι εάν έχω margin θα μηδενίσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε hippy μουαγεν εσεις ειπατε ... εγω δεν εγραψα μουαγεν.

      Τελος παντων ... ας κανει ο καθης οτι γουσταρει. Υπαρχουν απειροι τροποι να χασει ο κοσμακης Υπαρχουν τα μουαγεν υπαρχουν τα stop loss υπαρχει και ο τροπος να πουλαω επειδη σπασαν οι στηριξεις.
      Δεν με αφορα ...

      Διαγραφή
    2. Είναι προφανές ότι ΔΕΝ αναφέρομαι σε στρατηγική stock picking δλδ είσοδο σε καλές εταιρείες κλάδων με προοπτικές, με στοχευμένες ποσότητες και τιμές που περιγράφεις αναλυτικά κ. Τάκη. Σαφώς η στρατηγική αυτή είναι η καλύτερη (χαρακτηριστικά παραδείγματα ΜΟΗ, ΣΑΡ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ) αλλά προϋποθέτει συσσωρευμένη γνώση, ταλέντο και πειθαρχία. Λίγοι τα έχουν επαρκώς (και σίγουρα όχι εγώ)

      Διαγραφή
  20. Καλησπερα σας!Θα ηθελα αν ειναι εφικτο μια αναλυση για την μετοχη ΛΑΜΔΑ.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχει κάνει ο κύριος Τάκης στο πρόσφατο παρελθόν, όταν Η ΛΑΜΔΑ ήταν κοντά στα 5 ευρώ.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα, κύριε hippy είχα διαβάσει πριν μερικούς μήνες ένα σχόλιο σας για τον Ικτίνο στην ελεύθερη γνώμη και αυτό στάθηκε αφορμή για να μπω στη μετοχή στο 0.90 και όπως αποδείχθηκε ήταν μια πετυχημένη κίνηση και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.
    Θα ήθελα την γνώμη σας για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία και τι βλέπετε για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.investorblog.gr/%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%8d%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf/

      Διαγραφή
    2. Τον ΙΚΤΙΝΟ μας τον "σύστησε" ο κ. Τάκης. Αυτός είναι ο αρμοδιότερος όλων να απαντήσει. Θα πω απλώς 2 γενικότητες και τι έχω κάνει εγώ με την εταιρεία.

      Τα αποτελέσματα 6μηνου είναι εξαιρετικά. Ωστόσο η πορεία της μετοχής στο ταμπλό έχει (κατά τη γνώμη μου) βοηθηθεί απ΄την κίνηση του ΚΥΡΜ και την εξαγορά της ΜΕΡΚΟ. Αλλά...

      1) when you buy a company you buy the managment. Άλλο Κυριακίδης, άλλο ο (φτωχός εξάδελφος) Χαϊδάς

      2) ευκαιρία που την βλέπουν όλοι δεν είναι ευκαιρία...το σχόλιο του αναγνώστη Γ.Γ που είχε την καλωσύνη να μας ποστάρει ο συνάδελφος κ. Βαμμένος μάλλον με αποθαρρύνει για την κίνηση της μετοχής.

      Προσωπικά έχω κοστολόγιο περίπου 12% μικρότερο από εσάς. Πούλησα το 1/4 της θέσης στα 1,32-1,36 και τα έκανα ΤΕΝΕΡΓ. Έδωσα επίσης άλλα τόσα την βδομάδα που πέρασε στα 1,61-1,63. Ο λόγος είναι ότι η μετοχή πλησίασε τα ψηλα του 2014, περίπου 1,70, όπου φαντάζομαι θα υπάρχουν (λίγοι) εγκλωβισμένοι διότι κράτησαν μερικές μέρες. Τώρα με την μισή απ΄την αρχική θέση είμαι σε αναμονή. Αν περάσει το 1,80 δεν κάνω τίποτα. Αν διορθώσει στο 1,45 θα την αποχαιρετίσω (trailing stop loss).

      Τι κάνω με το ρευστό? Σκέφτομαι αγορά ΜΥΤΙΛ για ξεπέτα (λόγω της φιλολογίας που θα αναπτυχθεί για πιθανή είσοδο στους δείκτες της MS στην προσεχή αλλαγή αντικαθιστώντας μάλλον την ΦΟΛΙ). Επίσης η ΑΜΚ της ΙΝΚΑΤ ίσως δώσει μικρή ευκαιρία με είσοδο μέσω δικαιωμάτων την προτελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης. Βέβαια μικρό ρίσκο-μικρά κέρδη.

      Διαγραφή
    3. κύριε hippy με μπερδέψατε..
      ικτινος γιατι αγοράσατε;
      τι θελω να πω...μια λετε για το μανατζμεντ και μετα βλεπετε που θα πουλησετε με βαση την τεχνικη αναλυση ή κατι τετοιο..
      δηλαδή θα πουλήσετε στο 1,45;...μια μετοχή που θα σας δώσει μέρισμα 0,11 λεπτα..για να αγοράσετε μυτιλ και φολι για ξεπέτα;καλή τύχη
      για το μανατζμεντ τ κυριακιδη θα διαφωνησω...για κοιτάξτε λιγα χρονια πισω που παραλιγο θα εκλεινε η εταιρία του...μην κοιτάτε μόνο το αίσιο τέλος..

      Διαγραφή
    4. ΙΚΤΙΝ αγόρασα στα 0,76-0,80 στο τέλος του προηγούμενου χρόνου διότι είχε μπροστά του (καλά νέα) την αγορά ιδίων, το μέρισμα των 4 λεπτών και ήταν υποτιμημένος. Στο 1,60 κάποια από τα καλά νέα (μέρισμα κι επιστροφή κεφαλαίου) είναι πίσω και η εταιρεία (κατά την γνώμη μου) είναι δίκαια αποτιμημένη. Επίσης δεν εμπιστεύομαι την διοίκηση (ο κ. Τάκης έχει γράψει επαρκώς για τις παλινωδίες του παππού) και μια κια είχε διπλασιάσει πουλώντας την μισή θέση επανέφερα την στάθμιση του στο χαρτοφυλάκιο μου περίπου στα ίδια.

      Όταν ανεβαίνει μια μετοχή συχνά αναρωτιόμαστε (ή μας ρωτούν φίλοι) αν είναι καλή στιγμή ρευστοποίησης. Απαντώ με το trailing stop loss (συνήθως 10%). Εφ΄όσον η μετοχή στο ταμπλό κάνει 1,61 ευρώ η μέγιστη διόρθωση που "αντέχω" πριν την χαρακτηρίσω "αλλαγή τάσης" είναι 16 λεπτά. Έτσι βγήκε η τιμή 1,45. Αυτή είναι η δική μου επενδυτική-κερδοσκοπική συμπεριφορά. Μπορεί να αποδειχτεί λάθος (και μου έχει συμβεί) αλλά έτσι αντιμετωπίζω αυτά τα (μικρομεσαία) χαρτιά.

      ΦΟΛΙ πιθανολογώ πως μάλλον πιέζεται λόγω της πιθανότατης εξόδου από τους δείκτες της MS (10 ΝΟΕΜ ??) και τις πωλήσεις των παθητικών αμοιβαίων οπότε σκέφτομαι να ρισκάρω εκείνη την ημέρα.

      ΜΥΤΙΛ αντίθετα ίσως κάνει την έκπληξη (μικρές πιθανότητες-επικρατέστερη είναι η ΜΟΗ) και μπει στους δείκτες. Αν πάει σε τιμή κοντά στο 8ευρο θα τον τιμήσω.

      Θεωρώ την ΤΑ βοηθητικό εργαλείο...το σημαντικότερο για μένα είναι τα νέα που προσπαθω να βλέπω μπροστά. Δύσκολο φυσικά.

      Διαγραφή
  22. Άσχετο κύριοι αλλά επιμένω για πρόωρες εκλογές. Εντός 6μηνου δηλαδή μεχρι τέλος Απριλίου 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μια άποψη στην οποία συμφωνούμε κ. ΔΡΟΜΕΑ

      hippy23 Ιουλίου 2017 - 3:39 μ.μ.
      Ως προς τις εκλογές. Το Σεπτέμβρη του 2019 αποκλείονται καθώς οι συριζας θα έχουν χάσει την δεξαμενή των συνταξιούχων που θα έχουν διαπιστώσει τις περικοπές ήδη από τον Δεκέμβριο του 18 μια και οι συντάξεις προκαταβάλλονται.

      Πριν κανένα 4μηνο περίπου είχα κάνει ένα σχόλιο (μπορεί και στο μπλογκ εδώ, δεν θυμάμαι) με βάσει τα οικονομικά δεδομένα και τις γερμανικές εκλογές. Σε αυτό θεωρούσα δύσκολο προσφυγή στις κάλπες εντός του έτους λόγω των εκλογών τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία και την (συνήθως) μακρά διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης εκεί-τέλος Νοεμβρίου το πιθανότερο. Όμως το 3ο μνημόνιο λήγει τον Ιούλιο/2018 κι αυτοί θα χρειάζονται περίπου 15 δις για να πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους μέχρι την λήξη της θητείας τους (τα 3,5 δις το β΄εξάμηνο/18). Τι κάνουν?

      1) Βγαίνουν στις αγορές (για συνολικά 15 δις????? γελάνε και τα μπετά)

      2) Χρεοκοπούν κι αποχωρούν ως επαναστάτες (μπου χα χα χα οι εραστές της καρέκλας-το γράψατε κι εσείς παραπάνω)

      3) Υπογράφουν 4ο μνημόνιο (αδύνατον, θα έστελνε το εκλογικό τους ποσοστό στο 15-17%). Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είναι η καλύτερη λύση για τα παιδιά-μέλλον της χώρας κατά την γνώμη μου καθώς θεωρώ τα μνημόνια ευκαιρία ανάταξης και όχι τιμωρία..

      Πιθανολογώ λοιπόν πως θα θα πάρουν μια μεσοβέζικη απόφαση όπως συνηθίζουν άλλωστε. Προληπτική γραμμή στήριξης και ημι-μνημόνιο για τον ελληναρά που θα το υλοποιήσει όμως μια φερέγγυα κυβέρνηση. Ο ξεδοντιασμένος συριζας κι ο καταληψίας τριπρας (εάν δείξουν πνεύμα συνεργασίας με το σόιμπλε ) θα ελπίζουν σε ένα αξιοπρεπές 22-24% και υπογείως την υπόσχεση πως δεν θα υπάρξει "Γουδί" γι αυτούς. Πιθανότερη εκλογικό διάστημα για μένα Μάρτιος/18 διότι το Πάσχα του χρόνου πέφτει νωρίς (8 Απριλίου)

      Διαγραφή
    2. Η Δούρου άραγε θα παραιτούνταν από περιφειριάρχης να πάει στη βουλή?

      Διαγραφή
    3. Άκυρο δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα έτσι κι αλλιώς.

      Διαγραφή
    4. Mακάριε κύριε ΔΡΟΜΕΑ να δικαιωθείτε! Δεν αντεχονται οι Συριζανέλ ούτε μέρα παραπανω!!

      Διαγραφή
  23. Ευχαριστώ πολύ κύριε hippy για την απάντηση.
    Panost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς κ.Hippy --> Κάπου πήρε το μάτι μου για μια άποψη περί ανταλλαγής μοη με μπελα σε γνωστό δείκτη. Είναι άποψη εκτίμηση η γνώση αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΗ (πιθανότητες 85%) ή ΜΥΤΙΛ (πιθανότητες 15%) στην θέση της ΦΟΛΙ. Συνεπώς σε ότι με αφορά ΔΕΝ ακουμπάω ΦΟΛΙ-ότι τιμή κι αν γράψει-μέχρι την αναθεώρηση των δεικτών στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Με την πώληση όμως των passive funds σκέφτομαι να ρισκάρω στον Κουτσολιούτσο με αυστηρό stop loss 8%.

      Παρά την είσοδο στον δείκτη της Μοργκάνας και το εξαιρετικό β΄εξάμηνο που τρέχουν ΜΟΗ-ΜΥΤΙΛ σε τρέχουσες τιμές διστάζω ν΄αγοράσω, θεωρώ πως είναι απαιτητικά κεφαλαιοποιημένες. Σε μια διόρθωση 5-7% (πριν την αναθεώρηση) θα τολμούσα αλλά το θεωρώ ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
    2. Α οκ φολι! Γιατί μου είχε μείνει η εικόνα για μπελα και δεν μου βγαίναν οι πιθανότητες! Ναι συμφωνώ με ποσοστά σας. Η μοη απο τα 9-10 ευρώ καλπάζει όχι μόνο απο τα καλά αποτελέσματα. Συμφωνώ επίσης ότι σε αυτά τα νούμερα διστάζω και εγώ, παρόλο που είναι πολύ αγαπημένες και οι 2 διαχρονικά.

      ΑΝ πάνε καλά με την αξιολόγηση = προεξόφληση πολύ κοντά όπως και στην προηγούμενη το Μαιο, θα προτιμήσω το 5 και στο χέρι κάπου μεταξύ π-Οτε και εχαε.

      Διαγραφή
    3. Θέλω κι εγώ κ. Lorac μια κάπως αναλυτικότερη τοποθέτηση από εσάς. Δίπλα στην "γνώμη" την προηγούμενη εβδομάδα κάνατε δυο εύστοχα σχόλια.

      1)Είπατε απαντώντας στην τοποθέτηση καλού χρήστη στη "γνώμη" πως "μοιάζει τελικά να ανήκει η ΔΕΗ μόνο στους εργαζόμενους της και να μην είναι περιουσία των μετόχων της" ότι

      -Τώρα εξήγησες σε 2 αράδες πιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της. Αν δεν ήταν -αναντικατάστατη- στην παρούσα φάση θα είχε τη τύχη των ΤΤ"

      και μερικές μέρες αργότερα

      -Η ΔΕΗ παράγει περίπου το 50% της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας και καλύπτει μέσω αγορών/εισαγωγών το υπόλοιπο για να εξυπηρετήσει το 85% που λέτε.

      Επομένως την εταιρία την συμφέρει να τους διώξει από πάνω της και να πουλάει όσο παράγει. Άρα έχει δίκαιο που επιλέγει την πώληση των πελατών.

      Η εταιρία υποστηρίζει ότι για να πετύχει η πώληση θα δώσει δικαιώματα αγοράς ενέργειας απο τον αγοραστή σε χαμηλές εγγυημένες τιμές. Σαν να λέμε ατομικό ΝΟΜΕ.

      Θα μπορούσε φυσικά -αύριο - να κόψει το ρεύμα σε όλους τους πιστολιάρηδες και να θέσει εξωπραγματικά τέλη επανασύνδεσης. Ρίχνοντας τους στην αγκαλιά των κο-ΝΟΜΕ.

      Το "ζουμί" βρίσκεται αλλού. Στο κατά πόσο θα γίνει εξαγωγική στα Βαλκάνια. Μάλιστα ειδικά πάρα πολύ ειδικά σε πολύ συγκεκριμένη χώρα(ες).


      Μπορείτε να μας εκθέσετε αναλυτικότερα γνώση και άποψη? Προσωπικά (το έχω ξαναγράψει) δεν γνωρίζω κανένα χρήστη περισσότερο διαβασμένο από εσάς στα ενεργειακά (εννοείται κι απ΄τον μετριότατο Φλουδόπουλο)

      Διαγραφή
    4. Κύριε χίπη ο φρουδοπουλος είναι το Κάπιταλ στα χειρότερα του. Ο τύπος έχει πάρει εργολαβία τη δυσφήμιση της ΔΕΗ και τον ευαγγελισμό του μυτιλ και της τέρνα.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα! Όπως σας έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν αν υπήρχε τρόπος να έκλεινε η δεη τώρα και σε 10" να λαμβάναμε ρεύμα από άλλη εταιρία δημόσια/ιδιωτική δεν έχει σημασία, θα γινόταν στη στιγμή! Το θέμα είναι ότι αυτό είναι ανέφικτο - με την τεχνολογία που γνωρίζετε σήμερα να προσθέσω πονηρά- επομένως ο δρόμος προς την απαξίωση θα είναι αργός και με πόνο.

      Μεγάλο μερίδιο δίνω σ' αυτούς που διαχειρίζονται την ίδια την εταιρία γιατί αν ήταν αληθινό μαγαζί τους ποτέ μα ποτέ δε θα το απαξίωναν έτσι. Βέβαια αυτοί προτιμούν να την έχουν μαγαζάκι τους. Όποιος μπορεί να διαβάσει λογιστικές καταστάσεις μπορεί και να καταλάβει αμέσως τι εννοώ και δεν πρόκειται να το προχωρήσω άλλο.

      Μετά από αυτά τα γενικά θα απαντήσω αρχικά για το "εξαγωγική". Η δεη εσωτερικού θα πρέπει να μειώσει το λιγνίτη, ο οποίος όμως είναι και η μεγάλη της δύναμη, μαζί με τα νερά. Όχι μόνο ως προϊόν αλλά και ως τεχνογνωσία τόσα χρόνια. Το κενό αυτό θα το πάρει το ΑΠΕ μαζί με αέριο. Αυτά τα 2 είναι πολύ πιο ακριβά σήμερα από λιγνίτη κ νερά, αλλά το πρώτο επιδοτείται σαν τρελό από όλη την ΕΕ, ενώ το δεύτερο είναι η μοναδική ελπίδα αυτή τη στιγμή της ΕΕ να μην φάει την καρα....ρα που έρχεται στα ενεργειακά με ταχύτητα 2c.
      Επομένως η άριστη ΔΕΗ για εμένα ελαττώνει λιγνίτη και επενδύει σε Φ.Α. στο εσωτερικό για να είναι έτοιμη για το 2019 (shale gas USA από Αλεξανδρούπολη) και το 2020 (αζέρικο αέριο μέσω TAP). Ενώ ταυτόχρονα αγοράζει λιγνίτη και νερά εκτός ΕΕ για λιγότερους φόρους ρύπους και χαμηλότερο κόστος και πώληση ως εξαγωγή μέσω διασυνδέσεων Ελλάδα και ΕΕ.
      Απε ως τυχαίο και στοχαστικό προϊόν θα ακουμπούσα μόνο για να τσεπώνω επιδότηση ΕΚΙΟΥ από τους χαζο-Έλληνες.
      Επομένως σούμα : η ΔΕΗ πρέπει να αναζητήσει λιγνίτη και νερά αλλού και στη συνέχεια με την ολοκλήρωση του σχεδίου διασύνδεσης των πάντων που ήδη υλοποιείται από ΕΕ να εξάγει πχ νερά από Αλβανία ή Τουρκία μέσω Ελλάδας στην ΕΕ. Όταν λέω νερά εννοώ ηλεκτρική ενέργεια από υδροηλεκτρικά.
      Στο εσωτερικό μέτωπο οφείλει να γίνει παρανοϊκά αυστηρή με όσους δεν πληρώνουν και πλέον μιας και έχει την υποχρέωση να μειώσει μερίδια , οφείλει να κόβει ρεύμα και μετά να μην επανασυνδέει εάν δεν πληρωθεί στο 100% και χωρίς καμία προσφερόμενη ρύθμιση. Ειδικά σε όσους ήδη έχουν κάνει ρυθμίσεις και κατόπιν τις αθετούν. ‘Όπως μας έχει δείξει και ο κ. Μορφονιός έχει πάρει αρκετές προβλέψεις και εκτιμώ με μια τραπεζική αντιστοιχία των NPL μπορεί να διαγράψει αρκετά χρωστούμενα, χωρίς να χάσει. Εφόσον οι προβλέψεις που παίρνει είναι μικρότερες του 10% των πωλήσεων και φτάσουν και το περίπου 4% όσο και να μειώνεται το μερίδιο αγοράς θα βλέπετε τα κέρδη να παραμένουν περίπου σταθερά.

      Η σημερινή κατάσταση που κανείς δεν πληρώνει στην ώρα του γατί δεν τρέχει και τίποτα, που τεράστια ποσά συσσωρεύονται στο λογαριασμό χωρίς να ιδρώνει κάποιος και οι κοΝομε τσιμπάνε ρεύμα που παράγει η δεη κάτω του κόστους οδηγεί σε ένα και μόνο πράγμα… απαξίωση. Όσο θα απαξιώνεται θα πουλάει κομμάτια της και θα ανακαλύπτουμε εκ των υστέρων ότι είχε πχ εσωτερικά τον ΑΔΜΗΕ αξίας 900 και βάλε εκατομμύρια ,αλλά χρηματιστηριακά η δεη ήταν στα 500-600εκατ.

      Διαγραφή
    6. Για τον δημοσιογράφο που λέτε να ξέρετε εγώ τον διαβάζω Το ότι είναι χρονικά ασύμβατα τα λεγόμενα του με την πορεία της συγκεκριμένης μετοχής δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι είναι και λάθος αυτά που λέει!!!

      Διαγραφή
    7. Καθαρή άποψη κ. Lorac. Ωστόσο δεν φωτίζει και πολύ την μελλοντική κίνηση της μετοχής της ΔΕΗ για να μην πω ότι μάλλον απαισιοδοξία προκαλεί. Σε ότι με αφορά πιθανολογώ ότι αστόχησα στην επενδυτική μου επιλογή καθώς αυτοί που διαχειρίζονται την εταιρία δίχως να ενδιαφέρονται για την απαξίωση του μαγαζιού δύσκολο να αποχωρήσουν στο κοντινό μέλλον (6μηνο). Επίσης η τεράστια συγκριτικά πώληση ΝΟΜΕ προσεχώς λογικά θα πιέσει την τιμή πώλησης ανά Kwh μεγαλώνοντας την ζημιά απ΄την πράξη της παραγωγού ΔΕΗ. Βιάστηκα, έκανα λάθος.

      Θα ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο για τον ΑΔΜΗΕ που αναφέρετε στην τελευταία σας παράγραφο. Κατ΄αρχήν όπως όλοι ξέρουμε η μέχρι χθες θυγατρική δεν έχει καμιά σχέση με την πρώην μαμά. Έχει προκαθορισμένο ποσοστό με το οποίο πληρώνεται και θα πληρώνεται από όλους τους παρόχους (Protergia, Elpedison, Ηρων κλπ) και όχι μόνο απ΄την ΔΕΗ. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε υπερβολικό το τίμημα των 320 εκ. της State Grid για το 24% (περίπου 3 ευρώ/μετοχή) η έκθεση αποτίμησης της Deloitte δίνει αποτίμηση 1,182 δις ευρώ για το σύνολο βέβαια του ΑΔΜΗΕ ή 2,6 ευρώ/μετοχή περίπου. Νομίζω ότι η ΑΔΜΗΕ συμμετοχών αδικείται στο ταμπλό κι αγοράζεται σχετικά άφοβα σε τρέχουσες ή γιατί όχι σε ακόμα χαμηλότερες τιμές.

      Διαγραφή
    8. Όταν νομίζω πριν από 1 χρόνο και κάτι ξανασυζητάγαμε για ΔΕΗ σας είχα εκθέσει την άποψη ότι ήταν τότε ευκαιρία λόγω των εξελίξεων. Μπορεί το γενικότερο κλίμα μετά να έκρυψε την επιτυχία της συγκεκριμένης επιλογής, αλλά η εκτίμηση αυτή έδωσε τριψήφια απόδοση.

      Τώρα είμαστε στο μεταβατικό στάδιο. Πάρα πολύ σωστά βλέπετε τα μεγάλα ΝΟΜΕ ως τροχοπέδη αυτή την περίοδο , όπως και η άρνηση για οτιδήποτε -έστω και λανθασμένο- κλωτσάει το τενεκεδάκι της δεη λίγο πιο κάτω απλά για να κερδίσουν ορισμένοι πολιτικό χρόνο.

      Επομένως για ΔΕΗ είμαι neutral που λεν και στο χωριό μου. Αν τη δω χαμηλά φυσικά και θα πάρω, αλλά με πνεύμα τεχνικής ανάλυσης και μόνο και με τη σκέψη ότι δεν μπορεί να κλείσει. Άρα το χαμηλά δεν μπορεί να γίνει μηδέν.

      ΑΔΜΗΕ από την άλλη τελείως διαφορετική ιστορία. Σας έχω ξαναγράψει τη θετική μου άποψη και δεν την αλλάζω εύκολα. Απλά είναι νέα μετοχή δεν έχει ιστορικότητα στις τιμές και ελπίζω να τη βρω χαμηλότερα. Στις αποτιμήσεις νομίζω η Ιταλική αντίστοιχη είναι ένα καλό παράδειγμα και υπόδειγμα του πως θα κινηθεί στο μέλλον.

      Διαγραφή
  25. @ κ. Lorac

    Ο τιπ-ΟΤΕ-νιος για μένα είναι το καλύτερο χαρτί του ΧΑΑ. Το πλέον υποσχόμενο χαρτί του 25αρη στην επίθεση αλλά και βράχος στην άμυνα. Συζητήσαμε όμως με τον Τάκαρο αναλυτικά για την αξία της πειθαρχίας στην επένδυση.

    Η τιμή πώλησης του κρατικού 5% στους Γερμανούς (όποτε γίνει) θα είναι "η μέση τιμή των τελευταίων 20 ημερών από την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος". Επομένως από πλευράς DT υπάρχει συμφέρον να ΜΗΝ ξεφύγει η τιμή. Λεφτά έχουν, χαρτιά έχουν, γιατί να τους κοντράρει ο μαριδαίος χιππάκος? Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ή ακριβώς με την ανακοίνωση της τιμής θα μπω με τις πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ΚΑΘΟΛΟΥ π-Οτες ή τιπ-οτε-νιος όντως Πιο πολύ πικάρισμα του κάνουμε!!
      Ναι ναι ναιι σήμερα διάβασα εγκρίθηκαν 2-3 επενδυτικά σχήματα με κάπου 200 μύρια υπερ ελληνικών επενδύσεων. Που άραγες θα μπούνε αυτοί??? Περιμένω με υπομονή ακριβώς το ίδιο.

      Για τα πάνω που ρωτάτε, θα το κάνω αλλά προς πσκ για χρονική άνεση. Αφήστε πάντως δεη για την ώρα, πιο πολύ με τράβηξε ο καπνός πίσω απο τη φωτια βαγγελίνιου-τενεργα!

      Διαγραφή
  26. Παλαβώσανε τα ΑΣΤΑΚουδάκια σήμερα. Την ίδια κίνηση (6 ευρώ) στην ίδια ώρα 3.30 πήγε να την κάνει κάποιος και χθες με αγορά 5000 μετοχών αλλά τελικά απέσυρε την εντολή 2-3 λεπτά πριν το "πάντρεμα'. Επίσης είχε ξαναγίνει άλλη μια φορά προ 4 μηνου περίπου απ΄όσο θυμάμαι αλλά αποδείχθηκε φωτοβολίδα, το χαρτί ξαναγύρισε την επομένη στην απραξία και την αφάνεια.

    Μακάρι τούτη τη φορά να είναι αλλιώς για την καλή εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργα ή γρηγορα θα πανε στα 9 ακατεβατα. Το ποτε ειναι το αγνωστο

      Διαγραφή
  27. Profile μόνιμα πτωτική εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω ΠΡΟΦ απο 0,55 μεση τιμή και τα κράτησα ,λάθος όπως φάνηκε .
      Δειχνει να έχει αρκετά κομμάτια ο πωλητής ,αμοιβαίο ίσως, ποιός ξέρει ?
      Δεν είναι κακή εταιρία πάντως σαφέστερα θα φανούν τα οικονομικά της τέλος 2017
      που θα φανεί και κόστος αγορας της LOGIN (3 εκκ νομίζω ) και πόσο συνεισφέρει

      Διαγραφή
    2. Η εταιρία login με βάση τον ισολογισμό του 2016, έχει αρνητική καθαρή θέση 83900 ευρώ, είχε ebitda -265000 ευρώ και ζημία μετά φόρων -326400 ευρώ. Ο κύκλος εργασιών ήταν στα 2,47 εκ ευρώ έναντι 3,1 εκ ευρώ το 2015.

      Σύνολο ενεργητικού 1,079 εκ ευρώ. Αν έδωσε 3 εκ για να αγοράσει την εταιρία, αυτός είναι ο λόγος του πωλητή!!!

      Διαγραφή
    3. Ο τραπεζικός κλάδος στην ΕΕ στο μέλλον έχει πολλές προκλήσεις μπροστά του. Η απαίτηση για 100% πρόβλεψη των νέων npl θα κάνει δυσκολότερη τη τραπεζική επέκταση και οι μεγαλύτερες προβλέψεις λόγω λογιστικών προτύπων και κανονισμών θα πιέσουν τα κέρδη επομένως θα έχουμε περικοπές σε τραπεζικά έξοδα. Εταιρία λοιπόν που πουλάει τραπεζικές λύσεις σε μια αγορά που θα αναζητεί περικοπές εξόδων έχει ένα ρίσκο.

      Διαγραφή
    4. Σωστός ο κ Lorac και δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός αντίλογος σε αυτό. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι τα μεγέθη της εταιρείας είναι πολύ μικρά και με καλή τακτική θα βρει πελάτες και τζίρο.
      Γιάννης

      Διαγραφή
    5. Καλύτερη επιλογή φαντάζει η Entersoft αλλά έχει σαφώς πιο περιορισμένη εμπορευσιμότητα. Επίσης για κάποιο λόγο δεν μπορώ να την αγοράσω με τους ισχύοντες κωδικούς μου. Χρειάζεται άλλους κωδικούς για την ΕΝΑ? Γνωρίζει κανείς?
      Γιάννης

      Διαγραφή
  28. Νομίζω ότι η Profile έχει τιμωρηθεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Κυρίως γιατί η πλειοψηφία λειτουργεί με βραχυπρόθεσμη οπτική. Έχω την αίσθηση ότι η εταιρεία θα ενσωματώσει όλα τα μείον στον ισολογισμό αυτού του έτους και στη συνέχεια θα εμφανίσει άνοδο (αν όχι εκτίναξη) κερδών. Μακροχρόνια δηλ θα έχει καλή πορεία. Σε τυχόν έντονη πτώση προσφέρεται για αύξηση θέσης.
    Γιάννης Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KάΘε μέρα και πιο κάτω η Profile. Το απόλυτο χρηματιστηριακό πτώμα το τελευταίο διάστημα. Τα κάκιστα αποτελέσματα απογοήτευσαν και τον τελευταίο αισιόδοξο.

      Διαγραφή
  29. Kύριε Μορφονιέ το thread της ΔΕΗ τίγκαρε γι αυτό γράφω εδώ.Νομίζω ο,τι οι τιμές της ΔΕΗ είναι μούρλια σε αυτα τα επίπεδα και ένα μέρος της ρευστότητας τοποθετείται εδώ. Εχουν γίνει κάποιες αγορές πέριξ του 1,86 και αν κατηφορίσει θα προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιο κι άλλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ικτίνος Ελλάς, μέρισμα 0,051 μετά από φόρους.

    Ανακοινώνεται ότι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που συνήλθε την 26 Οκτωβρίου 2017, στην έδρα της εταιρίας (Λυκοβρύσεως 7, Μεταμόρφωση Αττικής, 144 52) και ώρα 12:00μμ παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι, κάτοχοι 20.909.428 μετοχών σε σύνολο μετοχών 28.580.100, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 73,16% του μετοχικού κεφαλαίου. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν ομόφωνα και παμψηφεί, είναι οι κάτωθι :



    Θέμα 1ο : Έγκριση Αγοράς Ιδίων Μετοχών της Εταιρίας μέσω του Χ.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/, με τους εξής ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις :

    · Διάρκεια για την οποία χορηγείται η έγκριση : 12 μήνες

    · Ανώτατο όριο τιμής μετοχής στην οποία μπορεί να γίνει η απόκτηση : € 6,00

    · Κατώτατο όριο τιμής μετοχής στην οποία μπορεί να γίνει η απόκτηση : € 0,40

    · Μέγιστος αριθμός μετοχών που μπορεί να αποκτηθούν: Μέχρι το 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (του συνολικού αριθμού των μετοχών).



    Η εταιρία έχει αγοράσει ήδη 321.028 μτχ βάσει των προηγούμενων αποφάσεων. Όλα τα ειδικότερα θέματα που δεν ορίζονται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (όπως, ενδεικτικά, προσδιορισμός διαδικασίας και τρόπου κτήσης των ιδίων μετοχών, προσδιορισμός χρόνου και τρόπου επαναδιάθεσης των ιδίων μετοχών σε μετόχους της Εταιρίας κλπ.) θα καθοριστούν με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, τηρούμενων σε κάθε περίπτωση των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας.

    Θέμα 2ο : Έγκριση διανομής κερδών προηγουμένων ετών ποσού 0,059326046 ευρώ ανά μετοχή. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την διανομή κερδών προηγουμένων ετών ποσού 0,059326046 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το ποσό που αντιστοιχεί στις 321.028 μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, προσαυξάνει το ποσό που θα λαμβάνουν οι λοιποί μέτοχοι και συνεπώς, το συνολικό μεικτό ποσό της χρηματικής διανομής ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,06 ευρώ. Από το εν λόγω ποσό της χρηματικής διανομής, παρακρατείται ο αναλογούν φόρος ποσοστού 15%, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3 παρ.1 του ν. 4110/2013 και συνεπώς το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό ανά μετοχή, θα ανέλθει σε 0,051 Ευρώ.

    Η αποκοπή θα γίνει την Δευτέρα 30/10/2017, δικαιούχοι θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο ΣΑΤ επενδυτές κατά την Τρίτη 31/10/2017 και η πληρωμή θα γίνει την Παρασκευή 3/11/2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως παραβρέθηκε κανείς φίλος στην Έκτακτη γενική συνέλευση για να ενημερώσει?

      Διαγραφή
    2. Γμτα τι να σου πω, τοσο "ασχημα" που θα γινει του Κυριακιδη. Μαρινος

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα σας κ. Τάκη και λοιποί φίλοι,

    Η Envitec η οποία ΠΑΥΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ την Τετάρτη και ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ απο το ΧΑ την Παρασκευή είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή σε αυτά τα επίπεδα για ενα πολύ μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου.

    Η εταιρία έχει 8.6εκ ταμείο. Το σύνολο των υποχρεώσεων είναι περίπου 12εκ εκ των οποίων το 1.5εκ είναι τραπεζικός δανεισμός και τα 4.2εκ είναι επιδοτήσεις. Η εταιρία δηλαδή με βάση το ταμείο της στις 30/06 ξεπληρώνει όλον τον τραπεζικό δανεισμό και περισσεύουν και 7.1εκ ταμείο όταν η κεφαλαιοποίηση της με βάση το σημερινό κλείσιμο είναι στα 4.3εκ.

    Τα εισοδήματα της εταιρίας προέρχονται από τεχνικά περιβαντολογικά έργα (ζημιογόνος δρατσηριότητα) και από παραγωγή ενέργεια απο ΑΠΕ (κερδοφόρος δρστηριότητα). Η εταιρία θα έχει κερδοφορία τα επόμενα χρόνια (δική μου εκτίμηση χοντρικά) περίπου 700χιλ - 1.4εκ κέρδη ετησίως δηλαδη στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση παίζει σε ένα P/E 2.5-5. Τα περιβαντολογικά τεχνικά έργα και η διαχείρηση απορριμάτων αναμένεται να αποτελούν πρωταγωνιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

    Με ίδια κεφάλαια 25.6εκ η εταιρία παίζει σε στα τρέχοντα επίπεδα σε P/Bv 0.17.

    Η εταιρία έχει τρομερές ταμειακές ροές με τις οποίες ξεπλήρωσε τα τελευταία χρόνια τον τραπεζικό της δανεισμό ενώ πέρσυ μοίρασε και επιστροφή κεφαλαίου 5.4εκ.

    Πιστεύω ότι στην επόμενη 5ετια παρότι η εταιρία δεν θα διαπραγματεύεται, ένας μέτοχος της θα έχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει πίσω το αρχικό της κεφάλαιο μόνο από τα μερίσματα που τυχόν θα αποφασίσει να μοιράσει η διοίκηση.

    Αφήστε που αν φτιάξουν τα πράγματα και την ξαναεισάγουν οπουδήποτε τότε θα μιλάμε για μεγάλες υπεραποδώσεις. Μεγάλο το ρίσκο αφού βγαίνει εκτός διαπραγματεύσιμης αγοράς αλλα όμως η εταιρία είναι ο ορισμός του ΤΣΑΜΠΑ.

    Τροφή για σκέψη τα παραπάνω...

    Με εκτίμηση,
    thecoffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    09:11

    Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πορεία της, την περίοδο 1/1-30/9/2017.

    Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του 9μήνου 2017 ανήλθαν σε 32,5 εκατ., έναντι 21,7 εκατ. Ευρώ, της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση κατά 49,77%.

    Επιπλέον, λόγω της καλύτερης διαχείρισης του συνολικά λειτουργικού κόστους σε σχέση με τις πωλήσεις, τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 12,6 εκατ. Ευρώ έναντι 5,2 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 242,3%.

    Ως αποτέλεσμα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,1 εκατ. Ευρώ από 3,6 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 305,4%, ενώ αντίστοιχα τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 7,8 εκατ. Ευρώ από 2,5 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 312%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη σε ποια τιμη το P/E μετα φορων ειναι στο 10????
      Ρητορικο το ερωτημα

      Διαγραφή
    2. Τακαρε σημερα περα απτο μαρμαρο πουγραψε υψηλα ετων, μεγαλη ανοδο με ογκο ειχε και αλλο χαρτι σε παρεμφερη κλαδο.Λες να ισχυσει το "βοηθα με να σε βοηθω,να ανεβουμε το βουνο"?

      Διαγραφή
  33. Κοντά στο 3 (ελάχιστο) και άνω ανάλογα με το writedown της ΙΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρονου/γιατι αυτό θα προεξοφλησει τους επομενους μηνες το μαγαζι, θαχεις 12καθαρα και καθολου απομειωσεις. Αρα ο ενεργειακος που ξερει τα νουμερα θα σου πει 4 με 4,5

      Διαγραφή
  34. Βλέπω τη κίνηση στη ΔΕΗ ,αλλά βλέπω ότι θα έχει σταθερότερη ανοδική κίνηση ο ΑΔΜΗΕ και έκανα αγορά.Πολλά τεμάχια αγοραστών (για τα μέτρα της μετοχής)στον Παπουτσάνη. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ειναι μεγαλος ο ερωτας κυριε πεζοπορε ... θα την κανουμε την εταιρεια θωρηκτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουνα μπλεγμένος αλλού και δεν μπόρεσα το Μάιο να πάρω στα 0,18 αλλά ευτυχώς έκατσε η δουλειά 0,21 με 0,22.Έχει κάνει και καλό γράφημα από την όλη πορεία. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Κυ.Τάκη μιας και είστε στη κίνηση, αυτή η ιστορία με τη CENTRIC και 14 μύρια που πήρε από πώληση άυλων στοιχείων,τι βάση έχει. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Δεν τσ παιρνει ολα τα λεφτα η centtic ... τσ λεφτα πανε στην ECN που η σεντρικ εχει μολις το 51% ... απο την αλλη η εταιρια δεν θα εχει πλεον δραστηριοτητα ... αρα δεν βλεπω τιποτα το ενδιαφερον ...

      Διαγραφή
    4. Σαν εταιρια αξιζει καμια 10ρια μυρια ... μην τσιμπατε απο τα ιδια που φαινονται. Προκειται για μαιμουδες ταχα μου υπεραξιων ... 10 μυρια αντε 14 15 τραβηγμενα απο τα μαλλια ... παγια μηδεν. Μονο ενα ακινητο διαμερισματακι στο Μοσχατο ετοιμο να πεσει. Αρα δεν θα παρω απο την μουτρακλα του Ροδολφου ... στο ταμπλο τσιμπημενη η τιμη.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ για το σχόλιο,δεν θα έπαιρνα αλλά η είδηση όσο να κάνει χτύπαγε στο μάτι. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
  36. Προσοχή σε κάποιον κυματιστή με ψευδώνυμο NeK,γιατί βλέπω ότι μπορεί να συμπληρώσει δελτίο προπό με δεκατρία λάθη. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πεζοπόρε, προφανώς είστε άριστος κυματιστής και θλίβομαι που το κοινό στερείται τις γνώσεις σας. Παρακαλώ όταν δείτε να συμπληρώνει δελτίο προπό, να εμφανιστείτε, να πείτε τη γνώμη σας και να εντοπίσετε τα λάθη επί τόπου και αμέσως την ίδια ώρα, όχι μετά, γιατί αυτός που βγαίνει μετά, καταλαβαίνετε τι είναι ...
      Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Αυτός όταν κάνει λάθος έστω δύο μέρες μετά δεν το καταλαβαίνει να το πει?Εγώ δεν είμαι κυματιστής για να τον συναγωνιστώ.Επίσης εκείνος επιμένει για την ορθότητα των Elliot. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Κύριε Πεζοπόρε τώρα μάλιστα! Δεν είστε κυματιστής αλλά βρίσκετε λάθη σε κάτι που ο ίδιος λέτε ότι δεν κατέχετε "για να τον συναγωνιστείτε"... Καλυτερα τότε να πάτε να συμπληρώσετε κανένα δελτίο προπό και να μας πείτε κι εμάς μιας κι αυτό το κατέχετε
      Γιώργος

      Διαγραφή
    4. Εμένα μου έκοβε τόσο ώστε να μην πάρω MIG στα 0,165 με στόχο για 0,30 και Πειραιώς στα 0,23 (4,60) για 0,30(6,00)(τον Ιούλιο).Επίσης προχθές αναφερόταν ότι ο Ικτίνος στο 1,85 είχε συμπληρώσει εξωτερικό και εσωτερικό πεντάρι και ήταν πιθανή διόρθωση όλης της κίνησης,ο Ικτίνος πήγε 2,07 συν το μέρισμα.Εσείς αν θέλετε ακούστε τον και σερφάρετε μαζί του στα κύματα. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Φιλε Πεζοπορε το παιδι δεν ειναι επαγγελματιας, αποψεις εκφραζει με αρκετες αστοχιες ειναι η αληθεια(για παραδειγμα να μιλας για ξεφορτωμα και η μτχ να ανεβαινει καπακια 15%). Τεσπα καλα κανει ο Νεκταριος και βγαζει τα διαγραμματα και τις μετρησεις του φθανει να μην γινεται δογματικος but nobody is perfect.. Μαρινος

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς, σωστά το λέτε κι εγώ λόγω του δογματισμού γράφω ότι γράφω,για τα λάθη δεν θα έγραφα τίποτα. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
    7. Βρε σεις δεν ξερω για τι πραγμα μιλατε αλλα αν περιμενετε να διαβαζετε Γελοιοτιστες με τρικυμια εν κρανιω για να σας προβλεψουν τι θα κανουν οι μετοχες τοτε να αλλαξετε παιγνιο. Παιξτε ρουλετα. Εδω ολοκληρη Μανταμ Σου Σου τα εκανε λαμπογυαλο με τους Νταουτζονιδες που τον περιμενε στα 1500 και εβαζε κοσμακη να αγοραζει Λανετ και Ενκλω επειδη ταχα μου τα ζομπι ειχαν ολοκληρωσει το σουπερ Νοβα καταστροφικο κυμα C και ακολουθουσε η μεγαλειωδης ανοδος .... αμ ο αλλος ο Πρεχτερ ακομη τρεχει νσ γλυτωσει το λιντσαρισμα των οπαδων του που απο το 1997 βλεπουν και περιμενουν crash.

      Σοβαρευτειτε κυριοι και αγοραστε μετοχες σαν να ειστε οι λεφταδες ... δηλαδη ψαξτε τις εταιρειες ... αν παλι δεν το εχετε ριξτε βελακι και οπου κατσει αυτη την μετοχη αγοραστε. Εχετε μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειστε σωστοι απο εναν Γελοιοτιστη.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη τοποθετείτε πολύ σωστά το ζήτημα ως προς την «τυφλή» προσήλωση στα κύματα και σ΄ αυτά που γράφουν κυματιστές. Να ψάχνουμε εταιρείες ...
      Αυτό όμως που με έκανε να απαντήσω στον κ. Πεζοπόρο είναι ο δικός του δογματισμός (μαρτύρησε τη σωστή λέξη) για κάποιον συγκεκριμένο ερασιτέχνη, δείχνοντας προσωπική (?) εμπάθεια, κι όχι γενικά αντιρρήσεις/επιφυλάξεις για τη μέθοδο, την οποία προσωπικά δεν γνωρίζω και δεν προσποιούμαι ότι γνωρίζω όπως κάνει ο κύριος αυτός, μιλώντας εκ των υστέρων για λάθη και συγγνώμες.
      Όσο για τα παραδείγματα ΜΙΓ και ΝΗΡ, ε όλοι πια ξέρουμε, τακαρόπληκτοι και μη, χάρη σε σας κ. Τάκη που μας ανοίγετε τα μάτια, περί τίνος πρόκειται κι όποιος αποφασίζει να ρίξει λεφτά σίγουρα δεν το κάνει για επένδυση, αλλά για αρπαχτή κι αν του κάτσει. Για τον ΙΚΤΙΝ, άλλο βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και πιθανά σημεία αγοράς/πώλησης που κάποιος κυματιστής επιδιώκει να εντοπίσει κι άλλο μεσο-μακρο πορεία μιας εταιρείας/μετοχής που έχει γερές βάσεις όπως αυτή, οπότε αγοράζει σε κάθε στάση και μπαουλιάζει.
      Γιώργος

      Διαγραφή
    9. Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις?Τη μέθοδο της κυματικής την έχω παρακολουθήσει αρκετά ώστε να την απορρίπτω, και γράψε εσύ αν την απορρίπτω απλά η δογματικά.Αν είναι καλή μέθοδος γιατί δεν προβλέπει και χαρτιά για τζόγο?Για τον Ικτίνο γράφτηκε <>πράγμα που δεν αφορά βραχυπρόθεσμη και μικρή διακύμανση.Συγνώμη δεν θυμάμαι να έγραψα.Ώς προς την εμπάθεια,έχω λίγα χρόνια να ασχοληθώ με την αγορά και δεν θυμήθηκα το nick του Νεκτάριου και τον πέρασα για νεόκοπο η επανακάμψα επαγγελματία,(τότε θα είχα εμπάθεια)μια συγνώμη τώρα λοιπόν.Και ξαναλέω ότι δεν θα έγραφα για τις λάθος προβλέψεις αν δεν υποστηριζόταν τόσο από την πλευρά του η κυματική ανάλυση.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Διόρθωση παραπάνω στα εισαγωγικά.Για τον Ικτίνο γράφτηκε για πιθανή διόρθωση όλης της κίνησης από το 1,85 πράγμα που δεν αφορά βραχυπρόθεσμη η μικρή διακύμανση της τιμής.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
  37. Διόρθωση: εκ παραδρομής ΝΗΡ , το ορθό ΠΕΙΡ στο προηγούμενο ποστ
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι εκτιμήσεις μου για τις νέες επικείμενες σταθμίσεις στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI

    https://vasilisg.blogspot.gr/2017/11/msci.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τρέχουσες τιμές ή λίγο πιο κάτω εκτιμώ πως αξίζει ένα ποντάρισμα στο ΦΟΛΙ κατά την ημέρα εξόδου απ΄τους δείκτες MSCI Greece(εάν γίνει) και προσωπικά θα το πάρω. Σκέφτομαι μάλιστα αγορά του 50% λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης και άλλα τόσα στην δημοπρασία καθώς συχνά η μεγάλη κίνηση στην τιμή έχει προηγηθεί.

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ κατά την ημέρα εξόδου, και σίγουρα πριν τη δημοπρασία κλεισίματος, εφόσον βγει!! Ας αναμένουμε λίγο ακόμη!!

      Διαγραφή
    3. Κ. Ηλία και κ. Βασίλη καλημέρα σας. Η μετοχή ηταν υπο παρακολουθηση κ απο μενα μεχρι κ την αναλυση του κ.Τακη για την μετοχη. Μετα απο αυτην επεστρεψα στο ''φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα''. Αν παρολα αυτα αγορασετε σας ευχομαι καλη επιτυχια.
      Εγω θελω να ξεφορτωθω k την ευδαπ γιατι κινειται σε range 5,75-6,30

      Διαγραφή
    4. "Vasilisg7 Νοεμβρίου 2017 - 9:13 π.μ.
      Προτιμώ κατά την ημέρα εξόδου, και σίγουρα πριν τη δημοπρασία κλεισίματος, εφόσον βγει!! Ας αναμένουμε λίγο ακόμη!!"

      Αυτό ακριβώς εννοούσα αλλά δεν το διατύπωσα με πλήρη σαφήνεια. Αγορά την ημέρα εξόδου. Απλά επειδή έχω παρατηρήσει πως οι τιμές στην ώρα της δημοπρασίας (5.00) είναι λίγο "τσιμπημένες" πάνω ή κάτω απ΄τις αναμενόμενες με την δική λογική μου θα πάρω το 50-50.

      Στην ΕΥΔΑΠ φίλε Music έχει γίνει πρόταση πώλησης εδώ κι ένα 6μηνο από το τμήμα ανάλυσης της ΕΥΡΩΒ τους οποίους εμπιστεύομαι. Πιθανολογώ πως η εταιρεία "κρατιέται" από την επιμονή του Μικρομέτοχου να τον έχει στις επιλογές του. Από τη μια λοιπόν ;έχουμε το "κακό δημόσιο managment" με τους υπεράριθμους υπαλλήλους σε μη παραγωγικές θέσεις και τους συνδικαλιστές να τις φρουρούν. Από την άλλη το ισχυρό ταμείο, οι σχετικά μικρές επενδύσεις (=> και μικρές αποσβέσεις) και ο ισχυρός ιδιώτης μέτοχος Πόλσον. Είμαι μπερδεμένος, έχω μικρή θέση με μικρό κέρδος αλλά ΔΕΝ έχω απάντηση στην ερώτηση "και πες πως την πούλησες, τι κάνεις το χρήμα? Πάλι ΤΕΝΕΡΓ?"....και δεν κάνω προς το παρόν τίποτα.

      (αντί μειώσω τη θέση στην ΤΕΝΕΡΓ όπως σκεπτόμουν αντίθετα την αύξησα με το έσοδο από την ΔΕΗ στην οποία έκανα stop loss κατά 50% λογιστικοποιόντας τμήμα της ζημιάς...καλοβλέπω και τα αεροπλάνα)

      Διαγραφή
  39. Lamda developments άποψη-σχόλιο

    Σχόλιο : WIN WIN είναι η κατάσταση για την εταιρία. Είτε θα προχωρήσει (είναι και προαπαιτούμενο στην αξιολόγηση) είτε θα σταματήσει το έργο και η αποζημίωση τεράστια λόγω ρητρών!!! Καθαρή θέση (μοντέλο υπολογισμών μου) πέριξ των 5,4 ευρώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. κάτι φίλοι που έχουν μετοχές δεν τους αρέσει καθόλου η κατάσταση ,είδωμεν ,όλα παίζονται, χωρίς το ελληνικό να υπάρχει σαν όραμα η μετοχή μάλλον θα βαλτώσει όπου ισσοροπήσει και θα περιμένει να έρθει η ανάπτυξη ή οι εκλογές ίσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα σας!! Βάζω εδώ 2-3 σκέψεις για BriQ ελπίζω να μην χαλάει τη ροή του μίτου.

    Η BriQ Properties REIC σχεδόν έκλεισε 1 χρόνο ύπαρξης φέτος. Η σύσταση της εταιρίας έγινε στις 21/10/2016 και κατ' ουσία αποτελεί το real estate κομμάτι της QUEST, από την οποία και προήλθε. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται 7 ακίνητα με μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια (ΜΕΕ) 23.821 m² . Η αξία της ΜΕΕ υπολογίστηκε στα 24.091.000€ (περίπου 734€ / μ² ) και αν συμπεριλάβουμε τα ιδιοχρησιμοποιούμενα γραφεία ανέρχεται στα 24.252.000€. Στη χρήση 2016 που στην ουσία ήταν σχεδόν 2 μήνες έγιναν προβλέψεις απομείωσης ύψους 568.000€, από την αρχική αξία των 24.820 χιλιάδων. Η Εταιρεία στις 31.12.2016 δεν έχει δανεισμό.

    Το μετοχικό κεφάλαιο ήταν 27.777.167 € και αντιστοιχεί σε 11.921.531 μετοχές με ονομαστική αξία 2,33 €. Η εισαγωγή στο ΧΑ έγινε στις 31/7/2017 με τιμή 2,30. Βασικός μέτοχος είναι ο Θ. Φλέσσας με ποσοστό σχεδόν 50% ενώ το free float είναι στο 25%.
    Τα έσοδα της Εταιρίας προέρχονται κατά σχεδόν 97% από μισθώματα εταιριών σχετιζόμενων με τη QUEST . Τα συμβόλαια που ισχύουν για αυτά τα μισθώματα έχουν 10ετή διάρκεια με έναρξη το τέλος του 2016, με εγγυημένη την πρώτη 5ετία.
    Ετήσια μισθώματα υπολογίζονται σε 1.872.000€ και αντιστοιχούν στις 31/12/16 σε πληρότητα 98,6%. Τα έσοδα αυτά προέρχονται κατά 60% από γραφεία και 40% από αποθηκευτικούς χώρους.
    Τα γραφεία αντιστοιχούν σε 15.652m² και αποτιμήθηκαν σε 15.933.000€. Παράγουν έσοδο 1.130.000€ με μικτή απόδοση 7,1%.
    Οι αποθήκες αντιστοιχούν σε 17.180m² και αποτιμήθηκαν σε 8.319.000€. Παράγουν έσοδο 741.000€ με μικτή απόδοση 8,9%.
    Το νομικό καθεστώς που διέπει τις Α.Ε.Ε.Α.Π. στην Ελλάδα :

    α) Απαιτεί ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο κατά τη σύσταση τους >25 εκατ. και το 80% αυτού σε επενδύσεις ακίνητης περιουσίας. Σημείωση εδώ ότι το χαρτοφυλάκιο της Εταιρίας εκτιμήθηκε από ανεξάρτητο φορέα για το σκοπό της δημιουργίας της Εταιρίας. Αναπροσαρμογές γίνονται 2 φορές το χρόνο, με την επόμενη να είναι στο τέλος της φετινής χρήσης.

    β) Επιτρέπει τη σύναψη δανείων και παροχή πιστώσεων σε αυτές με ποσά που στο σύνολο τους δεν υπερβαίνουν το 75% του ενεργητικού τους, για την απόκτηση και αξιοποίηση ακινήτων. Η Εταιρία έχει μηδενικό δανεισμό, ενώ σε διαγωνισμό της Eurobank που πλειοδότησε τα κεφάλαια (755.000€ για 2 καταστήματα 91m² και 42,5m² )προέρχονται από ιδία μέσα.

    γ) Σύμφωνα με άρθρο 12 καταστατικού εταιρίας το 50% των καθαρών κερδών επιστρέφεται ως μέρισμα στους μετόχους με τις επιφυλάξεις του άρθρου 44 ΚΝ 2190/1290.

    Η φετινή χρήση έχει επιβαρυνθεί με έξοδα εισόδου στο ΧΑ 250.000. Στο 9μηνο έχει ανακοινώσει 1.412.000 έσοδα με Κέρδη μετά φόρων 640.000. Οπότε για το τέλος της χρήσης τα συνολικά κέρδη εκτιμώ θα είναι της τάξης των 850.000 μετά φόρων ή 0,0713 ανά μετοχή. Επομένως εκτιμώμενο μέρισμα για τη χρήση στα περίπου 0,035 ανά μετοχή που δίνει στη τιμή που βρίσκεται σήμερα (1,65) μικτή απόδοση 2,1%.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σημαντική προοπτική της Εταιρίας είναι ο μηδενικός δανεισμός της και οι εξελίξεις στο θέμα των npl του τραπεζικού τομέα. Δηλαδή έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει ευκαιρίες στα ακίνητα σχεδόν όση η παρούσα αξία ακινήτων που κατέχει. Πετυχαίνονται κατάλληλες ευκαιρίες στην αγορά που αναγκαστικά θα ανοίξει, άρα και θα πιέσει τις τιμές, θα μπορέσει να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο της από το σχεδόν 97% του ενός πελάτη που είναι η QUEST σήμερα. Στα υπόλοιπα θετικά αθροίζω την Διευθύνουσα Σύμβουλο που από το βιογραφικό της φαίνεται ότι είναι γνώστης της αγοράς, όπως και τον βασικό μέτοχο που εξασφαλίζει την αγαστή συνεργασία με τον βασικό μισθωτή και την προοπτική το μέρισμα να παραμένει σταθερό ανά έτος. Υπόψη ότι στην επόμενη χρήση, δηλαδή του 2018 τα καθαρά έσοδα θα είναι +250.000 που είναι τα έξοδα εισαγωγής στο ΧΑΑ επομένως η απόδοση να φτάσει στα 0,046/μετοχή (2,8% μικτή στα 1,65).

      Ευκαιρία?? Ίσως όχι από πλευράς NET ASSET VALUE ακόμα, αλλά και το μικρό free float δεν αναμένεται να δώσει έντονες συγκινήσεις. Βέβαια τώρα που πέφτουν οι μπάνκιες όλο και κάποιος θα πουλήσει κάτι για να πιάσει τη σπέκουλα της αντίδρασης.

      … και Όχι κανένα ακίνητο που έχει δεν είναι στις πληγείσες περιοχές , ας είναι καλά το Google view !!

      Διαγραφή
    2. Ο κλάδος των ΑΕΕΑΠ (ακόμα και στον καιρό των συριζας) φορολογείται "προνομιακά" δηλαδή πληρώνει στο σύνολο του ενεργητικού του (ακίνητα και καταθέσεις) 0,75% ετησίως (από 0,105% που ήταν πριν τα τελευταία μέτρα) έναντι 29% επί των κερδών των υπολοίπων εταιρειών. Επιπλέον το μέρισμα είναι αφορολόγητο έναντι 15% των άλλων.

      Διαγραφή
    3. Κυριε lorac επενδυστε σε μενα... ολα τα ακινητα μισθωμενα κ οχι σ ενα μισθωτη , δανειο ουτε σεντ , κ με κασερι , κ ετοιμα 2 συμβολαια με αποδοση 12% ετησιως..!!

      Διαγραφή
    4. Σας έψαξα σήμερα στο real time ticker, αλλά δεν σας είχε κ.Rouano οπότε προτίμησα κάτι απο μπελα!

      Διαγραφή
    5. Επενδύοντας όμως στην εταιρεία ακινήτων σας κύριε rouano χάνουμε το αφορολόγητο του μερίσματος άσε που το κράτος θα μας φορολογεί αυτοτελώς τα ενοίκια μέχρι και 45% κλιμακωτά χα χα χα.

      Είναι η λογική του κατήφορου ο κατήφορος? Όχι βέβαια αλλά δεν ξέρουμε (προς το παρόν) που σταματάει. Ευκαιρίες σαν το παγουράκι προσωπικά δεν βλέπω αλλά το σπίτι-γκανιότα με θέλγει στη στη ζώνη 4,00-4,15

      Διαγραφή
    6. Μάλλον κανένα δεν συγκίνησε η ΔΕΗ σήμερα .Εγώ σαν αισθηματίας που είμαι αγόρασα λίγες τις οποίες κάτω από 2 τις επιστρέφω πάνω από 2.30 διπλασιάζω (το πρώτο σίγουρα το δεύτερο 90%)

      Διαγραφή
    7. Η ΔΕΗ έκανε κίνηση και με μεγάλο όγκο. Παραμένω θετικός μακροπρόθεσμα για πολύ ψηλά. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να κινηθεί προς τα 2,30 και πιο δύσκολα θα ξαναδώσει τιμές εισόδου κάτω από 2. Τσίμπησα κι εγώ μερικά κομμάτια για να μην την πατήσω σαν τον Ικτίνο που αναγκάστηκα να αγοράσω στην επόμενη στάση.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    8. κ. Hippy επειδή μου αρέσει η επαναληψιμότητα (repeatability) σε μια μέθοδο, θα έλεγα η γκανιότα επαναλαμβάνοντας το pattern Φεβ-Μαρ δύσκολα να φτάσει στη ζώνη που αναφέρετε. Η οποία περιοχή γλυκοκοίταζα και εγώ. Επομένως με λίγη υπομονή στο σημερινό κλείσιμο ή αυριανό χαμηλό θα έχει μπονους γαλοπούλα πριν τις γιορτές.

      Διαγραφή
  42. Σενιορ hippy εχετε δικιο για την φορολογια μονο απο αποσβεσεις οτι γλυτωνουμε οι μικροι αλλα παλι αν δω κατι πολυυυυ καλο κ με πολυυυυ καλη τιμη δε θα σκεφτω τους φορους..!! Βιαστηκα μαλλον μπηκα προχτες στο 4,32 στη γκανιοτα χαχα... αυτοι στο real time ticker κ lorac θελουν πολυυυυυ προσοχη... μιλαμε για μεγαλο μπελα χαχα...!! καλη συνεχεια ευχομαι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο, πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο να χάσετε με τέτοια τιμή εισόδου στο συγκεκριμένο χαρτί κ. rouano. Κι όπως μου επισήμανε ο καλός artaxia δίπλα στη "γνώμη" συχνά πρέπει να ψαρεύουμε πριν οι άλλοι σηκώσουν τα δίχτυα (ενημέρωση αποτελεσμάτων). Ωστόσο δεν έχω ψωνίσει ακόμη, θα ρισκάρω στην αρχική απόφαση, αναμονή μέχρι τέλους του μήνα κι αγορά με την ανακοίνωση των (κακών πιθανολογώ) αποτελεσμάτων.

      Διαγραφή
    2. Μιλάτε με γρίφους γέροντες... και δεν σας πιάνω!
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    3. Μάλλον για το ΕΧΑΕ η κουβέντα περί γκανιότας ,υπερπουλημένη βέβαια
      το 4 είναι εξαιρετικά ασφαλής αφγορά (αν πάει ) ,κάνει μεγάλους όγκους εδώ, ίσως υπάρχουν σοβαρές αγορές

      Διαγραφή
    4. Ναι η συζήτηση αφορά την ΕΧΑΕ. Συντηρητική επιλογή βέβαια αλλά στα 4,00-4,50-5,00 ευρώ είναι ασφαλής (νομίζω).

      Διαγραφή
  43. Ικτινος
    http://www.newmoney.gr/business-stories/339948-eiaggelos-xaidas-iktinos-i-krimmeni-iperaksia-ton-leikon-marmaron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτείνω υποχρεωτική γενική συνέλευση σε όλες τισ εταιρίες στο μαγαζί κάθε μήνα , μόνο έτσι θα πάμε πάνω .

      Διαγραφή
  44. Θωρηκτο
    Η ωρα της δικαιωσης και η επιτευξη ολων των τιμων στοχων ειναι κοντα.
    Καθηστε να λετε οτι ειναι ακριβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. κ. Rouano απαντώ εδώ για να αφήσω το χώρο στους επενδυτές του Δρομέα.

    Με βρίσκει σύμφωνο κατά 60% η επιλογή σας εάν είναι επενδυτική. Συμφωνώ όμως 100% εάν είναι κερδοσκοπική (ξεπέτα). Χθες έγραψα στο μπλογκ ότι προσωπικά πιθανολογώ-ελπίζω πως μετά το κλείσιμο των παραγώγων την Παρασκευή η αγορά θα δει καλύτερες μέρες (αν και η πίεση στις τράπεζες αφορά λίγο τα παράγωγα καθώς γίνεται κυρίως με δανεισμό τίτλων). Είναι κατα τη γνώμη μου παράλογο να πέφτει η μετοχική αγορά την ώρα που οι πάντως όλοι με το χρήμα τους (αγορά κρατικών ομολογων) δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει (επίσημα). Κι εγώ έκανα χθες μια μικρή είσοδο στην ΠΕΙΡ (1,5Κ στα 2,40) που θα την συνεχίσω μέχρι τα 5Κ max πυραμιδώνοντας όμως ανοδικά και με αυστηρό stop loss 2,20 (χασέ από καλάθι αγοράσαμε όχι μεταξωτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαν κ hippy κ σας ψαχνω απο δω κ απο κει.. ακριβως ετσι οπως το λετε ειναι το θεμα γι αυτο ψαχνω κ τον Τακαρο να μας πει τη γνωμη του.. εχω μια κρυφοελπιδα οτι η σαπακοπειρ μπορει το 2018 να παει παααααρα πολυ καλα αν δε γινει κανα ξαφνικο σβου.. βλεποντας κ κανοντας για να δουμε.. καλη συνεχεια..!!

      Διαγραφή
    2. Η απληστία είναι κακός σύμβουλος, θα συμφωνήσετε φαντάζομαι κύριε Rouano. Πουλώ τα μισά στα 3,58 απ΄τη θέση που έχτισα στην τενεκεδοπειραιώς πυραμιδώνοντας και (προς το παρόν) κρατώ τα υπόλοιπα, ελπίζω όχι για πολύ.

      3.7% πέφτει σήμερα η απόδοση του 10ετούς προεξοφλώντας την θετική απόφαση του EWG στις 11 του μήνα που θ΄ανοίξει το δρόμο για την έκδοση του επταετούς ομολόγου στη συνάντηση του Eurogroup της 22ας του Ιανουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η αναβάθμιση της χώρας απ΄τον S&P στις 19/1. Σκέφτομαι να μην το ρισκάρω, τα κέρδη είναι ήδη πολλά (σχεδόν 50% !!! σε 20 μέρες). Παραμονές της αναθεώρησης της αξιολόγησης θα μηδενίσω καλού κακού φοβούμενος κάποια δυσάρεστη έκπληξη (ανοδική βαθμολόγηση Β ή καθόλου ενώ οι πολλοί θα περιμένουν Β+)

      Διαγραφή
    3. Καλοφαγωτα σενιορ hippy.. αστραπη η σαπακοπειρ χαχα.. με βαση το σκεπτικο που την πηρα ( στοιχημα ) αν κ γραφει 70% σε λιγοτερο απο μηνα ( μεγαλος πειρασμος ) θα φανω απληστος προς το παρον.. καλη συνεχεια παντα τετοια..!!

      Διαγραφή
  46. Εγώ κύριε Τάκη μια και υπήρχαν συναλλαγές διπλασίασα τη θέση μέσα στην εβδομάδα,δείχνει καλή η συνέχεια μάλλον με μια καθυστέρηση. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μη γίνει μπέρδεμα λέω για τον Παπουτσάνη, σε συνέχεια από το thread του Δρομέα 4 που γράφαμε νωρίτερα. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
  47. Ο ΙΚΤΙΝ μάλλον απογοήτευσε τα πλήθη σήμερα. Μα καλά πόσο μέρισμα πίστευαν ότι θα έκοβε ακόμα?
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Υπάρχουν πολλές θέσεις για σχόλια στα προηγούμενα θέματα από τον Δρομέα 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΕΛΒΕ η μητρική στη χρήση 2015 στα πλαίσια άσκησης κατάλληλων
    ενεργειών για χρονίζουσες απαιτήσεις από πελάτες της συνολικού ποσού ευρώ 1.896.
    462,53 κατέθεσε αγωγές διεκδικώντας τα οφειλόμενα ποσά από αυτούς και σχημάτισε ισόποση πρόβλεψη σε φορολογική βάση. Μέχρι την σύνταξη της παρούσας δεν έχει απαντήσει επί του ως άνω υποβληθέντος ερωτήματος το Υπουργείο Οικονομικών.
    Για ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής

    η εταιρεία στη χρήση 2017 σχημάτισε πρόβλεψη ποσού ευρώ 549.900

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Aγαπητέ κύριε Τάκη μήπως η διοίκηση της PROFILE χάνει πλέον την αξιοπιστία της?
    Έκανε ΤΓΣ στις 15/05 και μετά 15 ημέρες κάνει επαναληπτική για εξουσιοδότηση για μελλοντική ΑΜΚ (με το σημερινό κλίμα δημιουργία φόβου και αναστάτωσης άρα και πτώσης) και stock options για στελέχη. H μετοχή από το 1,61 στο 1,22 με πτώση 25% σε χρόνο dt. Eδώ και καιρό είχαν πει ότι λόγω και των καλών τους θεμελιωδών και με τραπεζικό δανεισμό 20εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτούσαν νέες επενδύσεις και κυρίως εξαγορές 2 εταιρειών του εξωτερικού. Επίσης είχαν πει ότι οι περισσότερες αγορές ιδίων θα χρησίμευαν για μελλοντική εξαγορά και ανταλλαγή μετοχών. Πώς κρίνεται τις τελευταίες εξελίξεις και τους διοικούντες στην ΠΡΟΦ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ερώτηση ,κακή συνεδρίαση για ΠΡΟΦ και είχα καλή θέση ,τι τις θέλουν τις συνελεύσεις ?

      Διαγραφή
  51. Όταν τα αφεντικά βαριούνται να πάνε στη γενική συνέλευση της εταιρείας τους: "Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν δύο (2) μέτοχοι της Εταιρείας (αμφότεροι δι΄ αντιπροσώπου), που εκπροσωπούν συνολικά 24.087.364 μετοχές επί συνόλου 29.480.000 μετοχών, δηλαδή ποσοστό 81,71% του συνόλου των μετοχών και ποσοστό 82,15% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, καθώς τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε 159.749 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία αναστέλλονται, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 16 παρ. 8 του Κ.Ν 2190/1920, και συνεπώς η Γενική Συνέλευση είχε την απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη αποφάσεων επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης."

    http://www.capital.gr/epixeiriseis/3312855/creta-farms-amk-kata-866-7-xil-euro-apofasise-i-ektakti-g-s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Χ2,Χ3,ΚΑΙ Χ10 ΑΚΟΜΗ
    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ,ΝΟΜΙΖΩ, ΑΝ ΤΙΘΑΣΕΎΣΕΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΌ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΘΕΙ ΣΕ ΣΤΕΡΕΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΝΟΜΙΖΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ,Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ, ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Ο ΣΕΡ ΤΑΚΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κυρία η ΓΕΒΚΑ, αποτελέσματα τρομερά!!!!!!!! ο Νέος Ικτίνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Creta farm που μας έλεγε ο φιλαράκος 6μηνο: Ίδια κεφάλαια 8.400.000€ με συνολικές υποχρεώσεις 160.000.000€ (απο147.000.000€). Ο Χριστός!!!! Μιλάμε χρωστάει ακριβώς 20 φορές τα ίδια κεφάλαια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπέρα κύριε Τάκη.
    Μια ματιά αν θέλετε στην ΑΚΡΙΤΑΣ σας ρώτησα και πολύ παλιότερα αλλά δεν σας άρεσε λόγο αρνητικών ιδίων.Σας ευχαριστώ πολλή εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂