Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Paper Pack - Τσουκαρίδης Το κακάσχημο ΠαΠΑKι που έγινε κύκνος!!!!

Κατά καιρούς διάφοροι άσχετοι και τελείως άμπαλοι φιτσουλέοι γράφουν για turn around stories δίχως να έχουν ιδέα τι είναι turn around story και γιαυτό γράφουν για Νηρέες, Μιγες, Φριγογλάς και παλαιότερα για Λαναρόχαρτα - για Μπατατούδιδες και Δαυίδόχαρτα ..... και ότι κολάντζα κινείται και τελικώς μηδενίζει και διαγράφεται απο το ταμπλό.
Ας δούμε όμως ένα πραγματικό turn around story τι προϋποθέσεις θα πρέπει να πληροί για να ονομαστεί έτσι !!!!


Paper Pack
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό turn around story. Από αρνητικά κατά 1,5 εκατ ευρώ αποτελέσματα εις νέο (συσσωρευμένες ζημιές δηλαδή) η εταιρία γύρισε σε κέρδη.
Ο τραπεζικός δανεισμός απο 13,6 εκατ το 2006 σε 4,8 εκατ το 2016
Τα ίδια κεφάλαια απο 1,3 εκατ το 2012 σε 5,1 εκατ το 2016. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Και όλα αυτά έγιναν δίχως κάτι το ιδιαίτερο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!

Κύκλος εργασιών γύρω στα 14 εκατ (3,5 εκατ ανά τρίμηνο και περιθώριο μεικτού κέρδους στο 28% με 30%) Η όλη η μαγκιά είναι εδώ. Όποιος το κατάφερε αυτό ήταν μάγκας και γύρισε την εταιρία. Απο 20% στο 30% το περιθώριο του μεικτού κέρδους. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Άρα ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ - PAPERPACK. Αξίζει να είναι στο χαρτοφυλάκιο ... σε αδύναμες συνεδριάσεις και σε τιμές κάτω των 2 ευρώ, όταν και εάν έρθουν μπαούλο. Αρκεί να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις.

1) Πωλήσεις ανά τρίμηνο 3,5 εκατ. ευρώ
2) Μεικτά κέρδη πάνω απο 4 εκατ ... δηλαδή περιθώριο μεικτών κερδών στο 28% με 30%
3) EBITDA πάνω απο 2 εκατ ευρώ
4) Καθαρά κέρδη πάνω απο 1,1 εκατ. τουλάχιστον
5) Συνέχιση μείωσης του τραπεζικού δανεισμού εως το σημείο να έχει περισσότερο ταμείο από δάνεια.

Αν τηρούνται κατ ελάχιστον οι 5 παραπάνω όροι η μετοχή δεν πωλείται στα επίπεδα των 2,2. Έ τώρα μην περιμένετε να σας πω και σε ποια νούμερα πωλείται.
 

Δείτε τα επόμενα διαγράμματα.










199 σχόλια:

  1. Γράφουμε στο καινούργιο thread ....

    Κάνω μια απαραίτητη αναφορά!!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΠΠΑΚ και ούτε σκοπεύω να αποκτήσω στα επίπεδα του 2,3 με αυτά τα επιτεύγματα. Αν πάει κάτω η μετοχή ή αν βελτιωθούν και άλλο τα αποτελέσματα, δεν γνωρίζω τι θα πράξω.

    ΟΚ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολυ για την αναλυση! Εγω ειχα ρισκαρει και ηδη εχω 2500 περιπου μετοχες αφου ειχα δει καποια καλα στοιχεια. Αν πληρει τις προϋποθέσεις που θετετε θα την κρατησω αν οχι θα την δωσω. Περιμενω κ τα αποτελεσματα 6μηνου. Η εταιρια περιμενει για το 17 σχεδον τα ιδια αποτελεσματα απ΄οτι εχει πει. Σημερα με p/e 6,75 μαζι με την εντερσοφτ που δεν βρισκεις χαρτια ειναι απο τις πιο φθηνες μετοχες του ΧΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας!Συγχαρητηρια για τις εξαιρετικές αναλύσεις που κάνετε.Μου αρεσε πολυ η ανάλυση για τα ΦΟΛΙ Που κάνετε.Θα ήθελα την άποψη σας αν έχετε χρόνο για την μετοχή του ΟΤΕ.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ΟΤΕ έγραφα στο marketzone (έχει κλείσει το site) απο το Φεβρουάριο του 2013, όταν προσπαθούσα να εξηγήσω στους άσχετους ότι καλά έκανε και πούλησε το σαράβαλο το δορυφόρο ... τότε έγραφα για τον ΟΤΕ με τα καλύτερα λόγια, καθώς φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού το νοικοκύρεμα που έριχνα οι Γερμανοί στο μπορντελάκι που είχαν φτιάξει οι Ελληναράδες.
      Σήμερα, τον έχουν ανακαλύψει και οι μεγάλοι οίκοι ανοχής και μας λένε για το κόσμημα τον ΟΤΕ και δίνουν τιμές στόχους στα 15. Το 2012 μας έλεγαν ότι απειλείται με πτώχευση, Αλλά τους έσχισα όλους σαν σαρδέλες τότε όταν μόνος μου έγραφα τα καλύτερα για τον ΟΤΕ και το managemnt των Γερμανών.

      Ας πούμε μερικά πράγματα όμως για την παλαιόθεν αδυναμία μου ...

      ΟΤΕ
      Βάλε Γερμανό στη μηχανή σου και θα σε κάνει αεριωθούμενο. Πάρε Γερμανό στην Εθνική και θα σε κάνει πρωταθλητή Ευρώπης .... δώσε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς και θα δεις θαύματα.
      Ορίστε ορισμένα....

      Το 2010 ο συντελεστής μόχλευσης στο 72,22% , κοντά στη χρεοκοπία ο ΟΤΕ ... και έκτοτε 39,71% (2013) , 24,93% (2015) , 16,91% το 2016. Απο τους πιο δυνατούς Ισολογισμούς.
      Ο καθαρός δανεισμός (δάνεια - ταμείο) του ΟΤΕ απο4,5 δις το 2011 στα 539 εκατ. ευρώ σήμερα .... Σύντομα θα έχει περισσότερο ταμείο απο δανεικά.
      Συνολικές υποχρεώσεις του ΟΤΕ 4,9 δις και μπορεί να καλύψει το 1/3 των υποχρεώσεων του ΜΟΝΟ με το ΤΑΜΕΙΟ του 1,6 δις. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ!!

      Τα ίδια κεφάλαια του ΟΤΕ απο 1,1 δις ευρώ το 2010 σήμερα είναι σε 2,6 δις σήμερα. ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ μέσα στις χρονιές που η Ελλάδα πτώχευε, γνώριζε μνημόνια και κυβέρνησαν οι Τσιπροκαμένοι. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .... ΑΡΙΣΤΟ management.

      Σήμερα τα ίδια κεφάλαια αντιστοιχούν 4,81 ευρώ ανά μετοχή και θ συνεχίσουν να αυξάνονται.
      Οι πωλήσεις δείχνουν να σταθεροποιούνται στα 4 δις ... κάποτε έκανε πωλήσεις και πάνω απο 6 δις (2007, 2008) και τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται πέριξ των 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,3 ευρώ ανά μετοχή.
      Ρεκόρ κερδοφορίας 662 εκατ. (1,35 ευρώ ανά μετοχή) το 2007

      Η μετοχή στα 11 ευρώ διαπραγματεύεται με Ρ/Ε = 36,6
      και Ρ/ΒV = 2,28
      Τα 11 ευρώ είναι απαιτητικά και προεξοφλούν το καλό μέλλον του ΟΤΕ .... όμως για να πάει ο ΟΤΕ στα 15 και 20 ευρώ που λένε οι οίκοι ανοχής θα πρέπει να βελτιώσει ακόμη αισθητά την κερδοφορία του.
      Στην Ελληνική αγορά είναι ο Leader και θα βάλει λουκέτο σε όλους τους παρόχους. Ο ΟΤΕ θα μείνει και άλλος 1,5 .... σωστά το έγραψα 1 και μισό.

      Διαγραφή
    2. Αν κάποιος παλαιός έχει κρατήσει αρχείο αυτά που έγραφε ο Τάκαρος το Φεβρουάριο του 2013 για τον ΟΤΕ και πως γλένταγα όλους αυτούς τους άσχετους που μου έκαναν κηρύγματα για τον ΟΤΕ ... τους δορυφόρους που κακώς τους πούλαγε και τα ασημικά, τάχα μου, ότι κακώς τα έδινε να μου τα ποστάρει.

      Δεν μπορώ να βρω που τα εχω γράψει αυτά ... πρέπει να ήταν στο marketzone που έκλεισε.

      Διαγραφή
    3. Απο το marketzone

      Saturday, February 09, 2013 8:34:44 AM


      Τάδε έφη Τάκης Μορφονιός:
      Τα μνημείας μαλακίας είναι αλλού κύριε GAP και όχι εκεί που νομίζετε εσείς ότι βλέπετε - επειδή τάχα μου ξεπουλάει ο ΟΤΕ τα περιουσιακά του στοιχεία μην τυχόν και χάσει τα κελεπούρια της Σερβίας, των Σκοπίων, της Αρμενίας και ενός δορυφόρου που βρίσκεται πάνω απο την Κένυα και του οποίου η λειτουργία λήγει το 2019????

      Για να έχετε να τα χώνετε στη σωστή κατεύθυνση κύριε GAP - όπως σας είχα γράψει και για το MEGA για να ξέρετε πως να τα χώσετε στο Μπομπολέικο - πάμε να δούμε τα πραγματικά μνημεία μαλακίας.

      1ο Μνημείο
      Εξαγορά της Γερμανός 1,5 δις

      2ο Μνημείο
      Δ.Π. για το 1/3 της Cosmote πάνε 2,8 δις

      4,5 δις ευρώ τα φυτιλιάσανε - αγοράζοντας πανάκριβα, ακόμη και την θυγατρική που κατά τα 2/3 άνηκε στον ΟΤΕ.

      Τώρα κύριε GAP μην μου γράφετε όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά - αυτά τα λένε κάτι καμμένοι σορταδόροι και ψεκασμένοι Γελοιοτιστές.
      Πείτε μου που είναι το καλά, που το κακά, που το χαμηλά και που το ψηλά.
      Νούμερα δώστε!!!
      Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε vankouls ευχαριστώ .... όμως έγραφα και άλλα, αλλά δεν μπορώ να τα βρώ. Περιέγραφα το νοικοκύρεμα που έκαναν οι Γερμαναράδες και τον έδινα κυριολεκτικά στο πιάτο απο τα επίπεδα του 6,2 .... αυτά το Φεβρουάριο του 2013. Μετά απο εκείνη την περίοδο το χαρτί έφυγε (αφού διόρθωσε προς τα 4,6 το μάρτιο κα Απρίλιο του 2013) και δεν κοίταξε πίσω του ... ούτε με τους Τσιπροκαμένους και τις κλειστές τράπεζες κατάλαβε τίποτα .

      Διαγραφή
    5. Τάκης Μορφονιός8 Νοεμβρίου 2013 - 9:26 π.μ.
      Επίσης εντυπωσιακή είναι η δουλειά που κάνουν οι Γερμανοί. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΤΕ.

      Ο ΟΤΕ που ήταν στα πρόθυρα διάλυσης - να χρωστάει του κόσμου τα τραπεζικά δάνεια, τώρα δυναμώνει.
      ο καθαρός δανεισμός του απο 4,2 δις αρχές του 2012 σήμερα μόλις 1,68 δις. Στα ταμεία του 1,7 δις απο 683 εκατ. ευρώ.
      Και όμως κάποιοι άσχετοι και άμπαλοι φιτσουλέοι συνάμα, έβλεπαν πέρυσι, προ εκλογών, στάση πληρωμών στον ΟΤΕ και τον έστελναν στα 1,2 ευρώ την μετοχή του. Μετά κάποιοι ακόμα μεγαλύτεροι άμπαλοι, έβγαζαν διαγράμματα του ΟΤΕ και πρότειναν πωλήσεις στα 1,8 ευρώ. Άχρηστοι - μέσα απο διαγράμματα νομίζετε ότι θα καταλάβετε τι χρώμα έχει ο κώλος της μαιμούς!!! μπουχαχαχα Μα πως τα γράφω.

      Τα 12 θα τα δει, θέλετε δεν θέλετε, εκτός αν φύγει αυτή η κυβέρνηση - ) το έχω γράψει πολλές φορές, το γράφω άλλη μια) οπότε τότε όλα τα αναθεωρώ, καθώς δεν θα μείνει κωλομπυθρόξυλο σε αυτόν τον τόπο. Στην χρηματαγορά του αλλά και στην καθημερινότητα του.
      Τάκης Μορφονιός8 Νοεμβρίου 2013 - 9:48 π.μ.
      Εξαιτίας των υψηλότατων αποσβέσεων - οι λειτουργικές ταμειακές ροές φέρνουν πολλά λεφτά στο ταμείο. Μειώνει τώρα και τον δανεισμό, θα έχει να εισπράττει ακόμη περισσότερα.
      Με 1 δις έσοδα απο ετήσιες λειτουργικές ταμειακές ροές, τι έχει να φοβηθεί????

      Έχουμε και τους Γερμανούς που ανεβάζουν όλο και περισσότερο τα ίδια κεφάλαια που καταρήμαξαν οι Έλληνες προκάτοχοι του, με τις ακριβές εξαγορές του δικτύου της Γερμανός και τις Δημόσιες προτάσεις, στο ΘΕΟ, της Cosmote.
      Ίδια κεφάλαια απο 1,4 δις αρχές του 2012, σήμερα 2,1 δις και όμως κάποτε ήταν στα 4,8 δις, πριν τον ρημάξουν οι Έλληνες.

      Θα τα δει τα 12 και πιστεύω θα τα περάσει. μετά δεν ξανασχολούμαι.
      Μην διαβάζατε άμπλους φιτσουλέους που κάνουν σχολιάκια κλισέ και γράφουν με γρίφους, δίχως να εξηγούν μιλώντας σχεδόν πάντα συνωμοτικά.

      Τάκαρος over
      ξεκάθαρος και πιάνει όλα τα ζουμιά και τα αναλύει, εν συντομία.

      Διαγραφή
    6. Να είστε καλά κύριε Λευτέρη ...

      Όχι ότι είχα ανάγκη επιβεβαίωσης. Ένας Τάκαρος δεν έχει ανάγκη απο τέτοια.
      Απλά, μην μας λένε τώρα οι οίκοι ανοχής, αυτά που φαινόντουσαν απο το 2013 ... τότε ήταν μούγκα στη στρούγκα όλα αυτά τα παιδάκια. Τώρα οι οίκοι ανοχής βλέπουν δυνατό Ισολογισμό και δίνουν τιμές στόχους τα 15 ευρώ ... τότε μούγκα.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας!Συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε και μας βοηθάτε τόσο.Αν σας είχαμε γνωρίσει νωρίτερα πραγματικά θα είχαμε σωθεί από διάφορες κολάντζες.Κυρ. Τάκη αν μπορείτε να πείτε δυό λόγια για Ιλύδα και Κουάλ.Ευχαριστώ και πάλι για αυτό που κανετε αφιλοκερδώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρετε από που βγαίνει το προσωνύμιο ΙΛΥΔΑ???

      Διαγραφή
    2. Ξέρε μόνο πως ασχολείται με λογισμικά και διανομή εμπορευμάτων.

      Διαγραφή
    3. Απο τα 3 παιδια

      Διαγραφή
    4. Σωστός Ιλιάνα (νομίζω) ΛΥδία και ΔΑνάη. Τα θυμάμαι καλά.
      Δυστυχώς ο μεσιέ Βασίλης δεν μας τα είπε καλά το 2012 ... μεγάλα project και φρου φρου και αρώματα. Είχε μαζέψει και ένα τσούρμο ατζαμίδων να του κρατάνε το χαρτί στα πολύ ψηλά και τα έκαναν μαντάρα. Ακόμη του κυνηγάνε.

      ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ στον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ της εταιρίας ... μαύρα μαντάτα. Δεν θέλω να τον ψάξω περισσότερο ... προς το παρόν. Όπως και δεν θέλω, προς το παρόν να δω κάποιο ισολογισμό εταιριών πληροφορικής ... προηγούνται άλλα. Η αλήθεια είναι ότι οι εταιρίες πληροφορικής με το κατάλληλο project μπορεί να γίνουν πύραυλοι ... όπως ΜΛΣ που έγινε απο μπορντελάκι εταιριάρα.

      Διαγραφή
  5. Κε Τάκη καλημέρα σας , η ΛΑΜΔΑ κατατάσσεται πλέον στα χαρτιά που αποκαλείται θωρηκτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΜΔΑ
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/10/lamda-development.html

      Θα την ξαναδούμε ...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ !! θα περιμένω με αγωνία !!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Κώστα ... ήδη συγκεντρώνω όλα τα στοιχεία που αφορούν τις εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων (real estate) και θα τα βγάλω σε ένα άρθορ κάποια στιγμή στο μέλλον (εντός του 2017).

      Πιστεύω ότι μαρμαράδικα ... ενέργεια .... real estate και ΝΑΙ τράπεζες είναι τα hot stories της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μετά μνημονίων.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα σας κύριε Τάκη. Με ιδιαίτερη χαρά σας ξαναδιαβάζω,μην μας εγκαταλείψετε ξανά.Το σύνδρομα στέρησης δεν αντέχεται εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε κύριε Νίκο ... τι να κάτσω να γράψω?? Για χρηματαγορά με Τσιπροκαμένους που τα διέλυσαν όλα??

      Η πλάκα είναι ότι θα βγουν στις αγορές του χρόνου (2018) και θα πανηγυρίζουν ότι ειναι δικό τους επίτευγμα ... ενώ οι αγορές θα ψηφίζουν Κυριάκο !!!

      Βρήκαν το τσούρμο των ηλιθίων που τα ψήφισαν ΟΛΑ ... οπότε ο δρόμος είναι ανοικτός πλέον.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Τάκη καλημέρα με μεγάλη χαρά σας ξαναδιαβάζουμε ,να είστε πάντα καλά καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΟ......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε hippy και χασάπακλα ... αφού είστε παλαιοί στο Ιστολόγιο του Τάκαρου, γιατί δεν χαλαρώνετε να απολαύσετε την διαδρομή εως την τιμή εισαγωγής και ακόμη πιο πάνω??? Ρωτάτε και ξαναρωτάτε για ΤΕΝΕΡΓΑ ... βάλτε την εκεί στην άκρη, όπως και τον ΑΝΕΜΟ, όταν τα γράφαμε και ξεχάστην ... το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.
    Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε νέα χαρτάκια και να τα αναδείξουμε .... αν αρχίζουμε να πομπάρουμε τα παλαιά ζήτω που καήκαμε .... θα μας γράφουν ότι θέλουμε να τα ξεφορτώσουμε στη κεφάλα τους.

    Αλλά δεν θα σας χαλάσω το χατίρι .... έστω για τελευταία φορά.

    ΤΕΝΕΡΓΑ
    Η διοίκηση έλεγε για εγκατεστημένη ισχύ 2.000 GW σε πέντε χρόνια ... όταν τα έλεγε πέρασαν 7 χρόνια και μεσολάβησε η πτώχευση της χώρας, τα μνημόνια και οι Τσιπροκαμένοι .... έπεσε έξω στο χρονοδιάγραμμα της.
    Η εγκατεστημένη ισχύς της ΤΕΝΕΡΓΑ έχει ως εξής

    Εγκατεστημένα MW ΤΕΝΕΡΓΑ
    https://prnt.sc/fxjpiy
    Επομένως αργεί πολύ η ΤΕΝΕΡΓΑ να εγκαταστήσει τα 2000 GW ....

    Προσέξτε τώρα πόσο έχει χαλάσει ο Ισολογισμός της εξαιτίας των επενδύσεων που κάνει ...

    Ο τραπεζικός δανεισμός ανεβαίνει στα 667,8 εκατ το 2016, ενώ το ταμείο πέφτει στα 164,9 ... καθαρός τραπεζικός δανεισμός 500 εκατ ευρώ

    https://prnt.sc/fxjwco

    και φυσικά ο συντελεστής μόχλευσης διαρκώς και ανεβαίνει στο 58,63% πλέον.
    https://prnt.sc/fxjz5y

    Θέλει λίγη προσοχή το πράγμα και ας προσέξουν οι διοικούντες τα πολύ μεγάλα ανοίγματα.
    Βέβαια οι χρηματοροές της ΤΕΝΕΡΓΑ είναι άψογες
    ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΡΟΕΣ απο το 2008 = 455 εκατ. ευρώ
    Οι δυνατές χρηματοροές και η αύξηση του καθαρού δανεισμού απο το 2008 κατά 500 εκατ. ευρώ βοήθησαν την εταιρία να βρει το απαραίτητο ρευστό να μπορέσει να υλοποιήσει τις επενδύσεις. Χρειάζεται 120 με 150 εκατ. ευτ΄ρω το χρόνο για τις επενδύσεις της ... οπότε 120 εκατ Χ 9 χρόνια = 1, δις ευρώ χρειάστηκε και το βρήκε απο δάνεια και χρηματοροές.

    Με αποσβέσεις πλέον στα 42,5 εκατ και χρηματοοικονομικά κόστη στα 39,9 εκατ. θα πρέπει η ΤΕΝΕΡΓΑ να εμφανίζει κέρδη 42,5+39,9 = περισσότερα απο 83,4 εκατ για να φαίνεται κερδοφόρος.

    Συνεχίζει ο Τάκαρος σε λίγο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελευταία φορά αναμένω για τους ανεμιστήρες - μετά το απαραίτητο ολιγόλεπτο διάλειμμα και περιμένω τις νέες ανακαλύψεις !

      φιλικά / Χασάπης

      Διαγραφή
    2. Εκμεταλλεύτηκα την έξοδο της ΤΕΝΕΡΓ απ΄τους δείκτες FTSE κι έκανα μια πρώτη τοποθέτηση στα χαρτοφυλάκια των παιδιών (παιδιά = μετοχές υψίστης ασφαλείας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ τίποτα). Σκοπεύω σε διπλασιασμό την βδομάδα που έρχεται καθώς θα έχει καταλαγιάσει η σκόνη από το ΤΕΝΕΡΓΟ1. Ευχαριστώ πολύ.

      Θεωρώ την ΛΟΓΙΚΗ μόχλευση (25-50% αναλόγως στον κλάδο και την εταιρεία) όχι κάτι απαραίτητα κακό. Κλασσικό παράδειγμα ο ΜΥΤΙΛ. Εάν μπορείς να δανείζεσαι με 6%, να βάλεις το χρήμα να σου παράξει και να πουλήσεις το προιόν με 12% καθαρό κέρδος μια χαρά. Ιδιαίτερα όταν οι επενδύσεις σου επιδοτούνται. Φυσικά παίζουν ρόλο οι συνθήκες και η χώρα.

      Διαγραφή
    3. Κε Τάκη πως υπολογίζεται το συντελεστή μόχλευσης? Σύνολο ενεργητικού/σύνολο ιδίων κεφαλαίων ή κάτι άλλο?

      Διαγραφή
    4. Μην θεωρηθεί ότι κάνω τον πονηρό (πολύ περισσότερο που 12% καθαρό κέρδος είναι πολύ δύσκολο για βιομηχανία). Απλά έβαλα μια επιπλέον παράμετρο.

      Ο τρόπος που προσεγγίζεται τα θεμελιώδη (με τα αθροιστικά στοιχεία 5ετίας και πλέον) είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. Κατά την έννοια ότι κανένα τμήμα ανάλυσης ΑΧΕ δεν σκέφτηκε να το κάνει έτσι. Προσωπικά τον βρίσκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Εάν δε συμπεριλαμβάνατε στα στοιχεία και τις αμοιβές* του ΔΣ θα ήταν τέλεια.

      * παλαιότερη επιθυμία του πολύ καλού χρήστη ΣΥΛΒΙΟ. Εχουμε πολύ καιρό να μάθουμε νέα του. Ελπίζω να είναι καλά και που θα πάει...κάποια στιγμή θα πληροφορηθεί για την δυναμική επανεμφάνιση.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε κ.Hippy ξεκινώ καλοκαιρινή μελέτη. Τύπου περσινού αδμηε δηλαδή.https://ec.europa.eu/energy/en/news/commission-proposes-new-rules-consumer-centred-clean-energy-transition

      Σας βάζω μια πρόγευση... η δεη θέλει να μπεί δυναμικά στα ΑΠΕ. Εσάς απο την εμπείρία σας τι σας λέει αυτό?

      Διαγραφή
    6. Καλώς την κι ας άργησε φίλε k.Lorac. Όχι μόνο για τους κερδοσκόπους εμάς αλλά πρωτίστως για τη χώρα. Πολλές οι επιδοτήσεις της ΕΕ στον κλάδο προσεχώς. Αμαρτία να τα φάνε Ευάγγελοι και Μπομπολαίοι αφού πρώτα σκυλεύσουν την εταιρεία.

      Διαγραφή
    7. ΤΕΝΕΡΓΑ 2 (Συνέχεια)

      Τα ίδια κεφάλαια της Τενέργα παραμένουν σταθερά 348 εκατ (3,19 ευρώ ανά μετοχή)το 2008 , 367 εκατ (3,36 ευρώ ανά μετοχή) το 2011, 348 εκατ (3,19 ευρώ ανά μετοχή) το 2016
      https://prnt.sc/fxmw0o

      Ο λόγος που παραμένουν σταθερά είναι απλός ... διότι η εταιρία ακόμη δεν παράγει κέρδη, ώστε να μπουν στα ταμεία της και αυτά να κεφαλαιοποιηθούν στα αποτελέσματα εις νέο και να αρχίσουν να ανεβαίνουν τα ίδια κεφάλαια.

      Ορίστε και τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη (ανά μετοχή) που ανακοινώνει η εταιρία
      https://prnt.sc/fxmzwl

      Και τα κέρδη της εταιρίας δεν μπορεί να είναι ανοδικά καθότι ο αυξανόμενος δανεισμός, προκειμένου να υλοποιήσει τις επενδύσεις, θα αυξάνει τα χρηματοοικονομικά έξοδα
      Τα χρηματοοικονομικά έξοδα της ΤΕΝΕΡΓΑ απο το 2012 αρχίζουν πλέον να είναι έξοδα γιατί τα ταμεία της άδειασαν απο την ΑΜΚ που έκανε για να μπει στο χρηματιστήριο .... μέχρι το 2011 επειδή είχε μπόλικο ταμείο , 290 εκατ. ευρώ ταμείο είχε το 2008 με το δανεισμό στα 155 εκατ .... είχε έσοδα απο τόκους.

      https://prnt.sc/fxn0qp

      Κοντολογής με καθαρά κέρδη ανά μετοχή 0,19 και ίδια κεφάλαια 3,19 ... η τιμή της μετοχής στα 4 ευρώ δείχνει απαιτητικότατη, καθώς έχουμε Ρ/Ε = 21 και Ρ/ΒV = 1,25.
      Τα καθαρά κέρδη δεν προβλέπεται άμεσα να ανεβαίνουν και ούτε τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.
      Εδώ λοιπόν, στην περίπτωση της ΤΕΝΕΡΓΑ προεξοφλούμε ... τι προεξοφλούμε?? Ότι οι επενδύσεις θα πιάσουν και θα αρχίσουν να φέρνουν κέρδη στην εταιρία, τα οποία θα κεφαλαιοποιούνται (άρα τα ίδια κεφάλαια πάνω) και ο τραπεζικός δανεισμός θα αρχίσει να μειώνεται και αν μηδενιστεί ο τραπεζικός δανεισμός θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και άλλο τα κέρδη της εταιρίας .... για φανταστείτε να μην είχε χρηματοοικονομικά κόστη 39 εκατ το 2016. Αυτά θα μηδένιζαν και θα αύξαναν τα κέρδη κατά 30 εκατ. (0,36 ευρώ ανά μετοχή)

      Διαγραφή
    8. συντελεστής μόχλευσης = (Τραπεζικός δανεισμός - Ταμείο) / (ίδια κεφάλαια + τραπεζικός δανεισμός - ταμείο)

      ΔΕΗ = κολοσσός ... μην κοιτάτε το χάλι που την κατάντησαν οι ΝΕοΕλληναράδες. Η ΔΕΗ στα κατάλληλα χέρια ,,,, ελπίζω όχι Κινέζικα ... θα τους διαλύσει όλους και στις ΑΠΕ και παντού.

      Το πρώτο που πρέπει να γίνει ... έξω οι λογαριασμοί ΕΤ και δημοτικών τελών απο τη ΔΕΗ. Ας βρουν άλλον τρόπο να εισπράττουν τα δημοτικά τέλη.
      Μετά θέλει μια αποκρατικοποίηση και όξω οι συνδικάλες του κερατά και οι εργατοπατεράδες μας που έχουν καταστρέψει τη χώρα.
      Η ΔΕΗ στα κατάλληλα χέρια και τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις απο μπορντελάκι θα γίνει κόσμημα ... όπως ακριβώς έγινε με ΟΤΕ!!!!

      Διαγραφή
    9. 1. Τάκης Μορφονιός22 Νοεμβρίου 2013 - 10:42 μ.μ.
      Κύριε Νίκο ξαναποστάρω κάτι για ΔΕΗ προς εμπέδωση.



      Τάκης Μορφονιός 1 Νοεμβρίου 2013 - 12:06 μ.μ.

      Γκουρούδες έκτακτο.
      ΔΕΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ προς τα 12 !!!!
      Στόχος επιτευχθει.

      Μην ακούτε άμπαλους φιτσουλέους που σορτάρουν και όλο κάθε μέρα περιμένουν ότι η χρηματαγορά μας θα πέσει 5%, 15% και 25%. Κούνια που τους κούναγε.

      Δεηηηηηηηη προς τα 12!!!!
      Όσοι ακολούθησαν Τάκαρο και μπήκαν στη ΔΕΗ στα 1,5 με 1,8 ευρώ, τώρα κάπου εδώ δίνουν το 15% - βγάζουν δηλαδή όξω το κεφάλαιο τους του και παίζουν με τα κέρδη τους.
      Στις χρηματαγορές πρέπει να είμαστε άπληστοι - αλλά άπληστοι με στρατηγική και λογική, με σχεδιασμούς εκ των προτέρων και οχι κατόπιν εορτής.
      Παίζουμε με τα κέρδη μας απο εδώ και πέρα και βάζουμε τιμή στόχο τα 17 - 18 ευρώ ακατέβατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ούτε λέπι δεν δίνουμε πάνω απο το 15%.
      1. Τάκης Μορφονιός13 Μαρτίου 2014 - 8:57 π.μ.
      Έχοντας καταγράψει πωλήσεις της τάξης του 15% στη ΔΕΗ, στο πρώτο επίπεδο στάσης της που ήταν τα 12 ευρώ, προχωράει ο Τάκαρος στην επόμενη γκουρουδιά.

      Τιμή στόχος για ΔΕΗ τα 17 ευρώ ακατέβατα.
      Χρόνος επαλήθευσης:
      Θα έδινα μέχρι τον Ιούνιο του 2014, αλλά επειδή περιμένω ένα καλό γύρισμα, για να είμαι μέσα, θέτω ως χρόνο επαλήθευσης εως 31/12/2014.

      Βλέπουμε και διάγραμμα ezμαρκετίδη
      http://prntscr.com/30d5q7



      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ κύριε Λευτέρη ....
      Έψαχνα να βρω πότε έδωσα πώληση στη ΔΕΗ και έπεσα στους πρώτους προβληματισμούς για την έλευση Τσιπροκαμένων

      ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 1
      Τάκης Μορφονιός18 Σεπτεμβρίου 2014 - 8:59 π.μ.

      Κύριε Gerry στην άκρη του μυαλού μου - αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πείσει τα ξενάκια ότι είναι συστημικός τότε θα αναβιώσουμε μέρες 2012. Χρηματαγορά κάτω απο τις 500 μονάδες και κάποιες απο τις μεγάλες εταιρίες σε νούμερα απίστευτα μικρά.
      Το 2012 την γλύτωσαν τα ΕΛΠΕ και η ΜΟΗ. Σε παρόμοιες συνθήκες (ή και χειρότερες) με του 2012 δεν νομίζω ότι δεν θα δουν αυτή τη φορά τα νούμερα που είχαν δει η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ το 2012.
      Γιαυτό με βλέπετε και απέχω και δεν σχολιάζω το παραμικρό.
      ---------------------------------------------------------
      ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2
      Τάκης Μορφονιός24 Σεπτεμβρίου 2014 - 9:03 π.μ.

      Μου έχετε ξαναέρθει στο Ιστολόγιο μου και μου έχετε ξαναγράψει τέτοια πράγματα - ότι τάχα μου θα πέσω πολύ έξω, αλλά πάντα οι σχολιασμοί σας ήταν ως ανώνυμος.
      No problem, αλλά ξυπνάτε και διαβάστε καλά. Αυτά που εσείς, υποθέτω, ότι προβλέπετε πως θα συμβούν, θα γίνουν αν δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις. Αυτό το έχω γράψει απο τις αρχές του 2014. Με αλλαγές στην πολιτική σκηνή ο ΓΔ δεν θα σταματήσει στις 800 μονάδες που γράφετε, ούτε καν στις 500.
      6 μήνες του πήρε του Γιώργη του πιστολά να βρει το δρόμο προς το Καστελόριζο - σε 2 μήνες θα βρει τον δρόμο προς τη Βενεζουέλα ο ο Μπούμπουλης ο μπουρλιοτέρης.
      -------------------------------------------------
      ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 3 ΓΙΑ ΔΕΗ
      Τάκης Μορφονιός2 Οκτωβρίου 2014 - 8:06 π.μ.

      Είναι προφανές ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να πάει 17 ευρώ αν δεν γίνουν κάποια πράγματα ή αν δεν πάει ο ΓΔ στα 1500.
      Οι τιμές στόχοι που δίδω δεν είναι φανταστικές και τυχαίες τιμές. Είναι αποτέλεσμα πολυσύνθετης σκέψης και ανάλυσης δεδομένων (που φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν σε αυτά τα δεδομένα οι γραμμές και τα κύματα) . Άρα ξεχάστε τα 17 ευρώ. Η κυβέρνηση έχει αρχισει το κολοβάρεμα και κοιτάζει να βολέψει τους πελάτες της (τους βλάκες ψηφοφόρους), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνονθύλευμα λαοπλάνων - ασχέτων - ΘαΘανδρέων, οπότε ανακαλώ και ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.
      ------------------------------------------------------
      ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ και τα ξενάκια αποχωρούν μαζικά απο Ελλάδα ... ουδεμία σκέψη για συνεργασίες .... Για ΔΕΗ έγραφα όξω με τον μοναδικό μου τρόπο

      Τάκης Μορφονιός7 Οκτωβρίου 2014 - 9:12 μ.μ.

      ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.
      ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.
      ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.

      Αν πάλι δεν έχω γίνει κατανοητός κύριε Αντιδείκτη τότε τι άλλο να σας γράψω.
      Σας συγχωρώ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ μου (Απο Σεπτέμβρη 2014 και κατόπιν)
      Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε κακοπροαίρετος και θέλετε να με φέρνετε σε δύσκολη θέση - να κάνω δηλαδή διαχείριση χαρτοφυλακίων δημοσίως.

      Διαγραφή
  10. Τακαρε μεγα γκουρου πες και για τον ανεμο που διπλασιασε την δυναμικοτητα του από 120 MW σε 250 MW μετα την εισαγωγή του διχως όμως να αυξηθεί ο δανεισμος του λογω του υψηλου ποσοστού κερδους περιπου 70% ,επι του κυκλου εργασιων,οποτε χρηματοδοτει τα νεα project ,βεβαια δεν εχει δωσει σεντς μερισμα διοτι προτιμα την αναπτυξη και καλα κανει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΑΥΓΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προτασεις για αναλυση απο τον Τακαρο για να βρουμε νεα χαρτακια με κερδοφορια απο το 2016...
    Ασκο, εντερσοφτ, Βογιατζογλου, Καραντζη, Μοτοδυναμικη, Ελαστρον, profile, nexans
    Απο τις παραπανω μονο την ασκο εχω για να μην παρεξηγηθω. Ισως βγει απο αυτες κατι καλο για να αγορασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον είστε καινούργιος

      ΕΛΑΣΤΡΟΝ την έδινα στα 0,6 ως την καλύτερη χαλυβουργική με τα καλύτερα θεμελιώδη ... οι υπόλοιπες χαλυβουργικές (εξαιρείται ο Κορδέλλος) στον Καιάδα!!!

      Καράντζη αν δεν το έχετε δει
      http://mitarola.blogspot.gr/2014/10/blog-post_13.html

      ΑΣΚΟ και αυτή την λέγαμε απο παλιά
      Τα υπόλοιπα υπομονή ... θα τα δω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα σας κ οχι δεν ειμαι νεος :) βεβαιως κ τα εχω δει και τα θυμαμαι. Απλως εχουν περασει χρονια και μηπως εχει αλλαξει κατι προς το καλυτερο ή προς το χειροτερο. Για παραδειγμα η Καρατζ και η ασκο περσυ εκαναν ρεκορ. Η ελαστρον ξαναγυρισε σε κερδοφορια. Οπως και τα κρικρια.Περσυ ηταν η χρονια τους!

      Διαγραφή
    3. Αχ τα ΚΡΙΚΡΙα έβγαζαν μάτι ... είχε μπει και ένα ξενακι στο χαρτί και οι ειδήμονες κορόιδευαν στα forums που δεν πήγαινε άμεσα στα 3 ευρώ και είχε κολλήσει στα 1,5 ... είχε και κάτι προβλήματα με το εργοστάσιο της ου κάηκε ... αλλά αν είσαι θωρηκτό αντέχεις.

      Διαγραφή
    4. Σχετικά με την Κρικρι η εταιρεία εχει παρει σημαντικό μερίδιο στην ελληνική φορά.Την βλέπουμε μέσα στα σούπερ μάρκετ με αρκετούς κωδικούς.Επισης διαθέτει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ευρωπαϊκά πρότυπα σε ολα τα Βαλκάνια.Επιασαν υπό τα χρηματα απο την αποζημίωση μετα την μεγάλη καταστροφή απο την πυρκαγιά.Εχει μπει ξένος παίκτης οπως αναφέρατε παραπάνω και εχει βοηθήσει στις εξαγωγές που τρέχουν αρκετά καλα.

      Διαγραφή
    5. Συγνώμη για τα λαθάκια μου.Ειναι απο την ταχύτητα που γράφω.

      Διαγραφή
  12. Τακαρε θέλω να μου εξηγήσεις πώς έρχονται αυτοί οι "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΕΙΝΤΕΡΣ" απο το ξερωεγώ τσιμπουτί ή τσιμπάμπουεε και κάνουν τσαχπινιές με το ρεύμα μας??

    http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1554771/nome-exagoges-apo-traders-anti-gia-anoigma-ths-egh.html

    Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι που κρατάει χαμηλά το κολλοσό ντεί Οι διεθνείς τρειντερς!

    Διαβασα και του δρομείς. Θυμάμαι ακόμα εκείνο το ποστ με τον τύπο που πήδαγε το εμπόδιο!! Οι ξυλάδες στην Ελλάδα είναι κατηγορία μαόνι. Εμείς θέλουμε κοντραπλακέ να φεύγει γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το ΔΡΟΜΕΑ κύριε Lorac .... τους τα έλεγα πριν 3 χρόνια. Να αφήσουν το ακριβό γραφείο και να αρχίσουν παραγωγή όπως ΙΚΕΑ. Φτηνές λύσεις και συναρμολόγηση ο αγοραστής. Ας δίνουν και σκοτωμένες δουλειές στην Ευρωπαική Ένωση για να φτιάξουν brand name ...

      H λύση αυτή θα είναι για τον Δρομέα .... να χτυπήσει τα ΙΚΕΑ. Θέλει δουλειά το project.
      ---------------------------------------------
      Για ΔΕΗ
      Τώρα που είναι χαμηλά η ΔΕΗ θα γράψουν όλες τις βλακείες ... όλα τα αρνητικά και ότι άσχημο υπάρχει. Λες και στην σημερινή τιμή δεν τα έχουμε προεξοφλήσει αυτα!!!

      Διαγραφή
  13. Κύριε Τάκη,

    όταν έχετε τη καλοσύνη, παρακαλώ αναφερθείτε σε ΙΝΤΕΡΚΟ (ΑΕΑΑΠ).

    Ευχαριστώ πολύ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΕ


    hippy--ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (ΤΕΝΕΡΓ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΟΡΑΣΗ ΑΚΡΙΒΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017 ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2,46 -ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ -ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΤΕ-



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταθερά απαισιόδοξος φίλε Λουκά. Ακριβώς το αντίθετο από μένα.

      Σκέφτομαι απλά. Ακόμα κι αν κάνω λάθος..έρχεται ο Κυριάκος. Δύσκολο να μην το προεξοφλήσει μέχρι τέλος του έτους-αρχές του επομένου η αγορά.

      Διαγραφή
  15. Κυριε Λουκα....ΑΝ η Τενεργ παει κατω απο 2.75...τοτε θα σας κερασω ενα βαρελακι κρασι της αρεσκιας σας!!! (200ρι).....ειλικρινα ευχομαι να το κερασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΘΑ ΜΟΥ MΕΙΝΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ-ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ --DAX-30% ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΑ=9066-ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΕΧΟΥΝΕ ΠΙΑΣΗ ΣΤΑΣΙΔΙ ΛΟΙΠΟΝ-ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΟΥΝΕ--ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΡΧΕΤΕ Η ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΒΓΗ ΤΟ 2017- ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ-Mauldin Economics--Το 2018 τελειώνει η ευφορία διεθνώς, ιστορικών διαστάσεων η νέα κρίση--Προετοιμαστείτε για αναταραχές στις αγορές» επίκειται μια νέα οικονομική κρίση.
      Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας "μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, το αργότερο έως το τέλος του 2018»
      Η νέα οικονομική «κρίση ιστορικών διαστάσεων» είναι αναπόφευκτη.
      Μάλιστα η Mauldin Economics υποστηρίζει την κατοχή φυσικού χρυσού, συμπεριλαμβανομένων χρυσών νομισμάτων, ως οικονομική ασφάλιση έναντι οικονομικών κρίσεων. --http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/317565-mauldin-economics-to-2018-teleiwnei-h-eyforia-diethnws,-istorikwn-diastasewn-h-nea-krish.html

      Διαγραφή
  16. Η ΧΑΛΚΟΡ που μνημονευατε προχθες συγχωνεύεται με την ΕΛΒΑΛ. Ο κυριος Νικος θεούλης ακομα μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό σε αυτή τη φάση δεν θέλω να ασχοληθώ με τον Στασινό.
      Βάζει την κολλάντζα (ΧΑΚΟΡ) μαζί με το διαμάντι (ΕΛΒΑΛ) να κρύψει τα σχατά ... θα βρωμίσουν και οι δύο στο τέλος

      Διαγραφή
  17. Κ.Τάκη τι μπορει να βλεπει το 45% του Καρέλια (η κυρια Μίνα και κυρια Ιωαννα) στα αποθεματικά και τα τραπεζικά δανεια? Ρωτάω γιατι εχω 100 κομματια κατω απο 150€ και λεω να μην περιμενω να γραψει το 5 μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταψήφισαν πάντως ... πιθανόν να μη βλέπουν και τίποτα και να πρόκειται για ενδοοικογενειακή κόντρα.

      Εσείς τι πιστεύετε???

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει πάντως κόντρα απο παλιά με τον Κώστα Καρέλια που πέθανε ξαφνικά

      http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=113910

      ... τώρα η σύζυγος και η κόρη του, κοντράρουν τη διοίκηση. Εγώ πιστεύω ενδοοικογενειακές διαφορές ... δεν τρέχει τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    3. Κραταει χρονια η κολωνια. Και η κυριες εχουν και κατατι μεγαλυτερο ποσοστό. Τι να πω. Δεν ξερω. Θα παρω το ρίσκο να παραμείνω. Παντως το μέρισμα που μας πομπαρουν ως τεραστιο οι δημοσιογραφοι, ειναι μονο 3%.Απαράδεκτο.

      Σημερα στον Δρομέα επεσε χωσιδι αλλα και βρέθηκαν πρόθυμοι αγοραστές. Βεβαια πομπαρεται το χαρτι απο συγκεκριμενο ανθρωπο στο Facebook. Ο οποιος εχει λαο μιας και ειναι επιτυχημένος στις προβλέψεις του 8 στις 10 φορες.

      Διαγραφή
    4. Ποιός είναι αυτός???
      Δώστε link.

      Όσον αφορά για το χώσιμο ... σιγά τα ωα ... 50.000 κομματάκια ούτε13 χιλιάδες ευρώ. Αν φτιάξουν τα νούμερα, αυτά θα είναι για ορεκτικό.

      Διαγραφή
    5. Για τους όγκους που κανει τους τελευταίους μηνες τα 50.000 ειναι πολλα.

      Το link: https://m.facebook.com/xaartopektis/?ref=m_notif&notif_t=like

      Διαγραφή
    6. Η ισχυρή μειοψηφία της ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ (Ιωάννα Καρέλια και Ασημίνα Σπυροπούλου, αισθάνθηκε την ανάγκη, επιστρατεύοντας όλα τα επιφανή νομικά επιτελεία, ρετουσάροντας και με δημοσιεύματα την εικόνα της, να βάλλει κατά της πλειοψηφίας των μετόχων και της Διοίκησης της εταιρείας αφήνοντας βαρύτατες υπόνοιες αν όχι κατηγορίες εναντίον αυτών που με τις ενέργειές των απέφεραν μερίσματα από τα οποία θα εισπράξει περίπου 12.000.0000 ευρώ, επικαλούμενη το εταιρικό καλό και το δίκαιο των εργαζομένων.

      Βάλλει όμως και εναντίον των υπόλοιπων μειοψηφιών, ιδία εκείνης της Ινούς Καρέλια, η οποία, τέκνο του εκ των συνιδρυτών της εταιρείας Ιωάννη Καρέλια, διεκδικεί τη νόμιμη μοίρα της στην κληρονομιά των γονέων της, αφού με τη «διαθήκη» του το σύνολο της κληρονομιάς περιήλθε στον Κωνσταντίνο Καρέλια (πατέρα της πρώτης και συζύγου της δεύτερης των ανωτέρω), προσωρινώς δε έχει δικαιωθεί και αναμένεται η οριστική Δικαστική κρίση επι των αυτονοήτων.

      Η ανωτέρω μειοψηφία για μια ακόμη φορά εκτέθηκε, δείχνοντας ότι μπορεί να δυσφημεί κατά το δοκούν οιονδήποτε ακόμη και την πλειοψηφία και τη Διοίκηση της εταιρείας, να ωραιοποιεί καταστάσεις, να καταστρατηγεί τα δικαιώματά μου που προσωρινώς έχουν κριθεί, ότι μπορεί να νομίζει πως μπορεί να φέρεται προσβλητικά απέναντι στην δικαστική απόφαση και στον πραγματικό φυσικό φορέα του δικαιώματος, ότι μπορεί να έχει λόγους που την βεβαιώνουν για την τελική έκβαση του δικαστικού αγώνα, που την βεβαιώνουν για μη άσκηση ή για αδικαιολόγητη καθυστέρηση άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της εκ μέρους του κ Σταύρου, Εισαγγελέως Καλαμάτας για απάτη κακουργηματικής φύσεως.

      Μπορεί η έκβαση του δικαστικού αγώνα να εξασφαλισθεί αλλά είναι γεγονός ότι η κληρονομική αντιδικία (εκ της οποίας έχει αποκτήσει τις μετοχές της στην εταιρεία) είναι η κύρια αιτία της απόλυτης και επιτεινόμενης αποθράσυνσης προς όλους και φυσικά και απέναντί μου. Δεν δικαιούται λοιπόν η ισχυρή μειοψηφία να μέμφεται άλλους παρά τον εαυτόν της και όλους αυτούς που την «βοηθούν».

      Διαγραφή
  18. Ερωτηση για τον κ.Τακη απο την ετησια εκθεση της paperpack.
    Λεει στην σελιδα 12:
    ''Επιπλέον, στις 28/02/2017 ασκήθηκε το δικαίωμα πρόωρης ολικής αποπληρωμής των δανείων της
    εταιρείας με τη σύναψη νέου ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 3.500.000,00 €, πενταετούς
    διάρκειας, με μεσοσταθμικό περιθώριο επιτοκίου πενταετίας 3,36%, γεγονός το οποίο θα μειώσει το
    χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρείας.''

    Αυτο θα βοηθησει την εταιρια και πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ασχολείστε ... το management είναι εκπληκτικό. Αν αυτή που μανατζάρει είναι όντως η θυγατέρα ... να τις δώσετε τα συγχαρητήρια μου!!!

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα
    Κύριε Δρομέα μια και εμείς οι παλιοί δεν έχουμε facebookνα ενημερωνόμαστε αν δεν σας κάνει κόπο μπορείτε να αναφέρετε όσες απο τις 8 επιτυχημένες θυμάστε και τιμή & ημερομηνία.
    Ευχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΛΚΟΡ απο τα 0.35€, ΝΗΡ απο τα 0.19€, ΙΝΤΚΑ απο τα 030€, ΧΑΙΔΕ απο τα 0.19€ ΕΥΔΑΠ απο τα 5€, ΔΕΗ 2.24€ ειναι ορισμένα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    3. Κ Γαλαξίδι απ το ,30 αν θυμάμαι καλά..

      Διαγραφή
  20. Κουές, Κανάκ, Φλέξο θωρηκτά από παλαιά. Ειδικά ο Mr ΣΕΒ president, υπόδειγμα επιχειρηματικής λειτουργίας. Καλημέρα κε Τάκη και πάλι καλώς ήρθατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Τάκη,

    Παρακαλώ και ένα σχόλιο για Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα και χρόνια πολλά στον αγαπητό κ.Hippy για σήμερα Επίσης και σε όσους άλλους Ηλίες εορτάζουν σήμερα και τους ξέρουμε μόνο με nicknames.

    Δημόσια πρόταση για Γριβαλια στα 8.80 (- % φόρους ) απο τη fairfax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Δύσκολο να δώσει ευκαιριούλα ο Watsa. Το μόνο χαρτί που κερδίζει.

      Διαγραφή
    2. χρόνια πολλά στον αγαπητό κ.Hippy

      Διαγραφή
    3. Δεν θα ασκηθεί δικαίωμα εξόδου από ΧΑΑ σε περίπτωση συγκέντρωσης του απαραίτητου ποσοστού. Τυπικό είναι το ζήτημα.

      Διαγραφή
  23. καλησπέρα σε όλους!
    ευχάριστο νέο η επαναλειτουργία του μιταρόλα!
    Πολλές μετοχές έχουνε πάει σε δίκαια τιμή.
    Το έργο μας πλέον είναι πιο δύσκολο σε σχέση με 2-3 χρόνια πιο πριν...ΟΜΩΣ και το μέλλον φαίνεται καλύτερο...οπότε κάποιες εταιρίες που φαίνονται δίκαια αποτιμημένες ίσως στο μέλλον να είναι υποτιμημένες...
    αυτές που στα μάτια μου είναι σίγουρα υποτιμημένες είναι ΦΛΕΞΟ,ΙΚΤΙΝ(περιμένετε να δείτε 6μηνο,αν κ μια πρώτη γεύση πήραμε στη γενική συνέλευση,) ευαθ και θα έβαζα και ΑΣΚΟ μέσα.αντε να βαλω και reds μέσα..
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AS Company
      Συνολικές υποχρεώσεις 8,31 εκατ. ευρώ
      Ταμείο = 4,7 εκατ ευρώ και αν στο ταμείο προσθέσουμε και μια σειρά απο εταιρικά ομόλογα (εγώ διαφωνώ απο παλαιόθεν και λέω κακώς τα έχει) που έχει ... συνολικής αποτίμησης 2,7 εκατ ευρώ, τότε το ταμείο της ΑΣΚΟ ανεβαίνει στα 7,7 εκατ. ευρώ .... καλύπτει δηλαδή το 89% των συνολικών υποχρεώσεων της.
      ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ Η ΑΣΚΟ, δεν έχει να φοβάται τίποτα.

      Τα ίδια κεφάλαια της ΑΣΚΟ είναι 23,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,78 ευρώ ανά μετοχή.

      Οι πωλήσεις της είναι στα υψηλά τους ... 25,756 εκατ. ευρώ, το εκόρ πωλήσεων της ήταν το 2008, οπότε και ο κύκλος εργασιών της έφθασε τα 27,2 εκατ. ευρώ.

      Οι τα μειακές χρηματοροές της άψογες ... θα μπορούσε να είχε εισπράξει 5 εκατ. ευρώ περισσότερο, αλλά προτιμά να ανεβάσει τις απαιτήσεις στους πελάτες της στα 14 εκατ. ευρώ, απο 8,2 εκατ το 2013.

      Καθαρά κέρδη 2,6 εκατ ευρώ ήτοι 0,2 ευρώ ανά μετοχή.

      Με τις επιδόσεις που έχει η ΑΣΚΟ σίγουρα θεωρείται υποτιμημένη ... αλλά τον τελευταίο καιρό έκανε ράλι και ίσως πρέπει να ξεκουραστεί.

      Διαγραφή
    2. Τακαρε για να σε δω,απτα τρια-μουρλια- που μας ρινει απο πανω ο Παναης ποιο θα βγανει πρωτο 10 παστρικα μυρια, ας ειπουμε σε 2 χρονια απο τωρα? θα δωκεις και τιμες?

      Διαγραφή
    3. Μου γράφανε πριν 2,5 με 3 χρόνια ... συγκεκριμένα ένας κύριος (δεν θυμάμαι το nick με το οποίο έγραφε) που ασχολείτο με την κολλάντζα Νηρέας, ότι τάχα μου θα έρθει η ύφεση απο Κίνα και θα πέσουν οι πωλήσεις μαρμάρων.
      χα χα χα

      ΛΑΘΟΣ
      Οι πωλήσεις τρέχουν με τρέλα ... παντού σε όλη την Ευρώπη ζητάνε το μάρμαρο και όχι μόνο το Ελληνικό με τρέλλα ... ο Παυλίδης τα έσκασε cash για τη ΜΕΡΚΟ ... η αγωνία του ήταν μην τυχόν και πάρουν πολλοί μυρουδιά το τι ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ γίνεται με το μάρμαρο.

      Τα μάρμαρα εξακολουθεί να είναι το πιο hot story ....

      Σε ότι αφορά τα δικά μας. Για λίγο δεν έκλεισε η δουλειά το 2014. Μας πρόλαβαν οι Τσιπροκαμένοι ... το θέμα είναι και ο παππούς να ρίξει λίγο το κασέ του. Δεν μπορεί να είναι μοναχοφάης. Πάντως επιτέλους το κατάλαβε ότι πρέπει να δίνει μερισματάκια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ... ας πούμε κάθε 4 μήνες να δίνει μερισματάκια, όπως κάνουν τα Αμερικανάκια.

      Διαγραφή
    4. για ΑΣΚΟ φέτος αναμένω λιγότερες πωλήσεις με τέτοια ύφεση..
      αλλά η ισοτιμία δολλαρίου με ευρώ την ευνοεί φέτος περισσότερο απο πέρσι..
      μια δίκαια αποτίμηση για ΑΣΚΟ θα μπορούσε να είναι τα 30 εκ. ή αλλίως 2,3 ευρώ ανα μετοχή.
      για Φλέξο αν συνεχίσει με τέτοιους ρυθμούς να αναπτύσεται σε 2 χρόνια θα είναι πάνω απο 10 ευρώ..το μόνο που με προβληματίζει είναι η χαμηλή διασπορά..άμα ήταν σε χρηματιστήριο του εξωτερικού θα μπορούσε να παίζει άνετα με p/e 20(δηλαδή κοντά στα 10 ευρώ) εξαιτίας της αναπτυξιακής προοπτικής..στα ξένα χρηματιστήρια δίνουν μεγάλη σημασία στην προοπτική..
      περιμένω με αγωνία κ.Τάκη ποιές μετοχές θεωρείτε υποτιμημένες και μπορουν να πάνε 4-5 φορές επάνω
      Πανάγος

      Διαγραφή
    5. Κύριε Πανάγο ... ΔΕΗ και τράπεζες απο μεγάλη κεφαλαιοποίηση δεν σας κάνουν???
      Αυτές ψάχνουμε σε πρώτη φάση και κοιτάμε να βρούμε καλά σημεία εισόδου, τόσο απο άποψη τιμής, όσο και απο timing .... ήδη στη ΔΕΗ έκανα μια μικρή πρώτη τοποθέτηση με μόλις το 1,5% του συνολικού κεφαλαίου που θέλω να βάλω.

      Διαγραφή
    6. Να περιμένουμε ανάλυσή σας και για τις τράπεζες δηλαδή Κύριε Τάκη?

      Επίσης δεν είδα καμία αναφορά για την ΕΧΑΕ.
      Στο αναπτυσσόμενο χρηματιστήριο της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, δεν θα υπεραποδώσει?

      Διαγραφή
    7. Για την A.S. Company (ΑΣΚΟ) που είναι στο χ/φ μου με ένα μικρό μονοψήφιο νούμερο μ’ αρέσει για την α) σοβαρή διοίκηση, β) καλές χρηματοροές, γ) επιστροφές κεφαλαίου δ) τομέας των παιχνιδιών με καλά περιθώρια κέρδους και στην χονδρική και λιανική ε) υπάρχει ανάπτυξη - growth story - με  αυτόνομη παρουσία στην Κύπρο (έγκριση Μάιος 2016 και εμπορική λειτουργία Σεπτ. 2016) και μελλοντικά σχέδια για παρουσία στα Βαλκάνια. Επίσης η αρνητική παρένθεση “κου-κου” έκλεισε & η πτώχευση των υπερμαρκετ Μαρινόπουλος δεν έχει καμία επίπτωση στην εταιρεία.


      Τα νούμερα από τις πωλήσεις την Κύπρο πριν την αυτόνομη παρουσία και μετά (*) είναι:
      (2013) 199χιλ (2014) 353χιλ, (2015) 596χιλ, (2016*) 772χιλ
      η διοίκηση έχει στόχο για τα επόμενα δυο χρόνια οι πωλήσεις στην Κύπρο να φτάσουν τα 1.2 εκατ

      Αριθμός απασχολούμενου προσωπικού:
      (2013) 65, (2014) 70, (2015) 66, (2016) 74,

      οι δύο κύριοι μέτοχοι κατέχουν 65.4%, και στις 15/09 η έναρξη καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου €0,04/μετοχή.

      Προβλέπω φέτος ρεκόρ στον κύκλο εργασιών.

      Φιλικά/Χασάπης

      Διαγραφή
    8. να σας πω την αληθεια δεν πετάω την σκούφια μου για ΔΕΗ κ τράπεζες
      ΔΕΗ έχει τεράστια προβλήματα..αλλά αυτό δεν είναι τόσο πρόβλημα γιατι είναι ενσωματομένα στην τιμή...απλά δεν βλέπω πως θα λυθούνε τα προβλήματα ώστε να πάει 4-5 φορές επάνω...το πιο πιθανό πιστεύω είναι να συνεχίσει να φυτοζωεί..
      για τράπεζες δηλαδή θεωρείτε ότι η ετε θα μπορούσε να φτάσει να αξίζει 15 δις; αλφα 15 δις κτλ...
      Πανάγος

      Διαγραφή
    9. Κύριε Πανάγο

      ΔΕΗ
      Μετους μπάμπιες που τώρα κυβερνάνε δεν πρόκειται να πάει πουθενά η ΔΕΗ ... μόνο ίσως να προεξοφλήσει την έλευση του Κυριάκου.
      Αν θέλουν να αποκρατικοποιήσουν τη ΔΕΗ και να δώσουν τ πακέτο που έχει το ΤΧΣ, τότε 15 με 17 ευρώ ακατέβατα .... ότι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί ο στόχος ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
      Αναμένουμε λοιπόν και παρακολουθούμε.

      ΤΡΑΠΕΖΕΣ
      Μπούσουλας μας είναι ...
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/06/vampires-of-blood-2006.html#more
      Πρέπει να προηγηθούν όμως άλλα πράγματα νωρίτερα.
      Ανάπτυξη δίχως τράπεζες δεν γίνεται.
      Για τράπεζες ακόμη δε βιάζομαι καθόλου ... ούτε καν κάλυψη δεν έχω αρχίσει. Απλά λέω .... θαααααα γίνει.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Χασάπη ... 2 ή 3 εκατ. έχετε???
      Βρε μπας και είστε ο Ανδρεάδης????

      Διαγραφή
    11. Η ΕΧΑΕ υπεραποδίδει στο τέλος της ανοδικής κίνησης ... όταν ανεβαίνουν οι τζίροι του μαγαζιού.

      Διαγραφή
  24. Κ. Τακη ποια η αποψη σας για ΙΝΛΟΤ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OK
      Θα σας κάνω τη χάρη να ασχοληθώ με τις κολλάντζες του Σωκράτη ...\Απορώ προς τι η τρέλα των επενδυτών γιαυτές τις εταιρίες. Μάλλον για τζογαδορίσκους της κακιάς ώρας θα πρόκειται.

      Εντός της ημέρας να αναμένετε report.

      Διαγραφή
    2. Intralot 1

      Καταρχήν μια απαραίτητη διευκρίνηση.
      Με τη συνεργασία το Μάρτιο του 2016 με την Gamenet (ενός από τους μεγαλύτερους παραχωρησιούχους δικτύου VLT, AWP, στοιχήματος και διαδικτυακών παιγνίων στην Ιταλία) όλες οι δραστηριότητες του ομίλου Ιντραλότ στην Ιταλία συγχωνεύθηκαν με την Gamenet. Έτσι στη νέα εταιρία η Ιντραλοτ θα έχει το 20% και η δραστηριότητα της ΙΝΛΟΤ στην Ιταλία, θα ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης (όχι της πλήρους ενοποίησης).
      Δηλαδή στους Ισολογισμούς δεν θα λαμβάνεται υπόψη ο κύκλος εργασιών στην Ιταλία, ούτε κόστη και η κερδοφορία στη γείτονα χώρα. Μόνο θα αναγράφεται το τελικό κέρδος ή ζημιά που αντιστοιχεί το 20%.

      Στην Ιταλία η Intralot έκανε το 1/3 του συνολικού της τζίρου. Άρα αν ο κύκλος εργασιών της ήταν 1,8 δις ευρώ ... τώρα θα πέφτει στα 1,2 δις ευρώ. Αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

      Το περιθώριο του μεικτού κέρδους της Intralot απο 40% που ήταν στις χρήσεις 2005, 2006 και 36,38% το 2007 , έχει πέσει στο 17,61% το 2016 ...
      Οι βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι:
      1) Έχει πάψει η συνεκμετάλλευση, με τον ΟΠΑΠ, του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα»
      2) Παίρνει τους διαγωνισμούς (λοτταρίες, στοιχήματα κ.τ.λ.) με σκοτωμένες προσφορές.

      Έτσι παρόλο που ο όμιλος αυξάνει διαρκώς τον κύκλο εργασιών του, όλα τα άλλα νούμερα (κέρδη, ίδια κεφάλαια, τραπεζικός δανεισμός) χαλάνε όλο και περισσότερο.
      O κύκλος εργασιών της Intralot είχε φτάσει το 2015 στα 1,9 δις (χωρίς τις δραστηριότητες της Ιταλίας θα φαίνεται 1,2 δις) απο 1,1 δις το 2010.
      Τα μεικτά κέρδη όμως είναι κολλημένα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ.
      Χωρίς να φαίνονται οι δραστηριότητες της Ιταλίας ... τα μεικτά κέρδη του 2015 - 2016 είναι 233 εκατ ευρώ. Με τα έξοδα λειτουργίας στα 150 με 160 εκατ. ευρώ και με τα χρηματοοικονομικά κόστη (που είναι διαρκώς ανοδικά, λόγω αυξανόμενου δανεισμού)στα 50 με 70 εκατ. ευρώ .. ζήτημα είναι αν μένουν μερικά κέρδη προ φόρων.
      Το 2014 κέρδη προ φόρων 36,5 εκατ. ... το 2015 25,7 εκατ. και το 2016 4,7 εκατ. ευρώ.

      Κατόπιν έρχονται οι φόροι ... και εδώ γίνεται το μεγάλο ολοκαύτωμα!!

      Συνέχεια σε λίγο ...

      Διαγραφή
    3. Ιντραλοτ 2
      Τα ενοποιημένα καθαρά μετά φόρων κέρδη της Ιντραλότ , που αναλογούν στους μετόχους της μητρικής, είναι πτωτικά απο το 2007 όταν και αυτά ήταν 112,3 εκατ. ευρώ. Το 2008 ήταν 50,1 εκατ. ευρώ , 17,7 εκατ. το 2011, 6,1 το 2012 ... και έκτοτε οι μέτοχοι της Ιντραλότ έχουν ζημιές. Το 2013 ζημιές 4,6 εκατ. ευρώ, το 2014 ζημιές 49,5 εκατ. και το 2015 οι ζημιές έφθασαν στα 65,1 εκατ. ευρώ.

      Το εντυπωσιακό στην όλη ιστορία είναι ότι ενώ ο όμιλος πάει κατά διαόλου .... υπάρχουν κάποιες συμμετοχές τις Ιντραλότ , μη ελέγχουσες, δηλαδή δεν έχει την πλειοψηφία και οι οποίες ακόμη και στα πολύ άσχημα αποτελέσματα της Ιντραλότ αυτές βγάζουν μεγάλα μετά φόρων κέρδη.

      https://prnt.sc/fz7z6x

      Όπως βλέπετε στον άνωθεν πίνακα υπάρχουν μη ελέγχουσες συμμετοχές όπου βγάζουν μεγάλα κέρδη .... 26,941 εκατ. ευρώ (2012), 25,879 (2013), 41,904 (2014), 44,472 (2015) και 43,936 εκατ. ευρώ (2016) .... και τα οποία δεν ανήκουν στους μετόχους της Ιντραλοτ. Και ποιές είναι αυτές οι μη ελέγχουσες συμμετοχές??

      https://prnt.sc/fz653a

      Δεν υπονοώ τίποτα ... απλά αυτά είναι πράγματα που πρέπει να προβληματίζουν τους μετόχους της Ιντραλότ και θέλουν ψάξιμο ....

      Μάλιστα σε αυτές τις συμμετοχές ... τα κέρδη στο σύνολο τους εισπράττονται ως μερίσματα .... φαίνεται απο την κίνηση των ιδίων κεφαλαίων.

      Διαγραφή
    4. Ιντραλοτ 3
      Συνέπεια όλων των προαναφερθέντων είναι ο όμιλος διαρκώς να φθίνει.
      Τα ίδια κεφάλαια απο 303,2 εκατ. ευρώ (1,91 ευρώ ανά μετοχή) το 2012 βαίνουν διαρκώς πτωτικά και έφθασαν στα 129,6 εκατ. ευρώ (0,82 ευρώ ανά μετοχή) το 2015 και στα 127,5 εκατ. ευρώ (0,8 ευρώ ανά μετοχη) το 2016.

      Η κατάσταση δείχνει πολύ άσχημη. Τα δάνεια του ομίλου είναι στα 658 εκατ. ευρώ ιδιαίτερα υψηλά με τον καθαρό τραπεζικό δανεισμό διαρκώς να αυξάνεται.
      Καθαρός τραπεζικός δανεισμός = Δάνεια - ταμείο = 494 εκατ. ευρώ απο 372 εκατ. το 2014, 283 εκατ. ευρώ το 2009.

      Τα ίδια κεφάλαια πέφτουν ... τα δάνεια αυξάνουν και οι ζημιές δεν κάμπτονται. Ο συντελεστής μόχλευσης έχει φτάσει στο 71,55% ... είναι ιδιαίτερα υψηλός και δείχνει το παγόβουνο που καταφθάνει πάνω στον Τιτανικό.

      Διαγραφή
    5. Ας αφήσει λοιπόν ο Σωκράτης τις εξυπνάδες περί μεγάλων φορολογιών (έχει ένα δίκιο) και τις απειλές ότι θα πάρει την ΙΝΛΟΤ και θα φύγει, πηγαίνοντας την στο εξωτερικό.
      Εδώ δεν είναι Ελληνικό ποδόσφαιρο να καθαρίζουμε όπως γουστάρουμε και να κάνουμε ότι γουστάρουμε .... εδώ είναι αγορές και ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ αυτές.

      Δηλαδή αν πάρει την ΙΝΛΟΤ στο εξωτερικό και πληρώνει μερικούς φόρους λιγότερους θα σωσει τον Τιτανικό?
      Ξύπνααααααα Σωκράτη και δεν το παγόβουνο ... άσε τις πλακίτσες. Αν σε πάρουν χαμπάρι οι αγορές ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ θα σε χορέψουν στο ταψί, όπως έκαναν και με τον μεγάλο επαναστάτη Αλέξιο Τσεκεβάρα.

      Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και όσοι αγοράζουν ΙΝΛΟΤ τους θεωρώ ΗΡΩΕΣ!!!

      Διαγραφή
    6. Κι ενώ το παγόβουνο καταφθάνει στον Τιτανικό η διοίκηση συνεχίζει να αυξάνει τα έξοδα της (έσοδα δικά τους)

      "Οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης του ομίλου ανήλθαν κατά την χρήση του 2010 σε 8,9 εκατ. ευρώ .... ποσό που αντιστοιχεί στο 0,79% του κύκλου εργασιών και στο 4,32% των μικτών κερδών" σημείωνε ο εξαιρετικός συνάδελφος Κικου το 2010 στο marketzone.

      Έφτασαν τα 14 εκ. (περίπου 6% των μικτών κερδών το 2015) και 15,4 (6,6%) πέρσι. Εις υγείαν των απερίσκεπτων μετόχων που ποντάρουν (αυτή είναι η σωστή λέξη για όποιον δεν διαβάζει πριν αγοράσει) και κατόπιν αδιαφορούν για την επένδυση τους.



      Διαγραφή
  25. Ποια η γνώμη σας για την αλουμυλ; θα μπορέσει να τακτοποιήσει τα χρέη της; (agestone)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν να του αναχρηματοδοτήσουν το δανεισμό και μάλλον αυτό θα πράξουν .... προσωπικώς ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Η διοίκηση Μυλωνά δεν προέβλεψε σωστά ... ανοίχτηκε με δανεισμό και έμεινε ξεβράκωτος. Και σαν να μην φτάνει αυτό δεν κάνει τίποτα απολύτως να σώσει την εταιρία του.

      Ακόμη και αν αναχρηματοδοτηθεί ο δανεισμός ... λες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η εταιρία δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ΠΟΤΕ το δανεισμό της, ούτε καν να τον εξυπηρετήσει.
      Να προσέξετε ότι σχεδόν το σύνολο του δανεισμού είναι στην μητρική εταιρία ...

      Εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει το δρόμο του Μαίλλη ....

      Διαγραφή
    2. 155 εκατ. ο τραπεζικός δανεισμός της μητρικής ... με τα ίδια κεφάλαια στα 22,7 εκατ. ευρώ

      22,7 εκατ ίδια κεφάλαια η μητρική και στο Ενεργητικό αναγράφονται 34,988 εκατ. ευρώ οι συμμετοχές της στις θυγατρικές. Ίσως δηλαδή τα ίδια κεφάλαια να έχουν γυρίσει αρνητικά και αυτοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

      Τελος πάντων .... εγώ απορώ με όσους πάνε και βάζουν τα λεφτά τους σε τέτοιες εταιρίες και περιμένουν ΘΑΥΜΑΤΑ .... στο τέλος όμως βρίζουν ιδιοκτήτες, τους market makers , τη Μέρκελ, το Σόιμπλε και την κακή τους τύχη.

      Διαγραφή
  26. Κύριε Τάκη καλησπέρα σας.Επειδή δεν έχετε αναφερθεί σε μετοχές του κλάδου της Υγείας,δεν έχετε άποψη ή τις θεωρείτε αναξιόπιστες και μη κερδοφόρες στο μέλλον? Για το ΙΑΣΩ θα ήθελα το σχόλιό σας εάν το επιθυμείτε.

    Κάκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ακόμη στο μετοχολόγιο στο Λιακουνάκος???

      Διαγραφή
    2. Ναι κύριε Τάκη,είναι(η ΕUROMEDICA κατέχει το 10% του ΙΑΣΩ,το γράφω για όσους φίλους δεν το γνωρίζουν) και περιμένω πότε θα ξεκουμπισθεί.Ανέμενα να τον αναγκάσουν οι τράπεζες να πουλήσει στα χαμηλά αλλά μάλλον θέλουν να πάρουν καλά λεφτά απ'το πακέτο μπας και μειώσουν λίγο τη χασούρα τους απ'τον Λιακουνάκο.

      Κάκτος

      Διαγραφή
    3. Η EUROMEDICA είναι τελειωμένη ... πεθαμένη εδώ και πολλά χρόνια. Το ξέρω ότι η EUROMEDICA έχει συμμετοχή στο ΙΑΣΩ ... αυτό που δεν ξέρω είναι αν ακόμη μανατζάρει και περνάει ο λόγος το Λιακουνάκου στο ΙΑΣΩ.

      Διαγραφή
    4. Απ'όσο γνωρίζω ο κύριος Σταματίου και ο κύριος Δουλγεράκης,ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα,δεν έχουν σχέση με τον Λιακουνάκο

      Κάκτος

      Διαγραφή
  27. Για την μετοχή του ΟΠΑΠ ένα σχόλιο παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν μελετήστε αυτό ...

      http://mitarola.blogspot.gr/2013/08/management-13.html#more

      ΟΠΑΠ με διαφορά η πιο πετυχημένη αποκρατικοποίηση ....
      τους έσχισα όλους τους μαθητευόμενους μάγους που τάχα μου το έπαιζαν ειδήμονες. Αμφιβάλλω αν όμως κάποιος από αυτούς που έβλεπαν ξεπούλημα έχει καταλάβει τις βλακείες που υποστήριζε.

      Επανέρχομαι με ανάλυση ΟΠΑΠ ... σχόλια κάνουν μόνο οι μαθητευόμενοι μάγοι. Ο Τάκαρος είναι τεχνοκράτης και γνώστης ... που πρώτα ερευναά και κατόπιν αφού βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του (κάτι που δεν έχουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι) κατόπιν μιλάει.

      Επανέρχομαι ... με πολλά και ενδιαφέροντα.

      Διαγραφή
    2. ΟΠΑΠ 1
      Οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ τα τρία τελευταία χρόνια (2014-2016) είναι 4,2 δις ευρώ ... το ρεκόρ πωλήσεων ήταν το 2008 με κύκλο εργασιών 5,5 δις.
      Προσέξτε τώρα ... το 66% του κύκλου εργασιών επιστρέφεται στους παίκτες, άρα στον ΟΠΑΠ μένει απο τις 4,2 δις πωλήσεις έσοδο 1,4 δις. Κατόπιν έρχεται το κράτος και παίρνει ένα 30% απο τις καθαρές πωλήσεις του ΟΠΑΠ (αυτή ήταν η συμφωνία για να αποκρατικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ). Άρα το κράτος απο τα καθαρα έσοδα, των 1,4 δις ευρώ παίρνει 420 εκατ. ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Μάλιστα φέτος οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΜΙΣΤΕΣ αυξησαν το 30% σε 35% και θα εισπράξουν τα επιπλέον ποσά αναδρομικά.

      Άρα με καθαρά έσοδα 1,4 δις ευρώ, στον ΟΠΑΠ μένουν μόλις 950 εκατ. περίπου
      Αν ο ΟΠΑΠ κάνει κυκλο εργασιών 5,5 δις ευρώ (ρεκορ 2008) τότε με όσα έχω εξηγήσει στο ταμείο του θα μένουν μόλις 1,2 ευρώ.
      Αν λάβουμε υπόψη ότι τα λειτουργικά έξοδα του ΟΠΑΠ είναι 700 εκατ. (προμήθειες πρακτόρων, διαφημίσεις, έξοδα διοίκησης και υπαλλήλων ...) τότε ΔΥΝΑΤΑΙ να εμφανίζει ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ απο 250 εκατ. ευρώ εως 500 εκατ. το μέγιστο. Αυτά αν ισχύουν και στο μέλλον οι ισχύουσες διατάξεις και εφόσον ο ΟΠΑΠ δεν αρχίσει να έχει τραπεζικό δανεισμό.

      Με 250 - 500 εκατ. ευρώ προ φόρων ----> τα καθαρά κέρδη μετά φόρων θα είναι της τάξης των 200 εως 400 εκατ. ευρώ ... δηλαδή κέρδη ανά μετοχή 0,63 εως 1,25. 1,25 αν ανεβάσει τον κύκλο εργασιών του στα 5,5 δις.

      Για την ώρα ανακοινώνει καθαρά κέρδη πέριξ των 200 εκατ ευρώ ... ήτοι 0,63 ευρώ ανά μετοχή .... άρα με την τιμή της μετοχής στα 11 ευρώ, το P/E = 17,46.

      Διαγραφή
    3. ΟΠΑΠ 2
      Τα ίδια κεφάλαια του ΟΠΑΠ είναι στα 1,035 δις ευρώ, δηλαδή 3,25 ευρώ ανά μετοχή ... πράγμα το οποίο σημαίνει ότι με την τιμή της μετοχής στα 11 ευρώ έχουμε P/BV = 3,38, δηλαδή η μετοχή διαπραγματεύεται 3 φορές υψηλότερα απο τα ίδια κεφάλαια.

      ΠΡΟΣΟΧΗ στα 2 επόμενα.
      1) τα τρία τελευταία χρόνια τα ίδια κεφάλαια του ΟΠΑΠ είναι πτωτικά 1,235 δις το 2014, 1,161 δις το 2015 και 1,035 δις το 2016 παρόλο που η εταιρία ανακοινώνει κέρδη μετά φορών της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Αυτό συμβαίνει διότι η εταιρία ΚΑΚΩΣ (ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ) δίνει μερίσματα στους μετόχους υψηλότερα των καθαρών κερδών. Έτσι τα ίδια κεφάλαια πέφτουν.
      Μάλιστα η διοίκηση του ΟΠΑΠ αρχίζει να ανεβάζει δανεισμό ....
      381,7 εκατ. δάνεια το 2016 με ταμείο 273,5 εκατ. ευρώ.
      Ανεβάζει δανεισμό διότι θέλει να δώσει υψηλά μερίσματα και ταυτόχρονα να επενδύσει στα καινούργια παίγνια.
      Κάποτε ο ΟΠΑΠ είχε ταμείο 600 με 700 εκατ. ευρώ με δίχως δάνεια, τώρα τα κόζα έχουν αλλάξει!!!

      2) Ενώ τα ίδια κεφάλαια του ΟΠΑΠ είναι 1,035 δις ευρώ στην πραγματικότητα αυτά είναι μουσαντένια, καθώς 1,2 δις είναι ΑΣΩΜΑΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, δηλαδή είναι αέρας κοπανιστός και αφορούν δικαιώματα παιγνίων ... είναι τα λεφτά που έφυγαν απο το ταμείο του ΟΠΑΠ και πήγαν στον άπατο τον άπατο της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας για να δώσει τις άδειες για τα παίγνια στον ΟΠΑΠ.

      Στην πραγματικότητα τα ίδια κεφάλαια του ΟΠΑΠ είναι ΜΗΔΕΝ.

      Αν η εταιρία βγάζει κέρδη ουδείς θα αποτιμά τον ΟΠΑΠ βάση ιδίων κεφαλαίων , αλλά βάση κερδοφορίας. Αν όμως για τον οποιοδήποτε λόγο ο ΟΠΑΠ πάψει να έχει κερδοφορία, τότε αυτομάτως η μετοχή θα τείνει προς το ΜΗΔΕΝ.

      Άρα πρέπει να επικεντρώνεται κάποιος ΜΟΝΟ στην κερδοφορία του ΟΠΑΠ

      Διαγραφή
    4. Κοντολογής ...

      Η τιμή του ΟΠΑΠ στα 11 ευρώ, είναι απαιτητικότατη. Η μετοχή απευθύνεται κυρίως για όσους θέλουν μια μετοχή με υψηλή μερισματική απόδοση, δίχως να κινδυνεύουν απο μεγάλες αυξομειώσεις τις τιμής της μετοχής.
      Για όσο η εταιρία δημιουργεί κέρδη και μοιράζει μερίσματα της τάξης των 0,5 με 0,7 ευρώ ανά μετοχή τότε κάποιος αγοράζει ΟΠΑΠ, για να εισπράττει τα μερίσματα, δίχως να περιμένει απο την μετοχή να κάνει μεγάλες ανοδικές κούρσες απο την τιμή των 11 ευρώ .... εκτός αν συντρέχουν οι 2 επόμενοι λόγοι ή έστω ένας απο τους δύο.

      1) Κατακόρυφη αύξηση της κερδοφορίας απο ανάπτυξη του ΟΠΑΠ (VLTS - είσοδος ΟΠΑΠ σε νέες αγορές) , οπότε η αγορά θα προεξοφλήσει.

      2) Εδώ πρέπει να το ψάξετε, όσοι ενδιαφέρεστε. Έχω την εντύπωση ότι το νταβατζιλίκι του 30% (35% με κυβέρνηση ΤσιπροΚαμένων) του λήγει το 2020. Αν αυτό συμβαίνει τότε ο ΟΠΑΠ θα αυξήσει αυτομάτως την κερδοφορία του κατά 400 εκατ. ευρώ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ. Αυτό απο μόνο του σημαίνει αυτόματα διπλασιασμός της τιμής της μετοχης του ΟΠΑΠ.
      Ψάξτε λοιπόν τα ΦΕΚ της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και μελετήστε τα σημεία που αφορούν τον ΟΠΑΠ ...

      Διαγραφή
    5. ΔΑΣΚΑΛΕ ΗΣΑΣΤΕ ΑΠΑΙΧΤΟΣ-ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΜΠΑΤΗΡΗΔΕΣ- ΜΑΣ ΣΚΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ-
      ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-ΕΙΣΟΔΗΜΑ(TV100-200717)
      .

      Η «σκληρή» πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες, τα χρόνια της κρίσης, αποτυπώνεται διαρκώς στις έρευνες που διεξάγονται. Μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφει την κατάρρευση του καθαρού πλούτου, των περιουσιακών στοιχείων, του εισοδήματος, και της κατανάλωσης των ελληνικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία το ύψος της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης τροφίμων μειώθηκε κατά 27%. Η μείωση αυτή είναι στατιστικά σημαντική σε όλο το εύρος της κατανομής. Η αποταμίευση των νοικοκυριών περιορίστηκε κατά την περίοδο της κρίσης, ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών που δήλωσαν ότι τα έξοδά τους είναι χαμηλότερα από το εισόδημά τους μειώθηκε από 21,9% το 2009 σε 13,5 % το 2014.-----https://www.youtube.com/watch?v=f1IBhgPMbT0

      Διαγραφή
    6. Άρθρο δεύτερο

      1. Στο τέλος του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 5 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 (Α' 180) προστίθεται τρίτο εδάφιο ως εξής:

      «Εξαιρετικά, η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα από τα τυχερά παίγνια που διεξάγει η ΟΠΑΠ Α.Ε. δυνάμει της από 15.12.2000 σύμβασης μεταξύ του Ελλη­νικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως αυτή ισχύει και τροποποιήθηκε με την από 12.12.2011 πρόσθετη πράξη μεταξύ της ΟΠΑΠ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτι­κής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα ισχύει μέχρι την 12.10.2020.»

      http://www.forologikanea.gr/pages/display/arthro-deutero/

      Διαγραφή
    7. Κύριε Βασίλη ... μάλλον πρέπει να ψαχτεί λίγο καλύτερα.
      Το 30% λήγει ... αλλά, αν ενθυμούμε καλά, μάλλον στη σύμβαση αναφέρεται ότι υπάρχουν μικρότερα ποσοστά να παίρνει το Ελληνικό δημόσιο.

      Διαγραφή
    8. ΚΥΡΙΕ


      Champo ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΡΑΣΙ- ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΒΑΖΟΥΜΕ 500 ΚΙΛΑ ΜΟΥΣΤΟ=500 ΕΥΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΟΚΙΝΕΛΗ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ-ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ-

      Διαγραφή
    9. Κε Τάκη, αναφέρει ο νόμος πως στη συνέχεια θα γίνει 5%

      Διαγραφή
    10. Μπρσβο κυριε Βσσιλη ... αυτος ειναι ενας καλος λογος για να προξοφλησει η μετοχη

      Διαγραφή
    11. Με την επιφύλαξη πάντοτε των δικτατορικών μεθόδων του Ελληνικού πολιτικού συστήματος!! Σίγουρα θα είναι πολύ μικρότερο από το σημερινό 35%!!

      Διαγραφή
    12. Με προλάβατε .... ουδείς είναι βέβαιος αν το Ελληνικό δημόσιο θα τηρήσει τις συμφωνίες.

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη αν είναι εύκολο για τον μυτιλ ένα σχόλιο .
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα κύριε Τάκη καλώς ορίσατε δριμύτερος , χτες είχα μια διαφωνία αλλά επειδή δεν το εχω ψάξει έκανα πίσω,θα ήθελα την άποψη σας (εάν έχετε) για την σύμβαση με τα αεροδρόμια, γιατί εχω βαρεθεί να βλέπουν όλοι μπαρούφες διαπλοκές και παραμύθια της Χαλιμάς με τους κακούς ξένους και τους Ελληναράδες που για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.

    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω μελετήσει τη σύμβαση ... αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχουν βάλει οι δικοί μας τους καλύτερους και πιο σκληρούς όρους. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ. Ουδείς θα ήθελε να κατηγορηθεί, απο τους πολιτικούς αντιπάλους του για απιστία .... αυτά είναι απλά πράγματα.

      Διαγραφή
  30. Καλημέρα

    http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/318578-anoigei-to-biblio-prosforwn-24-kai-25-ioylioy-gia-to-5etes-me-stocho-3-dis-kai-epitokio-4,40-4,50-yperkalypsh-3-fores.html


    Αδυνατώ να καταλάβω την επιμονή των συριζας να βγουν πρώιμα στις αγορές αφού (θεωρητικά) έχουν 2 χρόνια κυβερνητικής θητείας μπροστά τους να το πράξουν με καλύτερους όρους. Μόνο δυο ισχνούς πιθανούς λόγους σκέφτομαι

    1) εκλογές νωρίτερα από το 1ο τρίμηνο 2018 που περίμενα, δλδ εντός του έτους, για αξιοπρεπή ήττα κι αποχώρηση (22-25%)

    2) οι συμβουλάτορες "οίκοι" πιθανολογούν πως οικουμενικά τα πράγματα θα χειροτερέψουν δλδ βλέπουν αύξηση επιτοκίων.

    Δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για τους αξιολογητές S&P, Moodys, Fitch. Η ιστορία από το παρελθόν δείχνει ότι έπονται των οικονομικών εξελίξεων αντί να τις προβλέπουν. Προεκτείνουν γραμμικά στο μέλλον αυτό που συμβαίνει στο παρόν και ανεβάζουν ή κατεβάζουν στις κλίμακες τους τα κράτη καθυστερημένα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θεωρώ πιθανότερο να συμβεί είναι ότι η έξοδος στις αγορές, έστω και μαϊμού αφού το 40% θα αφορά το αναγκαστικό για τις συστημικές και ταμεία roll over του ομολόγου Σαμαρά θα φέρει την πολυπόθητη αναβάθμιση από Fitch αρχικά προσεχώς και θ΄ακολουθήσουν κι οι άλλες. Χωρίς να σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για την πραγματική οικονομία που αναζητά σεισμική αλλαγή κυβερνητικής νοοτροπίας δλδ αναζητά κατ΄αρχήν τον Κυριάκο (και όχι μόνο). Το μαγαζί όμως πιστεύω θα πάρει ανάσες. Ευκαιρία για να επαναξιολογήσουμε το χαρτοφυλάκιο μας. Να μειώσουμε ή μηδενίσουμε τις κολάντζες που λέει κι ο κ. Τάκης ώστε με το ρευστό ν΄αγοράσουμε ποιοτικότερα χαρτιά που υστέρησαν σχετικά στην πρόσφατη κίνηση της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λόγοι κύριε hippy είναι πολιτικοί ....
      τους Τσιπροκαμένους τους στοιχειώνει το ομόλογο Σαμαρά που εκδόθηκε πριν 3 ακριβώς χρόνια.

      Το διάγγελμα Σαμαρά τον Απρίλιο του 2014 ... όταν η Ελλάδα βγήκε στις αγορές ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έβγαινε το 2015 ...

      Η Ελλάδα έκανε σήμερα ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση. Μετά το Πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε ότι θα πετυχαίναμε φέτος, μετά τη διανομή του πλεονάσματος, που θα δοθεί σε ένα μήνα, και θα προσφέρει ανακούφιση σε ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, σήμερα βγήκαμε στις διεθνείς αγορές!
      Η υποδοχή του 5ετούς ελληνικού ομολόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία:
      Ζητήσαμε 2,5 δισεκατομμύρια, μας προσέφεραν πάνω από 20, με επιτόκιο κάτω από 5%! 4,75%! Ενώ όλα τα επιτόκια του ελληνικού δανεισμού, βραχυχρόνια και μακροχρόνια υποχωρούν συνεχώς, εδώ και μέρες. Και τώρα πέφτουν ακόμα περισσότερο…
      Και με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων επενδυτών – μεγάλων και μικρών – απ’ όλο τον κόσμο στη ζήτηση του νέου ελληνικού ομολόγου.
      Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι διεθνείς αγορές πλέον εκφράζουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Την εμπιστοσύνη τους στο μέλλον της Ελλάδας, γιατί σε αυτό το μέλλον επενδύουν. Την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της χώρας να βγει από την κρίση, και μάλιστα νωρίτερα απ’ ό,τι πολλοί πίστευαν ως πρόσφατα.
      Βέβαια, είχε προηγηθεί η σταδιακή μείωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, εδώ και μήνες. Είχε προηγηθεί η έξοδος Ελληνικών τραπεζών σε διεθνείς αγορές, όπου κατάφεραν να βρουν μόνες τους σημαντικά κεφάλαια, επιταχύνοντας την επιστροφή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Είχαν προηγηθεί τέλος, πολύ εγκωμιαστικά δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο, για την «θεαματική» -όπως τη λένε – επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα.
      Τώρα η εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας επισφραγίστηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή: τις ίδιες τις αγορές.
      Όταν πριν δύο χρόνια αναλάμβανα τη διακυβέρνηση της χώρας, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε. Και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο. Κι όμως τα καταφέραμε. Όπως θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια, αφήνοντας πίσω κάποιους στην κακομοιριά και στη μιζέρια τους.
      Τι σημαίνει αυτό που έγινε σήμερα;
      — Ότι, εφ’ όσον όλα πάνε καλά από δω και στο εξής, την επόμενη φορά η χώρα θα μπορεί να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια. Γι’ αυτό και δεν αντλήσαμε παρά μόνο 3 δισεκατομμύρια τώρα, αφού δεν έχουμε περισσότερα άμεση ανάγκη: Γιατί με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές σήμερα, ανοίξαμε το δρόμο για φθηνότερο δανεισμό από τις αγορές αύριο. Ανοίξαμε σήμερα το δρόμο, ώστε να υποχωρεί σταθερά από δω και στο εξής το κόστος του δανεισμού μας στο σύνολο του χρέους μας.
      Σημαίνει ακόμα αυτή η εξέλιξη ότι με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, θα μειωθεί το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας. Άμεσα! Τα έντοκα γραμμάτια, άλλωστε έχουν πέσει και θα πέσουν πολύ περισσότερο. Απ’ αυτά και μόνο εξοικονομούμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τόκους μόνο το επόμενο 12μηνο. Δεν θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού της χώρας. Ήδη μειώθηκε και θα μειωθεί πολύ περισσότερο.
      Σημαίνει, επίσης, ότι οι υπόλοιπες επιχειρήσεις και οι τράπεζες μπορούν τώρα να δανείζονται στο εξωτερικό σε πολύ χαμηλότερα επιτόκια. Πράγμα που συνεπάγεται επιστροφή ρευστότητας και ενίσχυση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Άμεσα!
      Μη ξεχνάμε, ότι μπήκαμε στο Μνημόνιο, επειδή οι διεθνείς αγορές δεν μπορούσαν να δανείσουν τη χώρα. Και τώρα με την έξοδο στις αγορές ανοίξαμε και πάλι την πόρτα του φυσιολογικού δανεισμού μας. Και μάλιστα με επιτόκια, ίδια ή και χαμηλότερα – προσέξτε – απ’ ό,τι πέτυχαν άλλες χώρες της ευρωζώνης που ήταν σε Πρόγραμμα, όταν εκείνες πρωτοβγήκαν στις αγορές, όπως βγήκαμε εμείς σήμερα…

      Διαγραφή
    2. Μην κάνετε λάθος! Αυτά όλα επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού, τον οποίο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στάση του.
      Μην κάνετε λάθος! Έχουμε δρόμο μπροστά μας, για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες έγιναν μεγάλα βήματα. Και άμεσα θα γίνει αισθητή η πρώτη ανακούφιση.
      Και πάλι το λέω, μην κάνετε λάθος! Πολλοί είναι εκείνοι που δεν είχαν πιστέψει ποτέ αυτή την επιτυχία! Πολλοί την ειρωνεύθηκαν αρχικά, προσπάθησαν να την αμφισβητήσουν στη συνέχεια, ακόμα και τώρα αντιδρούν με μιζέρια.
      Σαν να λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα. Σαν θα θλίβονται που οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο και βγαίνουμε από την κρίση. Σαν να παρακαλούσαν να έλθει κι άλλο μνημόνιο και τώρα τα ’χουν χαμένα γιατί η έξοδος στις αγορές διαψεύδει όσους προεξοφλούσαν νέο Μνημόνιο.

      Διαγραφή
    3. Αυτό τους στοιχειώνει κύριε Hippy ... πρέπει να παίξουν οι Τσιπροκαμένοι το δικό τους success story ... δεν τους έχει απομείνει και τίποτα άλλο.
      Αφού χορέψαν τις αγορές ... τώρα τις εκλιπαρούν!!
      Αφού έσχισαν μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο ... τώρα μας χάρισαν το δικό τους μνημόνιο, το χειρότερο όλων.
      Αφού θα έδιναν 13ο μισθό και μισθούς υψηλότερους των 700 ευρώ ... πήραν και το 12ο και το 11ο μισθό.

      Κάτι λοιπόν πρέπει να αφηγηθούν ... και αφηγούνται το δικό τους μύθο.
      Εκλογές αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν ... θα κάτσουν όσο περισσότερο μπορούν. Σιγά μην αφήσει την καρέκλα ο Στρατάρχης Καμένος ...

      Βέβαια επειδή οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι, μέτριοι και ανίκανοι ... στο τέλος ακόμη και στα ομόλογα θα τα κάνουν σχατά!!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη προσυπογράφω και με τα δυο χέρια το σχόλιο σας.

      Παρατήρησα ωστόσο ένα καταιγισμό ερωτήσεων που σας έκαναν για εταιρείες με σημαντικά (ίσως και τεράστια) προβλήματα βιωσιμότητας κι αβέβαιο μέλλον (πχ ΑΛΜΥ, ΜΑΘΙΟ, ΜΙΓ ). Το δικό μου σχόλιο αποσκοπούσε σε μια προσπάθεια να γίνω χρηστικός. Εάν οι τσιπροκαμένοι ολοκληρώσουν με επιτυχία (τάχα) την έκδοση ομολόγου και καθώς έχουμε βιώσει την νεκρανάσταση στο ταμπλό αρκετών τέτοιων εταιρειών θεωρώ πως είναι ευκαιρία μελέτης κι επαναχάραξης της επενδυτικής μας πολιτικής προς κλάδους που θα ευνοηθούν από την ευρωπαϊκή προσαρμογή.

      Διαγραφή
    5. Ως προς τις εκλογές. Το Σεπτέμβρη του 2019 αποκλείονται καθώς οι συριζας θα έχουν χάσει την δεξαμενή των συνταξιούχων που θα έχουν διαπιστώσει τις περικοπές ήδη από τον Δεκέμβριο του 18 μια και οι συντάξεις προκαταβάλλονται.

      Πριν κανένα 4μηνο περίπου είχα κάνει ένα σχόλιο (μπορεί και στο μπλογκ εδώ, δεν θυμάμαι) με βάσει τα οικονομικά δεδομένα και τις γερμανικές εκλογές. Σε αυτό θεωρούσα δύσκολο προσφυγή στις κάλπες εντός του έτους λόγω των εκλογών τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία και την (συνήθως) μακρά διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης εκεί-τέλος Νοεμβρίου το πιθανότερο. Όμως το 3ο μνημόνιο λήγει τον Ιούλιο/2018 κι αυτοί θα χρειάζονται περίπου 15 δις για να πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους μέχρι την λήξη της θητείας τους (τα 3,5 δις το β΄εξάμηνο/18). Τι κάνουν?

      1) Βγαίνουν στις αγορές (για συνολικά 15 δις????? γελάνε και τα μπετά)

      2) Χρεοκοπούν κι αποχωρούν ως επαναστάτες (μπου χα χα χα οι εραστές της καρέκλας-το γράψατε κι εσείς παραπάνω)

      3) Υπογράφουν 4ο μνημόνιο (αδύνατον, θα έστελνε το εκλογικό τους ποσοστό στο 15-17%). Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είναι η καλύτερη λύση για τα παιδιά-μέλλον της χώρας κατά την γνώμη μου καθώς θεωρώ τα μνημόνια ευκαιρία ανάταξης και όχι τιμωρία..

      Πιθανολογώ λοιπόν πως θα θα πάρουν μια μεσοβέζικη απόφαση όπως συνηθίζουν άλλωστε. Προληπτική γραμμή στήριξης και ημι-μνημόνιο για τον ελληναρά που θα το υλοποιήσει όμως μια φερέγγυα κυβέρνηση. Ο ξεδοντιασμένος συριζας κι ο καταληψίας τριπρας (εάν δείξουν πνεύμα συνεργασίας με το σόιμπλε ) θα ελπίζουν σε ένα αξιοπρεπές 22-24% και υπογείως την υπόσχεση πως δεν θα υπάρξει "Γουδί" γι αυτούς. Πιθανότερη εκλογικό διάστημα για μένα Μάρτιος/18 διότι το Πάσχα του χρόνου πέφτει νωρίς (8 Απριλίου)


      ΑΣΧΕΤΟ

      Η εφημερίδα The Wall Street Journal είχε δημοσιεύσει ένα αναλυτικό αφιέρωμα στο χρέος της χώρας ανά έτος και πιστωτή. Εξαιρετικό, για το αρχείο.

      http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

      Διαγραφή
    6. χαχα τι λέτε κύριε Hippy. Θα αφήσει την καρέκλα ο Καμένος 1,5 χρόνο νωρίτερα?? ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!!!

      Οι συλλογισμοί σας είναι εξαιρετικοί .... όμως κάνετε το εξής λάθος. Συλλογίζεστε και σκέφτεστε στρατηγική για κάποιους που ουδέποτε συλλογίστηκαν και λειτουργούσαν άνευ στρατηγικής ... ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ.
      Λαφαζανέοι, Στρατούλιδες, Βαλαβάνιδες που θα έπαιρναν το νομισματοκοπείο .... Βαρουφάκιδες που θα έδιναν ΑΙΜΑ και ΔΑΚΡΥΑ , θεωρία παιγνίων, αλλά μείναμε στη θεωρία .... νομίζετε ότι αυτοί που απέμεινα έχουν καμιά διαφορά με αυτούς???

      Μην χαλάτε φαιά ουσία, γιαυτούς. Αυτοί δεν σκέπτονται και δεν χαράσσουν στρατηγική .... ο άλλος θα έφτιαχνε την τηλεόραση, έβγαλε νόμους, έκανε δημοπρασίες, πήραν άδειες τηλεόρασης η μισή Ελλάδα και στο τέλος όλα έμεναν όπως ήταν.
      χαχαχαχα
      Μιλάμε για άσχετους και ανεγκέφαλους .... μην χαλάτε φαιά ουσία.

      Διαγραφή
    7. Επομένως δεν βλεπετε κ. Τάκη εκλογες ουτε το 2018.Αν και γράψατε οτι ειναι ο τελευταίος ολόκληρος χρονος του τσίρκου φετος (αν καταλαβα σωστα).

      Διαγραφή
    8. Εδω παντως η ανακοινωση λεει πολλα για το προσεχές μελλον:

      http://www.iefimerida.gr/news/352289/vomva-apo-dikastes-eisaggeleis-i-kyvernisi-epiheirei-tin-pliri-ypotagi-kai-heiragogisi

      Διαγραφή
    9. Ναι δεν βλέπω εκλογές εντός του 2018. Ο τελευταίος ολόκληρος χρόνος που λέω είναι ο 3ος χρόνος και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2018 ....

      Διαγραφή
    10. Κ.Τάκη η επιστολη της ενώσεως δικαστών και εισαγγελέων ειναι πολυ κακα μαντάτα για την κυβερνηση τσιρκο. Οι δημοσκοπήσεις ειναι παιδικό παραμυθι μπροστα σε αυτη.

      Διαγραφή
  31. Kύριε Τάκη ,ΕΥΔΑΠ VS ΕΥΑΘ ? Ποιά νομίζετε θα είναι η επίδραση επι των τιμών των μετοχών η πώληση του ποσοστού του ΤΑΙΠΕΔ σε επενδυτές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι στην ΕΥΔΑΠ το ΣΤΕ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αποκρατικοποιηθεί ... κάνω λάθος??

      Διαγραφή
    2. Σωστότατος!!

      Το Σύνταγμα, με δύο άρθρα του, δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμ. 1906/2014 απόφασή της.

      Αναλυτικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε, χωρίς αντάλλαγμα, από το Ελληνικό Δημόσιο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου (36.245.240 μετοχές) της ΕΥΔΑΠ.

      http://www.tovima.gr/society/article/?aid=599651

      Διαγραφή
  32. Κύριοι και κυρίες ....
    Θέλω τα σχόλια σας και τις επισημάνσεις για την κολλάντζα την Ιντρακατ.

    Γράφτε ότι γουστάρετε για Ιντρακάτ ... απο γκουρουδιά, εως αναλύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πουλήσει πρωτα το οικιστικό που προσπαθεί να πουλήσει 10 χρονια τωρα στον Αγιο Κωνσταντίνο και βλεπουμε για τα αλλα.

      Διαγραφή
    2. απο εσωτερικη πληροφορηση / το εργο της Φραπορτ ειναι σκοτωμενο δλδ με πολυυυυ χαμηλο περιθωριο κερδους - οποτε η μεγαλη δουλεια κολαει στην γεωγραφικη καλυψη - το πιασατε το υπονοουμενο.
      Αφου φτασαμε να μιλαμε για εργα, την πωληση πολυτελων κατοικιων - αυτο τα λεει ολα.
      Οι μετοχες αυτες ειναι για την κατηγορια ...και αν σου κατσει..... Τζοκερ

      φιλικα/Χασαπης

      Διαγραφή
    3. Πάντως τα χαρτιά δείχνουν μαύρα χάλια για όλες της εταιρίες του ομίλου Κόκκαλη .... μόνο τα ίδια κεφάλαια έχουν μείνει ψηλά ... αν και τις Ιντραλοτ έχουν ήδη περάσει κάτω απο την τιμή της μετοχής.

      Διαγραφή
    4. Πράγματι κύριε Τάκη το rs είναι ένα μυστήριο.Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει την αύξηση που σκοπεύει,με όρους 1ν/1 π προς 0.50-0.55 και θα μάζευε τα 13 μύρια που θέλει.Μετά την αύξηση θα είχε 50 μύρια μετοχές,όχι υπερβολικό νούμερο.
      Ούτε υποψία να μαζέψει μεγαλύτερο ποσοστό ο βασικός μέτοχος υπάρχει αφού κατέχει σχεδόν το 70%.

      Κάκτος

      Διαγραφή
    5. Ώπα, ώπα κύριοι .... δεν το είχα δεί ότι πάει για ΑΜΚ προκειμένου να βρει 13 εκατ. ευρώ???
      Οπότε όλα εξηγούνται και τα reverse και όλα ...

      Η ΑΜΚ θα γίνει στο 0,5 και η νέα τιμή μετά την ΑΜΚ και το reverse που θα προηγηθεί θα είναι στο 0,9 ....

      Άρα ... μάλλον θα έχουμε κούρσα.

      Προς αναμονή αδιάθετων της ΑΜΚ.

      Διαγραφή
    6. κουρσα ? συγνώμμη αλλά δεν βλέπω το λόγο

      Διαγραφή
    7. ΙΝΤΡΑΚΑΤ 1
      Καταρχήν να κάνω μια διευκρίνηση .... ότι είμαι ανέκαθεν αρνητικός για εταιρίες του κατασκευαστικού κλάδου και ειδικά κατασκευαστικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι οι εξής :

      1) Παίρνουν έργα απο το Ελληνικό δημόσιο, το οποίο ξεχνάει να τα αποπληρώσει .... κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των εταιριών.

      2) Επειδή τα έργα είναι μεγάλα, δεν απευθύνονται σε πολλούς πελάτες, αλλά σε ολιγάριθμους. Ένας να σκάσει τότε οι απαιτήσεις των κατασκευαστικών δεν εισπράττονται ποτέ ... δημιουργώντας έτσι μαύρες τρύπες στους Ισολογισμούς τους. Έχω δει πολλές κατασκευαστικές εταιρίες (όχι μόνο στην Ελλάδα) με άριστους αριθμοδείκτες και ισχυρά θεμελιώδη στο τέλος να βαράνε κανόνι, επειδή δεν πληρώθηκαν ....


      Πάμε στην Ιντρακάτ.

      Η Intrakat στα αιολικά πάρκα
      Πλήρης λειτουργία του Αιολικού Πάρκου ισχύος 21 MW στη Βοιωτία , το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από τα μέσα του 2015.

      Ενίσχυση του αιολικού δυναμικού της εταιρείας με δύο νέες μονάδες παραγωγής 17MW και 12MW αντίστοιχα σε δύο θέσεις στη Βοιωτία, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης και αναμένεται εντός του 2017 να έχουν αδειοδοτηθεί πλήρως.

      Διαγραφή
    8. ΙΝΤΡΑΚΑΤ 2
      Οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat

      Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση μέρους των υποχρεώσεων της Εταιρείας προς την INTRACOM HOLDINGS, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ της INTRACOM HOLDINGS. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν 2.243.383 κοινές μετοχές της Εταιρείας, συνολικής αξίας 3,051 εκατ. ευρώ.
      Ο αριθμός των μετοχών είναι πλέον 25,397 εκατ. ευρώ, όπου τα 16,544 εκατ. ήτοι ποσοστό 65,14% ανήκει στην Ιντρακομ Holdings
      Κατόπιν θα γίνει reverse split όπου οι 5 μετοχές θα αντικατασταθούν με 1. Έτσι θα υπάρχουν 5,079 εκατ. μετοχές όπου οι 3,308 εκατ. μετοχές θα ανήκουν στην Ιντρακομ ... και 1,77 εκατ. πετοχές θα είναι ''αδέσποτες''.
      Μετά η Ιντρακατ θα πάει σε ΑΜΚ προκειμένου να ζητήσει 13 εκατ. ευρώ και θα εκδώσει 5 νέες μετοχές για 1 παλιά. Έτσι θα εκδοθούν 25,395 εκατ. νέες μετοχές .... και εφόσον ζητηθούν 13 εκατ ευρώ η τιμή της αύξησης θα είναι στα 0,5 ευρώ.

      Το μεγάλο έργο της Intrakat

      Oι Fraport Greece και Intrakat υπέγραψαν δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, των οποίων η Fraport Greece έχει αναλάβει τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση για περίοδο 40 ετών.

      Ο κύκλος εργασιών της Intakat είναι διαρκώς αυξανόμενος. Έχει ήδη φτάσει στα 182,4 εκατ. ευρώ, απο 147,6 εκατ. το 2015 και 109,6 εκατ. ευρώ το 2013. Όμως εξαιτίας του χαμηλού περιθωρίου του μεικτού κέρδους (14,1%) και μια σειρά άλλων γεγονότων ο όμιλος δεν δύναται να επιστρέψει στην κερδοφορία.


      Τα αποτελέσματα του 2016 είναι επιβαρυμένα από

      ποσό 4,3 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά πρόβλεψη προστίμου που σχετίζεται με αυτεπάγγελτη έρευνα σε διαγωνισμούς δημοπράτησης δημοσίων έργων για ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011

      2,25 εκατ. το οποίο αφορά απομείωση των χρηματοοικονομικών διαθεσίμων προς πώληση (πρόκειται για μετοχές εισηγμένων στο χρηματιστήριο .... δεν έχουν βλέπετε δουλειές να κάνουν εκεί στην Ιντρακατ, αγοράζουν και μετοχές)

      Το 2016 ανακοίνωσε ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ ... θα μπορούσε όμως να εμφανίσει κέρδη 1 εκατ. ευρώ.

      Τα αποτελέσματα του 2015 είναι επιβαρυμένα από

      5,3 εκατ. ευρώ που αφορά απομείωση των χρηματοοικονομικών διαθεσίμων προς πώληση

      Το 2015 ανακοίωσε ζημιές 6,4 εκατ. ευρώ ... θα μπορούσε όμως να εμφανίσει ζημιές 1,1 εκατ. ευρώ.

      Οι απαιτήσεις απο πελάτες ανέρχονται το 2016 σε 95,5 εκατ. ευρω, όπου τα 52,4 εκατ. αφορούν εμπορικούς πελάτες και έχει διενεργηθεί πρόβλεψη επισφάλειας 6,9 εκατ. ευρώ .... 14,8 εκατ. είναι οι απαιτήσεις απο το Ελληνικό δημόσιο.
      Οι συνολικές προβλέψεις απομείωσης είναι 9,9 εκατ ευρώ.

      Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται στα 99 εκατ. ευρώ .... στο ταμείο υπάρχουν 14 εκατ. ευρώ. Γενικά ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός, απο το 2012, είναι διαρκώς αυξανόμενος.
      Δάνεια - ταμείο = 19,5 εκατ. ευρώ (2012) , 23,8 εκατ (2013) , 48,5 εκατ (2014) , 73,1 εκατ (2015) και 85 εκατ. ευρώ (2016).
      Συνέπεια της αύξησης του τραπεζικού δανεισμού (σε συνδυασμό με την πτώση των ιδίων κεφαλαίων) οδηγεί το συντελεστή μόχλευση στο 62,46% απο 17,83% το 2014. Γιαυτό και η εταιρία πάει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 13 εκατ. ευρώ.

      Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου είναι στα 49,2 εκατ. ευρώ ήτοι 1,94 ευρώ ανά μετοχή ....απο 58,9 εκατ. το 2015 και 87,7 εκατ το 2012.
      Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η διοίκηση πρέπει να προσέξει, ώστε να μην καταστεί πλέον μη αναστρέψιμη .... όμως όλες οι ενδείξεις πλέον δείχνουν ότι βραχυπρόθεσμα (μέχρι την ολοκλήρωση της ΑΜΚ των 13 εκατ. ευρώ) δύναται να παιχθεί απο τζογαδορίσκους.

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα και καλή βδομάδα! Τακη Μορφονιέ μάλλον η μακρά αποχή και η υψηλή -σχετικά- ζέστη σε πείραξαν και ασχολείσαι καλοκαιριάτικά με ιντρα-κάτι και λοιπές κακές παρέες. Είσαι και κάποιας ηλικίας, πρέπει να αποφεύγεις αυτές τις πεταχτούλες και να ψάχνεις με το μοναδικό σου ταλέντο τις νοικοκυρεμένες!!

      Αφού ζήτησες γνώμες/απόψεις πάρε και την υψηλοτάτου επιπέδου επιστημονική δικιά μου. Προσοχή και τοίχο τοίχο. Αν είσαι trader της μυγας και έχεις επιβιώσει από εκεί, μπορείς να κάνεις και τα κουμάντα σου και εδώ. ΑΑΑ και μιλάω συνολικά και για τις 3 χάριτες.

      Προσοχή και τοίχο τοίχο...

      Διαγραφή
    10. Κύριε Lorac

      όλους αυτούς τους τζογαδορίσκους και traders της καρπαζιάς τους έχω για πλάκα ... είμαι απο τους καλύτερους, ακόμη και στο παίγνιο!!! Αλίμονο σε αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν το παίγνιο!!!

      Διαγραφή
    11. Αυτό το επιβεβαιώνω ανεπιφύλακτα. Και του αλωνιού και του σαλονιού ο κ. Μορφονιός. Φυσικά το τοίχο τοίχο δεν απευθύνεται σε εσάς. Σας χρησιμοποίησα ως proxy για λίγο.

      Μιας και μιλάτε για παίγνιο - διαβάσατε τίποτα adult in the room πρόσφατα??- περιμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον την ανάλυση βαγγελίνιου.

      Ο οποίος τελευταία έχει παρασυρθεί από τους Κο-νομε και κινείται ολίγον μακριά από τον ωραίο -θεσμικό- τρόπο που είχε καλλιεργήσει εδώ και καιρό. Οι στόχοι είναι ψηλά εδώ, αλλά αν σε ενδιαφέρει μόνο το κονομε αναπόφευκτα παίζεις με βρεγμένα χέρια με γυμνά καλώδια.

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη αν παρακολουθείτε τη μετοχή θα ήθελα τη γνώμη σας για τον μυτιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεσμεύομαι ότι η επόμενη ανάλυση μετοχή θα είναι η ΜΥΤΙΛ

      Διαγραφή
    2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
      Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση του ομίλου Μυτιληναίου προβληματισμένοι .... με τις συνολικές απαιτήσεις όπου έχουν φθάσει στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ , απο 923,4 εκατ. το 2015 και 686,2 εκατ. το 2014.

      Δηλαδή μέσα στα 2 τελευταία χρόνια (2015 και 2016) ο όμιλος αύξησε τις συνολικές απαιτήσεις του κατά 416 εκατ. ευρώ.


      Οι συνολικές απαιτήσεις ύψους 1,1 δισεκατ. αναλύονται ως εξής:

      Αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις : 102,012 εκατ απο 83,350 το 2015

      Λοιπές απαιτήσεις : 209,706 εκατ. ευρώ απο 149,988 εκατ. το 2015

      Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις : 200,268 εκατ. ευρώ που αφορούν προκαταβολές σε προμηθευτές της ΜΕΤΚΑ και επιπλέον απαιτήσεις της θυγατρικής POWER PROJECTS από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές της Τουρκία

      Απαιτήσεις απο πελάτες 590,578 εκατ. απο 470,014 το 2015.


      Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων του ομίλου απο 207 ημέρες το 2013 και 203 ημέρες το 2014 .... έφτασε 323 ημέρες το 2016.

      Αυτό συμβαίνει διότι δεν αυξήθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου, αλλά απλά αυξήθηκαν οι συνολικές απαιτήσεις .... δηλαδή ή ο όμιλος δυσκολεύεται να εισπράξει ή ο όμιλος βλέπει ανάκαμψη της οικονομίας και τις δουλειές να ανοίγουν και αφήνει πιο λάσκα τις απαιτήσεις του. Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των απαιτήσεων πρέπει να παρακολουθείται στενά ....


      Αποτέλεσμα της αύξησης των συνολικών απαιτήσεων ήταν :

      1) Ο όμιλος να εμφανίσει το 2015 αρνητικές χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 68,3 εκατ ευρώ, ενώ το 2016 ήταν θετικές κατά 48 εκατ. ευρώ. Όπως και να έχει ο όμιλος δεν εισέπραξε τα δύο τελευταία έτη ... αφού έβγαλε απο τα ταμεία του περισσότερα απο 20 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις απαιτήσεις που αυξήθηκαν.


      2) Αύξηση του τραπεζικού δανεισμού στα 816 εκατ. ευρώ απο 686,9 εκατ. το 2014. Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (δάνεια - ταμείο) σήμερα ανέρχεται στα 618,2 εκατ. ευρώ απο 526,7 εκατ. (2015) και 373,4 εκατ. το 2014.

      Βέβαια ο συντελεστής μόχλευσης είναι χαμηλά στο 32,49% και γενικότερα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το δανεισμό του ομίλου.


      Άρα ο όμιλος αυξάνει τραπεζικό δανεισμό και δεν εισπράττει με σκοπό να χρηματοδοτήσει την αύξηση των απαιτήσεων του.


      Τα παρακάτω νούμερα είναι με τη ΜΕΤΚΑ υπολογισμένη στο 50% ... αν την βάλουμε τη ΜΕΤΚΑ με το 100% θα είναι λίγο καλύτεροι οι αριθμοδείκτες.

      Η καθαρή θέση του ομίλου είναι στα 989,4 εκατ. ευρώ (με τη ΜΕΤΚΑ θ ανέβει στα 1,2 δις ευρώ) δηλαδή 8,46 ευρώ ανά μετοχή.

      Τα κέρδη του ομίλου ήταν 34,156 εκατ. ευρώ απο 47,5 εκατ. το 2015 .... με την ΜΕΤΚΑ στο 100% τα κέρδη θα είναι περισσότερα.

      Άρα τα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου είναι 0,29 ευρώ ανά μετοχή.

      Διαγραφή
  35. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα ορφανά του Τακαρου σιγα-σιγα μαζευόμαστε.
    Κύριε Τακη πραγματικά χαίρομαι που είστε καλά και μάλιστα σε μεγάλη φόρμα. Επί τέλους διαβάζουμε θεμελιώδη.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Καλλιόπη .... τι μου θυμίσατε τώρα!!!
      ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ και το γέλιο της αρκούδας που ρίξαμε με όλους αυτούς που το έπαιζαν μορφωμένοι και γνώστες.
      Εσείς δεν είστε η κυρία Καλλιόπη που τότε έδωσε το δικό της αγώνα με τους Ανατολίτες??

      Βρε τι κυκλοφοράει ανάμεσα μας.
      Να δείτε που αυτοί ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφισαν ή αν επρόκειτο για δεξιούς Καμένο που θεωρούν εθνοσωτήρα το Κώστα το μουγκό.

      Διαγραφή
    2. Ναι κύριε Τάκη, τότ ε είχαν βρει κοτόπουλα για μάδημα.
      Η απορία που έχω ακόμα είναι πώς άργησαν τόσο πολύ να τους πάρουν χαμπάρι.
      Παρ΄ όλα αυτά, έχει αποκτήσει στο μεταξύ τη δική του πελατεία και θα τον δούμε, τον ίδιο μάλλον όχι γιατί καταζητείται, αλλά κάποιον αντ' αυτού.
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    3. *θα τον δούμε στις προσεχείς εκλογές
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  37. Οπουδήποτε κάτω από 1.30€ θα ξεκινήσω κτίσιμο θέσης στην ATTICA GROUP. Πρέπει να πωληθεί σύντομα από την Πειραιώς και πιστεύω πως μια τιμή πέριξ των 3.50€ είναι λογική. Μην ξεχνάμε ότι αγοράστηκε στα 5.50€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλα .... τοτε ηταν ο απλας ο κυρ Ανδρεας .... μοναδικος στο ειδος του .... νσ αγοραζει πανακριβα και να πουλαει μισοτιμης. Οποτε τα 5.5 ευρω να μην τα λαμβανουμε υποψη. Ομως στο 80% με 100% της καθαρης θεσης πωλειται ανετα. Δηλαδη 340 με 400 εκατ το 100% της Αττικα σιγουρα θα τα πιασει η Πειραιως.
      Αρα ενα 2.4 με 2.7 ανα μετοχη θσ ελεγα εγω.

      Διαγραφή
    2. Sorry ΛΑΘΟΣ .... 1,8 με 2,1 ανά μετοχή. Δεν είμαι στα καλά μου σήμερα και πράξεις με το μυαλό είναι επικίνδυνες να σε εκθέσουν.

      Διαγραφή
    3. Περαστικά σας. Παντως πιστευω οτι η Πειραιώς θα πάρει μια προσφορα εκει που εγραψα. Anyway ακόμα δεν εχω λεπι στο χαρτοφυλάκιο. Ας παρω πρωτα και βλεπουμε.

      Διαγραφή
    4. Εγώ σας έγραψα ότι κάτω απο 1,8 με 2,1 ανά μετοχή θα είναι σκάνδαλο αν πουλήσει. Δεν έγραψα εκτίμηση που μπορεί να πουλήσει η Πειραιώς.

      Με 400 εκατ. ίδια κεφάλαια, μια τέτοια εταιρία δεν μπορείς να την πουλάς κάτω απο τα ίδια της. Σίγουρα θα επιχειρήσει να πάρει καλύτερη προσφορά ...

      Διαγραφή
  38. Σύννεφα... στα κεφάλαια των τραπεζών – Εάν το ΔΝΤ επιβάλλει AQR στην 3η αξιολόγηση ξεχάστε τις μετοχές για 12-18 μήνες-http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/319093-synnefa-sta-kefalaia-twn-trapezwn-–-ean-to-dnt-epiballei-aqr-sthn-3h-axiologhsh-xechaste-tis-metoches-gia-12-18-mhnes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ-Ποιο είναι το κακό σενάριο για τις ελληνικές τράπεζες;
    Εάν διεξαχθούν AQR είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι το υφιστάμενο capital buffer των ελληνικών τραπεζών θα μηδενιστεί ή σχεδόν θα μηδενιστεί.
    Ας δώσουμε ένα πραγματικό παράδειγμα.
    Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας όπως ορίζεται από τις κεντρικές τράπεζες βρίσκεται στο 8%.
    Στις ελληνικές τράπεζες λόγω της κρίσης και της αβεβαιότητας για την ποιότητα ενεργητικού έχει οριστεί ως όριο το 12%.
    Οι ελληνικές τράπεζες μετά τις τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις και τις πωλήσεις θυγατρικών διαθέτουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από 17% σε μέσους όρους.
    Η διαφορά 12% με 17% είναι το capital buffer το οποίο υπολογίζεται σε 7 δισεκ.
    Στο κακό σενάριο λοιπόν αυτό το capital buffer σχεδόν θα μηδενιστεί οπότε ναι μεν οι τράπεζες θα παραμείνουν πάνω από το 12% αλλά θα υποχρεωθούν να αυξήσουν ΠΑΛΙ τα κεφάλαια τους ώστε να δημιουργήσουν capital buffer κεφαλαιακά αποθέματα.
    Δηλαδή θα χρειαζόντουσαν οι τράπεζες νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 6 με 7 δισεκ. και αυτό θα οδηγούσε τις μετοχές σε κατάρρευση, σε νέα reverse split και σε νέα dilution για τους μετόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η άποψη σας για το πολύ μεγάλο RS στην Πειραιώς.
    1 Νέα ανα 20 παλιές (χωρίς να συνοδεύεται από ΑΜΚ). Δεν είναι πολύ μεγάλη η ανταλλαγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο, εκφράζω τη χαρά μου για την επανεμφάνιση σου Τάκη,με την ελπιδα ΄( και την ευχή)τα πάντα να είναι καλά στη ζωή σου! εγώ γνωστός τραβογραμμιάς του web ( και που να εβαζα όλα όσα βλέπω) προτείνω για τα θεμελιώδη τον Τάκαρο και πολλούς εκ των συμμετεχόντων εδώ που επισκέπτονται και μένα ( ευτυχώς). Κeep going που λένε και στο χωριό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου τεραστιε Michele,come stai? Boss

      Διαγραφή
    2. Άρχοντα της Σοφοκλέους και εξαιρετικέ επαγγελματία φίλε Μικέλε να είσαι πάντα καλά και να προσφέρεις γνώση στους αναγνώστες σου και σωστές συμβουλές στους πελάτες σου.
      Με εκτίμηση και αγάπη.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Spooky ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ειπωμένα από σένα,είναι τιμή για μένα:) Να σαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
    4. Καλως τον κύριο michele ... να είστε καλά, για τα καλά σας λόγια.

      Με τις γραμμές δεν έχω τίποτα .... και εγώ τις συμβουλεύομαι. Όμως με τους Ελλιοτιστές έχω διάσταση απόψεων .... δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί μου γυρίζουν τα εντόσθια σκεφτόμενος ότι υπάρχουν φανατικοί που πιστεύουν τα κύματα και τη θεωρία της μπούρδας.

      Θα ενθυμάστε πως τους έσχισα όλους του κυματιστές σαν σαρδέλες όταν έβλεπαν τριψήφιο DOW και εγώ έλεγα 30.000 μονάδες ακατέβατα και η Αμερική ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ.

      Γενικά ο καθένας μπορεί να ακολουθεί το μοντέλο που θεωρεί σωστότερο .... εμένα οι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ μου τη δίνουν .... και οι ΠρεχτεροΕλιοτιστές είναι απείρως φανατικοί.

      Αλήθεια την SPACE πως θα την έπιαναν οι γραμμές ... την είχα έτοιμη να τη σηκώσω για ανάλυση στο 1,28 αλλά μας πρόλαβαν άλλοι ... η αγορά βλέπει νέους ιδιοκτήτες στη θέση του Δροσινού, αλλά εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Εν πάσει περιπτώσει ... πρόκειται για μια εταιρία που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον ευρύτερο χώρο της Πληροφορικής.

      Διαγραφή



    5. Τάκης Μορφονιός-ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΘΕΙΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ-ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017- ΕΓΡΑΨΕΣ-Θα ενθυμάστε πως τους έσχισα όλους του κυματιστές σαν σαρδέλες όταν έβλεπαν τριψήφιο DOW και εγώ έλεγα 30.000 μονάδες ακατέβατα και η Αμερική ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ.ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΨΑΡΙΑ -

      Διαγραφή
    6. Κύριε Λουκά .... εγώ θα διαψευσθώ???
      Πως γίνεται αυτό??

      Απο το 2010 τους έγραφα, στο market zone που έκλεισε, ότι η Αμερική έχει μόνο πάνω και αυτοί ακούγανε Ρουμπινοκεφτέδες, πρεχτεριστές και Ελιοτιστές που έβλεπαν τριψήφιο DOW και SP στα πατώματα.

      Δεν έχω πρόσβαση στα αρχεία του marketzone έχω όμως αυτό ...
      http://mitarola.blogspot.gr/2013/05/1-marketzone.html

      Έγραφα ....

      Μάθημα 2ο (μεγαλειώδης άνοδος της Αμερικής - καταγραφή νέων υψηλών)
      Πόσο έχει ο SP?
      Πόσοοοοοοοοοοοοοοο? Κουράγιο παιδιά - έχουμε ανηφορικό δρόμο.
      Πρώτος ο Τάκαρος μίλησε για 1200 - 1250 φέτος και με κοροίδευαν.
      Πάει και αυτό.
      ...................................
      Για πείτε μου πόσο έχει ο SP σήμερα και πως γίνεται να διαψευσθώ ΕΓΩ, έναντι των ΠρεχτεροΕλιοτιστώνΡουμπινοχαμένων??

      Πόσο έχει ο SP οεοεοεοεοεοοοοοοοοοο σήμερα??? Πόσο???????????

      Διαγραφή
    7. Δυστυχώς για τους shorters στην Ελλάδα θα εισρεύσει χρήμα ... και αυτό θα φανεί στο ταμπλό. Δεν λέω φέτος, ούτε το 2018, αλλά με την έλευση του Κυριάκου θα εισρεύσει άφθονο χρήμα στην Ελλάδα .... όποιος θέλει να βλέπει κάτω το ΧΑΑ ας βλέπει ότι θέλει.

      Διαγραφή
    8. Και πάψτε κύριε Λουκά να διαβάζετε Λεωτσάκο. Ο άνθρωπος μου σπάει τα νεύρα. Δεν έχει αγοράσει ποτέ του ούτε μια μετοχή και μισεί τις χρηματαγορές ... τις θεωρεί ξεπλύματα και δεν πιστεύει σε αυτές. Οπότε τι έχει να ωφεληθεί ένας Τάκαρος διαβάζοντας Κλεοτσάκο?? Θα μου πει αναλύσεις τραπεζικών μετοχων??? μπουχαχαχαχα

      Μην αρχίζω να γράφω πόσες φορές τον έσχισα σαν σαρδέλα, τόσο με την Πειραιώς που την έβλεπε το story των Βαλκανίων, τόσο με την Finans που του έγραφα ότι δεν μπορεί να φέρει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα η ΕΤΕ, όσο και με το ΤΤ όταν έδινα τιμή στόχο ΜΗΔΕΝ και αυτός έβλεπε πολύφερνες νύφες. Μερικά που μου ήρθαν στο μυαλό ....

      Θα έρθει και η ώρα που θα γράψει και ο Τάκαρος για τράπεζες, τότε θα συγκριθούμε με Κλεοτσάκο και τότε θα δούμε ποιός αντιγράφει ποιόν!!!

      GAME OVER με παπαρολογίες

      Διαγραφή
    9. Πάνω πάνω αριστερά έχουμε γκαλοπ ... ψηφίζουμε όλοι

      Άντε να δούμε κύριε Λουκά τι θα ψηφίσετε.

      Η ερώτηση είναι :
      Που πιστεύετε ότι θα είναι ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τέλος του 2023 ?

      Διαγραφή
    10. Εγώ πάντως ψήφισα το προτελευταίο. Νέα ιστορικά υψηλά.

      Διαγραφή
    11. δασκαλε δεν με ενδιαφερη ο λεο - αλλα συμφωνω για ότι λεει για τράπεζες -θα ζητουν λεφτα παλι-συμφωνω- οπως πιστευω ότι στο SP500 από το 2486- θα ξεκινηση η αντιστροφη για το 2134 και επετε συνεχεια -αυτό πιστευω -αυτό εκφραζω όλα αυτά θα γινουν ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017 -δασκαλε ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ -ΘΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΙΣ ΝΕΝΙΚΙΚΑΜΕΝ -ΚΑΙ ΘΑ ΡΘΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ-ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΗ

      Διαγραφή
    12. Σε τι στοιχηματίσαμε κύριε Λουκά???

      Διαγραφή
  42. Με ταλαιπωρει μια ιωση απι εχθες ... μολις αισθανθω κσλυτερα θα γραψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κύριε Τάκη όποτε βρείτε χρόνο θα ήθελα την άποψη σας για ΓΕΒΚΑ (Γενική Εμπορίου). Είναι από τις λίγες κερδοφόρες εταιρίες αυτή την στιγμή στο ταμπλό σε περίπου 1/2 του book value και με P/E μονοψήφιο.
    DonSar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για θωρηκτό κύριε aris ... τα έχουμε πει αυτά. Στο επόμενο thread που θα σηκώσω θα την αναλύσω απο κάτω, στα σχόλια .... γενικά όμως αυτές τις εταιρίες τις έχουμε αναδείξει ... εγώ ψάχνω για νέα φιντάνια και βρίσκω αρκετα, ορισμένα έχουν κάποιους λελογισμένους κινδύνους, αλλά υπόσχονται πολλά.

      Διαγραφή
    2. ΓΕΒΚΑ
      Εταιρία θωρηκτό .... τι εννοούμε όταν λέμε εταιρεία θωρηκτό?? Εννοούμε τις εταιρίες οι οποίες κάτω απο πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως πτώχευση της Ελλάδος, μνημόνια και έλευση Τσιπροκαμένων στην εξουσία, θωρακίζονται και δεν απειλείται η ύπαρξη τους.

      Τι έχει καταφέρει η ΓΕΒΚΑ!!!
      1) Να μειώσει τις συνολικές της υποχρεώσεις στα 8,2 εκατ. ευρώ, απο 26,2 εκατ. ευρώ το 2008 .... αυτό επιτεύχθηκε με τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού στα 2,6 εκατ. ευρώ απο 20,2 εκατ το 2008.
      Μείωσε κατά 17,6 εκατ. ευρώ το δανεισμό της μέσα στη δυσκολότερη οικονομική κατάσταση που έζησε η χώρα.

      2)Οι απαιτήσεις του ομίλου έχουν πέσει στα 7,8 εκατ. ευρώ απο 20,4 εκατ. το 2008.

      Συνολικές λειτουργικές χρηματοροές απο το 2008 = 27,9 εκατ. ευρώ
      Συνολικά καθαρά κέρδη απο το 2008 = 6,5 εκατ. ευρώ
      Συνολικές αποσβέσεις απο το 2008 = 3,5 εκατ. ευρώ.

      Τι να λέμε τώρα. Εταιρία ΘΩΡΗΚΤΟ.

      Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 22,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,94 ευρώ, ήτοι η μετοχή στα 0,486 διαπραγματεύεται στο 0,5 της BV.
      Τι προβληματίζει την αγορά .... τους Τάκαρους δηλαδή. ΟΚ η εταιρία είναι θωρακισμένη και διαπραγματεύεται στο 0,5 της BV ... θα έπρεπε κάλλιστα να διπλώσει, όμως .....

      ενώ απο τη μια η εταιρία θωρακίζεται, απο την άλλη δείχνει σαν να έχει κατεβάσει διακόπτες και δεν πιστεύει ότι η ανάπτυξη είναι κοντά.
      Τα κέρδη της είναι της τάξης των 0,02 με 0,03 ευρώ ανά μετοχή (538 χιλιάδες καθαρά κέρδη το 2016) ενώ δεν φαίνεται η διοίκηση να πιστεύει ότι τα άσχημα είναι πίσω ... οπότε θα έπρεπε να αυξάνει αποθέματα , να ανοίγει τραπεζικό δανεισμό και να προσδοκά αύξηση πωλήσεων.

      Οι πωλήσεις έχουν σταθεροποιηθεί στα 24 με 25 εκατ ευρώ τα 5 τελευταία χρόνια ... όταν κάποτε έκανε πωλήσεις 41 και 42 εκατ. ευρώ (2006, 2007)... το αποτέλεσμα είναι η κερδοφορία να είναι μειωμένη και να διαπραγματεύεται με ένα Ρ/Ε της τάξης του 20 με 30.

      Αν καταφέρει να βελτιώσει την κερδοφορία της, δηλαδή να βγάζει κέρδη μετά φόρων πέριξ του 1,5 εκατ. ευρώ .... τότε η μετοχή θα ξεκινήσει να κινείται προς το 1,5 ευρώ ... σε πρώτη φάση.
      ....................................................................
      Η ανάλυση της ΓΕΒΚΑ έγινε στις 27/7/2017 με τιμή στο ταμπλό 0,486

      Διαγραφή
  44. Μηπως γνωριζει κανεις τι γινεται και πιεζεται τοσο πολύ σημερα ο Δρομεας? Μεγαλο ογκο στο 0,20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος προφανώς ήθελε να βγει. Βγήκε και του τα πήραν ωραιότατα στο 0.20€.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ μαζί σας απο σήμερα κύριε Δρομέα ... με πολύ λίγα κομματάκια. Έτσι για να είμαι πιο ζεστός.

      Διαγραφή
    3. Με τιμάτε!Μακάρι.

      Διαγραφή
  45. καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας
    Χαίρομαι τα μάλα δια την επανεμφάνιση του φοβερού κ τρομερού Τάκαρου που συνέπεσε κ με την σχετική αναμόχλευση του δικού μας ΧΑΑμένου.
    σκέψεις κ όνειρα για ανόδους σε τετραψήφια νούμερα διαβάζω και μακάρι να γίνουν πραγματικότητα...(υπό τον όρο της ελεύσης κ του Κούλη καμαρωτού πάνω στο άσπρο άτι, ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος)
    Κάποιες απορίες έχω
    α) γιατί ξεπούλησε η ΑΙΟΛΚ το χαρτοφυλάκιό της κ το μοίρασε στους μετόχους της ως επιστροφή ?
    β) γιατί παραιτήθηκε ο risk manager της Εθνικούλας μας ?
    γ) γιατί δεν μπαίνει καμία καινούργια εταιρία στο ΧΑΑμενο αλλά αρέσκονται να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, όσες μπορούν ?
    αυτά τα ολίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το γ) μπορώ να σας απαντήσω άνετα ...
      διότι εδώ στο Ελλάντα έχουν παρεξηγήσει τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι μικροεπενδυτές την έννοια της χρηματαγοράς.

      Στο Ελλάντα οι ιδιοκτήτες ΔΕΝ θεωρούν τους μικροεπενδυτές ως συνεταίρους τους που θα συμμετάσχουν σε μια ΑΜΚ για να προχωρήσει η εταιρία ένα project με λεφτά τόσο του ιδιοκτήτη όσο και των μικρομετόχων.
      Γενικά στο Ελλάντα δεν αντιλαμβάνονται ότι στο Χρηματιστήριο μπαίνουν οι εταιρίες για να αντλούν μέσω ΑΜΚ χρήμα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

      Έτσι που το έχουν καταντήσει στο Ελλάδα ....
      Ο ιδιοκτήτης δεν κάνει ΑΜΚ και δε σκοπεύει να βάλει φράγκα απο την τσέπη του ... προτιμά να πάρει δάνεια με φθηνό επιτόκιο (να είναι καλά το ευρώ .... με τη δραχμούλα δεν τον σύμφερε ο δανεισμός)να παντελονιάζει το ταμείο της εταιρίας και το ρίσκο να το έχουν οι τραπεζίτες, όπως δηλαδή ακριβώς έκαναν οι Τεγοπουλέοι όταν πουλούσαν τη Χρυσή ευκαιρία και ο Τηλέτυπος όταν πουλούσε το μερίδιο του στη NOVA.

      Απο την άλλη μεριά οι μικροεπενδυτές είναι τζογαδορίσκοι οι περισσότεροι... ούτε να ακούν για ΑΜΚ δε θέλουν ... αφήστε που στο παρελθόν τους έχουν κοροιδέψει πολλάκις αρκετοί καλοθελητές , όπως λαναράδες, Μπατατούδιδες, Στέγγοι κ.α. όπου με τις ΑΜΚ που έκαναν αντί να ανεβάσουν τις εταιρίες τους τις κατέβασαν κάτω του δαπέδου.

      Έτσι γιαυτό το λόγο ουδείς θέλει να μπει ΧΑΑ .... αφού ο ιδιοκτήτης μπορεί να βρίσκει φθηνό χρήμα μέσω τραπεζικού δανεισμού ... και οι μικροεπενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε ΑΜΚ.

      ΌΜΩΣ θα αρχίσουν οι εταιρίες κάποτε να μπαίνουν ξανά στο ΧΑΑ ... όλοι όσοι έφυγαν απο την πίσω πόρτα, όπως Τσιπίτες, Αλουμίνια Ελλάδος, Μέτκες .... ναι ναι και Μέτκες θα αρχίσουν να ξαναμπαίνουν .... τότε όταν μπαίνουν όλοι αυτοί και δεν θα προλαβαίνουμε τις δημόσιες εγγραφές, τοτε θα είναι ή ώρα να μην ασχολούμαστε με χρηματαγορά.

      Διαγραφή
    2. Και στο πρώτο ερώτημα η απάντηση νομίζω είναι σχετικά εύκολη

      α) Ένα απ΄τα χαρακτηριστικά του ΧΑΑ είναι πως το σύνολο των ΑΕΕΧ διαπραγματεύονταν ανέκαθεν με (αδικαιολόγητη) έκπτωση, ενίοτε σημαντική. Πολλές εταιρείες στο παρελθόν αποφάσισαν να πουλήσουν το χαρτοφυλάκιο και να διαλυθούν προκειμένου να κερδίσουν την διαφορά (πχ ΑΣΤΡΑ, ALTIUS).

      β) Στην εταιρεία γνωρίζουμε πως υπήρχαν έριδες από την εποχή της προσπάθειας απορρόφησης από τη γαλλική Global Investment Services εις βάρος των μετόχων της ελληνικής. Με διχόνοια δεν πας μακριά.

      http://www.euro2day.gr/specials/topics/article/1170606/aiolikh-me-vaterlo-kindynefoyn-oi-galloi.html

      3) Ο κ. Τάκης έχει επανειλημμένα αναδείξει το θέμα του καλού μαναντζαρίσματος. ΑΙΟΛΚ χωρίς κ. Παγίδα είναι γεμιστά χωρίς κρεμμύδι.

      Ωστόσο εάν έχετε ίδια άποψη θα χαιρόμουνα εάν την καταθέτατε αιτιολογημένη για συζήτηση.

      Τώρα για τον κ. Μπένο risk manager της Εθνικής δεν ξέρω γιατί παραιτήθηκε. Ο δ/ντης ακτινολογικού του Ασκληπειίου Βούλας που ξέρω το έκανε γιατί προ 6μηνου πήρε αντίστοιχη θέση σε μεγάλο νοσοκομείο του Λονδίνου (το ξέρω γιατί στην θέση του πήγε φίλη μου). Αστειεύομαι κ flas αλλά θέλω να πω ότι μερικές φορές τα πράγματα εξηγούνται ευκολότερα απ΄όσο πιθανολογούν Λεώ και λοιποί οι συνωμοσιολόγοι.

      Διαγραφή
  46. Κε Ηλία, σας παρακολουθώ κ σας εκτιμώ κ εδώ κ δίπλα
    ήμουν κ είμαι μικρομέτοχος κάμποσα χρόνια στην εν λόγω εταιρεία. κ παρευρίσκομαι σε όσες γεν. συνελ. μπορώ. από 40 κύματα περάσαμε τότε που θέλανε να μας φορέσουν το φέσι ( το τούρκικο) με την ανταλλαγή μετοχών με τη γαλλική εταιρεία αλλά ευτυχώς την γλυτώσαμε.
    Ο κ Παγίδας βέβαια, εμβληματική μορφή, το είχε αφήσει το σπορ σε νεώτερους καθότι κ αυτός ήταν της εποχής Καρατζά. όμως οι νεώτεροι αντί να δείξουν ζήλο και προθυμία, μάλλον ραθυμία επέδειξαν μην πω τίποτα χειρότερο.θυμάμαι σε μια εκτακτη γεν, συν. για επιστροφή κεφαλαίου πριν έρθει ο Αλέξιος ο πορθητής με τον δείκτη πέριξ των 950 μον, όλοι έλεγαν ότι αν βγει ο Αλεξ της Μαγαδασκάρης θα πηγαίναμε σούμπιτοι για 500 μον, όπερ κ εγένετο. και αυτοί λοιπόν τι κάνανε δυο χρόνια τώρα? που ήξεραν το δρομολόγιο των 1000... 500... κ τώρα 800 μον??? Δεν θα έπρεπε να το είχαν εκμεταλλευτεί ? αντ' αυτού την έπνιξαν την εταιρεία σε ζημιές κ τώρα μετά την μεγάλη επιστροφή , άφησαν μέσα 1,5 έως 1,8 εκ ευρώ μπας κ παίξουν κανένα παίγνιο.
    Για τον κ Μπένο θα δούμε αν πάει κάπου αλλού ή κάτι άλλο συμβαίνει.
    Αυτό που καταλαβαίνω εγώ γενικότερα είναι ότι έχουμε αρχίσει να ξύνουμε τους πάτους των βαρελιών... τώρα θα πάρει καμιά διετία ακόμη grosso mondo θα δείξει
    Κρατάω την τελ παράγραφο του Τάκαρου, που λέει ότι όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν πάλι ούλοι μέσα, με τις Τσιπίτες και τις Μέτκες.. τότε θα ξεκινήσουμε τα μαθήματα γκολφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. john flas σαν παλιός μέτοχος μου μάθατε πληροφορίες που δεν ήξερα κι ευχαριστώ πολύ. Θα συμφωνήσω πως γνωρίσαμε τον πάτο του βαρελιού. Πιθανολογώ όμως ότι στο 85% των εταιρειών που αξίζει να επενδύσουμε έχουμε ήδη απομακρυνθεί αρκετά από εκεί και τουλάχιστον για την προσεχή διετία τα υπολειπόμενα περιθώρια κέρδους είναι μικρά (20-25% max). Όταν θα απαντήσω στο κουίζ του κ Τάκη θα αιτιολογήσω αναλυτικά αυτήν την άποψη.

      Διαγραφή
    2. Το καλύτερο quiz θα ήταν, τι ημερήσιους χρηματικούς όγκους συναλλαγών περιμένουμε να κάνει το χρηματιστήριο.

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα κ.Τάκη,
    τη γνώμη σας για τις ΑΕΕΑΠ θα ήθελα.
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή θα σηκώσω ένα thread με όλες τις ΑΕΕΑΠ καθίστε να μπει μέσα και η εταιρία του Φέσσα ... να ντεμπουτάρει και μετά εδώ είμαστε

      Διαγραφή
  48. Τα αποτελέσματα 6μηνου όπως αυτα δημοσιεύτηκαν:

    Συνεχίζει τις επενδύσεις και την κερδοφόρα πορεία της η Εταιρεία PAPERPACK ΑΒΕΕ, και στην περίοδο του Α' Εξαμήνου από 1/1/2017 έως 30/06/2017. Πιο συγκεκριμένα:



    Η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού της εξοπλισμού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω επένδυσης θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χρήσης.



    Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε 7.755 χιλ.€ έναντι 8.100 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,27% .



    Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1.094 χιλ.€ έναντι 1.380 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.



    Tα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 775 χιλ.€ έναντι 1.054 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.



    Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 503 χιλ.€ έναντι 736 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.



    Ο αριθμός απασχολουμένου προσωπικού της Εταιρίας την 30/06/2017 ανέρχεται σε 140 άτομα ενώ την 30/06/2016 ανερχόταν σε 129 άτομα.



    Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,1273 € έναντι 0,1863€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.



    Η Εταιρεία παρουσίασε θετικές ταμιακές ροές 1.597 χιλ. € έναντι θετικών ροών 368 χλ.€ και τα ταμιακά διαθέσιμα της ανέρχονται σε 3.575 χιλ.€ έναντι 2.206 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.



    Ο τραπεζικός δανεισμός της Εταιρείας μειώθηκε περεταίρω κατά 161 χιλ.€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στους στόχους που έχω θέσει στο κεντρικό thread .... δεν έχω να σχολιάσω τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τακη καλημέρα σας. Θα ηθελα την αποψη σας για την ελλειψη αγοραστων στο παπακι μετα τα αποτελεσματα 6μηνου. Ειμαι μακροπροθεσμος και δεν με νοιαζει να μεινει σε αυτα ή και πιο χαμηλα επιπεδα για πολυ καιρο, δεν παραπονιεμαι, απλως βλεπω μια αδιαφορια για την μετοχη. Ισως να ειναι κ τεχνιτή. Δεν εχω την πειρα σας για να το καταλαβω. Μενω στις προβλεψεις της εταιριας για το 17 για ebitda 2,4 εκατ

      Διαγραφή
  49. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 9μηνου 2018 ΠΠΑΚ

    Συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της η Εταιρεία PAPERPACK ΑΒΕΕ, και στην περίοδο του Ενεαμήνου από 1/1/2018 έως 30/09/2018. Πιο συγκεκριμένα:

    Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε 12.469 χιλ.€ έναντι 11.676 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,80%.

    Το μεικτό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 26,36% έναντι 29,60% την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Η μείωση περιθωρίου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των αποσβέσεων κατά 225 χιλ.€ από την επένδυση σε νέο εξοπλισμό, καθώς και στην αύξηση του κόστους Α’ υλών και δαπανών μισθοδοσίας.

    Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1.756 χιλ.€ έναντι 2.123 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Η μείωση οφείλεται κυρίως στην μείωση κατά 256 χιλ.€ των άλλων εσόδων εκμετάλλευσης, τα οποία στην αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο προέρχονταν από κέρδη πωληθέντων μηχανημάτων που αντικαταστάθηκαν από νέο εξοπλισμό, καθώς και στην αύξηση του κόστους Α’ υλών και μισθοδοσίας λόγω αύξησης του αριθμού των εργαζομένων και αύξησης των ωρών απασχόλησης.

    Tα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 986 χιλ.€ έναντι 1.635 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

    Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 650 χιλ.€ έναντι 1.103 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

    Ο αριθμός απασχολουμένου προσωπικού της Εταιρίας την 30/09/2018 ανέρχεται σε 163 άτομα ενώ την 30/09/2017 ανερχόταν σε 151 άτομα.

    Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,1644 € έναντι 0,2789€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

    Η Εταιρεία παρουσίασε θετικές ταμιακές ροές 864 χιλ. € έναντι θετικών ροών 1.547 χλ.€ και τα ταμιακά διαθέσιμα της ανέρχονται σε 2.375 χιλ.€ έναντι 3.364 χιλ.€ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Η μείωση των λειτουργικών ροών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των αποθεμάτων και των απαιτήσεων λόγω της αύξησης του τζίρου.

    Ο καθαρός Δανεισμός αφαιρουμένων των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 5.624 χιλ.€ έναντι 4.054 χιλ.€ που ήταν την 31/12/2017. Η αύξηση του καθαρού δανεισμού οφείλεται κυρίως στην χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας το οποίο ολοκληρώθηκε στην παρούσα περίοδο καθώς και στη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων λόγω της καταβολής έκτακτου μερίσματος με την από 10/7/2018 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.


    Σα να ξεστράτισε λίγο το ΠαΠάκι.

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂