Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η φενάκη της Ελλάδος και οι ψεκασμένοι Έλληνες με την παραμύθα της μιας χαμένης ψήφου

Είναι πασιφανές, σε όσους έχουν ακόμη λίγο μυαλό σε αυτή εδώ τη χώρα, ότι εδώ στη σύγχρονη Ελλάδα είμαστε παρηκμασμένοι, τρομερά αμόρφωτοι, δίχως παιδεία, άνευ εξειδίκευσης και μέτριοι με ότι καταπιανόμαστε. Έτσι, προκειμένου να καλύψουμε την ασχετοσύνη και ατζαμοσύνη μας, εφευρίσκουμε, τάχα μου, δολοπλοκίες, συνωμοσίες και πιστεύουμε πως δήθεν ο πλανήτης έχει συνωμοτήσει εναντίον μας και θέλει να υφαρπάξει την Ελλαδάρα μας που είναι το κέντρο του σύμπαντος.

(E, ρε που χάθηκαν όλοι αυτοί οι αστέρες??? Η κυρία Πασχαλίδου - κάτω δεξιά - ήταν αυτή που μας έλεγε ότι η ΕΒΖ ήταν το διαμάντι των Βαλκανίων και τεχνηέντως την απαξίωναν τα ξένα συμφέροντα.)

ΕΒΖ - είναι πολύ κοντό το ψέμα ότι είναι στημένο το παιχνίδι με την ζάχαρη και τάχα μου απαξιώνεται εσκεμμένα η αξία του ομίλου για να υφαρπάξουν το ''στολίδι'' της Ελλάδος τα ξένα συμφέροντα. 

 


Λαός που πιστεύει ότι τον ψεκάζουν και ψηφίζει Καμένους (με ένα Μ ή δύο Μ δεν γνωρίζω), πολίτες που νομίζουν ότι θα σχίσουμε μνημόνια (γειά σου εκπορδιτή Αλέξιε) ή ότι θα επιστρέψουμε στη δρχ των Λαπαβιτσέων (να χαρώ τις οικονομικές επιστήμες που έχεις σπουδάσει) και όλα μέλι γάλα, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πιστεύει Σώρες και ιστορίες για τράπεζες Ανατολής, για Νεφελίμ και Χ-mens.
Μπορεί επίσης να διαλαλεί ο υπερήφανος λαός μας ότι η Μέρκελ με το Σόιμπλε φταίνε για όλα προκειμένου να μας πάρουν τα πετρέλαια του Αιγαίου, τα φυσικά αέρια και τον ήλιο μας.

(Κατά ΑΚΗ και Γιωργάκη να και το Ολγάκι)


Ας αφήσουμε όμως αυτές τις ανοησίες που είναι σύγχρονες και ας θυμηθούμε μια ανοησία που βαστάει πολλάαααα χρόνια. Η ανοησία της μιας χαμένης ψήφου.
Ο ΝεοΕλληναράς έχει ένα αστικό μύθο. Το μύθο της μιας χαμένης ψήφου που δίχως αυτήν η Ελληνική γλώσσα θα ήταν Παγκόσμια γλώσσα και η γλώσσα του εμπορίου.

Ο μύθος της μιας ψήφου
Ο μύθος της μίας ψήφου αναφέρεται σε πλήθος παραλλαγών ενός αστικού μύθου σύμφωνα με τον οποίο κάποια γλώσσα δεν έγινε επίσημη γλώσσα ενός κράτους ή διεθνής γλώσσα εξαιτίας της έλλειψης μιας και μοναδικής καθοριστικής ψήφου σε κάποια υποτιθέμενη ψηφοφορία. 


Στην Ελλάδα ο μύθος λέει πως σε μια καθοριστική ψηφοφορία (που κανείς δεν μας λέει τι είδους ψηφοφορία ήταν και που έγινε) μετά την έγκριση της διακήρυξης της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή γύρω στο 1776, οι νεοσύστατες Ηνωμένες Πολιτείες καλούνταν να αποφασίσουν την επίσημη γλώσσα του κράτους. Εξαιτίας της θύμησης της αποικιοκρατίας που προκαλούσαν τα αγγλικά για τους Αμερικανούς, υπήρξε η πρόταση τα ελληνικά να γίνει επίσημη γλώσσα, μιας και θύμιζαν το μέρος που γεννήθηκε το πολίτευμα της δημοκρατίας.

Η εκδοχή αυτή φέρεται να αποδίδεται από κάποιες πηγές (οι οποίες πηγές είναι άφαντες) στον Ξενοφών Ζολώτα, σύμφωνα με τις οποίες δήλωσε γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα, πως «ο Ουάσιγκτον, ο Τζέφερσον, ο Άνταμς και άλλοι όταν συνέτασσαν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών στα 1787 – που ισχύει με μερικές νέες παραγράφους, που ψηφίστηκαν για προσαρμογή στις νέες εξελίξεις, μέχρι σήμερα στον αρχικό κορμό του – είχαν προτείνει η γλώσσα του νέου κράτους να είναι η ελληνική, προς τιμή της γλώσσας του Έθνους εκείνου, που πρώτο γέννησε και ελίκνισε τη Δημοκρατία και τη διέδωσε στον κόσμο. Για μία ψήφο μόνο προκρίθηκε και υιοθετήθηκε τελικά η αγγλική αντί της ελληνικής».

Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή όπου η ελληνική γλώσσα, για μια ψήφο δεν ήταν ικανή να γίνει η επίσημη διεθνής γλώσσα της υφηλίου. Άγνωστες και εδώ οι πηγές - άφαντες οι τεκμηριώσεις.

Ο μύθος της χαμένη ψήφου δεν αφορά μόνο Ελληναράδες, αλλά και Γερμαναράδες - με την εκδοχή ότι ο Φρέντερικ Μούλενμπεργκ, ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απέτρεψε την γερμανική γλώσσα από το να γίνει επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ.

Βάση της Γερμαναράδικης εκδοχής
Ο κόκκος της αλήθειας πίσω από αυτήν την εκδοχή βρίσκεται σε μια ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ του 1794, όπου μια ομάδα Γερμανών μεταναστών ζήτησε την μετάφραση ορισμένων νόμων στα γερμανικά. Η αίτηση αυτή απορρίφθηκε με 42 ψήφους υπέρ και 41 κατά και για τον Μούλενμπεργκ, ο ίδιος γερμανικής καταγωγής και Πρόεδρος της Βουλής, ειπώθηκε ότι ανέφερε πως «όσο πιο γρήγορα οι Γερμανοί μετανάστες γίνουν Αμερικάνοι, τόσο το καλύτερο». Παρόλα αυτά δεν είναι εφικτό να διαπιστωθεί εάν ο Μούλενμπεργκ απήχε από την συγκεκριμένη ψηφοφορία ή έριξε την καθοριστική ψήφο.

Ο μύθος έχει μακρά ιστορία και οδήγησε στην έκδοση πλήθους αναλύσεων και άρθρων από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του 1950 οι οποίες επεξηγούσαν γιατί η ιστορία αυτή δεν είναι πραγματική. Η ιστορία άρχισε να καλείται Ο μύθος του Μούλενμπεργκ τουλάχιστον από τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Παρ' όλα αυτά ο μύθος συνεχίζει και αντέχει.

Για παράδειγμα, το 1987, ένα γράμμα από έναν πρώην εκλεγμένο επίσημο από το Μιζούρι, που εκδόθηκε σε μια στήλη της Αν Λάντερς εξηγούσε την σημασία που έχει η ψήφος. Μέσα στο γράμμα εμπεριείχε μια λίστα από γεγονότα που καθορίστηκαν από μια ψήφο από τα τοπικά εκλογικά του έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που «το 1776, μια ψήφο έδωσε στην Αμερική την αγγλική παρά την γερμανική γλώσσα». Στην πραγματικότητα, εκδοχές αυτού του λανθασμένα καταχωρημένου καταλόγου από γεγονότα, προηγούνται της αναφοράς στην στήλη της Λάντερς.Το συγκεκριμένο περιστατικό πυροδότησε σε έναν καινούργιο κύκλο από ειδήσεις , οι οποίες ξανά υποδείκνυαν ότι αυτός είναι απλώς ένας μύθος. Ανημέρωτη για αυτές τις ειδήσεις, η Αν Λάντερς επανέκδοσε την συγκεκριμένη στήλη τον Νοέμβριο του 1996, οπότε και ένα κύμα από αντιδράσεις ανάγκασαν την Λάντερς να ξεκαθαρίσει το θέμα σε μια από τις επόμενες στήλες. Σύμφωνα με ένα γράμμα, με το οποίο ο συγγραφέας του «ικεύτευε την Λάντερς να καταπολεμήσει αυτό το αποκύημα της φαντασίας οπουδήποτε το έβρισκε μπροστά της», ο μύθος κέρδισε έδαφος κατά την δεκαετία του 1930 εξαιτίας του έργου Ναζιστών προπαγανδιστών.

Μια άλλη εκδοχή του μύθου πραγματώνει την ψηφοφορία το 1774 διεξαγόμενη από το Ηπειρωτικό Κονγκρέσο (Continental Congress), που παρουσιάστηκε στο Ripley's Believe It or Not! κιόλας από το 1930.Το Ripley's συμπεριέλαβε τον μύθο και σε ένα βιβλίο το 1982. Η εκδοχή του Ripley's αποδίδει την ιστορία σε ένα γράμμα φερόμενο από τον Χάινριχ Μελιόρ Μούλενμπεργκ  εκδομένο στην Χάλλε το 1887.

193 σχόλια:

  1. Καλημέρα κύριε Τάκη. Συνεχίζετε επιτυχώς την ανατομία του ανορθολογισμού του Νεοέλληνα. Πάντως η δυναμικότητα της ανόδου περίπου 200 μονάδων απο τα χαμηλά αντανακλά την αισιοδοξία για τη σφύζουσα ελληνική οικονομία και τις πανίσχυρες τράπεζες που θα ενδυναμωθεί περαιτέρω με μπαράζ φόρων και με την περίφημη "αξιολόγηση" θα λύσει όλα της τα προβλήματα. Και με Τσιπροκαμένους στο τιμόνι και άφθονο ακόμη σανό για μοίρασμα μαζί με το προσφυγικό πρόβλημα, μόνο ανοδική πορεία υπάρχει και κακώς επικρίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry η εικόνα στη χώρα είναι περίπου όπως την περιγράφετε και οικουμενικά (που σίγουρα μας επηρρεάζει) αρκετά μεγαλύτερη

      ο S&P στις ΗΠΑ έκανε μια μεγαλειώδη κίνηση 250 μονάδων παίρνοντας το σκαλπ των Σόρρηδων και λοιπών μεγαλοσορτάκηδων. Από κοντά ο DAX και λοιποί ακόλουθοι. Κάπου εκεί, σ΄αυτήν την κίνηση, χώθηκε κι η δική μας αγορά, μία από τις φθηνότερες στον πλανήτη κι απ΄τις πλέον ελπιδοφόρες εάν λύσει τα διαρθρωτικά της. Αλλά ως γνωστόν "ότι δεν λύνεται, κόβεται" και αυτό θυμίζουν τούτες τις μέρες στους συνομιλητές τους οι θεσμοί.

      Ως εδώ μια χαρά. Τι θα γίνει μελλοντικά μόνο ο μεγαλοδύναμος το γνωρίζει, όμως τα χειρότερα είναι πίσω, στον Ιούλιο του 2015, τότε που έκανε την ανακυβίστηση ο άφρων καταληψίας.

      Διαγραφή
    2. Εμμ στο 1821 ήταν όλοι οι "αρματωλοί" έτοιμοι να μπουμπουνίσουν τα σκάγια τους στο Αμέρικα έτσι εύκολα θα έπεφτε??

      Διαγραφή
    3. Όταν λέω ότι "τα χειρότερα είναι πίσω στον Ιούλιο του 2015" αναφέρομαι στους ιδεοληπτικούς Λαφαζαναίους, το παράλληλο νόμισμα και φυσικά στο grexit που ελπίζω πως θ΄αφήσει πίσω η αξιολόγηση και μακάρι να ολοκληρωθεί εγκαίρως. Ζητάω πολλά το ξέρω αλλά το θεωρώ το πιθανότερο ενδεχόμενο παρά την κυβερνητική αρρυθμία.


      Σίγουρα αυτή η κυβέρνηση θα πέσει … Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο …

      http://www.greekfinanceforum.com/hunter.html

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ hippy εγω στα ελεγα --ελα να φαμε το γουρνοπουλο γαλακτος και το σπλιναντρερο και να ποιουμε και το κοκκινελι -εσυ μου ελεγες για γλαρους --ΑΚΟΥΤΑ ΤΩΡΑ--

      Διαγραφή
  2. Αξιόλογη όπως πάντα η εκτίμησή σας κύριε Hippy. Συμφωνώ απόλυτα ότι υπήρξε συγχρονισμός με τη μεγάλη άνοδο των ξένων ΧΑΑ. Θα διαφωνήσω μόνο με το συμπέρασμα σας. Κατά τη γνώμη μου τα χειρότερα για τη χώρα δεν είναι πίσω, αλλά μπροστά. Αμέσως μόλις τελειώσει με όποιο τρόπο η δήθεν αξιολόγηση. Η εικονική πραγματικότητα δεν μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τάκη αυτή τη φορά δεν κάνατε στο άρθρο σας σχόλιο για την αγορά και την επικείμενη "αξιολόγηση" των αθλίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συνεπήρε η "Ημέρα Rebalance" και παραλίγο να το ξεχάσω.

    Ερώτηση προς Μορφονιούς και Φίλους

    Ο Κλαους ο Ρεγκλινγ είπε για Μάιο η αξιολόγηση και ότι τελικά θα χρειαστούν 60δις από τα 86δις που υπολόγιζαν το καλοκαίρι. Καλά αντιπαρέρχομαι την αποτυχία του 30% λάθος πρόβλεψη λες και είναι μπικικίνια. Μετράω τα 14-15δις που τελικά δεν χρειάστηκαν -πριν 4-5μήνες- (για το μέλλον δεν ξέρω).

    Τα υπόλοιπα ο Κλάους από που τα αφαίρεσε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολες οι προτάσεις των Συριζανέλ είναι φορομπηχτικές και φοροεισπρακτικές, άρα διαλυτικές για την οικονομία...βλέπεις τον Τσακαλώτο και αντανακλά μια απίστευτη μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι προτάσεις των Σανέλ ειναι πανηλίθιες.Θα φέρουν μεγάλη καταστροφή στην οικονομία.Το Δ.Ν.Τ εαν θελει επιτέλους να πετύχει το πρόγραμμα, πρεπει να στηλώσει τα πόδια και να πει:ΑΡΚΕΤΑ!!!!!Το Συνταξιοδοτικό ευθύνετε κατα 80% για την χρεοκοπία της χώρας.Ειναι αδιανόητο να πληρωνουν οι 40αρηδες και οι 30αρηδες την δημοσιονομική τσαπατσουλιά του "ασφαλιστρηκού"συστήματος.Η Γενιά του Πολυτεχνείου αφου διάλυσε την οικονομία της Χώρας,τωρα που συνταξιοδοτείται, ληστευει τα παιδιά της στελνοντας τους τον λογαριασμο.28 δίς ευρώ ετησίως απο που θα βγούν??????????Χωρα Παλιανθρώπων!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ενω η δικη μας γεννια, του φραπε και του εσπρεσσο, ειναι στο απυροβλητο, απλα δεν μας δινουν τις ευκαιριες που αξιζουμε......να γινουμε αξιοι managers, στελεχαρες και πολιτικοι και να σωσουμε τους εαυτους μας, κατατροπώνοντας τους κακους ξενους που μαζι με τους γονεις μας, κατεστρεψαν εμας τους νεους, τοσο απλα.......
      Φιλε μου εισαι βαθυα νυχτωμενος, ξυπνα.....βρες και μια δευτερη δουλεια (εστω part time, οπως εγω) και ασε τον επιμερισμο των ευθυνων σε κανενα πιο αρμοδιο.........
      Εαν δεν αλλαξει η νοοτροπια των Ελληνων, ηλικιωμενων και νεοτερων, σωτηρια δεν υπαρχει, ας το παρουν χαμπαρι οσοι κοιμουνται ακομη........
      Μην κατηγορεις.

      Διαγραφή
    3. Πως να μην κατηγορώ οταν το 70% των μικτών μου αποδοχών επιστρέφει μεσα απο εισφορές και φορολογία(Φ.Μ.Υ- ΕΝΦΙΑ- Φ.Π.Α)στο κράτος.Καθαρή Ληστεία.Δουλευω απο το πρωί ως το βράδυ και τον ιδρώτα μου το κλέβει το κράτος.Και που πάνε οι κρατήσεις μου????Στις συντάξεις που ειναι δομημένες σαν Αλβανική Πυραμίδα και στα τρωκτικά του δημόσιου..... Υ.Γ: δεν θα ηθελα να σχολιάσω το ερειστικό σας ύφος περι "Ξύπνα, Εισαι βαθυά νυχτωμένος".

      Διαγραφή
  6. Μέρααααααααααα.

    Αραπαξα 3000 κομματάκια ΦΡΙΓΟ στο 0.4680 για βραχύ τζογάρισμα.

    Γουστάρω οβριούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας κ. Υποθέσεις Κάνω, με τις δυνατές κινήσεις σας.
      Θα την πάρει όλη την αξιολόγηση ο νταουλιέρης;
      Eχω την εντύπωση ότι στην καλύτερη θα γίνεται τμηματικά και με το σταγονόμετρο.

      Διαγραφή
    2. Φορολογικο, Ασφαλιστικό και Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που είναι και τα σημαντικότερα έχουν ήδη κλείσει. Στο τσακ είναι και τα κόκκινα δάνεια. Μένουν κάτι παπαρίτσες που μπορεί να πάρει αργότερα. Λεφτά εξάλλου υπάρχουν μέχρι και τον Ιούνιο και ας λέει ότι θέλει ο Λόττος.

      Διαγραφή
    3. Καλά φριγο-φούσκες με νιγηρίες ,μποκοχαράμια εκεί και τζιχαφρικες ΔΕΝ ακουμπάω. Αλλά για πείτε μου πως την βλέπετε αυτή τη φατσούλα??
      http://www.tradingview.com/x/DVSCVMM5/

      Διαγραφή
    4. Με τον Νίκο έχω να ασχοληθώ από το 2005. Τότε είχα αρπάξει ΣΩΛΚ στα 0.68 και τα έσπρωξα στο 1.60 τον Γενάρη του 2006.

      Προτιμώ τους οβριούς για ένα γρήγορο (0.67 τα έσπρωξα). Λίγα εξάλλου πήρα.

      Διαγραφή
    5. Το δρομολόγιο πάντως 0.68 με 1.50 το κάνει πολύ συχνά επομένως δεν βλέπω τον λόγο γιατί ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ σου εκεί κάτω. Κερδισμένος θα βγεις.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Υποθέσεις Κάνω, για τις συντάξεις δεν νομίζω τόσο εύκολα να ψηφιστούν και να περάσουν όσα ζητάει το ΔΝΤ.
      Εγώ στην καλύτερη βλέπω να περνάνε κάποια μεσοβέζικα πράγματα και οι αξιολογήσεις να γίνονται νο 1, νο 2, νο 3...αν περάσουν αυτά που θέλει το ΔΝΤ, θα τους λυντσάρουν οι ίδιοι οι οπαδοί τους. Στον τυχοδιώκτη-λαμόγιο καμία εμπιστοσύνη.

      Διαγραφή
    7. Χρυσέ μου ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ και ο αριστερούλης θα πάει σπίτι του για να κάνει χώρο στον Κυριάκο να τα εφαρμόσει.

      Διαγραφή
    8. Πολύ αισιόδοξο σας βρίσκω. Το λαμόγιο-τυχοδιώκτης-αριβίστας Τσίπρας δεν νομίζω ότι θα φύγει τόσο εύκολα, ούτε θα ψηφίσει τα πάντα τόσο εύκολα. Για ποιο λόγο να δώσει την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να κυβερνήσει με όλα τα δύσκολα ψηφισμένα; Ασε τον στρατάρχη Καμένο που δεν ξεκολλάει από την καρέκλα. Ατόφια τα μέτρα ΔΝΤ αδύνατο να περάσουν . Ο χρόνος είναι υπέρ των Ευρωπαίων βέβαια, αλλά ο νταουλιέρης είναι απρόβλεπτος. Πλήρης θετική αξιολόγηση; Too good to be true! Αλλά και αυτό να γίνει,, δεν λύθηκαν τα προβλήματα. Οι Σανέλ καταστρέφουν και ισοπεδώνουν καθημερινά την οικονομίσ.

      Διαγραφή
    9. Aποψή μου είναι ότι ο Τσίπρας δέχτηκε να μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντo hotspot για να πάρει ευνοικότερη αξιολόγηση. Αν οι Ευρωπαίοι δεχτούν τα φορο-παρανοϊκά μέτρα του Σύριζα (χαρακτηριστικός ο κυνισμός Σαπέν - Σόιμπλε στις πρόσφατες δηλώσεις), δεν σημαίνει ότι η αξιολόγηση θα είναι νορμάλ, αλλά ιμιτασιόν. Και τότε αυτά τα μέτρα δεν είναι για πανηγύρια στο ΧΑΑ, αλλά για καταστροφή της ιδιωτικής οικονομίας. Πάντως προς το παρόν, το ΔΝΤ δεν συναινεί στα εκτρώματα Κατρούγκαλου - Τσακαλωτού...

      Διαγραφή
    10. Μάκη δεν με διαβάζεις με προσοχή. Έχω γράψει ότι ο Τσίπρας θα πέσει για ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ πλην της οικονομίας.

      Το καλοκαιράκι με κοντό παντελονάκι γρανίτα παγωτό στο ένα χεράκι και ψηφοδέλτιο στο άλλο χεράκι. Τα είπαμε. Μην επαναλαμβανόμαστε.

      Διαγραφή
    11. Τους έχουμε πεί τους ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ή δεν??

      Ευχαριστώ για "Νίκο" ,ανταποδίδω με αστρονομία >>>
      Στον Αστερισμό του Τίγρη εντοπίστηκαν Τρείς (3) Αμφιφανείς αστέρες. Λαμπρότητα στα 6,2735-6,2798 Αναμένεται σύμπτυξη του tri-star σε ένα με λαμπρότητα 6,77 το οποίο υπο θερμομερισματικές προυποθέσεις μπορεί να λάμψει και στα 7,80.

      Διαγραφή
    12. Αρχηγε Lorac μεχρι ενα σημειο τι μου επιτρεπεται να γραφω....Μην το παραχεσουμε.

      Διαγραφή
    13. Καλύτερα ο τόνος στο -ός, Τσακαλωτός, ταιριάζει καλύτερα με τα χαριεντίσματα του κουνιστού.

      Διαγραφή
    14. Χαχαχαχα. Κουνιστος. Προσεχε Μακη τι γραφεις γιατι κυκλοφορουν και αριστερουληδες στο μπλογκ και θα γραφουν αριστερα και δεξια οτι εισαι Χρυσαυγιτης. Ο ευκολος στοχος βλεπεις για προπαγανδα.Και οταν τους ξεβρακωνει καποιος με αποδειξεις εξαφανιζονται.

      Διαγραφή
    15. Ειναι βλεπεις πολυ δημοκρατες. Μονο αυτοι, οι γενια του Πολυτεχνειου, ειναι δημοκρατες. Η γενια ποτ κατεστρεψε την Ελλαδα και στο ονομα της οποιας εγινσν 72 δολοφονιες που κανεις δεν μιλαει για αυτες αλλα αντιθετως οι δολοφονοι εχουν στο πλευρο τους αριστερους ιδεολογους του πολιτικοπνευματικου κοσμου.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Υποθέσεις Κάνω, κάνουμε και λίγο χιούμορ πότε πότε, πείτε το και σαρκασμό για τους παρακμιακούς σαν και τον λεγάμενο. Κατατάσσω τον εαυτό μου στους φιλελεύθερους. Τώρα αν κάποιοι επειδή τα χώνουμε πότε πότε σε αυτό το οικτρό μόρφωμα του βρυκολακιασμένου ΠΑΣΟΚ που καταστρέφει τη χώρα το βλέπουν αλλιώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τα στοιχεία που παραθεσατε και τα τεκμήρια είναι αποδεδειγμένα και η Ελλάδα του τότε σίγουρα οικονομικά ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή άθλια.

      Διαγραφή
    17. Εδώ ο τρίσταρος έφτασε στο πρώτο επίπεδο λαμπρότητας ,κατόπιν σκοτείνιασε λίγο και αναμένω με καύσιμο 0,23 οκτανίων το δεύτερο μπουστάρισμα. Μέχρι τώρα πιό ενδιαφέρον το μπεσ-βγές παρά μια ομαλή ανοδική κίνηση, όπως πχ κάνει η αλφα ( χαχαχαχαχα ποιός να το φανταζόταν αυτό!!!)

      Διαγραφή
  7. Δυνατή επιστροφή κεφαλαίου (22 λεπτά) και μέρισμα (10 λεπτά μεικτό) από ΕΧΑΕ, σε συνδυασμό με αγορές ιδίων μετοχών. Από την άλλη καθίζηση κύκλου εργασιών και κερδών.

    Πώς τη βλέπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα ... σήμερα revenge of geography δυστυχώς!!
    Στα δικά μας εντυπωσιακή αντοχή σε βραχυ-κρίσιμο σημείο. Μαζεύω τις ρόγες και σφίγγω το στοπ (πολύ). Θα ακολουθήσω την σκέψη που έβαλα με την σωλκ (Δεξιός ωκω) προσαρμοσμένη σε άλλες.

    k.Μιχάλη Π. στο σενάριο αυτό στην εχαε θα έβαζα το μεικτό λίπος μπροστά και στο 4,80 around με στοπ στο 4,50 around.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Lorac δεν είμαι σίγουρος ότι με ενδιαφέρει το βραχυπρόθεσμο trading, πιο πολύ long only, value investor θα αυτοχαρακτηριζόμουν. Βέβαια είμαι και εγκλωβισμένος σε αρκετές μου θέσεις.

      Πιο πολύ αναρωτιόμουν για τη μεσομακροπρόθεσμη πορεία της ΕΧΑΕ. Φέτος θα πληρώσει πολύ παραπάνω απ' ότι έχει νόημα και αναρωτιέμαι αν είναι αυτός λόγος ανησυχίας.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει η προτίμηση μου αυτά τα χρόνια είναι στο μπες-βγες αλλά κατά καιρούς ψάχνω τις αξίες ή και τα ΝΕΑ που θα τις αναδείξουν.

      ΑΝ λοιπόν γινόμουν long only, value investor θα πρόσεχα άλλες μτχ με βάση ένα θετικό σενάριο ότι ολοκληρώνεται κουτσα-στραβα η αξιολόγηση πέφτει το χρήμα και αρχίζουν τα έργα από το εσπα/ενεργειακά/waiver-npl's

      Για εχαε ( που ανήκουν στο τοπ-5 αγαπημένων μου μτχ all time) θα πρόσεχα πολύ αν προσέγγιζε και πώς ( με τί νέα) το 4,50 around.

      Διαγραφή
    3. Συν μια εικόνα για το πώς κινούνται οι βάρκες φέτος http://www.tradingview.com/x/52x0iVEF/

      Α α α στα 2+/μτχ το κασέρι. Τα 4,5 around είναι και ο μ.ο αν δεν κάνω λάθος που αγοράζει και η ίδια.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου και το χρόνο σου.

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μάλιστα! Εφόσον το είπε το Mαξίμου κοιμόμαστε ήσυχοι ! Ποια το είπε; Η Γεροβασίλω;
      Χα χα χα!

      Διαγραφή
    2. Ο πιο ασφαλής περιορισμός απο τρομοκρατικά χτυπήματα είναι η Ελλάδα.
      Διότι όπου και αν βάλουν μπόμπα περισσότερους μουσουλμάνους θα φάνε παρά Έλληνες.
      Γεια σου βρεεεεε γίγαντα Αλέξιε εκπορδιτή του μνημονίου - βλέπεις πολλά χρόνια μπροστά. μπουχαχαχαχαχαχαχ

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι γουστάρουν κάνουν και θα κάνουν κ.Βασίλη. Η Ελλάδα πλέον δεν είναι χώρα, μετατράπηκε σε χώρο. Χώρες είναι αυτές που πάνω από όλα σκέπτονται το καλί των πολιτών τους. Εδώ αυτοί οι αχρείοι απάτριδες δέχτηκαν να κάνουν τη χώρα απέραντο hotspot, χώρα διαλογής λαθρομεταναστών. Θα πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά τα επικίνδυνα και βρόμικα παιγνίδια τους. Η παρακμή και η διάλυση συνεχίζονται

      Διαγραφή
  11. Λίγες ημέρες μετά την πτώση της Lehman Brothers, ένας νεαρός πέρασε την πόρτα μιας καφετέριας για να ζητήσει δουλειά. Μετά από μια σύντομη κουβέντα, ο ιδιοκτήτης είπε στο νεαρό ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει να δουλεύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα. Το ωρομίσθιό του, ήταν $2,13 χωρίς τα φιλοδωρήματα.

    Ο νεαρός αυτός ήταν προσφάτως απολυμένος από τη θέση αντιπροέδρου σε hedge fund. Η κρίση οδήγησε σε απολύσεις και το πρώην στέλεχος βρέθηκε στο δρόμο μην έχοντας χρήματα, ενώ λίγο αργότερα το hedge fund που δούλευε, έκλεισε και το ίδιο.

    Τα προβλήματα στη νέα εργασία ήταν πολλά καθώς το πρώην στέλεχος δε μπορούσε να συνηθίσει, ενώ δεν άντεχε να τον διατάζουν καθώς του ήταν πρωτόγνωρο. Μάλιστα, απεδείχθη ότι δεν ασκούσε με επιμέλεια τα καθήκοντά του καθώς το αφεντικό του τον επίπληξε αρκετές φορές για τα λερωμένα τραπέζια, λέγοντάς του ότι αν δεν τα καθαρίζει καλά θα είναι το ίδιο περιττός όσο και στην προηγούμενη δουλειά του...

    Η κρίση του 2008, δημιούργησε πολλά θύματα. Αλλά τα μεγαλύτερα θύματα είναι στελέχη που είχαν τα πάντα και αποδείχθηκε ότι έχασαν τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Σήμερα η καφετέρια εξειδικεύεται σε swaps ΚΑΦΕ ,διατηρεί θέση λονγκ στο Φρεντουτσίνο και προτείνει -off the record- στους πελάτες της που αφήνουν καλό φιλοδώρημα να αρχίσουν μάζεμα στο αραβικό χαρμάνι γιατί αναμένουν αύξηση των πωλήσεων σε καφέ Arabica στα χοτσποτς της Ευρώπης.

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η 25η Μαρτίου! Σκεφτείτε σαν τον Κολοκοτρώνη για παράδειγμα. Προσπάθησε να καταλάβει την Καρύταινα στις 29 Μαρτίου του 1821, μαζεύοντας 6.000 άνδρες, όμως το στράτευμα του διαλύθηκε, στην πρώτη έξοδο των Τούρκων. Αν τα παρατούσε, δεν θα ήταν ο άντρας, ο ήρωας που όλοι σήμερα ξέρουμε και μνημονεύουμε. Αν’ αυτού, άλλαξε τη στρατηγική του και παρέμεινε πιστός στις ιδέες του, τα κίνητρά του, το στόχο του, πετυχαίνοντας να περάσει στην Ιστορία, ως ο Γέρος του Μοριά.

      Η Επανάσταση του 1821, είναι το ιστορικό γεγονός στο οποίο χρωστάμε όλοι εμείς που κατοικούμε σε αυτό το κομμάτι του κόσμου και μιλάμε την ίδια λαλιά, τη διαμόρφωση της κοινής μας συνείδησης και ταυτότητας: είμαστε Έλληνες, με όλα τα λαμπρά και όλα τα μαύρα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά μας...

      Ζήτω η 25η Μαρτίου!


      Διαγραφή
    3. Ναι, να τη γιορτάσουμε μαζί με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τις αγκαλιές με τον Νταβούτογλου και τους Τούρκους παρατηρητές που μας έφεραν οι Τσιπροκαμένοι.

      Διαγραφή
  12. Και πέριξ του 2027,5 κλείνουμε το intraday short στον S&P500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. 20:45 2024 filled, buyback 2016 στήθηκε.

      Vasilisg

      Διαγραφή
    3. 20:59 Οι βιαστικοί στο 2021,5 στήστε για να κλείσετε τη θέση.

      Vasilisg

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  13. Ο Τσίπρας είπε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν δέχεται μείωση των κύριων συντάξεων. Αλλά να σφαγιαστούν οι επόμενες γενιές και να πάνε στο 1/3 και πιο κάτω, δεν έχει πρόβλημα ούτε αυτός ούτε το τρισάθλιο συνονθύλευμσ του. Καμαρώστε το "νέο", μαζί με όλα τα λαμόγια του παλαιού ΠΑΣΟΚ! Δεν βλέπω καμία σύγκλιση στο θέμα αυτό με το ΔΝΤ, κ. Υποθέσεις Κάνω. Να ψηφιστούν αυτούσια όσα ζητάει το ΔΝΤ πολύ δύσκολα. Ως κυβερνήτης είναι πλήρως ανίκανος, αλλά φιλοτομαριστής και αριβίστας παραμένει. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασώσει το κόμμα του και το τομάρι του. Η να συγκρατήσει τα ποσοστά του. Για να δούμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακη αυτα ειναι για εσωτερικη καταναλωση. Εδω εκαναν δημοψηφισμα βγηκε το ΟΧΙ και το εκαναν ΝΑΙ.

      Διαγραφή
  14. Αν πάρουν αξιολόγηση, δεν θα είναι αυτά που θέλει το ΔΝΤ. Ισως "μαγείρεμα" με εκτρωματικό μείγμα φόρων μέσα και στην ουσία αναβολή για αργότερα. Και βεβαια με τετοια μέτρα, πάλι η κατάσταση θα χειροτερεύσει και σε κανα χρόνο πάλι θα χρειάζεται η χώρα διάσωση.
    Εγώ πάντως "αριστερό" success story δεν αγοράζω. Θα προτιμήσω να βγω short αν το φτάσουν τεχνητά με ράλι ευφορίας στις 660.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για εχτές και σε Εθνικό επίπεδο ,αλλά και όσους εόρταζαν ονομαστικά.

    Veni vidi vinci ....

    http://www.tradingview.com/x/zM2xADFE/

    Τεχνικό Pattern "σύλληψης" . Μετά το ντόρο δευτέρα-τρίτη έχει και αποτελέσματα.

    ...και πριν ορμήσετε βουρ στον πατσά σας θυμίζω ένα "quote" του Επίκτητου (που έζησε έως το 120 μ.χ.)
    << Εφ’ εκάστου έργου, σκόπει τα καθηγούμενα και τα ακόλουθα αυτού και ούτως έρχου επ’ αυτού. >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σας μέρα κ.Lorac
      Με την εκτίμηση μου.

      Διαγραφή
    2. Σχεδόν 15% τα ebitda με μπες κοντά στα χαμηλά του κεριού "σύλληψης" και έξοδο σχεδόν στα ψηλά σήμερα , για όσους παίξαν το pattern. Πιο καλά δηλαδή απο αυτά που ποσταρε και ο όμιλος στα αποτελέσματα του σήμερα. Trygisma λοιπόν και σφικτό στοπ για τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    3. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε περιβάλλον τζόγου μικρή αξία έχει να μιλάς για θεμελιώδη.

      Δεν τις χωνεύω τις κατασκευαστικές γιατί όπως ξέρουμε για κάθε κοινοπραξία που αναλαμβάνει έργο έχουμε σύσταση νέας εταιρείας. Έσοδα, έξοδα, κέρδη μύλος, πολύ περισσότερο που μπορεί ο κατασκευαστής να κλέψει τους μετόχους δίνοντας υπεργολαβίες σε εταιρείες συμφερόντων του. Σύνηθες φαινόμενο, σχετικά έχει γράψει ο κ. Μαυρίδης για το σκάνδαλο της Αττικής οδού.

      Υπέρ της επιλογής της εταιρείας το γεγονός ότι το ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 90% θα κατευθυνθεί εκεί. Κατά όλα τα υπόλοιπα (μείωση διοδίων, κυκλοφορίας κλπ). Και στο κερασάκι (ιδεοληπτικός) αντιμπομπολικός Συριζας. Ας κερδίσουν άλλοι απ΄τον κλάδο. Στην τελική αν όλα πάνε κατ΄ευχήν τα κονδύλια από που θα περάσουν? Έχει λίπος κι εκεί.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σας την μετοχή την αντιμετωπίζω με trade διάθεση εδώ και ένα μήνα περίπου. Δηλαδή δεν ψάχνω θεμελιώδη για να υποστηρίξω την θέση μου. Παρόλα αυτά για να κάνουμε και κουβέντα θα σας πώ δύο παρατηρήσεις. Πρώτον μετοχικά κινήται φέτος ,όπως και φαίνεται και στο παίξιμο που της κάνουν. Δεύτερον πήρε μέσω Βιτσίιι έργο στον ταπ και πέρασε στο ντούκου ,όπως και ξεπαγώνουν (και πλερώνουν) παλιές εκρεμότητες και πάλι στο ντούκου και αυτό. Στα πολιτικά που λέτε -αν και έχετε καταλάβει ότι δεν ασχολούμε καθόλου με αυτόν τον τρόπο- απο το Go back mister mpompolas έχουμε περάσει νομίζω σε άλλο επίπεδο σχέσης.Αλλά το κρατάμε κρυφό.

      Αύριο μεθαύριο θα βγάλουν και την λίστα του Εσπα. Φρέσκο χρήμα σήμερα = βροχή στην έρημο.

      Στο τέλος η προσέγγιση του δεξιού νεκλαιν προσφερόταν για σημαντικό τρύγισμα.Πλέον με το 50% απλά μπορώ να περιμένω να κάνει την θετική υπερβαση και να πάει για τον πρώτο στόχο του ΩΚΩ (ανάστροφου) είτε να κτυπήσει προς τα κάτω το στοπ και τέλος.

      Διαγραφή
  16. ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ --ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΚΛΑΥΤΟΙ--ΑΠΟ 250.000 ΕΥΡΩ

    Μάρδας για μετανάστες: Ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής για όσους μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα--ΑΠΟ 250.000 ΕΥΡΩ --
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ
    Οι πρόσφυγες- επενδυτές του Μάρδα τρέλαναν το Twitter: Γυρίζουν στην Ειδομένη γιατί ξέχασαν το μπλοκ επιταγών [εικόνες]


    .

    Πηγή: Οι πρόσφυγες- επενδυτές του Μάρδα τρέλαναν το Twitter: Γυρίζουν στην Ειδομένη γιατί ξέχασαν το μπλοκ επιταγών [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/258788/oi-prosfyges-ependytes-toy-marda-trelanan-twitter-gyrizoyn-stin-eidomeni-giati-xehasan#ixzz446ZJYMvw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε και αυτός μια μαρδακία ,πέσαν όλοι να τον φάνε!!
      Πάντως σαν σκέψη δεν είναι τελείως μαρδακία ,με την μικρή λεπτομέρεια ότι όσοι σύριοι είχαν κασέρι ,ήδη μας κούνησαν μαντίλα για λιμάνια ξένα. Εδώ μάλλον μείναν οι μελλοντικοί εργάτες των χοτσποτ-οικονομικών ζωνών και τα υπόλοιπα απο εξωτικές χώρες τύπου-σταν( πακισταν αφγανισταν κτλ ).Δηλαδή σκέψου ο άλλος έφυγε απο πολέμους-λοιμούς-καταποντισμούς για να γλυτώσει και εδώ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να μείνει!!! Αλι και τρισαλί για εμάς....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac όμως λόγω αξιολόγησης οι "επενδυτές" αγοράζουν για το "story" των 600+μονάδων. Με ωραιότατο πρόγραμμα Τσίπρα-Τσακαλωτού όχι για μείωση δαπανών κράτους αλλά νέες φοροεπιδρομές. Ερχεται η ανάπτυξη με βήμα ταχύ.

      Διαγραφή
  17. εδω γελατε-Μάρδας --Πριν 6 μήνες μας έλεγες για ένα ελληνικό νησί που θα το μεταμόρφωνες σε υβρίδιο ΛΑΣΒΕΓΓΑΣ , ΜΟΝΑΚΟ & ΟΗΕ μαζί , ποιο είναι αυτό το νησί να τους πούμε να επενδύσουν οι ξεβράκωτοι? ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΗ- απαντα ο Λευτέρης -και όμως,
    αν υπάρχει μιά ελπίδα να φύγουν απο την Ελλάδα οι πρόσφυγες ειναι να καταλάβουν οτι ο συριζα θα τους υποχρεώσει να επενδύσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣΕΧΩΣ "μεγαλη ανοδος στο Χ.Α.Α" διοτι επικειται placement ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ κ.α μεταναστων στα χαρτια του δκτη FTSE/X.A Large Cap. Απο αυριο δε,θα γινεται ΠΑΝΙΚΟΣ, Κοσμοσυρροη εξω απ τα ΚΕΠ για επικυρωση δικαιολογητικων που αφορουν ανοιγμα επιχειρησεων----"ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ"

    Γιατι πεφτουμε απο τα συννεφα με τη δηλωση Μαρδα?

    Θυμηθείτε... Τασια: "Τα νησια μας πλουτισαν απο τους προσφυγες"

    Είμαστε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που περιμένει τους επενδυτές να έρθουν κολυμπώντας,.,.

    Από αύριο η ΕΡΤ θα λέει στα αραβικά και το χρηματιστήριο.

    Απο λαθρομετανάστες γίνανε προσφυγες, παράτυποι μετανάστες, σκέτοι μετανάστες και τωρα επενδυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαρκή άνοδο του ΧΑΑ βλέπουμε για 8η συνεχή εβδομάδα και ράλι τραπεζών. Κύριε Τάκη περιμένουμε τις απόψεις σας για τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΦΑ έφτασε κεφ/ση 2,87 δις€.
      Αραγε πού θα την φτάσουν κ. Τάκη; Πάνω κι από τα 3 δις;

      Διαγραφή
  20. To κερασάκι στην τούρτα η σάπια ΠΕΙΡ +10% κι από τα 0,08 πλέον στα 0,20 και η ΕΥΡΩΒ επίσης τετραπλασιάστηκε σχεδόν από τα χαμηλά της. Αυτή η τρομερή άνοδος που συντελείται με αποδόσεις για τους τολμηρούς των τραπεζών από 100%-300% σε 1 μήνα περίπου δεν φαίνεται να αφορά μετοχές όπως ο ΟΤΕ στα 7,74 και ο ΟΠΑΠ στα 6,20...δηλαδή αυτές δεν πρέπει να "πανηγυρίσουν" το κλείσιμο της "αξιολόγησης"; Η ΕΥΔΑΠ καθηλωμένη στα 4€; Η ΕΥΑΠΣ στα 2,80; Ο ΟΛΠ μόλις στα 11; Η ΕΛΛ ακόμη στα 9; Δηλαδή μόνο οι σούπερ τραπεζάρες αξίζουν τέτοια ανοδάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επενδυτές γειά σας. ΦΡΙΓΟ μια χαρά πάμε.

    Αλλά για να δούμε ο αριστερούλης τι γράφει σε ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ:

    hippy είπε...

    1,96 η ΑΛΦΑ.

    Εν τω μεταξύ κάποιοι δίπλα στου Τάκη την περιμένουν στα 0,50 ευρώ όπου-λένε-θα μπούνε με τις πάντες.

    Θα μου πεις "αποκλείεται δηλαδή ρε Χίππη να πάει εκεί?"

    -Όχι βέβαια. Στο μαγαζί όπως και στη ζωή τίποτα δεν αποκλείεται (εδώ η Χίλαρυ θα μας δείξει τους εξωγήινους). Αλλά εάν φτάσει σε τέτοια επίπεδα πάει να πει πως η κατάσταση θα έχει ξεφύγει, θα είναι καταστροφική. Οπότε θα είναι ανόητος όποιος αγοράσει καθώς το πιθανότερο θα είναι να την δει στα Ε 0,30 και μετά στα 0,10. Τόσο απλά.
    Εάν η γκουρουδική έδινε πτυχία οι 9/10 Έλληνες επενδυτές θα ήταν πτυχιούχοι.

    ΜΕΓΑΛΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ 0.50€ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΚΑΡΟΣ. ΑΡΑ ΥΠΟΘΕΤΩ Η ΜΠΗΧΤΗ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΑΚΑΡΟΥ ΘΑ ΜΠΩ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ. Οσο για το ποιος έχει βγάλει άστο. Οταν πουλάγανε ΟΛΟΙΙΙΙΙΙ ΑΛΦΑ κάτω απο ευρώ εγώ μάζευα και ταυτοχρονα το εγραφα και εδώ. Πινακίδια υπάρχουν οπότε γουσταρεις στα στέλνω με ένα email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε μου την χάρη λοιπόν και μην ασχολείσαι μαζί μου γιατί θα σε ξεβρακώνω συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Τάκης Μορφονιός9 Φεβρουαρίου 2016 - 2:24 μ.μ.

      Τιμή στόχος για ΑΛΦΑ 0,5 ακατέβατα - εντός του 2016. Κάντε προσαρμογές να δείτε που θα πάνε οι άλλες.

      Ξυπνάτε βρεεεεε.
      Σε μια αγορά που δεν έχει πάτο και συνθλίβεται το μόνο ασφαλές trade είναι το σορτάρισμα ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ.
      1,5 χρόνο σας τα γράφω αυτά. Απο τότε που φάνηκε ότι ο χαζολαός δεν θέλει πλέον ΣαμαροΒενιζέλους, αλλά τους ηλιθίους

      Υποθέσεις Κάνω9 Φεβρουαρίου 2016 - 4:20 μ.μ.

      Τάκαρε θα πάει μια βόλτα πρώτα στο 1.50€ να ξεφορτώσω εγώ και μετά ας πάει και 1 λεπτό. Αντε να σου δώκω και χρονοδιάγραμμα να μην με λες Λεωτσάκο. Μέχρι τέλος Μαρτίου.

      Υποθέσεις Κάνω11 Φεβρουαρίου 2016 - 12:41 μ.μ.

      Παλικάρια μόλις μπήκα απο ραντεβού και είδα ότι πήρα και τα άλλα μισά στο ΑΛΦΑ 0.95€. Πάμε δυνατά τώρα να τους πάρουμε τα σώβρακα.

      Υποθέσεις Κάνω15 Φεβρουαρίου 2016 - 10:35 π.μ.

      Γκουρούδες 1.40 και 1.41 έφυγε το πακετάκι του 0.97€.

      Τώρα περιμένω τιμή Τάκαρου να χωθώ πάλι δυνατά.
      Υποθέσεις Κάνω15 Φεβρουαρίου 2016 - 10:44 π.μ.

      45% απόδοση σε λιγότερο από εβδομάδα. Και από ότι βλέπω πάει να χτυπήσει και τον στόχο του 1.50€.

      Περιμένω το 0.50€ τώρα να βάλουμε τις κάλτσες μας. Καναπέ τώρα.

      Διαγραφή
    3. @ Υποθέσεις κάνω

      αναγνώρισες τον εαυτό σου σε σχόλιο μου δίπλα και γράφεις "μην ασχολείσαι μαζί μου γιατί θα σε ξεβρακώνω συνέχεια".

      Τι αποκαλύπτεις?

      Τα ήδη γνωστά σε μένα. Την αλαζονεία σου, την αμετροέπεια, την αντικοινωνικότητα, την τζαμπαμαγκιά σου.

      Εμφανής η διάθεση σου να μειώσεις και να λοιδωρήσεις ωστόσο θα σου απαντήσω άπαξ και δια παντός, μόνο και μόνο για να μην χαρακτηριστώ ως "ρίψασπις"


      1) Ως προς την ουσία

      Έγραψες: "Περιμένω το 0.50€ τώρα να βάλουμε τις κάλτσες μας. Καναπέ τώρα"

      Γράφω: "Στο μαγαζί όπως και στη ζωή τίποτα δεν αποκλείεται (εδώ η Χίλαρυ θα μας δείξει τους εξωγήινους). Αλλά εάν φτάσει σε τέτοια επίπεδα πάει να πει πως η κατάσταση θα έχει ξεφύγει, θα είναι καταστροφική. Οπότε θα είναι ανόητος όποιος αγοράσει (στα 0,50) καθώς το πιθανότερο θα είναι να την δει στα Ε 0,30 και μετά στα 0,10. Τόσο απλά."

      Τι δεν καταλαβαίνεις? Υπάρχει περίπτωση με ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ όλοι αυτοί οι ξένοι και τα funds-όχι τίποτα άμπαλοι μαριδαίοι-που πλήρωσαν προ μερικών μηνών 2 ευρώ/μετοχή στην ΑΜΚ να την πουλήσουν στο 0,50? Αποκλείεται. Μόνο με κατάρευση συνομιλιών (ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο) ή άλωση της χώρας από τζιχαντοπρόσφυγες οπότε τα πάντα όλα θα γίνουν ίσωμα κι αν βάλεις τις κάλτσες σου προφανώς και θα τις χάσεις καθώς η ΑΛΦΑ θα πάει να βρει τα προηγούμενα χαμηλά 0,04. Τελεία, παύλα.

      Για τον αισιόδοξος όμως εμένα πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η "σχετικά" επιτυχής αξιολόγηση που σημαίνει συνθηκολόγηση Τσίπρα. Συνεπώς λογικά απομακρύνει το Grexit (μέχρι τέλος 3ου μνημονίου) δλδ ρευστοποιούμε με την ησυχία μας στο γεγονός (χρονικά δένει με το "sell May and go away") καθώς αρκετοί κερδοσκόποι θα σπεύσουν να γράψουν τα κέρδη τους και...βλέπουμε. Απ΄ότι φαίνεται με διαβάζεις συστηματικά...ξέρεις την άποψη μου.


      2) Ως προς τον κ. Τάκη

      Γιατί τον ανακατεύεις? Δεν έχεις δική σου κρίση? Ακολουθείς την γνώμη κάποιου κι αν βγει επιτυχημένη είσαι εσύ ωραίος ενώ αν πέσει έξω φταίει αυτός? Εμένα αυτό μου φαντάζει σαν ο ορισμός της τζαμπαμαγκιάς.

      Ο κ. Τάκης είναι ο καλύτερος επενδυτής που έχω γνωρίσει στα μπλογκς. Αλλά δεν είναι Θεός για 100% επιτυχία. Πετυχαίνει 8/10-έναντι 3/10 δικά μου κι ευτυχώς λιγότερα άλλων. Επιπλέον έχει κάτι που πάω με χίλια. Είναι απόλυτα δημοκράτης. Δεν έχει λογοκρίνει ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο, αφήνει απόλυτη ελευθερία λόγου σε όλους τους χρήστες, ακόμα και σε κείνους που πήγαν να κάνουν το στέκι American Bar τότε με την Τράπεζα της Ανατολής. Πιθανολογώ επίσης πως όταν γράφει για στόχο 0,50 αναφέρεται σε προσαρμοσμένη τιμή (μετά από την πιθανή ΑΜΚ το 2017) και όχι με αυτόν τον αριθμό των μετοχών.

      Προ ημερών ρώτησα "επαγγελματία" της αγοράς που μεσοπρόθεσμα φοβάται το 1 ευρώ "εάν πραγματικά πάει εκεί αλλά πρωτύτερα περάσει από τα 2 θα θεωρείς τον εαυτό σου επιτυχημένο?" Κι εγώ συμμερίζομαι την ανησυχία γιο τον κλάδο καθώς είναι συνυφασμένος με την επιτυχία του Σύριζα (ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο). Πειράζει όμως Πάσχα του 2014 τις ΑΜΚ Eurobank 2014

      3) Έχω απαντήσει και στο προηγούμενο παραλήρημα σου αλλά προφανώς δεν το είδες (είναι στο προηγούμενο θέμα). Το επαναλαμβάνω συμπληρωμένο. Συνομιλώ μόνο με όσους εκτιμώ. Εσύ δεν ανήκεις σ΄αυτούς. Είσαι κουτσομπόλης (συμπέρασμα απ΄το σχόλιο "τίνος παιδί είναι ο Κυριάκος") αλαζονικός και είρων (συμπέρασμα απ΄τα υποκοριστικά υποβιβασμού του συνομιλητή σου όπως αριστερούλης, Βασιλάκη, Μάκη..απορώ πως σε ανέχονται) και τελικά ξιπασμένος ("κέρδισα 44 λεπτά απ΄την ΑΛΦΑ" σιγά το καλσόν ρε μεγάλε, ο φίλος ΝίκοςΤ έβγαλε περισσότερα στο ίδιο χαρτί δυο βδομάδες αργότερα, πιθανολογώ το αυτό για Lorac και για άλλα παιδιά)

      Πρόσεξε τώρα. Έχεις τρεις επιλογές. Μία να τηρήσεις το λόγο σου και ν΄αποσυρθείς για κάποιο διάστημα (την προτιμώ καθώς μου λείπουν οι φίλοι μου). Δεύτερη να ψάξεις στο google να βρεις αστοχίες του hippy να του τις τρίψεις στη μούρη (εύκολο καθώς έχει ένα και μοναδικό nick). Τρίτο να βγάλεις όση χολή θέλεις και να καταδείξεις το ήθος που ΔΕΝ διαθέτεις

      Η πίστα μόνο δική σου. Εσύ αποφασίζεις

      Διαγραφή
    4. Αριστερούλη υπάρχει και 3η επιλογή που έγραψα παρακάτω άλλα προφανώς ως γνήσιος "δημοκράτης" δεν διάβασες: Προσωπικά το σταματώ εδώ. Εξάλλου αποδείχθηκαν πολλά πράγματα και δεν έχει ενδιαφέρον η όποια συνέχεια.

      Σε όλα όσα έγραψες για κάποιον που έχει εστω και λίγο μυαλό και γνωρίζει τα ελάχιστα ελληνικά, έχω απαντήσει με στοιχεία πάντα.

      Στο δια ταύτα μην ασχολείσαι άλλο μαζί μου. Εδώ θα συνεχίσω να γράφω όποτε το θελήσω και ο μόνος που μπορεί να μου ζητήσει να αποσυρθώ είναι ο Τάκαρος.

      Τσαγάκι τώρα και φυγανίτσα σύντροφε.

      Διαγραφή
    5. It΄s a deal. Και τα δυό μ΄αρέσουν.

      Διαγραφή
  24. Το νου σας εκεί έξω. Δημοσιεύονται οικονομικές καταστάσεις και μια ματιά στον κανονισμό του ΧΑΑ θα σας βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπιλάκο αν αναφέρεσε στα 3000 κομματάκια ΦΡΙΓΟ που άρπαξα στα απόλυτα χαμηλά κάνε στάκα. Στο 0.67€ όπως έχω πει τα έδιωξα. Χαρτζιλίκι για το Σ/Κ.Εγραψα ότι γουστάρω οβριούς. Οι καλύτεροι φίλοι μου.

      Το χοντρό πακέτο το έβγαλα τότε με την Αλφα και τώρα περιμένει επανατοποθέτηση αρκετά χαμηλότερα σε επίπεδο δείκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει Μπιλάκο. Αλλά τα ίδια έλεγες ΣΕ ΕΜΕΝΑ όταν αγόραζα τα πακετάκια μου στα απόλυτα χαμηλά της Αlpha Bank και είδες τι έγινε μετά. Ασε λοιπόν να παίξουμε μπάλα και μην μας κάνεις υποδείξεις.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. ΦΡΙΓΟ όπως λέμε ΡΙΣΚΟ



      Ωραία επισήμανση κ. Βασίλη και έγκαιρη. Η πιθανότητα μετάταξης της εταιρείας στις "μειωμένης διαπραγμάτευσης" λόγω υψηλού ρίσκου μόνο αμελητέα δεν είναι


      Επειδή θεωρώ την αγορά των ομολόγων πολύ πιο αποτελεσματική απ΄την μετοχικ(παίζουν κατά 99,8% επαγγελματίες) προ ημερών σε άλλο μπλογκ είχε γίνει συζήτηση για πιθανή ευκαιρία έκανα την εξής παρατήρηση


      Yield 42.08 % (ενώ στο κλείσιμο της Παρασκευής ήταν 67%)

      http://www.quotenet.com/bond/Frigoglass_Finance_BVEO-Notes_201313-18_RegS-Bond-2018-XS0932291007

      Ο αγοραστής σήμερα 15% πιο κάτω στο 57,033

      http://en.boerse-frankfurt.de/bonds/yieldcalculator?isin=XS0932291007

      Ας κερδίσουν άλλοι από αυτό το χαρτί (προσωπική συντηρητική άποψη)

      21 Μαρτίου 2016 - 3:54 μ.μ.


      Η υαλουργική μονάδα που θέλουν να πουλήσουν στην Νιγηρία αποτελεί collateral του ομολόγου. Αυτός είναι ο λόγος της κατάρρευσης του όταν αναβλήθηκε η πώληση.



      Υπάρχουν ένα σωρό εξαιρετικά μικρότερα χαρτιά μειωμένο ρίσκο και μέρισμα. Το γρήγορο κέρδος έλκει βέβαια. Αλλά γι αυτό υπάρχει και "το πάμε στοίχημα" ?

      (καμιά μομφή σε κανένα, γενική παρατήρηση, μην (ξανα)παραξηγηθεί το σχόλιο μου)

      Διαγραφή
    6. Έκτοτε δεν άλλαξε τίποτε για την εταιρεία.

      Επειδή όμως είμαστε μικρό γαλατικό χωριό και λίγο πολύ γνωρίζει καθένας μας το επενδυτικό προφίλ του άλλου δεν πιστεύω να υπάρχει (σήμερα) χρήστης στο μπλογκ που να έχει θέση στο χαρτί.

      Διαγραφή
    7. ΦΡΙΓΟ

      Επαναδιατύπωση στο ορθό

      Η πιθανότητα μετάταξης της εταιρείας στην "επιτήρηση" λόγω συμπλήρωσης 3 συνεχών ζημιογόνων χρήσεων μόνο αμελητέα δεν είναι

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Frigoglass Shareholder to Provide EU30m Loan Due March 2017
      By Luca Casiraghi

      (Bloomberg) -- Main shareholder Truad Verwaltungs AG to provide term loan, co. says in statement.
      Loan subject to approval of other shareholders
      EU10m of loan will help repay revolving credit facility
      Lenders agreed to amend and extend RCF to March 31, 2017
      Extension conditional on Truad Verwaltungs’ loan
      NOTE: Feb. 26: Frigoglass Bonds Tumble to Record After Asset Sale Falls Through

      Το ομόλογο αντέδρασε απ΄το 52% στο 63,02% της αξίας του. Αγνοώ όμως τι θα κάνει η κεφαλαιαγορά (εάν θα εφαρμόσει κανονικά τον νόμο)

      Διαγραφή
    10. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφήρμοσε τελικά το νόμο κι έστειλε την ΦΡΙΓΟ στην επιτήρηση. Λυπάμαι γιατί η απόφαση δίνει πόνο σε μερικούς συναδέλφους κερδοσκόπους-επενδυτές. Από την άλλη δεν μπορούμε ν΄αρνηθούμε πως η ΕΚ έπραξε σωστά, εφάρμοσε τον νόμο. Τι μέλλει γενέσθαι?

      Από Νιγηρία για την πώληση του εργοστασίου...σιγή ιχθύος. Θα βάλει το χέρι στην τσέπη ο Δαυίδ και θα κάνει ΑΜΚ ώστε να καλύψει τα αρνητικά ίδια ή θα την μπουμπουνίσει και θα ιδρύσει νέα εταιρεία ή θ΄αγοράσει νέα κοψοχρονιά (πχ τη Yioula στη Βουλγαρία)? Θα δείξει προσεχώς.

      Προς το παρόν μόνο market θα μπορούσε να πουλήσει κάποιος και δύσκολα (πουλάνε μισό εκατομμύριο κι αγοράζουν 27.000 σκάρτα)

      (το ομόλογο προς το παρόν κρατάει τιμή-ο αγοραστής είναι στο 60)

      Διαγραφή
    11. Πολλοί στα μπλογκς γράφανε και για αυτήν όλο αυτό το διάστημα ,κρίμα σε όποιον έμεινε με τον μουτζούρι στο χέρι απ'την φριγοφουσκα. Εδώ μας έχει σκληραγωγήσει ο κυρ-Μορφονιός απο καιρό και αποφεύγουμε τις λακούβες.

      ...και επειδή μερικοί είναι "ευαίσθητοι" δεν αναφέρομαι στο trade που έγραψε ο κ.Υ ,αυτός είναι μεγάλο παιδί και είμαι σίγουρος οτι κάνει τα κουμάντα του.

      Κύριε Hippy πώς βλέπετε για τις εγχώριες μπανκιες το νέο απο σουπερΜαριο για αγορά ομολόγων efsf?? Πληροφοριακά μόνο όλο αυτό το διάστημα και μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της αξιολόγησης δεν μπαίνω ούτε για ημερήσιο trade εκεί. Προτιμώ άλλες αποδεχόμενος ότι σε θετικό νέο θα κερδίσω λιγότερα σε σχέση με μπανκοκρατούντες ,αλλά και σχετικά ήρεμος στο κάτω.

      Διαγραφή
    12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Lorac με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Ο τζόγος είναι για τους χαμένους. Τι σχέση έχουμε εμείς με τις συστημικές? Σε ότι με αφορά ένα στοίχημα 15Κ-30-15-0 το ρίχνω που και που στη ναυαρχίδα και τέλος. Σήμερα πχ στη δημοπρασία στις 2.00΄ μηδένισα. Νομίζω έχει κουράσει, κάτι που κατά τη γνώμη μου σημαίνει πως έχουν μαζευτεί πολλοί περισσότεροι δυνητικοί πωλητές στα 0,28-0,30 απ΄ότι 2 μήνες πριν άρα χρειάζεται να βρεθεί πιο πολύ χρήμα για το εμπόδιο. Σταματώ όμως διότι σ΄αυτό (ΤΑ) έχετε μεταπτυχιακό, είναι ακριβώς η δική σας εξειδίκευση.

      Το μόνο απευκταίο σενάριο για μένα είναι δραχμή (10%). Σε ότι λοιπόν με αφορά ότι ευρώ έχω στη χώρα αντί να περιμένω να μου το κουρέψουν οι τραπεζίτες προτιμώ να το ψωνίζω αργά κ σταθερά κυρίως ΑΕΕΑΠ όταν οι τιμές δεν ίπτανται (κοντεύω 6Κ ΑΣΤΑΚ, από κοντά ΤΡΑΣΤΟΡ, στη ΓΡΙΒ έχω συγκεντρώσει τη θέση) ή εξαγωγικές πχ ΦΛΕΞΟ (προχθές κ χθες που βγήκε πωλητής στα 2,46) άντε και κανέναν ΟΠΑΠ σε τιμές Μελισανίδη.

      Πάντως τα αξιόλογα χαρτιά όπως λέγαμε προχθές με το παλιό σας φίλο Βαγγέλη στο neoforum (ΕΛΛ, ΕΥΑΠΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ, ΚΛΕΜ, Πλαστικα κλπ) δεν φαίνεται να ιδρώνουν, μόνο καραούλι για κανένα χέστη μαριδαίο που κι αυτοί όμως έχουν λιγοστέψει δραματικά.

      Το μόνο παιχνιδιάρικο-ελπιδοφόρο που μ΄αρέσει είναι τα ΕΛΠΕ. Καραμαζεμένο χαρτί (35,5% Ελλάς, 41,6% Λάτσης).Έχω ψωνίσει μόλις 1000 κομμάτια ίσα για να τα παρακολουθώ καθημερινά και περιμένω την είδηση κλικ. Απ΄ότι φαίνεται η Nioc μάλλον θα μπει στο μετοχικό. Εάν αλλάξει ο μαλάκας δ/νων σύμβουλος Τσοτσορός ακόμα κι αν ο αντικαταστάτης του δεν είναι διαμετρήματος Τσαμαζ μπορούν (εκτιμώ) να γίνουν πολλά πράγματα στην εταιρεία. Ξέρω πως την παρακολουθείτε, σ΄αυτήν μ΄ενδιαφέρει και μένα η οπτική σας.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Lorac με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Ο τζόγος είναι για τους χαμένους. Τι σχέση έχουμε εμείς με τις συστημικές? Σε ότι με αφορά ένα στοίχημα 15Κ-30-15-0 το ρίχνω που και που στη ναυαρχίδα και τέλος. Σήμερα πχ στη δημοπρασία στις 2.00΄ μηδένισα. Νομίζω έχει κουράσει, κάτι που κατά τη γνώμη μου σημαίνει πως έχουν μαζευτεί πολλοί περισσότεροι δυνητικοί πωλητές στα 0,28-0,30 απ΄ότι 2 μήνες πριν άρα χρειάζεται να βρεθεί πιο πολύ χρήμα για το εμπόδιο. Σταματώ όμως διότι σ΄αυτό (ΤΑ) έχετε μεταπτυχιακό, είναι ακριβώς η δική σας εξειδίκευση.

      Το μόνο απευκταίο σενάριο για μένα είναι δραχμή (10%). Σε ότι λοιπόν με αφορά ότι ευρώ έχω στη χώρα αντί να περιμένω να μου το κουρέψουν οι τραπεζίτες προτιμώ να το ψωνίζω αργά κ σταθερά κυρίως ΑΕΕΑΠ όταν οι τιμές δεν ίπτανται (κοντεύω 6Κ ΑΣΤΑΚ, από κοντά ΤΡΑΣΤΟΡ, στη ΓΡΙΒ έχω συγκεντρώσει τη θέση) ή εξαγωγικές πχ ΦΛΕΞΟ (προχθές κ χθες που βγήκε πωλητής στα 2,46) άντε και κανέναν ΟΠΑΠ σε τιμές Μελισανίδη.

      Πάντως τα αξιόλογα χαρτιά όπως λέγαμε προχθές με το παλιό σας φίλο Βαγγέλη στο neoforum (ΕΛΛ, ΕΥΑΠΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ, ΚΛΕΜ, Πλαστικα κλπ) δεν φαίνεται να ιδρώνουν, μόνο καραούλι για κανένα χέστη μαριδαίο που κι αυτοί όμως έχουν λιγοστέψει δραματικά.

      Το μόνο παιχνιδιάρικο-ελπιδοφόρο που μ΄αρέσει είναι τα ΕΛΠΕ. Καραμαζεμένο χαρτί (35,5% Ελλάς, 41,6% Λάτσης).Έχω ψωνίσει μόλις 1000 κομμάτια ίσα για να τα παρακολουθώ καθημερινά και περιμένω την είδηση κλικ. Απ΄ότι φαίνεται η Nioc μάλλον θα μπει στο μετοχικό. Εάν αλλάξει ο μαλάκας δ/νων σύμβουλος Τσοτσορός ακόμα κι αν ο αντικαταστάτης του δεν είναι διαμετρήματος Τσαμαζ μπορούν (εκτιμώ) να γίνουν πολλά πράγματα στην εταιρεία. Ξέρω πως την παρακολουθείτε, σ΄αυτήν μ΄ενδιαφέρει και μένα η οπτική σας.

      Διαγραφή
  25. Αυτές οι κόντρες και οι χαρακτηρισμοί χαμηλώνουν το επίπεδο -και απο τις 2 πλευρές της τραμπάλας- σε ένα μπλογκ που άντεξε τόσα δύσκολα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και καλύτερος τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγέ δεν είμαι εγώ που πάω αριστερά δεξιά και κλαίγομαι λες και είμαι παιδάκι και πάω στην μαμά μου να πω ότι με έδειρε ο Κωστάκης. Πάντως συμφωνώ μαζί σου. Προσωπικά το σταματώ εδώ. Εξάλλου αποδείχθηκαν πολλά πράγματα και δεν έχει ενδιαφέρον η όποια συνέχεια.

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα σας.
    Ο κύριος Τάκης δεν κάνει ντα ντα κανέναν,ας δηλώνει το αντίθετο στο τέλος των συζητήσεων.
    Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία αυτής της σελίδας,που έχει συγκεντρώσει εξαιρετικούς χρήστες όλα αυτά τα χρόνια.Κράτησε υψηλότατο επίπεδο ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές.

    Τον φίλο Ηλία hippy τον εκτιμώ αφάνταστα για πολλούς λόγους.Δεν έχει αλλάξει nickname από εμφάνισης διαδικτύου στην Ελλάδα,δεν διστάζει να παραδεχτεί λάθη και παραλείψεις στις χρηματιστηριακές του κινήσεις, κοινοποιεί τις απόψεις αλλά και την πληροφόρηση του από τις πηγές του,πάντα αναφέροντας την προέλευση τους.Έχει αποδεδειγμένα κινηθεί σε προϊόντα εξωτερικού και έχει υπαρκτό χαρτοφυλάκιο.Επιπλέον με έχει βοηθήσει πολλαπλά με υποδείξεις και προτάσεις.Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χρήστη.Άλλωστε το ίδιο είχα γράψει και στην γειτονική Ελεύθερη Γνώμη όταν ο Ηλίας πρωτοεμφανίστηκε και κάποιος ίσως θέλησε να γραδάρει τις αντιδράσεις του.
    Ο κύριος Υποθέσεις Κάνω αναφέρει κινήσεις του,κάτι που αποφεύγουν οι περισσότεροι.Κινήσεις αποδοτικές και πολλές φορές τολμηρές.Θα χαιρόμουν να τις διαβάζω και να τις λαμβάνω σοβαρότατα υπόψη μου.Ας μου επιτρέψει να παρατηρήσω ότι κερδοφόρες είναι οι επιθετικές κινήσεις στο χρηματιστήριο και όχι οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί.

    Κύριε Λουκά ,τα σπληνάντερα και τα κοκορέτσια απαγορεύονται αυστηρότατα,ανεβάζουν το ουρικό
    στα ύψη.Στις ηλικίες μας κανένα τσαγάκι με τις φρυγανίτσες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΣΣΕΣ -ΞΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΑΚΗ-«Πράσινο φως» για τα «κελιά του έρωτα» στις φυλακές--http://www.espressonews.gr/reportaz/2016/03/147363/prasino-fos-gia-ta-kelia-toy-erota-stis-fylakes

      Διαγραφή
  27. Καλό είναι να πέσουν οι τόνοι. Κύριε Υποθέσεις Κάνω είστε πολύ καλός γνώστης της αγοράς και η συνεισφορά σας στο blog είναι πολύτιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε πείσμα ορισμένων μόλις τους πήρα άλλα 25000 κομματάκια ΦΡΙΓΟ στο 0.4850. 28.000 κομματάκια λοιπόν με τιμή στόχο εξόδου αναθεωρημένη. Στο 0.75€.

    Είπαμε...Γουστάρω οβριούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Υποθέσεις Κάνω η υπόθεση "ΦΡΙΓΟ" έχει ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο. Τα αποτελέσματά της τραγικά. Αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Υ.Κ άσχετα από τον μικρό αριθμό τεμαχίων αν τα είχατε δώσει στα 0,62 θα ήταν μεγάλη επιτυχία,δεδομένου και του μικρού χρόνου που στάθηκε η μετοχή εκεί.Τώρα μπήκα στο μπλογκ και το είδα και δεν καταλαβαίνω γιατί κάνατε κίνηση μεγαλύτερης αγοράς στη φρίγο.

      Διαγραφή
  29. Όταν πρωτοξεκίνησα να διαβάζω το blog αυτό, αν μη τι άλλο υπήρχαν συζητήσεις, επιχειρήματα και κυρίως ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Καλή τύχη σε όλους. Κε Τάκη ευχαριστώ για τη φιλοξενία και σας παρακαλώ καθώς το blog μου είναι restricted access ας διαγραφεί από το πλάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ Vasilisg Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΜΠΑΤΗΡΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΕΛΙ ΟΙΝΟΣ ΕΦΡΕΝΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΗΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΕΛΗ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με το λουκά το μπατήρη.

      Διαγραφή
    3. Ότι θα συμφωνούσα με τον Λουκά δεν το περίμενα.

      Οι πατεράδες κ. Βασίλη (μας) έλεγαν όταν βγάλαμε τα γένια στα μάγουλα

      "Πρόσεξε βρε που θα βάζεις το π@υλί σου και την υπογραφή σου"

      Νομίζω πως το παρόν μπλογκ αξίζει την υπογραφή σας και σίγουρα το τιμήσατε με αυτήν. Άσχετα που κάποια φορά είχαμε διαφορετικές απόψεις. Τι να κάνουμε, απαραίτητη για την βελτίωση μας η αλληλεπίδραση.

      Συντάσσομαι με όσους θα ήθελαν να το ξανασκεφτείτε.

      Διαγραφή
    4. Καλή συνέχεια στον κύριο Βασίλη και καλή επιτυχία στο μπλογκ του. Κρατάω την πάντα διεισδυτική του ματιά στα θεμελιώδη και τα ωραία excelakia. Ακόμα και τώρα με εντυπωσιάζει το timing που είχε διαλέξει πριν πολύ καιρό να μας μιλήσει για την κουεστ. Είχε δώσει λίγο μετά και ένα τεράστιο μέρισμα αν θυμάμαι καλά που τότε νόμιζα ότι ήταν ψέμα! Σίγουρα είχε και άλλες επιτυχίες απο τότε ,απλά αναφέρω αυτό που θεωρώ το πιό " hit the bullseye"

      Διαγραφή
    5. Άσχετο αλλά είναι πολύς ο καιρός που λείπει κι ο καλός φίλος Σύλβιος. Ελπίζω να είναι καλά στην υγεία του και να μην είναι τεστ να δει αν θα τον αναζητήσουμε. Στη 2η βδομάδα του Απριλίου μάλλον θα γίνει έκτακτη συνέλευση ομολογιούχων του Νηρέα όπου πιθανά ν΄αλλάξει κι ο λόγος μετατροπής. Πιστεύω να του ξύπνησα την περιέργεια να εμφανιστεί για περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν έχει νόημα να τις αναφέρω στους υπόλοιπους (τυχερούς) φίλους που δεν έμπλεξαν με τον Μπελλέ.

      (παλιά αμαρτία του 2007-από τα ανέμελα χρόνια των παχιών αγελάδων)

      Διαγραφή
  30. Στο ίδιο έργο θεατές.
    Επανάληψη των κινήσεων που οδήγησαν στην απορρόφηση της ΕΛΒΑ.
    Ακόμη και η ανακοίνωση είναι πανομοιότυπη,αν δεν με απατά η μνήμη μου.
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1411242/viohalco-anatataxeis-se-elka-kai-solk.html
    Καλησπέρα στους πιστούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είναι καλά ο κ Τάκης που προειδοποίησε για την συμπεριφορά του

      Διαγραφή
    2. Μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων για το 2015 που συγκέντρωσε ο κ. Κοτζαμάνης θα μας δείξει πάνω από 50 κερδοφόρες εταιρείες, οι μισές με ικανοποιητικό μέρισμα. Λίγη μελέτη και βλέπουμε πως αρκετές εξ αυτών έχουν συνεχή κερδοφορία την τελευταία 5ετία και καλές προοπτικές.

      Who gives a shit for the tsifoutides Stasinopoulos Brothers (σε άπταιστα ελληνοαγγλικά)

      http://www.euro2day.gr/news/market/article/1410954/eishgmenes-o-harths-ton-apotelesmaton-2015.html

      Διαγραφή
    3. Τι εκτιμούν 5 εγχώριοι και ξένοι θεσμικοί για την πορεία των ελληνικών τραπεζικών μετοχών Alpha Finance
      Με τη σύσταση outperform συνεχίζει η Alpha Finance να καλύπτει τις τρεις συστημικές τράπεζες (πλην της Alpha Bank), μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2015, στα οποία παρατηρεί ότι ο κλάδος έχει καλύψει σχεδόν το 90-95% των προβλέψεων από τα πρόσφατα AQR.
      Η Alpha Finance διατηρεί την τιμή στόχο της Πειραιώς στα 0,45 ευρώ, της Εθνικής στα 0,40 ευρώ και της Eurobank στα 1,45 ευρώ.

      NBG Securities
      Ξεκινώντας εκ νέου κάλυψη για τις ελληνικές τράπεζες η NBGSecurities δίνει σύσταση «outperform» για την Alpha Bank με τιμή-στόχο 3,29 ευρώ, την Eurobank, με τιμή-στόχο 1,03 ευρώ και την Πειραιώς με τιμή-στόχου 0,31 ευρώ.
      Παράλληλα, η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει την Alpha Bank στη λίστα των επιλογών της (selected outperform list).

      Wood
      Kορυφαία επιλογή της Wood αναφέρει ότι είναι η Εθνική Τράπεζα (λόγω best-in-class κεφαλαίων και λόγου δανείων/καταθέσεων) και η Alpha Bank (λόγω ισχυρών ιδίων κεφαλαίων, υψηλής κάλυψης).
      Η Wood διατηρεί τη σύσταση για αγορά (buy) στις τρεις τραπεζικές μετοχές των Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, ενώ για την Πειραιώς συστήνει hold (διακράτηση).
      Η τιμή στόχος για την Εθνική είναι στα 0,50 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,30 ευρώ, για την Alpha Bank στα 3,30 ευρώ και για τη Eurobank στα 1,20 ευρώ.
      Οι τιμές στόχοι που δίνει υποδηλώνουν περιθώριο ανόδου από 45% έως και 107%.

      HSBC
      Τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας ξεκινά να καλύπτει η HSBC, δίνοντάς τους αξιολόγηση "buy" και τιμή στόχο 1,23 ευρώ για την πρώτη και 0,39 ευρώ για τη δευτέρη.
      Παράλληλα, η HSBC αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς σε "buy" από "hold', μειώνοντας όμως την τιμή-στόχο στο 0,27 ευρώ ανά μετοχή.
      Επίσης, μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,92 ευρώ ανά μετοχή από 4,66 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση "buy".

      Axia Ventures
      Η Axia Ventures σημειώνει ότι κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο είναι ο τίτλος της Alpha Bank. Οι συστάσεις που δίνει για τις Alpha Bank και Eurobank είναι buy με τιμές-στόχους τα 3,10 ευρώ και το 1,65 ευρώ, αντίστοιχα. Για την Τράπεζα Πειραιώς, η σύσταση επίσης είναι buy με τιμή-στόχο το 0,40 ευρώ ενώ για την ΕΤΕ η σύσταση είναι ουδέτερη με τιμή-στόχο το 0,35 ευρώ.‎

      www.bankingnews.gr

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα. Ημέρα με διαρροές σήμερα και αρκετό "πολιτικό" παιγνίο. Το δντ -απο τις διαρροές + μπλογκ τομσεν- φαίνεται να επιμένει στο μείγμα μέτρα για 3,5% και κούρεμα χρέους. Οι ευρωπαίοι απο την άλλη μια μίξη απο ηπιότερα μέτρα και πολιτική χροιά στην αξιολόγηση με ολίγον καρύκευμα απο προσφυγικό (κομμισιον)και απο την άλλη μέτρα αλλά όχι και κούρεμα χρέους (ευρογκρουπ).

    Εδώ μια προσπάθεια προεξόφλησης κάποιας λύσης μέσα στον Απρίλιο ήδη έχει γίνει με το ανέβασμα απο το 107 στο 163 (ftse).
    http://www.tradingview.com/x/BE9G1qg6/
    Οπότε χωράει μια διόρθωση για λίγες μέρες Αν η κατάσταση δεν ξεμπλέξει γρήγορα και εννοώ μέχρι τα μέσα του μήνα τότε πιστεύω θα πάμε να προεξοφλήσουμε πολύ δύσκολο Μάιο. Η δυσκολία θα είναι πλέον και χρηματική για εμάς -αν πιστέψουμε τον Τσακαλώτο- μιας και μόλις μπεί καλοκαιράκι no money no funny!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή προσέγγιση κ. Lorac.
      Θα ήθελα να σας ρωτήσω όπως και τους άλλους φίλους πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα της ΕΥΔΑΠ. Είναι από τα χαρτιά που έμειναν πίσω, ίσως λόγω του ότι είναι κρατική εταιρεία. Θεμελιωδώς όμως νομίζω από 4 και κάτω είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλός και ο ισολογισμός των ΠΛΑΘ, από τα επίσης παραμελημένα χαρτιά -διαμαντάκια.

      Διαγραφή
    3. ευδαπ μια πρόχειρη εικόνα http://www.tradingview.com/x/UuSx1rpI/
      Ως συριζο-κρατική αυτή την στιγμή βρίσκω αλλού πορτοκαλιές. Αμα θέλω ντε και καλά νερα προτιμώ παγουράκι. Δείτε και λίγο αυτά που γράφανε στο θέμα του Μορφονιού παλιότερα.

      Διαγραφή
    4. Είναι και ικανοί επενδυτές οι διοικούντες.Μεγάλα τα κέρδη από την ΑΤΤ.
      Επένδυσε και η ΔΕΗ κ.Lorac στην νέα υπερτράπεζα; Έχετε ακούσει τίποτα;
      Καλημέρα σας.

      Διαγραφή
    5. Oντως επένδυσε κύριε Νίκο και χάνει και αυτή μερικά εκατομμύρια ευρώ από την "επένδυσή" της.

      Διαγραφή
    6. http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1411501/oi-eishgmenes-poy-sthrixan-tis-amk-ton-trapezon.html

      δεν υπάρχει σωτηρία

      Διαγραφή
    7. Είναι απολύτως σύνηθες και μόνιμη πρακτική που γίνεται στις τραπεζικές ΑΜΚ. Τό ένα χέρι πλένει τ΄άλλο κλπ κλπ...ξέρετε. Ο δ/ντής του υποκαταστήματος τηλεφωνεί στον επιχειρηματία που έχει δώσει το δάνειο (ομολογιακό, βραχυπρόθεσμο, κίνησης κλπ) και του ζητά να δείξει την εμπιστοσύνη του με μικρή έστω συμμετοχή στην αύξηση. Έγινε κατά κόρον και στην πρόσφατη ΑΜΚ της ναυαρχίδας.

      Θυμάμαι ένα πετυχημένο αστείο που είχε γράψει παλιά ένας φίλος σε άλλο site (Bill Car___ για το φίλο μας Νίκο). Το καλοκαίρι του 2013, κατά την περίοδο της αύξησης της ΕΤΕ είχε γίνει ληστεία σε υποκατάστημα κατά την οποία ο ληστής έκλεψε και το κινητό τηλέφωνο του Δ/ντή (γεγονός). Μετά από μισή ώρα χτύπησε το τηλέφωνο και τον ρώτησαν εάν ενδιαφέρετε με τα κλοπιμαία να συμμετάσχει στην αύξηση (έγραψε αστειευόμενος ο καλός χρήστης)

      Διαγραφή
  32. Γράμμα απο την Ιβο Τζίμα...

    http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2016/pr16149.htm

    it is critical that your authorities ensure an environment that respects the privacy of their internal discussions and take all necessary steps to guarantee their personal safety.

    Μάλλον σύριος επενδυτής την έκανε την leak ee???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικά κύριε Τάκη και φίλοι, με όσα αποκαλύφθηκαν από τις διαρροές, οι Ευρωπαίοι πολιτικάντηδες θέλουν να δώσουν "πολιτική" λύση, με χαλαρή αξιολόγηση και να μεταθέσουν τα προβλήματα ξανά για το μέλλον. Τι ωραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ερχετε ετοιμαστητε να τα οικονομήσετε--Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας είναι 88 χρονών και στις 9 Σεπτεμβρίου θα πάρει το ρεκόρ μακροημέρευσης στον Βρετανικό θρόνο από την μεγάλη προ-γιαγιά της Βασίλισσα Βικτωρία. Τι θα συμβεί όμως όταν πεθάνει;

    Βρίσκεται στο θρόνο από το 1952 και κατά τη διάρκεια της βασιλείας της έχουν αλλάξει 12 πρωθυπουργοί καθώς και 12 Αμερικανοί πρόεδροι.

    Ωστόσο δεν θα ζει για πάντα και ο θάνατος της θα σημάνει μία τεράστια οικονομική καταστροφή, όχι μόνο για τη Βρετανία, αλλά για όλες τις χώρες του πλανήτη που υπήρξαν αγγλική αποικία.

    Κατ' αρχάς για 12 μέρες η Μεγάλη Βρετανία θα βυθιστεί στο πένθος: οι τράπεζες και το χρηματιστήριο θα κλείσουν, κανείς δεν θα πηγαίνει στην δουλειά και όλοι θα μιλούν και θα ασχολούνται μόνο με αυτό το τραγικό γεγονός.


    Σύμφωνα με το Business Insider, ειδικά την ημέρα της κηδείας θα χαθούν δισεκατομμύρια από την βρετανική οικονομία. Ειδικότερα, η απώλεια στο ΑΕΠ που θα ακολουθήσει το θάνατο της βασίλισσας, θα είναι μεταξύ 1,2 και 6 δισεκατομμυρίων στερλινών, χώρια το κόστος των εκδηλώσεων και της κηδείας.

    Αν πεθάνει σε εργάσιμη μέρα, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς και χιλιάδες άλλες εταιρείες θα κλείσουν σε ένδειξη πένθους, γεγονός που θα έχει σοβαρές οικονομικές απώλειες.

    Παράλληλα, το BBC θα ακυρώσει όλα τα κωμικά σόου, όπως είχε κάνει και το 1952 με το θάνατο του Γεωργίου του VI, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος ίσως αλλάξει το όνομά του, όπως αλλαγή θα χρειαστούν και οι στίχοι του εθνικού ύμνου της Μ. Βρετανίας: Το «God Save The Queen» θα πρέπει να αλλάξει σε «God Save The King» όπως γράφτηκε για τον βασιλιά Γεώργιο το 1948.

    Επίσης θα αλλάξουν τα κράνη των αστυνομικών, τα διαβατήρια και τα γραμματόσημα στα οποία παρουσιάζεται η Βασίλισσα.

    Κρίνοντας από την μαζική υστερία που επικράτησε με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τότε στην περίπτωση της βασίλισσας αναμένεται να «γίνει πανικός» αφού το μεγαλύτερο μέρος του Αγγλικού πληθυσμού δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς την ηγεμονία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

    Σε περίπτωση που η βασίλισσα πεθάνει στο παλάτι, ή σε νοσοκομείο, ιδιωτικά, το Μπάκινγκχαμ έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο (το επονομαζόμενο Bridge) για το πώς και πότε θα ανακοινώσουν το θάνατο της. Αν όμως ο θάνατος της βασίλισσας είναι ξαφνικός ή και δημόσιος, όπως της Νταϊάνα, τότε η είδηση θα βγει εκτός ελέγχου.

    Όπως δήλωσε πρώην Βρετανός πρέσβης, πολλά θα κριθούν από το πως θα πεθάνει η βασίλισσα, αν είναι κάτι αναμενόμενο ή έκτακτο.

    Στη συνέχεια, το επίσημο συμβούλιο θα ανακοινώσει το βασιλιά της χώρας, με τυπική διαδικασία, αφού θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος όμως μπορεί να μεταφέρει απευθείας το δικαίωμα του θρόνου στον γιο του Γουίλιαμ.

    Οσο για τη βασίλισσα, η σωρός της θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall για τρεις μέρες, ενώ η κηδεία της θα γίνει 12 μέρες μετά τον θάνατό της και αναμένεται να την παρακολουθήσουν πάνω από 2,5 δισ. κόσμου σε όλο τον πλανήτη, ενώ περίπου 1.000.000 κόσμος θα ακολουθήσουν την νεκρώσιμη πομπή.

    Η ενθρόνιση του νέου βασιλιά θα γίνει έναν χρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας, με τον Κάρολο να έχει την δυνατότητα από την πρώτη μέρα που θα οριστεί βασιλιάς να ασκήσει να καθήκοντά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε Λουκά
      Πως θα μπορούσα να τα οικονομήσω; Θα επιτραπεί σε πτωχούς,πλην τίμιους,Έλληνες να πωλούν σάμαλι,κωκ,λεμονάδα,πορτοκαλάδα, μπυράλ στους δρόμους της Λόντρας εκείνες τις μέρες; Αν ναι, να εργαστώ εντατικά κατά του Brexit και να γίνω από τώρα κολλητάρι της Airbus ώστε να έρθει η άδεια μικροπωλητή έγκαιρα στο σπίτι.
      Τρώει η υψηλή οικογένεια γουρουνοπούλα και σπληνάντερο στο γεύμα της παρηγοριάς;

      Διαγραφή
    2. κυριε ΝίκοςΤ ΣΟΡΤΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ FTSE 100 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΗ ΣΥΝΤΕΚΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κύριε Λουκά
      Πρώτα θα αποθάνω εγώ και μετά θα ανακοινωθεί ο θάνατος της υψηλοτάτης.
      Μπατίρης είμαι και εγώ.

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΕΡΧΕΤΕ-

      ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεψε ολόκληρη σούβλα από ψητοπωλείο!

      ΕΙΔΗΣΕΙΣ/6 Απρ, 2016 - 13:05/



      Viral έχει γίνει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει έναν… πεινασμένο πολίτη, να βγαίνει από το πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και να πραγματοποιεί… επέλαση στην εξωτερική βιτρίνα ενός ψητοπωλείου.

      Μάλιστα, χωρίς δισταγμό, αρπάζει μια ολόκληρη σούβλα η οποία βρισκόταν εκείνη τη στιγμή πάνω από τα κάρβουνα και τράπηκε σε φυγή.

      Δείτε το βίντεο
      dete.gr

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει τέλος.

      Από γκουρού των αγορών...γκουρού των ψησταριών.

      Αντρέα δώσε πόνο.

      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

      Διαγραφή
    7. ΚΥΡΙΕ hippy ΣΚΕΦΤΩΜΕ ένα ταξιδακη μεχρι την κουβα υπαρχουν διασυνδέσεις είναι δυο φιλαράκια εκει που ασχολουντε με τουρισμο μηπως ενδιαφερεσε να ερθης

      Διαγραφή
    8. Αντρικό έτσι?

      Γιατί όπως λέει ένας καλός φίλος "το να πας στην Κούβα με τη γυναίκα σου είναι σαν να πηγαίνεις στο Άργος με το πεπόνι σου"

      Διαγραφή
    9. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ

      Διαγραφή
    10. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ--Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση οι Έλληνες εφοπλιστές -http://www.capital.gr/epixeiriseis/3118025/pos-antimetopizoun-tin-krisi-oi-ellines-efoplistes

      Διαγραφή
    11. Κωνσταντίνου Βέργου*

      Όταν ο αναπληρωτής πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman ανακοίνωσε ότι οι Σαουδάραβες πρίγκηπες θα πουλήσουν όλη τη συμμετοχή τους στο πετρέλαιο της χώρας και θα γίνουν… fund managers, πολλοί γέλασαν ή το θεώρησαν άλλη μια μεγαλόπνοη ανακοίνωση σχεδίου των πανίσχυρων Σαουδαράβων. Δεν πρόκειται για επένδυση, αλλά για απόδραση από ένα πλοίο που βουλιάζει!

      Η αλήθεια δεν είναι γλυκιά, είναι πολύ πικρή. Και όχι μόνο για τη Σαουδική Αραβία. Έρχεται χρεοκοπία δεκάδων χωρών, και η Σαουδική Αραβία απλά θα είναι το κερασάκι στην τούρτα!

      Η Σαουδική Αραβία έχει διπλό πρόβλημα. Αφενός αποτελεί ένα κράτος – χούντα, που διοικείται από μια βασιλική οικογένεια, όπου όχι μόνο οι γυναίκες καταπιέζονται, αλλά και η διαφθορά βασιλεύει. Κράτος – παρωδία, όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι εκτελούνται στις πλατείες με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον αναλαμβάνει υπεργολαβίες επεμβάσεων σε γειτονικές δημοκρατικότερες χώρες, όπως την Υεμένη ή (με έμμεση υποστήριξη ισλαμο-κανιβάλλων) στη Συρία, αλλά με δυσβάστακτο κόστος. 70 δισ. δολάρια ήταν οι αμυντικές δαπάνες της χώρας το 2015, ξεπέρασε σε πολεμικές δαπάνες τη Ρωσία, και είναι 3η σε πολεμικές δαπάνες παγκοσμίως! Αφετέρου, το 60% των εσόδων της είναι από πετρέλαιο, το οποίο έχει «χτυπήσει πάτο» σε τιμές. Η άλλοτε πλούσια Σαουδική Αραβία, λοιπόν, ήδη έχει βγει στη «γύρα» για ομόλογα αξίας πάνω από 25 δισ. δολαρίων να χρηματοδοτήσουν το χρέος της και τα αποθέματα μετρητών που μειώνονται κατά 2,5 δισ. κάθε μήνα(!) και θα μηδενιστούν σε 35 μήνες, απλά είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Οι Σαουδάραβες πρίγκηπες, σαν τα ποντίκια, «παραδίδουν τα κλειδιά» των πετρελαιοπηγών στους Αμερικάνους και φεύγουν, με πρόσχημα την «αειφόρο ανάπτυξη», με επένδυση σε χρηματιστηριακές επενδύσεις πριν τη χρεωκοπία της χώρας! Όμως δεν είναι οι μόνοι!

      Επιχειρηματίες της πλούσιας σε πετρέλαιο Αγκόλας εξαγόραζαν τις προς ιδιωτικοποίηση εταιρείες της σε μνημόνιο Πορτογαλίας, προ διετίας. Η Αγκόλα, όμως, χώρα της οποίας το 95% των εξαγωγών της είναι από πετρέλαιο, μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου, φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο θύμα του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση της Αγκόλας, μάλιστα, ζήτησε χτες από το ΔΝΤ με επιστολή πάνω από 1,5 δισ. δολάρια για δάνειο!

      Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, χώρας με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, που διαθέτει το 20% των παγκόσμιων αποθεμάτων, μόλις σήμερα αποφάσισε να ορίσει την Παρασκευή… επίσημη αργία για τις επόμενες… 9 εβδομάδες! Η χώρα το κάνει αυτό για να κάνει οικονομία στην… κατανάλωση ενέργειας! Αυτό, επειδή το 50% των ενεργειακών αναγκών της χώρας είναι υδροηλεκτρική ενέργεια και λόγω ξηρασίας υπάρχει πρόβλημα, ενώ η πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει κάνει ακόμη πιο κρίσιμο για τη χώρα να εξάγει όλη την παραγωγή πετρελαίου ώστε να έχει συνάλλαγμα, το οποίο, επίσης, δραματικά τελειώνει! Είναι σαφές ότι είναι θέμα μηνών, αν όχι μηνών, η χώρα να στραφεί στο ΔΝΤ για δάνειο και αυτή, καθώς η χρεοκοπία της είναι θέμα χρόνου.

      Οι τρεις αυτές αυτές χώρες είναι απλά οι κορυφές του παγόβουνου του τι ξημερώνει το 2016 για την παγκόσμια οικονομία, δείχνουν πόσο δραματικά έχει αλλάξει ο κίνδυνος χρεοκοπιών. Σειρά, μετά την Αγκόλα, ίσως έχει η επόμενη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, η πανίσχυρη ως τώρα Νιγηρία, αλλά δεν θα είναι έκπληξη να δούμε χώρες με έκθεση όχι μόνο σε πετρέλαιο, όπως τον Καναδά, αλλά και σε μέταλλα, όπως την Αυστραλία, σε αντίστοιχους κινδύνους. Θυμηθείτε την πρόβλεψη του Forbes που προέβλεπε πιθανό κίνδυνο χρεοκοπίας στις χώρες αυτές άμεσα.

      Οι χρεοκοπίες χωρών θα συνοδευτούν από καταρρεύσεις των συναλλαγματικών αγορών, καθώς τα νομίσματα τους θα γίνουν θρύψαλα, αλλά και χρεοκοπίες τραπεζών τόσο στις χώρες αυτές, όσο και σε γειτονικές και μεγάλες δυτικές χώρες.

      Το τσουνάμι δεν είναι τοπικό, είναι παγκόσμιο! Τρεις ειδήσεις - χρεοκοπίες τριών σημαντικών χωρών (προσεχώς χωρών - ζόμπι) μεσαίου μεγέθους είναι ένα ηχηρό καμπανάκι ότι έρχονται τα χειρότερα. Πολύ συντομότερα από ό,τι περιμέναμε, η παγκόσμια οικονομία χειροτερεύει απότομα και δεν συζητάμε για τις προοπτικές για τα χρηματιστήρια…

      Διαγραφή
    12. Τρία πουλάκια κάθονταν στου Κώστα τη Βεργούλα...

      Δεκαοχτώ μήνες το πετρέλαιο στα χαμηλά και τις χρεοκόπησε ο προφέσορας τις χώρες. Λες και δεν είναι χρηματιστηριακό προϊόν με τα πάνω του και τα κάτω του, λες και δεν το έχει ξαναπαιχτεί το έργο στο παρελθόν, λες και δεν κερδίζει 100%/βαρέλι με τιμές περί τα $40 η Σαουδική Αραβία κλπ κλπ. Άντε να βάλει στη σειρά υποψηφίων για χρεοκοπία (μονίμως) καταστροφολάγνος Ιράν, Νορβηγία και φυσικά Κύπρο, Ισραήλ και λοιπούς με υποθαλάσσια κοιτάσματα με μεγαλύτερο κόστος εξόρυξης. Κι η χώρα μας κ. Βέργο μας? Τζάμπα η παραμύθα πως την εποφθαλμιά όοοολη η δύση επειδή κάθεται σε απέραντα κοιτάσματα?

      Ωχ Παναγιά μου. Πρέπει να συντομεύσω εκείνη τη κατασκευή του υπόγειου καταφύγιου στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

      Διαγραφή
    13. κυριε hippy ΑΦΗΣΤΕ εκείνη τη κατασκευή του υπόγειου καταφύγιου στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΑΝΕΖΕΣ

      Διαγραφή
    14. ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ=
      Ματθαίος Γιαννούλης
      2. Λευτέρης Βαζαίος

      Αγαπώ αγαπώ μια πιτσιρίκα,
      ειναι τρε, ειναι τρέλα έίναι γλύκα
      Ότι μου, ότι μου `λειπε το βρήκα,
      στην μικρή, στην μικρή την πιτσιρίκα

      Πιτσιρί, πιτσιρίκα θ’ αρρωστήσω,
      άμα δε, άμα δε σε συναντήσω,
      και τα ο, και τα όμορφα σου χείλη
      τρυφερά, τρυφερά να τα φιλήσω

      Μες τα μα, μες τα μάτια σου το βρήκα
      Ότι ψα, ότι ψάχνω πιτσιρίκα
      Πες μου ο, πες μου οτι δε μ `αλλάζεις
      Και τα χρο, και τα χρόνια δεν κοιτάζεις

      Αγαπώ αγαπώ μια πιτσιρίκα,
      ειναι τρε, ειναι τρέλα έίναι γλύκα
      Ότι μου, ότι μου `λειπε το βρήκα,
      στην μικρή, στην μικρή μου πιτσιρίκα-----------https://www.youtube.com/watch?v=aAGQJEfaIUM-----------Αγαπώ μια πιτσιρίκα

      Διαγραφή
  35. Εκπληκτική η κίνηση της ΜΙΓ από τα 0,06 στα 0,145. Οσοι πήραν το ρίσκο έβγαλαν τρελά κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα σε όλους τους φίλους,

    επανέρχομαι μετά από καιρό με ένα μικρό αρθράκι για το ΧΑΑ. Πιστεύω να το βρείτε ενδιαφέρον.

    http://mconstantinos.blogspot.gr/2016/04/blog-post.html#disqus_thread

    Να πω μόνο ότι να τα πράγματα αλλάξουν, (σοβαρευτούμε δηλαδή ως χώρα), θα πρέπει οι αποδόσεις, (στον τελευταίο πίνακα), να πλησιάσουν τους υπόλοιπους.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία δουλειά φίλε Μάνο όπως προσεγμένα είναι και όλα τα άρθρα που ανεβάζετε στο μπλογκ.

      Προφανώς όταν λες "Ελληνικό χρηματιστήριο" αναφέρεσαι στον τραπεζοκεντρικό ΓΔ κι αυτό εξηγεί την υστέρηση του όπως και του αντιστοίχου της Αυστρίας. Μπορεί ο φουσκωμένος διάνος Βαρουφακης ν΄αποδείχθηκε ανεπαρκέστατος ΥΠΟΙΚ αλλά η επισήμανση του για Πτωχοτραπεζοκρατία ήταν (και είναι) νομίζω επιτυχής και ίσως η περιπέτεια της Deutsche Bank το καταδείξει ακόμα πιο καθαρά προσεχώς.

      Όμως λίγο πολύ όλοι είχαμε μια αίσθηση γι αυτά που με την παρούσα δουλειά σου γίνονται ξεκάθαρα. Έχω ωστόσο μια αιρετική ερώτηση για το μέλλον:

      -Εάν στα επόμενα 3-5-10 χρόνια η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία (του 137% χρέος/ΑΕΠ) συνεχίσουν να ξεπερνούν την υποχρέωση (κατά Μάαστριχτ) για ετήσιο έλλειμμα μικρότερο του 3% (υπενθυμίζω πάνω από 5% τα χρόνια της μετά-λημαν κρίσης) ενώ η Ελλάδα υποχρεωθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα κάποια στιγμή δεν θ΄ακουμπήσουν τα χρέη/ΑΕΠ?

      Και συνεχίζοντας τη σκέψη μου (εάν είναι σωστή). Εκείνη τη στιγμή ποιος θα είναι σε καλύτερη θέση, αυτός που χρωστά με 1% σταθερό επιτόκιο ή αυτός που δανείζεται πολλαπλάσια απ΄την αγορά?

      Αφού πρώτα ανάψω ένα κεράκι στην Παναγιά να έχει καλά τον ακροβάτη σούπερ Μάριο θα πω ότι είμαι σχετικά αισιόδοξος για την αγορά μας που ξεκινά από χαμηλότερα και με γνωστές τις "εσωτερικές" παθογένειες. Μια αλλαγή ή διεύρυνση του πολιτικού προσωπικού εύκολα θα έφερνε χρήμα, αισιοδοξία και προοπτική.

      Διαγραφή
    2. Υποστηρικτικά για την αισιοδοξία μου παραθέτω και τον παρακάτω πίνακα απόδοσης των 10ετών ομολόγων άλλων κρατών σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό.

      Η Ελλάδα λόγω αρνητικού πληθωρισμού δίνει με διαφορά τη μεγαλύτερη καθαρή απόδοση. Συνεπώς είναι εύκολο να προσελκύσει κεφάλαια (με αλλαγή κυβέρνησης ή έστω κεντρώα διεύρυνση). Προφανώς κοστολογείται ο κίνδυνος απώλειας μέρους του κεφαλαίου. Ωστόσο το ρίσκο μειώνεται αρκετά μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ίσως αξίζει καθώς το κέρδος απέχει σημαντικά από όλους τους υπόλοιπους.

      By Jordan Yadoo (Bloomberg)

      Following is a comparison of countries by real rates of return on 10-year notes.

      =================================================================

      Consumer 10-Year 10-Year 10-Year

      Prices Note Note Note

      YOY% Nominal Real Rates Ticker

      =================================================================

      Greece -0.5% 8.76% 9.28% GGGB10YR Index

      Poland -0.8% 2.85% 3.65% POGB10YR Index

      Brazil 10.4% 13.63% 3.27% GTBRl10Y GOVT

      Bulgaria -0.5% 2.66% 3.16% C99910Y Index

      New Zealand 0.1% 2.98% 2.88% GNZGB10 Index

      Singapore -0.8% 1.85% 2.65% MASB10Y Index

      Hungary 0.3% 2.92% 2.62% GHGB10YR Index

      Portugal 0.4% 2.92% 2.52% GSPT10YR Index

      India 5.2% 7.50% 2.32% GIND10Y Index

      Thailand -0.5% 1.73% 2.23% GVTL10YR Index

      Spain -0.8% 1.43% 2.23% GSPG10YR Index

      South Africa 7.0% 9.17% 2.17% GSAB10YR Index

      Italy -0.3% 1.22% 1.52% GBTPGR10 Index

      U.K. 0.3% 1.41% 1.11% GUKG10 Index

      U.S. 1.0% 1.83% 0.83% GT10 Govt

      Australia 1.7% 2.50% 0.80% GACGB10 Index

      France -0.2% 0.48% 0.68% GFRN10 Index

      China 2.3% 2.89% 0.59% GCNY10YR Index

      Finland -0.1% 0.45% 0.55% GFIN10YR Index

      S. Korea 1.3% 1.78% 0.48% GVSK10YR Index

      Switzerland -0.8% -0.34% 0.46% GSWISS10 Index

      Germany -0.1% 0.15% 0.25% GDBR10 Index

      Sweden 0.4% 0.52% 0.13% GSGB10YR Index

      Denmark 0.3% 0.42% 0.12% GDGB10YR Index

      Czech Rep. 0.5% 0.39% -0.11% CZGB10YR Index

      Canada 1.4% 1.22% -0.18% GCAN10YR Index

      Netherlands 0.6% 0.36% -0.24% GNTH10YR Index

      Malaysia 4.2% 3.83% -0.37% MAGY10 Index

      Japan 0.3% -0.10% -0.40% GJGCBNCH Index

      Austria 1.0% 0.35% -0.65% GAGB10YR Index

      Taiwan 2.4% 0.84% -1.56% GVTW10YR Index

      Hong Kong 3.1% 1.42% -1.68% GHKGB10y Index

      Belgium 2.2% 0.52% -1.73% GBGB10YR Index

      Norway 3.1% 1.23% -1.87% GNOR10YR Index

      =================================================================

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας
      Οι φίλοι Μάνος και Ηλίας εξαιρετικοί.
      Παραμένω βραχυπρόθεσμα αισιόδοξος. Για το απώτερο μέλλον ποιος ξέρει,νοιώθω απλός παρατηρητής σε ένα μονόπρακτο παράλογης και ταυτόχρονα θλιβερής φάρσας.
      Μην σας ψυχοπλακώνω,με την εκτίμηση μου.

      Διαγραφή
    4. "hippy 11 Απριλίου 2016 - 9:05 μ.μ.

      Αφού πρώτα ανάψω ένα κεράκι στην Παναγιά να έχει καλά τον ακροβάτη σούπερ Μάριο θα πω ότι είμαι σχετικά αισιόδοξος για την αγορά μας που ξεκινά από χαμηλότερα και με γνωστές τις "εσωτερικές" παθογένειες"


      Απιστοι...Υπάρχει Θεός...Ολοι ανάβουμε κεράκια στην Παναγιά...Μετανοείτε...

      Χα Χα Χα

      Διαγραφή
  37. Kύριε Τάκη ασταμάτητο το ΧΑΑ συνεχίζει σε μόνιμα ανοδικό τέμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε Τάκη μια καλημέρα σας την επιτρέπουμε να μας την γράψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αν με τέτοια νέα πέφτουμε σκάρτα 2% και οι τράπεζες με το ζόρι 4-5% τότε μάλλον όλα έχουν δρομολογηθεί (προς το θετικό εννοείται). Σε ότι με αφορά δεν ξανοίγομαι αλλά και δεν ψαρώνω. Είμαι με το δάκτυλο στη σκανδάλη για το γνωστό 2ο μισό του "buy the rumor sell the fact" και το Πασχαλινό (ελπίζω) δώρο. Μετά τα γνωστά. "Πούλα Μάη κι όπου πάει", "Ραντεβού τον Οκτώβρη" με τους χειμερινούς κινηματογράφους κι άλλα τέτοια (στατιστικά) χρηματιστηριακά τσιτάτα.

    Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΑΦΟΥ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ

      Διαγραφή
    2. Οι μέρες φεύγουν οι ζέστες έρχονται σαν να μην πέρασε μια μέρα απο πέρσυ... Ακόμα στην διαπραγμάτευση είμαστε... Απορώ αυτή η γενιά που χρεοκόπησε την χώρα πόσο ακόμα θα συνεχίσει στο ίδιο τέμπο???

      Για τα χαα 50-50 για που θα καταλήξει η όλη φάση. Σαν εικόνα
      http://www.tradingview.com/x/Arjw1GsQ/

      Καλή συνέχεια.

      Κύριε ManoV ευχαριστώ για την παρουσίαση που μας ανεβάσατε , μπορώ να ρωτήσω κάτι απο εδώ??

      Διαγραφή
    3. Πώς μεθοδεύουν το Grexit

      http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=792413

      Διαγραφή
  40. ΚΥΡΙΕ champo ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ-ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ. Λουκά, είμαι παρών και σας διαβάζω όπως και όλους τους αξιόλογους συμφορίτες απέχοντας να γράφω, και αναμένοντας
      α) Κλείσιμο Αξιολόγησης
      β)Έναρξη διαδικασίας αναδιάρθωσης χρέους
      γ)Άρση απογόρευσης αποδοχής ελληνικών αμολόγων απο ΕΚΤ
      δ)Χαλάρωση CC
      ε)Έξοδο στις αγορές
      Όλα τα ανωτέρω θα θα σηματοδοθούν απο την εμφάνιση του κ. Τάκαρου του Μυρουδιά!
      Πλησιάζουμε προς το παρόν στην εμφάνιση του Λαζάρου...οπότε θα δούμε πρότα τον Λάζαρο και μετά τον Μυρουδιά !
      Σε περιμένω στην ταβέρνα ΑΙΟΛΟΣ παραλία Καναλίου Πρέβεζας, όλα στα κάρβουνα με θέα το απέραντο Ιόνιο.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Chabo ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΦΕ

      Διαγραφή
  41. Αισθητή η απουσία του κυρίου Τάκη, αλλά και των κυρίων Lorac, Πέτρου, Δαρείου, Υποθέσεις Κάνω από το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Standard & Poor's Ratings Services today published its "Banking Industry Country Risk Assessment: Greece," on RatingsDirect.

    We classify the banking sector of Greece (B-/Stable/B) in group '10' under our Banking Industry Country Risk Assessment (BICRA) methodology. Peer countries for Greece are Egypt, Belarus, Ukraine, and Mongolia (group '10'), and Argentina and Nigeria (group '9').

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημέρα κύριε Lorac,

    ό,τι θέλετε μπορείτε να ρωτήσετε και αν το γνωρίζω, φυσικά και θα σας απαντήσω. Έτσι ή αλλιώς για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν μπορώ να δω τα σχόλια στο blog, περίπου δύο μέρες τώρα. Σε όλες τις σελίδες μου γράφει, «δεν υπάρχουν σχόλια». Μάλλον φταίει ο bowser.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μάνο κι εγώ προσπάθησα να βάλω το σχόλιο για τα 10ετή ομόλογα (για πιο ολοκληρωμένη εικόνα) στο μπλογκ και δεν τα κατάφερα.

      Δεν τα κατάφερα επίσης να σχολιάσω την παρατήρηση-επισήμανση του εξαιρετικού Κωνσταντίνου για τα Κινέζικα (και όχι μόνο) κεφάλαια που ψάχνουν ευκαιρίες σε άλλα κράτη. Λες και ήθελαν να την υπογραμμίσουν οι Ινδοί σπεύδουν να την επαληθεύσουν με επενδύσεις στα πετρέλαια του Ιράν. Ότι του λείπει του καθενός. Οι ινδοκινέζοι ψάχνουν ενέργεια που δεν έχουν, οι Αραβοπέρσες ψάχνουν τεχνολογία που δεν έχουν...κι ο κ. Βέργος που σχολιάζαμε τις προάλλες στο ποστάρισμα του κ. Λουκά ψάχνει χρεοκοπίες για να ικανοποιήσει την τυραννισμένη καρδιά του.

      Φίλε Μάνο ο σχολιασμός στο μπλογκ έχει δυστυχώς αραιώσει. Λογικό αποτέλεσμα λόγω της απαισιοδοξίας στο ταμπλό εν καιρώ ρημαδοσυριζανελ.Θα χαρούμε εάν τα λέμε συχνότερα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας ,διάβασα - όχι μελέτησα το παραδέχομαι- το κείμενο σας και ήθελα να σας θέσω κάποια ερωτήματα και αν έχετε όρεξη ή και αξίζει να απαντηθούν να δώσετε την δικιά σας οπτική ως απάντηση.

      Οι δείκτες που αναφέρετε ο μεν sharpe εξαρτάται από το πώς θέτουμε το standard deviation στον παρονομαστή , ενώ ο treynor με το beta του εξαρτάται από πιο είναι το ΒΕΤΑ=1 . Δηλαδή εκ φύσεως και οι 2 δείκτες είναι δεκτικοί στο ΠΩΣ θα προσδιορίσουμε τα standard και καλά νούμερα τους. Άρα και δεκτικοί σε "μανιπουλάρισμα". Επομένως ένα πρώτο ερώτημα είναι πώς μπορούμε να συγκρίνουμε κάτι ανόμοιο με χρήση όμοιων όρων. Θα μπορούσα να το καταλάβω ίσως αν συγκρίναμε πχ ελλακτωρ-γεκτερνα στην Ελλάδα με νούμερα που να είναι "κλειστό" κύκλωμα εσωτερικού χώρου. Αλλά δυσκολεύομαι να δω την σύγκριση πχ ελλακτωρ -βιντσι μιας και πχ το beta της μίας δεν έχει σχέση με το beta της δεύτερης στην Γαλλία, απλά οπτικά είναι και τα 2 παραπλήσιοι αριθμοί.

      Ένα δεύτερο ερώτημα είναι η επιλογή του χρόνου εξέτασης. Βάζοντας το διάγραμμα πχ του ΓΔ θυμήθηκα ότι το καλοκαίρι του '07 ήταν η αρχή του τέλους για τα εγχώρια δρώμενα. Πολύ διαφορετική εικόνα έχει πχ το netherlands stock market για το ίδιο χρονικό επίπεδο. Άρα αναρωτιέμαι ΠΩΣ μπορώ να συγκρίνω κάτι που είναι στο ναδίρ με κάτι που σχεδόν ακουμπάει το ζενίθ???

      Το ερώτημα αυτό το είχα και παλιότερα αφορμή μια συζήτηση 2 φίλων με παιδάκια που προσπαθούσαν να συγκρίνουν τα ύψη. Φυσικά δεν μπορεί να υπάρχει σύγκριση σε κάτι που έχει διαφορετικό επίπεδο ορισμού. Δηλαδή ένα μεγαλύτερο παιδάκι μάλλον θα είναι και ψηλότερο Υπάρχουν οι καμπύλες ανάπτυξης βεβαίως ,αλλά και αυτές έχουν αποκλίσεις ( έχουν πάχος δηλαδή ανά ηλικία ) Παρόλα αυτά άμα θέλαμε να συγκρίνουμε 2 παιδάκια θα έπρεπε να έχουμε το διάγραμμα τους με την καμπύλη ανάπτυξης και να κάνουμε την σύγκριση χρονικά ίδια.

      Ένα 3ο ερώτημα λοιπόν είναι ΠΟΙΑ είναι η εικόνα εάν συγκρίνουμε σε ΧΡΟΝΙΚΑ επίπεδα {ίδια} τα χρηματιστήρια αυτών των χωρών. Δηλαδή αν πούμε ότι εξετάζουμε και συγκρίνουμε το Ελλ. Χαα με τα υπόλοιπα από τον π.χ. 137ο χρόνο ζωής του καθενός έως το 145ο ,τί αποτελέσματα θα βγούνε?
      Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο , αλλά μια ρητορική ερώτηση. Έστω ότι είχατε αυτά τα δεδομένα ποια θα ήταν η επιλογή σας σήμερα?? Φαντάζομαι ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα είναι του 2ου πίνακα που όμως χρονικά είναι ο πιο πρόσφατος από τους τρείς που έχετε.
      Θέλω να ξέρετε ότι καμία απολύτως πρόθεση να κρίνω δεν έχω την δουλειά και την προσπάθεια σας. Το μπλογκ σας είναι άλλωστε πολύ παραπάνω από όσο αξίζει ο μέσος έλληνας επενδυτής να βλέπει (mean tzampas stockface)

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας , καταρχάς να σας πω ότι μέσω του blogger δεν μπορώ να γράψω απ' ευθείας στο χώρο σας οπότε αν επιθυμείτε δεν έχω κανένα πρόβλημα για copy-paste του σχόλιου μου από εδώ εκεί από μέρου σας ή του κ.Hippy που μετά λύπης μου (η διαφορά ηλικία μας μου έδινε συντριπτικό πλεονέκτημα στο να μπορέσω πρώτος να γράψω σχόλιο αλλά ...) βλέπω ήδη έγραψε.

      Συνεχίζω ευχαριστώντας για την απάντηση. Είχα και ένα φόβο μην σας ξινίσουν τα γραφόμενα μου. Οπότε συνεχίζω χαχαχα. Στο θέμα του "χρόνου" συμφωνώ με κ.Αρκ και σας το έγραψα και πριν Δεν είμαστε χρονικά ως χώρα άρα και ως αγορά στην ίδια φάση με τους άλλους έξω και ιδίως με ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχουν πολλά χρόνια πριν από εμάς. Επίσης ως αγορά είμαστε πολύ πίσω οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι σαν να συγκρίνεις έναν ώριμο άνδρα με ένα παιδάκι του προνήπιου. Αν θέλετε σύγκριση θα έπρεπε να συγκρίνετε σαν χώρες με δεδομένα ίδιας φάσης.

      Στους δείκτες που αναφέρετε συμφωνώ με το σκεπτικό σας ότι όλοι χρησιμοποιούν ένα κοινά αποδεκτό μπουκέτο αριθμοδεικτών για ευκολία εξαγωγής γρήγορων συμπερασμάτων. Αν λοιπόν τους λάμβανα υπόψη θα τους "μανιπούλαρα" έτσι ώστε να γίνουν πιο σφικτοί. Δηλαδή για παράδειγμα στον sharpe & treynor στον αριθμητή θα έβαζα return of the risky asset το καθαρό νούμερο αφαιρώντας πιθανές επιπλέον προμήθειες που έπρεπε πχ να δώσω για να αγοράσω ένα asset στο εξωτερικό και αφαιρώντας και το οποιοδήποτε κόστος αντιστάθμισης θα έπρεπε να πάρω. Στο risk free μέρος θα αφαιρούσα και τον πληθωρισμό μιας και τον ανέφερε ο καλός κύριος Hippy από την ονομαστική απόδοση. Στα υπόλοιπα std deviation or beta με καλύψατε με τα γραφόμενα σας.

      Για το Var kai CoVar , πιο πρόσφατα σαν μέθοδοι , προσφέρουν ειδικά το var ένα νούμερο και καθάρισες! Βέβαια εδώ υποθέτω ότι δουλεύετε με παραμετρική ή ιστορική προσομοίωση και όχι τύπου monte carlo. Άρα ο ένας αριθμός πιθανής μελλοντικής ζημιάς βγαίνει με παρελθοντικά στοιχεία. Είναι λοιπόν σαν να κάνεις σύνθετη "τεχνική ανάλυση" του ρίσκου οπότε θα σας παραπέμψω στον κ.Artxia και στο Τυχαιότης Τυχαιοτήτων τα πάντα Τυχαιότης.
      Δυστυχώς για εσάς δεν είμαι επαγγελματίας ούτε έχω την επιστημονική κατάρτιση να σας κατευθύνω στο πια είναι η καλύτερη μέθοδος . Σαν ερασιτέχνης θα χρησιμοποιούσα συνδυασμό δεικτών ίσως . Μπορεί να έψαχνα και στατιστικές αποδόσεις σε βάθος δεκαετίας το πολύ με την μορφή nominal , max , min , positive emotion , negative emotion και να έφτιαχνα δικές μου καμπύλες όπως αυτές που σας ανέφερα έχουν στα παιδάκια για να βλέπουν την ανάπτυξη τους.

      Θα ήθελα , αν θέλετε , και ένα παράδειγμα με μεμονομένη επιλογή απο Ελλάδα 2 μετοχών κάποια επόμενη φορά.

      Σας βάζω και το link απο εκεί που διάβασα για τα CoVar ....δύσκολο κείμενο.
      https://www.princeton.edu/~markus/research/papers/CoVaR

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σας.
      «Θα ήθελα , αν θέλετε , και ένα παράδειγμα με μεμονομένη επιλογή από Ελλάδα 2 μετοχών κάποια επόμενη φορά».
      Αν και διάβασα και το επόμενο κείμενο σας όπου φαίνεται η μεθοδολογία σας οπότε μερικώς καλύφτηκα ,θα ήθελα στα πλαίσια της διαδικασίας ανάλυσης του ρίσκου που πιθανών κάνετε επαγγελματικά να μας δώσετε ένα μικρό παράδειγμα απο Ελληνικές μετοχές και για μικρό εξεταζόμενο διάστημα. Βασικά με ενδιαφέρει πέρα απο την πρακτική μεθοδολογία και ο σκοπός αυτής. Για την μεν πρακτική για να τσεκάρω αυτά που έκανα και εγώ εχτές. Για να μπορέσω να καταλάβω τους δείκτες που μας δώσατε έφτιαξα με τυχαία σειρά αποδόσεων και την τεσταρα να δώ πώς λειτουργούν οι εξισώσεις. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα να το έκανα και με λάθος τρόπο. Για τον σκοπό αυτής θα ήθελα ,ειδικά αμα είστε επαγγελματίας, την λογική της μεθόδου. Για παράδειγμα έστω η μια μετοχή έχει δείκτη 1 και η άλλη 1,5 τί κάνω? Δεν αγοράζω απο την αρχή? Πουλάω την θέση εκεί ? κτλ κτλ

      Σας υπόσχομαι ότι αυτή την εβδομάδα θα μελετήσω και θα επανέλθω το επόμενο πσκ για το θέμα.
      Για το θέμα του email να σας πω ότι έχω κολλήσει "ΤακοΜορφονίτιδα" οπότε μπορώ να σας γράψω ότι θέλετε δημόσια εδώ ,αλλά θα μου επιτρέψετε να μην μπαίνω σε πιο προσωπική επαφή.

      Για το disqus ήθελα να το παρακάμψω χτές για το σχόλιο ,αλλά δεν είναι και εύκολο έτσι όπως θέλω.Οπότε για την ώρα μένω εδώ για σχόλια. Γιατί όχι disqus??
      https://en.wikipedia.org/wiki/Disqus εδώ τους ξεγύμνωσαν οι σουηδοί χαχαχα , αλλά και δείτε λίγο στα rules το information tracked , νομίζω έγινα σαφής για αυτό.

      Διαγραφή
  44. Κύριε Τάκη λέγατε για ΑΛΦΑ ότι θα δει 0.50 και έφτασε ξανά 2€. ΠΕΙΡ σαπάκι και τώρα κοντεύει την τιμή της ΑΜΚ. Τελικά τρελό πάρτι των τραπεζών. Είναι η κίνηση Ντράγκι που άλλαξε τα δεδομένα για τις σαπακοτράπεζες ή κάτι άλλο; Θα θέλαμε μια νέα εκτίμησή σας για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται τώρα. Εχετε καιρό να γράψετε. Ακόμη και οι νεκροί (ΜΙΓ) ξύπνησαν..3πλασίασε από τα χαμηλά της. Μήπως τελικά είμασταν οι περισσότεροι υπερβολικά αρνητικοί για τους Συριζανέλ; Αυτό το τελευταίο 2μηνο έχουν μιλήσει και οι "μουγγοί"..τρελά ράλι από τράπεζες, ΜΙΓ, ΝΗΡ...τελικά ήμασταν σε Ελντοράντο και δεν το γνωρίζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. k.Gerry η αλφα που ξεκάθαρα προτίμησα όλο το προηγούμενο διάστημα , απο τα 0,02 ευρώ έκανε ράλλυ στα 0,04... για να μην ξεχνιόμαστε. Ούτε χρόνος δεν πέρασε που είχε π.χ ο πειραυλος 56,7 ευρώ σε καινούργιες τιμές. Καλά για μιγες που σχ..ατο για αυτές παίρνω ποπ κορν και περιμένω απάντηση Μορφονιού.

    Πάντως σήμερα ο πειραυλος πήρε σχεδόν 30% γιατί μπορεί και να γράψει λογιστικά κέρδη απο Μαριο σχεδόν όσο θα έχανε με την εθελουσία φέτος. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτά είναι γνωστά. Ο κύριος Τάκης έχει πει για ΑΛΦΑ 0.50 με τις τωρινές τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συνήθως ό,τι γράφει δεν το γράφει τυχαία. Για ΜΙΓ σίγουρα έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη, όμως είναι η μετοχή με τη μεγαλύτερη απόδοση στο ταμπλό τους τελευταίους μήνες. Από τα 0,05 στα 0,15 είναι εκπληκτική απόδοση τους τελευταίους 2-3 μήνες. Αρα δείχνει σημάδια ζωής και αντί να μηδενίσει έδωσε τεράστιες αποδόσεις στους τολμηρούς. Και συνολικά στο ΧΑΑ οι περισσότερες μετοχές βρίσκονται σε πολλαπλάσια επίπεδα από τα χαμηλά του 2012, παρά την άθλια διακυβέρνηση των Συριζανέλ και τα capital controls. Αυτό μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση πχ Σαράντης τότε 1,7 και τώρα 8,40 Μπελα τότε 3 και τώρα 11,50 Τιτκ τότε 9 και τώρα 18 όχι ότι δεν είναι καλές εταιρείες αλλά από εδώ και πάνω τι περιθώρια κέρδους και ρίσκου παίρνει κάποιος

      Διαγραφή
    2. Συμφωνών με τη τελευταία σας παρατήρηση. Οι καλές εταιρείες του ΧΑΑ διαπραγματεύονται σε σχετικά ακριβές για τα δεδομένα της χώρας τιμές.

      Διαγραφή
    3. Οι "καλές" εταιρείες προσφέρονται περισσότερο για εναλλακτική της αποταμίευσης. Από το να έχει κάποιος τα ευρώ του σε κρυψώνες ή στην τράπεζα, πολλοί επιλέγουν θωρηκτά ή μετοχές που το (απίθανο πλέον) Grexit δε θα επηρρεάσει ή και θα ωφελήσει. Δε νομίζω ότι προσφέρονται ιδιαίτερα σαν επενδυτικές επιλογές αν το κριτήριο είναι ένα καλό περιθώριο κέρδους μεσοπρόθεσμα.

      Στη ΜΙΓ έχει γίνει μία απόπειρα συμμαζέματος του κόπρου του Αυγείου από ότι έδειξαν τα πρόσφατα αποτελέσματα. Αν βοηθήσει και το κλίμα, λογικά θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση και αυτό θα φανεί και στη μετοχή.

      Διαγραφή
  47. Φίλε Ηλία hippyyyy!!! έχεις κερδίσει την εκτίμησή όχι μόνος για τις γνώσεις σου που ειλικρινά μοιράζεις αλλά και στον τρόπο και ύφος που γράφεις.
    Θα μπορούσες να εκ φέρεις την άποψή σου για την μτχ της ΔΕΗ ? Να θυμίσω ότι πάλαι ποτέ ο Τάκαρος την είχε στόχο 17,00 γιούρια !!! φυσικά δεν είχε προβλέψει τον Παναή με τον Αλέξιο. Δεδομένου όμως ότι οσονούπω θα ακούσουμε τον Αλέξη να ευγνωμονεί δημόσια (αλλά Σημίτη) τους συμμάχους μας Αμερικανούς για την παρέμβασή τους στην αναδιάρθρωση του χρέους αφήνοντας άλαλα το ώτα των συντρόφων τι θα εκτιμούσατε λαμβάνοντα υπ' όψην και αυτό ???
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1413935/deh-oi-vlaveres-synepeies-apo-thn-polhsh-toy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά ο κ. Τάκης είχε αναφέρει σε σχόλιό του κάποιους μήνες πριν την έλευση των ΣΑΝΕΛ στην εξουσία πως η τιμή-στόχος των 17 ευρώ, όπως εξελίχθηκαν τα πολιτικά γεγονότα μέσα στο '14, δεν ισχύει και όποιος πάει να μπλέξει με τη συγκεκριμένη μετοχή πιθανότατα θα... μπλέξει.

      Διαγραφή
    2. Όντως με το που βγήκε ο Σύριζα έγραψε το ''Τετέλεσται'' και το ''Μην ασχολείσθε''...
      Δεν επιρρίπτω ευθύνες σε καμία περίπτωση..
      Διεπιστώθη όμως ο Σύριζας άλλα λέει και άλλα κάνει (και ο ΓΑΠ αναφερόταν στο ξεπούλημα του ΟΤΕ στα 27 ευρώ). Αν λάβουμε υπόψιν την απαίτηση των δανειστών να πουλήσουν άμεσα το 51% της ΔΕΗ (βλ. Κεφάλαιο πρωτοσέλιδο) δεν θα πρέπει η μτχ να πιάσει την αξία που της αρμόζει (τουλάχιστον τα 13e) δεδομένου ότι το πέρασμα σε ιδιώτες θα την απαλλάξει από την συνδικαληστοσυμορία και τις παθογένειες που ασκεί η κομματική διοίκηση? Ας πάρουμε παράδειγμα τι έγινε στον ΟΤΕ και όχι στα Ναυπηγεία, πάμε σε άλλες εποχές, πλέον κουμάντο κάνουν ΕΚΤ & ΔΝΤ

      Διαγραφή
  48. Ευχαριστώ κ. Chabo. Είμαι μάλλον αρνητικός για τη ΔΕΗ για πολλούς λόγους. Ο πιο απλός: "Εκεί που βλέπουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι μικροί ευκαιρία συνήθως κρύβεται παγίδα" Επίσης:

    1) Θα έχετε προσέξει ότι ενώ παλαιότερα στις ανοδικές αντιδράσεις της αγοράς τράπεζες και ΔΕΗ υπεραπέδιδαν τελευταία υπεραποδίδουν μόνο οι συστημικές. Γιατί δεν ξέρω. Πιθανολογώ ότι οι Έλληνες μπατίρισαν, το ρευστό είναι εισαγόμενο και πανευρωπαϊκά οι εταιρείες ενέργειας τον πίνουν κανονικά. Ενδεικτικά στη Γερμανία την τελευταία 5ετία η RWE κατηφόρισε από τα Ε44 στα Ε12 κι η EOAN ομοίως από τα Ε23 στα Ε9

    http://finance.yahoo.com/echarts?s=RWE.DE+Interactive#{"range":"5y","allowChartStacking":true}

    http://finance.yahoo.com/echarts?s=EOAN.DE+Interactive#{"range":"5y","allowChartStacking":true}

    Κάπως καλύτερα στην Γαλλία για την EDF (που λέει ο λόγος) από τα Ε30 στα Ε11

    http://finance.yahoo.com/echarts?s=EDF.PA+Interactive#{"range":"5y","allowChartStacking":true}

    Μοιάζει λοιπόν να μην τραβάει στην Ευρώπη ο κλάδος. Κι εμείς ξέρουμε πως όταν Θέλουμε να επενδύσουμε αρχικά διαλέγουμε κλάδο και μετά εταιρεία μέσα από αυτόν.

    2) Ξέρουμε επίσης πως όταν αγοράζουμε μια επιχείρηση αγοράζουμε και τα χρέη της. Συνεπώς η εταιρεία ΔΕΝ κοστίζει 700 εκ. που λένε κάποια παπαγαλάκια αλλά 6100 εκ. Κι αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν κανονικά τα χρέη (μείον προβλέψεις) σχεδόν 1,5 δις των ιδιωτών προς την εταιρεία.

    Τα ομόλογα της εταιρείας καρκινοβατούν. Το 3ετές με κουπόνι 4,75% και λήξη 1/5/2017 ήταν χθες στο 86,9 όπου δίνει απόδοση (yield) 20%!!!! ενώ το 5ετές με κουπόνι 5,50% και λήξη 1/5/2019 ήταν χθες στο 71,6 με απόδοση 18,55%!!! Φρίκη καθώς αυτό μας δίνει μια ιδέα όταν ωριμάσουν και θελήσει η εταιρεία να τα κάνει roll over τι επιτόκιο θα της ζητηθεί. Τουλάχιστον 10%.

    3) Από βαρίδια να φάνε κάμποσα. Υπεράριθμοι και υψηλόμισθοι υπάλληλοι, σκληρές συντεχνίες, αλητοσυνδηκαλιστές, μαλάκας υπουργός ενέργειας κ.α Πλέον αυτών ο κίνδυνος μετακύλισης του ασφαλιστικού κόστους απ΄το κράτος στην εταιρεία, οι πιέσεις για μείωση τιμής κιλοβατώρας στην βιομηχανία, ο άνισος για την εταιρεία ανταγωνισμός των ιδιωτών.

    Παρέθεσα αρκετούς λόγους που με αποτρέπουν να επενδύσω στην εταιρεία. Εάν ωστόσο είχα ήδη επενδύσει δεν θα βιαζόμουν να πουλήσω (προς Θεού όμως όχι στο αυτοκτονικό μουαγέν). Κατ΄αρχήν διότι είμαι φύσει αισιόδοξο άτομο και θεωρώ περίπου μονόδρομο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Επίσης πιστεύω πως η φιλολογία (που θα ενταθεί) τόσο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ όσο και της μικρής ΔΕΗ θα βοηθήσουν στην εταιρεία. Καθώς θα θεωρηθεί πως πέρα από την οικονομική ανακούφιση κάτι πάει ν΄αλλάξει (αλλά δεν με τις αμοιβάδες συριζαίους που μας φορτώθηκαν). Σχετικό παλαιότερο άρθρο

    http://www.capital.gr/story/2055785


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περίπτωση που δεν έχετε ΔΕΗ και δεν θέλετε λόγω αμαρτωλού παρελθόντος να ποντάρετε στις τράπεζες-προφανές πουλαίν της ανόδου εάν όταν και όποτε οι κυβερνητικοί αφήσουν τη συνουσία και πιάσουν την ουσία της αξιολόγησης...υπάρχει και η all time classic ΕΧΑΕ. Θα κάνει τουλάχιστον το 70% της ανόδου των συστημικών κι έχει μόνο το 25% του ρίσκου τους.

      Διαγραφή
    2. Απλά και λιτά με τις συνθήκες -πολιτικο/οικονομικές- του σήμερα η δεη θα πάθει ότι πάθανε τα ελληνικά ναυπηγεία. Ο μισός παγκόσμιος στόλος ελληνικός αλλά αυτά φ α λ ι ρ ι σ α ν !!

      Διαγραφή
    3. Φίλτατε hippy λεβεντόπαιδο!
      Όλα τούτη την στιγμή φαίνονται αρνητικά για την ΔΕΗ, δημιουργήθηκαν απο τα κόμματα και της εκμετάλλευσή της από αυτά.Το ιδεολόγημα Σύριζα υπήρχε πρίν και στην ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. με τις κρατικές επιχειρήσεις τρέφονταν τα κόμματα. Όμως τώρα κόμματα και συνδικαληστές είναι πλέον στο καναβάτσο..
      Ποια πορεία εκτιμάς για την ΔΕΗ αν λάβεις υπόψιν το πέρασμα σε ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται και πίστωση των ανεισπρακτων οφειλών της στην ΔΟΥ, συμψηφισμό με τα χρέη της προς το Δημόσιο, μπλοκάρισμα ΑΦΜ κάθε οφειλέτη προς αυτήν, ενημέρωση Τειρεσία, νομοθετική ρύθμιση αλλά 'κόκκινα δάνεια'

      Διαγραφή
    4. Το εύκολο-και ταυτόχρονα αρκετά πιθανό-είναι εάν έλθουν (με όποιο τρόπο) τα πράγματα κατ΄ευχήν στις συζητήσεις Τσακα-Ντέλιας το επιθετικό χαρτί ΔΕΗ να ξεπεράσει κατά 30-40% την κίνηση του ΓΔ και να πιάσει περίπου την τιμή του Νοεμβρίου κατά το rebalancing δλδ 5,20-5,30 όπου θα βρει την αντίσταση των εγκλωβισμένων.

      Όμως φίλε Chabo έχεις μετρήσει πόσα εάν υπάρχουν στην ερώτηση σου? Κάποια κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατον να συμβούν, ιδιαίτερα με κυβέρνηση σύριζα. Αυτοί ακόμα ψάχνουν πως θα βάλουν τρικλοποδιά σε Πιτσιώρη και Cosco.

      Συνεπώς ακολούθησε την έμπνευση σου, υποψιασμένος όμως και με το χέρι στη σκανδάλη. Η κοπέλα ΔΕΝ κάνει για γάμο, είναι πόρνη και με πολλά αφροδίσια.

      Για το χατήρι σου αντιγράφω απ΄τις σημειώσεις του δάσκαλου

      "Όταν αγοράζω μια εταιρεία προφανώς πιστεύω ότι θα πάει καλά και θα κερδίσω. Τι κάνω όμως εάν κινηθεί αντίθετα απ΄τις προσδοκίες μου?

      -Όταν η ζημιά φτάσει 5% αναρωτιέμαι: "Εάν δεν την είχα αρχικά αγοράσει, τώρα θα την αγόραζα?"

      -Αν η απάντηση είναι "όχι" την πουλάω επιτόπου. Αν η απάντηση είναι "ναι" την κρατάω ακόμα. Εάν όμως η πτώση συνεχιστεί και φτάσει το 10% την πουλάω ακαριαία. Διότι εάν η μετοχή μου πέσει κατά 50% μετά χρειάζεται 100% άνοδο για να φτάσει την αρχική τιμή.

      Πολύ μα πολύ δύσκολο καθώς το πιθανότερο είναι πως κάτι ήξερε η αγορά που αγνοούσα εγώ"

      Διαγραφή
  49. Απο Αμερικα μεριά η σημερινή ειδησιογραφία αναφέρει ότι πάνε σε μια πολιτική λύση για το κλείσιμο της τωρινής αξιολόγησης. Με επόμενη τον Οκτώβριο. Στο "Ουάσιγκτον κλαμπ" λένε θα πάμε σε 2 πακέτα μέτρων τελικά ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Εμείς γιατί εγχώρια θα πουλήσουμε το στορυ ότι τελικά εφαρμόζουμε τα 5,4δις που είχαμε συμφωνήσει το καλοκαίρι και τα υπόλοιπα θα τα ψηφίσουμε αλλά δεν θα χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε. Οι του δντ/σοιμπλε γκρουπ γιατί θα βλέπουν ότι ψηφίσαμε μέτρα 8,1-9δις όπως υποστήριζαν ότι χρειάζεται (δντ) χωρίς κουβέντα τώρα για το χρέος (Σοιμπλε).

    Αν τελικά μείνει έτσι πιστεύω η ανοδική αντίδραση θα έχει συνέχεια. Αν και η αφορμή (δώρο Ντράγκι) ήταν ψιλογνωστή η κίνηση δείχνει με θετικό κλείσιμο την Δευτέρα ότι ξαναμπαίνει συνολικά το Χαα σε ανοδικό mood και μάλιστα μετά απο σημαντική διόρθωση της πρόσφατης ανοδικής κίνησης απο το 420γδ. Να υποθέσω οι ελλοτιτσιανς θα το ονομάσουν 1-2 το κύμα μέχρι τώρα??.

    Οπως έγραψε και ο κ.Μάνος στο κείμενο του το 2007 υπήρχε ανακατωσούρα στους δείκτες αλλά η αιτία αποκαλύφτηκε αρκετά μετά. Οπότε μάλλον κάποιοι είχαν την γνώση και οι κινήσεις τους ήταν σαν βότσαλο στη λίμνη των Αγορών. Για εμάς τους μικρούς είναι δύσκολο ,αλλά όχι ακατόρθωτο να δούμε αυτές τις αναταραχές στο μακρυνό μικρό κομματάκι της λιμνης που μας αναλογεί. Ενα δεύτερο δύσκολο κομματι είναι και η ερμηνεία τους μιας και πολλά γίνονται για να θολώνουν τα νερά.
    http://www.tradingview.com/x/liD0jvuk/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία καταλήγουμε σε παρόμοια συμπεράσματα.

      Προφητικό το άρθρο "η φάκα" του Παπαχελά? Όχι δα, τόσα χρόνια γραμματέας των αφεντικών είναι.

      http://www.kathimerini.gr/854478/opinion/epikairothta/politikh/h-faka

      Τι κίνηση έκανε ενδιάμεσα η αγορά? Εάν λέγαμε αυτήν που μαντέψαμε δεν θα ήταν λάθος. Όμως προτιμώ να εστιάσουμε στην "ξαφνική" (και ταυτόχρονα επαναλαμβανόμενη) εμπλοκή στις συζητήσεις Τσακαλώτου-Τρόικας που έδωσαν την διόρθωση 11-14/4. Τι πιθανότητες υπάρχουν να μην επαναληφθεί το καλοκαίρι αλλά κι αργότερα όσο είναι οι συριζαίοι στα πράγματα? Ελάχιστες. Άρα? Τα κέρδη (ή τουλάχιστον τμήμα αυτών) πρέπει να λογιστικοποιούνται.

      Θυμάμαι ένα παλιά σκετσάκι στην TV. Ένας 50αρης αριστερός (Βασίλης Τζιβιλίκας) διαβάζει ένα βιβλίο. Σε κάποια στιγμή μπαίνει ο γιος του και τον ρωτά:

      -Τι διαβάζεις μπαμπά?

      -Την ιστορία του ΚΚΕ.

      -Και σε πιο λάθος βρίσκεσαι?

      Διαγραφή
  50. Ελπε ...χωρίς εικόνα . Δεν θυμάμαι πότε αλλά είχε βγεί ένα θετικό ρεπορτ πρόσφατα και νομίζω έγραψα την εμμ ανυσηχία μου στον κ.Νικο. Γενικότερο σχόλιο το καλοκαιράκι κουτσαίνει λίγο , οπότε θα το σκεφτόμουν για διακράτηση τώρα -ειδικά αν με θετικά νέα κάνει κανένα καλό πάνω το Μάιο- και θα την έψαχνα χαμηλότερα μαζί με τα τζιτζίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πιθανότατη ολοκλήρωση με τους θεσμούς με έκανε να συμπληρώσω στην απάντηση προς τον κ. Chabo πως εάν είχα ΔΕΗ δεν θα βιαζόμουν να την πουλήσω. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το σαπάκι. Ωστόσο για να υπάρξει αποκαΐδι πρέπει να προϋπάρξει φωτιά-πυροτέχνημα έτσι δεν είναι? Τα ΕΛΠΕ ενώ προφανέστατα έχουν πολλά κοινά με την άχρηστη έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Ιδιώτη βασικό μέτοχο.

      Από τη στιγμή που σκέφτομαι επένδυση (και όχι ξεπέτα) δεν ξανοίγομαι. Παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς και περιμένω τροχιοδεικτικές ειδήσεις (αντικατάσταση Τσοτσορού, είσοδο Nioc, εθελουσίες αποχωρήσεις παλαιών εργαζομένων-νέες συμβάσεις στους νέους κλπ). Μια ιδέα είναι απλώς.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα σας , βλεπω ραδιο αρβυλα σε μεγαλα κεφια αποψε . Το χαμογελο της χρωστωντας!! Συμπληρωνω και εγω " η αξιολογηση ειναι χολερα"

      Αφηνω την σατιρα και συνεχιζω με σαρουγκάκου . Θα περιμενα κανα 6μηνο να περασει και μετα θα εκανα οτιδηποτε που περιεχει περσικες γατες. Γιατι βλεπω κατι πιτμπουλ να γρυλιζουν.

      Διαγραφή

    3. 3,5 χιλιαρόπουλα εισιτήριο ώστε να υπάρχει κίνητρο να παρακολουθείς το έργο δεν είναι πολλά. Πολύ περισσότερο που στο καλύτερο χρηματιστηριακό τοπίο που πιθανολογούμε προσεχώς μικραίνει ο κίνδυνος απώλειας τους (αλλά στην τελική υπάρχει και το stop loss). Για μελλοντική μεγάλη θέση έγραψα τι θέλω. Πάντως και τα ομόλογα τους πηγαίνουν καλούτσικα (7-8% yield)

      Έρχομαι στα διπλανά, τα "ελεύθερα". Πιθανολογώ κι εγώ ότι ο κλάδος των κατασκευών αποκτά ενδιαφέρον και θα υπεραποδώσει καθώς πιέσθηκε υπέρμετρα (πιθανά και η ΔΕΗ). Στις κατασκευές όμως θα υπάρξουν νέα και προεξοφλήσεις. Κάποιος χρήστης έκανε σχόλιο για υστέρηση του Ελλάκτορα σε σύγκριση με την Γεκτερνα γι αυτό και το σχόλιο για τον Κάμπα. Ράλι χωρίς την βοήθεια του μετοχικού team είναι δύσκολο, το ξέρουμε. Ζωντανό παράδειγμα ΚΥΡΜ-ΙΚΤΙΝ. Μπορείτε να παραθέσετε αναλυτικότερα τα θεμελιώδη του ΕΛΛΑΚΤ που γράψατε στο Μιχάλη?

      (έβλεπα Ντε Νιρο-Ζαν Ρενο στον Αλφα-ΡΟΝΙΝ-και σας διάβασα μεταμεσονύχτια)

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Καλημερα ελπιζω να συνεχισουμε να τα λεμε απο εδω γιατι βλεπω πολυ νιρβανα απο τον κ.Μορφονιο. Περι Ελλακτωρ πριν αλεκτωρ λαλησει εκανε χτες ενα θεαματικο ραλακι. Εδω που εφτασε και ιδιως στο 1,30 about θα πρεπει να παρει και ανασες.
      Με προβληματισατε πολυ με ελπε. Να ρωτησω κατι extra γιατι ελπε και οχι μοη που φαινεται να δουλευει καλυτερα? Αξιζει η προσμονη για πχ ιδιωτικοποιηση για να δωσει αποδοση προς το bV ?? Φανταζομαι αν γινοταν πωληση ποσοστου θα ηταν κοντα στο νουμερο αυτο για να μην φανε και αλλο κραξιμο. Αλλα το θεμα ειναι να ρισκαρω για μια συριζο-πωληση η να προτιμησω τα σιγουρα εστω και πιο ακριβα?

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα και συγνώμη που παρεμβαίνω,

      αλλά μιας και είχατε ρωτήσει την άλλη φορά για εταιρείες, εδώ είναι ή ΜΟΗ στα παλαιότερά της (ίσως την αναρτήσουμε εκ νέου),

      http://www.iefimerida.gr/news/263060/katroygkalos-exairoyntai-apo-tis-rythmiseis-voyleytes

      εδώ ο Σαράντης (που μου άρεσε τότε, και αυτό θα τον δούμε προσεχώς ίσως),

      και τέλος ο ΤΙΤΑΝ http://www.investorblog.gr/ακτινογραφία-τιτάνα/ που μου άρεσε και αυτός.

      Από τράπεζες (μακριά και αγαπημένοι τα τελευταία χρόνια), μου άρεσε η Άλφα.

      http://mconstantinos.blogspot.nl/2014/11/alphabank-9.html

      Και ένα μικρό «συγκριτικό» του τραπεζικού κλάδου
      http://mconstantinos.blogspot.nl/2015/04/2014_28.html

      Όλα τα σχόλια αναφέρονται καθαρά στις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών, χρειάζονται δε επικαιροποίηση, θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης , αν και δεν νομίζω ότι έχουν αλλάξει δραματικά τα πράγματα.

      Διαγραφή
    7. Έχω δυο λογικά (νομίζω) αρκετά πιθανά σενάρια.

      1) Ολοκλήρωση αξιολόγησης.

      2) Κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά την ψήφιση των μέτρων (όπου θα φύγουν τραμπούκοι πολλάκηδες αλλά και λογικοί τσακαλώτος)

      Το νέο οικονομικό περιβάλλον θα ξεκινήσει σε εξαιρετικά αντιαναπτυξιακό περιβάλλον με μόνη ελπίδα το συμμάζεμα του κράτους.

      Τα ΕΛΠΕ είναι νομίζω εταιρεία που θα μπορούσε σχετικά εύκολα να δείξει το δρόμο. Όπως είπαμε έχει ισχυρούς βασικούς μετόχους (40,98% Λάτσης-35,48% Δημόσιο). 1) ΑΝ πάρει μετοχές έναντι χρέους η Nioc θετικότατο, ουσιαστικά μπαίνει στρατηγικός εταίρος. 2) ΑΝ με τις κυβερνητικές αλλαγές φύγει ο λαφαζανικός Τσοτσορός πιθανά θετικό αναλόγως του αντικαταστάτη 3) ΑΝ γίνει εθελουσία για να φύγουν οι παλιοί 16μισθοι τεμπέληδες με τις μισθάρες 4) ΑΝ υπογραφούν νέες συμβάσεις εργασίας γι αυτούς που θα τους αντικαταστήσουν

      Εάν δε συνυπολογίσουμε (5) ότι η εταιρεία έχει τουλάχιστον 50% μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα απ΄την ΜΟΗ και μάλιστα πρόσφατα αναβαθμισμένη νομίζω ότι έχει περισσότερες δυνατότητες υπεραπόδοσης. Όπως όμως ανέφερα θέλω πρώτα κάτι φως και μετά θα επενδύσω καθώς σ΄αυτήν την περίπτωση πιθανολογώ το 8ευρο.



      (περιμένοντας την απάντηση σας και στοιχηματίζοντας στο ταλέντο σας χθες ψώνισα λίγο Ελλάκτωρα στο άνοιγμα της αγοράς χε χε)

      Διαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Φίλε hippy, ίσως κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι όποια επένδυση γίνεται σε μτχ το 'εάν' είναι προϋπόθεση. Οπότε ΑΝ η αριστερά γίνει παρένθεση ή μετατραπεί σε δεξιότερη της δεξιάς υπερβαίνοντας τις κόκκινες γραμμές χάρην εξουσίας, Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι (η πόρνη) διατηρεί τα θέλγητρα και την τιμή στόχο που διέβλεπε ο Δάσκαλος λίγο πρίν την επικράτηση του Έλληνα Σαρδανάπαλου?
    http://www.capital.gr/story/3119813/pouliste-amesa-to-51-tis-dei-trexte-eudap-depa-elpe-ote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε


      Chabo αυτή είναι δ/νση συνάντησης--ΑΙΟΛΟΣ (Σοροντίλας Αλέξανδρος Γ.) -Κανάλι, Πρέβεζα - Παραλία, 48100, ΠΡΕΒΕΖΑΣ--τηλεφωνο 2682051269

      Διαγραφή
    2. Σωστά.. η καλύτερη ταβέρνα, στο καλύτερο σημείο,τα καλύτερα φαγητά όλα στα κάρβουνα στις καλύτερες τιμές δίπλα στην θάλασσα με απέραντη θέα το Ιόνιο

      Διαγραφή
    3. Σωστά κ Λουκά, η καλύτερη ψαροταβέρνα στο καλύτερο σημείο με τα καλύτερα φαγητά όλα στα κάρβουνα με απέραντη θέα το Ιόνιο.. (βλέπε στο google)

      Διαγραφή
  53. Σιγά να μην φάμε την παραμύθα που μας σερβίρει ο κάθε μαλάκας δημοσιογράφος στον capital.

    Όταν ο Τάκης έγραφε το 17ευρο όοολοι οι μαριδαίοι τριγύριζαν γύρω γύρω και τον ρωτούσαν "που θα φτάσει η ΔΕΗ κ. Τάκη, θα πάει 15? 17? 20? Εν τω μεταξύ το χαρτί είχε σπάσει με ορμή τα 10 κι έγραφε 12, ο ΓΔ πολιορκούσε το 1400 και η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ήταν unde portas και το χαρτί έγραφε 9, ενώ τώρα ο γκόμενος της Δούρου καίει χρήμα.

    Δεν μασάμε ή το κάνουμε πολύ σιγά και μηρυκάζοντας για να κερδίζουμε χρόνο και να κόβουμε κίνηση.

    Με όποια κυβέρνηση (ιδιαίτερα βέβαια με τις αμοιβάδες) την προσεχή 2ετία μέχρι τη λήξη του 3ου μνημονίου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ η ΔΕΗ να γράψει καν 2ψήφιο.

    (για φαντάσου...τον Ιούλιο του 2012 θα θυμούνται αρκετοί φίλοι που τότε γράφαμε στο marketzone που έκλεισε πλακωθήκαμε ιντερνετικά με καλό φίλο καθώς υποστήριζα ακριβώς το αντίθετο...ότι η ΔΕΗ στη ζώνη 2-2,20 ήταν best buy...o tempora o mores που λένε στα μέρη του Αστεριξ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Βλέπω ενθουσιασμό σε πολλά sites για την αξιολόγηση. Ο Ντράγκι βέβαια με την κίνησή του έδειξε ότι στηρίζει.Απλώς 1) βλέπω νέους πολλούς φόρους σε μια ήδη καθημαγμένη οικονομία
    2)ακόμη παραμενει απρόβλεπτος ο νταουλιέρης στο τι αποφάσεις θα πάρει τελικά
    3)Ο S&P είναι ήδη ψηλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι τεχνικοί αναλυτές βλέπουν ράλι στο ΧΑΑ λόγω κίνησης Ντράγκι και αξιολόγησης(αρα απομάκρυνσης κινδύνου grexit). Bλέπουν άνετα πάνω από 600 μονάδες οσονούπω.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  55. Απίστευτη κίνηση ΜΙΓ ήδη +233%. Και οι "έσχατοι έσονται πρώτοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΔΕΝ φαινεστε. Οριο 200 σχολια κ.HIPPY & MANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είστε σε αναζήτηση ενός πραγματικού δανείου ?? Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο οποιουδήποτε είδους και για οποιοδήποτε λόγο ?? Ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο σπίτι και χρειάζεστε ένα δάνειο ?? Είμαστε επιτέλους εδώ για να βοηθήσουμε, όπως σας προσφέρουμε αξιόπιστες δάνεια με επιτόκιο μόλις 2%. Πρόκειται για μια άδεια και πιστοποιημένη επιχείρηση δανείου και είστε 100% σίγουροι για να πάρει αυτό το δάνειο από εμάς τη στιγμή που θα εφαρμοστεί, ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας τώρα στο (Freemanloanfinance@gmail.com), www.freemanfinance.webs.com και να φτάσει εκεί δάνεια σήμερα.

    Ευχαριστώ.
    Jamie Freeman
    Website: www.freemanfinance.webs.com
    τηλέφωνο: +13234024181

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂