Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΤΚΑ


















92 σχόλια:

  1. Στο παρόν thread σχόλια και αναλύσεις που αφορούν μόνο την ΜΕΤΚΑ - μέχρι να γεμίσουν τα σχόλια στο thread ττης ΛΑΜΔΑ.
    Όταν οι γκουρουδιές φτάσουν στα 180 σχόλια στο thread ΛΑΜΔΑ, μετά μεταφερόμαστε εδώ.
    Μέχρι τότε, στο παρόν thread να γίνονται σχόλια που να αφορούν μόνο την ΜΕΤΚΑ ----> που βαδίζει και θα κάνει νεα υψηλά ΚΑΙ ΟΜΩΣ σε κάποιους χαρίζαν το γαιδούρι στα 5 ευρώ και αυτοί κοίταγαν τα δόντια του και το χάλι της Ελλάδος και δεν ψώνιζαν.

    ΜΕΤΚΑ - καλή μελέτη για το 4ήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΚΑ - διαμάντι, τα λέμε χρόοονια τώρα. Είχε το ΧΑΑ ΔΕΗ με 1.50 ισχυρό, ΜΕΤΚ κάτω από τάλιρο κι υπήρχαν άνθρωποι που έψαχναν να βγάλουν λεφτά από λαναρόχαρτα και σαπάκια αντιστοίχου βεληνεκούς. Σου δίνουν τη Μπελούτσι κι εσύ εκεί, κολλημένος με τις ασχημομούρες. Τι να λέμε; Στο πτωτικό διάστημα μου κράτησε το χαρτοφυλάκιο στον αφρό. Τρομερή συμπεριφορά κι ακολουθεί το δείκτη γράφοντας νέα υψηλότερα κάθε φορά που ανεβαίνει αυτός χωρίς να φοβάσαι στην πτώση επειδή έχει αξία και δικαιολογεί αυτές τις τιμές.
    Δεν την έχω στο χαρτοφυλάκιο (την άλλαξα προ καιρού με την μητρική της επειδή θεωρούσα ότι η μητρική θα τραβήξει περισσότερο στην άνοδο - ούτε αυτή με απογοήτευσε. Το όλο σκεπτικό το είχα γράψει στο mz αρκετές φορές). Σε φουρτούνες στο ΧΑΑ είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα μετά την αποχή.

    Πολύ καλή δουλειά στην παρουσίαση όπως και στην προηγούμενη. Μπράβο για την προσπάθεια και την δουλειά sir!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τεχνογνωσία, management, ανεκτέλεστο πραγματικών έργων, cashflows θετικότατα, fairfax στη μητρική. The only way is up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΚΑ - ωραία παρουσίαση, που δείχνει ξεκάθαρα οτι η χρυσή χρονιά του '10 με τα εκπληκτικά ποσοστά μικτού κέρδους 26% και ετήσιο τζίρο 613 μύρια θα χρειαστεί καιρό για να τα πλησιάσει.

    Το κλειδί είναι η μεγάλη της έκθεση στην Συρία και Ιράν. Βασικό στοιχείο που παρακολουθώ είναι τα νέα πρότζεκτ που πάνε να κλείσουν.

    Την είχα στο χαρτοφυλάκιο μου από αυτά τα απαξιωμένα ζηλευτά νούμερα και στα 13.90 τα γύρισα στην μαμά.

    Η απορία που έχω είναι πώς στο Α' τρίμηνο του '10 ξεκίνησε με 40% περιθώριο κέρδους και στο τέλος έπεσε στο 26%.

    Butcher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε κύριε Butcher αυτά είναι γρίφοι για παιδιά - δεν είναι για Τάκαρους.
      Πούλησε τη συμμετοχή της στην Τέρνα της 100% Θυγατρικής της ΕΤΑΔΕ.
      Η πώληση επέφερε αύξηση στον κύκλο εργασιών του ομίλου ποσού 32,5 εκατ. ευρώ.

      Βγάλτε τώρα το ποσόν των 32,5 εκατ. απο το Α΄τρίμηνο του 2010 και έχουμε :
      Πωλήσεις = 105,4
      Κόστος πωληθέντων = 82,1
      Μεικτά κέρδη = 23,3
      Άρα περιθώριο μεικτού κέρδους = 22,1%

      Γιαυτό όταν μελετάμε δεδομένα βγάζουμε μέσους όρους προηγούμενη πενταετίας και βάλε , όπως και όταν εκτιμούμε το μέλλον δίνουμε μέσο ορους προβλεπομένων γεγονότων.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Τάκη ευχαριστώ πολύ για την μεστή απάντηση.
      Για φέτος είμαι συγκρατημένος, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για νέα σημαντικά πρότζεκτς, ίσως η φετινή χρονιά να είναι και η πιο δύσκολη της, - εκτός αν έχετε μυριστεί έσεις κάτι.

      Το ρεζουμέ είναι, ΜΗΔΕΝ δάνεια, άψογο μανατζάρισμα αλλά φτώχεια, λαμβάνοντας υπόψη οτι και μεγάλα έργα να κλείσει θέλους 2-3 χρόνια για ολοκλήρωση .

      Ταπεινή μου άποψη τα τρεξίματα θα είναι πρώτα στον Όμιλο λόγω και ενεργειακών βλ. ΔΕΗ κτλ.
      (πληροφ. δυκτιακό τόπο http://ypodomes.com)

      Butcher

      Διαγραφή
    3. Αν δεν φτιάξουν τα αποτελέσματα του Αλουμινίου, η ΜΕΤΚΑ θα τρέχει ταχύτερα απο τον όμιλο.
      Ο όμιλος θα πρέπει να βρει και κανένα δις ευρώ για να προχωρήσει το business plan του περί εγκατάστασης όλων των αδειών του για ΑΠΕ. Εδώ ίσως το Fairfax να βάλει το χρήμα και να βάλουν την Protergia στο XAA.

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετική η παρουσίαση της εταιρείας κύριε Τάκη.
    Επειδή δεν διστάζω να δηλώνω το κατά καιρούς χαρτοφυλάκιο μου θα θυμάστε ότι είμαι τοποθετημένος διαχρονικά στην ΜΥΤΙΛ. Για την θυγατρική,που δίνει και το μέρισμα της σε αντίθεση με την μητέρα που τελευταία φορά μου έδωσε το 2011 δωρεάν μετοχές, φοβάμαι μόνο την Συρία και την κόντρα του Ευάγγελου με την ΔΕΗ. Αν και όλα τα έργα της στην Μέση Ανατολή συνεχίζονται κανονικά από ότι γνωρίζω.Έχετε υποσχεθεί ανάλογη παρουσίαση και για την ΜΥΤΙΛ. Αναμένω να επισημάνετε τα προβληματάκια του Ευάγγελου.
    Ο τρόπος παρουσίασης των ΛΑΜΔΑ και ΜΕΤΚΑ υποδηλώνει την αγάπη σας προς τα comics.Ίδιον όλων των ευφυών συνανθρώπων.
    Ευχαριστώ για την προσφορά γνώσης και εμπειρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί θα φτάσουμε κύριε Νίκο - στον Βαγγέλα. Πρέπει όμως προηγουμένως να περάσουμε απο ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιο και Protergia ---> (με την πρώτη ευκαιρία αυτή θα μπει στο ΧΑΑ ή θα μπει partner εδώ μέσα).

      Στη ΜΕΤΚΑ ήδη έχω αξιολογήσει τα κέρδη της επόμενης τριετίας - τα μισά απο αυτά πάνε στον Βαγγέλα.
      Έχω βγάλει και την αξία βάσει ιδίων της ΜΕΤΚΑ που αναλογεί στον όμιλο Μυτιληναίου.

      Διαγραφή
    2. Και για να μην έχετε αγωνία.
      Τα βασικά θεματάκια του βαγγέλα είναι
      1) Τα αποτελέσματα του Αλουμινίου και το κόστος των πρώτων υλών που δεν είναι όπως θα τα ήθελε ο Βαγγέλας.
      2) Το θέμα με τη ΔΕΗ και το Αλουμίνιο
      3) Που θα βρει τα λεφτά να προχωρήσει το ενεργειακό του πλάνο και να εγκαταστήσει όλες τις άδειες.

      Αν τα 1,2,3 με κάποιο τρόπο επιλυθούν- αντιμετωπισθούν, τότε τα 40 ευρώ που λέω θα είναι και λίγα.

      Διαγραφή
    3. To ξεμπλοκάρισμα των ενεργειακών projects διαφαίνεται πολύ δυσοίωνο λόγω του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ. Ο δε μονάδες φυσικού αερίου της ΜΕΤΚΑ πριμοδοτούνται πολύ γενναία από τον κρατικό κορβανά με τις συζητήσεις για περικοπές να δίνουν και να παίρνουν. Με δεδομένο ότι στην ουσία πάμε κατά διαόλου, οι περικοπές μάλλον θα γίνουν και η ΜΕΤΚΑ δε γίνεται να μην επηρρεαστεί αρνητικά.

      Με τη ΔΕΗ δε φαίνεται να βγαίνει άκρη. Βάσει της τελευταίας συμφωνίας με τους καταναλωτές μεσαίας τάσης, η ΔΕΗ φαίνεται να εφαρμόζει μία λογική μικρής μείωσης του κόστους, η οποία δεν αποτελεί λύση για τους καταναλωτές, αλλά τη δέχονται γιατί η ΔΕΗ είναι και θα είναι μονοπώλιο για αρκετά χρόνια.

      Βασικό θέμα στη ΜΕΤΚΑ είναι επίσης η απόφαση της Αλγερίας για ενεργειακά έργα. Το ύψος της επένδυσης είναι τεράστιο και αν η ΜΕΤΚΑ καταφέρει να χωθεί, τότε αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τα μελλοντικά της αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    4. Τα ενεργειακά projects στην Ελλάδα προχωρούν με ρυθμούς χελώνας. Δεν είναι καινούργιο αυτό - είναι πολυυυυ παλιό.
      Ήρθε και η κρίση και το μπατίρεμα των τραπεζών και έχουν παγώσει τα πάντα. Ζήτημα είναι αν εγκαθίστανται, ανά έτος, κατά μέσο όρο 100MW τα τελευταία χρόνια. Λίγο το 2011 κάτι πήγαμε να κάνουμε, όπου και εγκαταστάθηκαν 311 νέα MW απο αιολικά, αλλά ήταν τυχαίο γεγονός.

      Ελλάς η χώρα των μετρίων, του τυχαίου και του απρόσμενου.

      Διαγραφή
  6. Φουτουριστικη παρουσιαση θα ελεγα σενιορ Τακη. Στο ανεκτελεστο θα πρεπει αν προστεθει και 1 δισ δολ στο Ιρακ που ομως απ οτι ειδα τελικα συνεταιριστηκε με τον κινεζικο γιγαντα SEPCOIII. Απο οτι φαινεται οι μεγαλες δυτικες ανταγωνιστριες εταιριες της μετκα αποφευγουν λογω γεωπολιτικων κινδυνων τη βορεια Αφρικη κ μεση ανατολη αλλα μαλλον σιγα σιγα θα βρισκει μπροστα της νεους ανταγωνιστες οπως κινεζικες εταιριες που προσπαθουν να βρουν νεους δρομους για κερδη. Ουσιαστικα οι συμβασεις της αρκουν για 3 χρονια ακομα γι αυτο πολυ εξυπνα κ. Τακη βαλατε προβλεψεις πωλησεων και κερδων για την επομενη 3ετια και για αυτο ανεκαθεν διαπραγματευοταν με χαμηλο Ρ/Ε. Επειδη ειμαι ομως αιρετικος στη θεμελιωδη αναλυση θα πω οτι τα ομορφα αποτελεσματα της προηγουμενης 8ετιας ομορφα θα καουν αν δεν μπορεσει να παρει νεες συμβασεις εργων εκτος και αν κανει τσιφλικι της ολοκληρη την Βορεια αλλα και υποζαχαρια Αφρικη. Επισης θα διαφωνησω για την τοποθετηση στα 5,5 ε περυσι το καλοκαιρι γιατι απο πλευρας αποδοσεων υστερει σαφεστατα απο αλλλες μτχς.
    Ο εκ μακροθεν
    Σειριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σωστά παρατηρήσατε κύριε Σείριε για τις προβλέψεις της επόμενης τριετίας, ότι ουσιαστικά δεν είναι προβλέψεις, αλλά πρόκειται για πωλήσεις και δουλειές που είναι ήδη κλεισμένες - μετά δεν γνωρίζουμε.
      Στην πραγματικότητα οι προβλέψεις που κάνω δεν είναι προβλέψεις !!!! Οπότε δεν πρόκειται να παίξω έξω. Αν πέσω έξω θα πέσω μόνο προς τα πάνω.- αν πάρει και άλλες δουλειές.

      Διαγραφή
  7. Τα επόμενα 3 χρόνια λοιπόν όλα τα χαρτιά της ΜΕΤΚας ανοικτά ?? Οπότε την επόμενη μέρα πρέπει να την μετρήσουμε με βάση νέες δουλειές πέρα απο αυτές που ήδη τρέχουν ή αναμένονται τους επόμενους μήνες.
    Με Μεικτο περιθώριο κέρδους 17-18% στα έργα epc ρεαλιστικό νούμερο λόγω ανταγωνισμού, η κεφαλαιοποίση των 710 εκατ για να έρθει 1-1 με τα ιδία θέλει 78εκατ/έτος μέχρι και το 2016 Οπότε κ.Τάκη με την εκτίμηση που κάνετε στην παρουσίαση σας και με τις προσθαφαιρέσεις μου τα 15ευρω/μτχ και πάνω χωρίς νέα σημαίνει φουσκωματάκι???
    Κ. Τάκη αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έκτιμώ την μτχ αυτή και αν δεν έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη με τον κ.Σείριο για την προσδοκία απόδοσης θα την είχα σίγουρα στα νούμερα που κάποτε εσείς!!! είχατε γράψει
    Το πιό πραγματικά ενδιαφέρον για την εταιρία δεν είδα να το αναφέρετε ,αν και σίγουρα θα το έχετε προσέξει Οπότε αναμένω και στο μέλλον επέκταση σοβαρή και σε αυτό τον κλάδο ,πράγμα που αν γίνει εκτιμώ με μια σταθερή απόδοση απο τα epc θα δώσει το σύνθημα για τιμές πολύ πιο ψηλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ερώτημα κύριε Τάκη (και υπόλοιποι εκλεκτοί του forum) είναι άν αγοράζεται στά 13,64 που είναι σήμερα. (η καλύτερα θα ήταν αγορά του Βαγγέλη στα 6 ευρώ ? )

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κύριε τάκη το καίριο ερωτημα ειναι .Αγοραζουμε βαγγελα στα 6 ευρω Αν η πιθανότητα να λυθουν τα θεματακια που προαναφερατε ειναι εστω και πιθανη,και στα 20 ε να φθασει (τα 40 λετε εσεις) τριπλασιαζεις το κεφαλαιο σου.
    το σχολιο σας παντως εγω το εξελαβα ως εμμεση συσταση αγορας γιατι πιστευεται στήν θετικη πορεια τησ εταιρειας
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριοι (gforce και Παναγιώτη πιο πάνω), αυτά τα ερωτήματα θα τα απαντήσετε εσείς - αφού κρίνετε και μελετήσετε. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ διαγράμματα..

      Οι Τάκαροι και έχουν κρίνει και έχουν πάρει θέσεις όπου πρέπει.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ για ορισμένους - κάποιες μετοχές μας θα κάνουν ΝΕΑ ΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΑ και το 2013 θα είναι αλλη μια χρονιά Bull market για την Ελληνική χρηματαγορά. keep walking,

      Διαγραφή
    2. Όπως και είμαι βεβαιότατος ότι όσοι αγόρασαν Βαγγέλα με αφορμή το Fairfax δεν θα μπορέσουν να διακρατήσουν τα χαρτιά τους. Είτε πάει πάνω θα πουλήσουν με μικρό κέρδος είτε πάει κάτω θα βάζουν τα stop loss.
      Το 95% όσων αγόρασαν το τελευταίο 10ήμερο θα χαιρετήσουν λίαν συντόμως.

      Διαγραφή
    3. δασκαλε το μονο που μπορω να εκφρασω ειναι τα συγχαρητηρια μου παντα σας διαβαζω με σεβασμο

      Διαγραφή
    4. Έσπασε και τα 9000 ο DAX κύριε Λουκά.
      κατά τα άλλα υπάρχουν μερικοί που βλέπουν διαρκώς shorts τις ξένες αγορές. Άχρηστοι πολυλογάδες και άμπαλοι φιτσουλέοι. Δύο γαιδάρων άχυρα δεν μπορούν να χωρίσουν και όμως το παίζουν Σωρέοι στα φόρα και μας λένε κάθε φορά που θα πάει ο DAX και ο Νταού Πεντέλης. Είναι φούσκες λένε. Βρεεεε οι μόνες φούσκες που εγώ βλέπω είναι στα μυαλά σας.

      Φυσικά κάααααααποια στιγμή θα πέσουν και αυτοί οι δείκτες και τότε θα μας ζαλίσουν τα ούμπαλα ότι δικαιώθηκαν, αφού όμως στο μεσοδιάστημα θα έχουν φάει στην κεφάλα μετρικές χιλιάδες μονάδες ανάποδης κατεύθυνσης απο αυτήν που προβλέπουν. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

      Διαγραφή
    5. Η ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

      Μόνο το 2012, το πλεόνασμα της Γερμανίας έφτασε τα 188 δις € – ενώ από την αρχή της παρούσης χιλιετίας έχει ανέλθει στα συνολικά 2 τρις €. Ουσιαστικά βέβαια, τα πλεονάσματα είναι αποταμιεύσεις – αφού πουλάει κανείς προϊόντα στο εξωτερικό, λαμβάνοντας έναντι αυτών χρήματα, τα οποία όμως δεν ξοδεύει.

      Περαιτέρω, όταν τα πλεονάσματα αυξάνουν τις αποταμιεύσεις στη Γερμανία, στις ελλειμματικές χώρες συμβαίνει το αντίθετο: επειδή εισάγουν περισσότερα προϊόντα από αυτά που εξάγουν, αναγκάζονται να δανεισθούν από το εξωτερικό για να τα πληρώσουν.

      Στην προκειμένη περίπτωση, ένας από τους μεγάλους πιστωτές ήταν η Γερμανία – η οποία υποχρεωνόταν κατά κάποιον τρόπο να δανείζει τα χρήματα που της περίσσευαν, από τα πλεονάσματα που συσσώρευε κάθε χρόνο, για να έχουν τη δυνατότητα οι ελλειμματικές χώρες να συνεχίζουν να αγοράζουν τα προϊόντα της.

      Κάποια στιγμή όμως, τόσο τα κράτη στο εξωτερικό, όσο και οι επιχειρήσεις τους υπερχρεώθηκαν – με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους απέναντι στη Γερμανία. Στα πλαίσια αυτά, οι Γερμανοί ιδιώτες έχουν χάσει το ποσόν των 600 δις € μεταξύ των ετών 2006 και 2012 – δηλαδή, το ένα τρίτο σχεδόν των συνολικών πλεονασμάτων της χώρας τους, από το έτος 2000.

      Το ποσόν αυτό θα αυξηθεί ενδεχομένως ακόμη περισσότερο, εάν κράτη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία κλπ. αθετήσουν τις πληρωμές των ομολόγων δανεισμού τους - αδυνατώντας με τη σειρά τους να ανταπεξέλθουν, όταν ο ιδιωτικός τους τομέας καταρρέει.

      Συνεχίζοντας οι Γερμανοί ιδιώτες, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο να χάσουν ακόμη περισσότερα χρήματα, έχουν πάψει πλέον να δανείζουν το εξωτερικό. Επομένως, περιορίζονται οι εξαγωγές τους, οπότε το ΑΕΠ της χώρας τους, τα έσοδα της κοκ.

      Από την άλλη πλευρά όμως, τα χρήματα που παραμένουν στο εσωτερικό της Γερμανίας πρέπει είτε να επενδυθούν, είτε να δανεισθούν σε άλλες επιχειρήσεις ή νοικοκυριά – κάτι που φυσικά είναι δύσκολο, αφού

      (α) κανένας δεν επενδύει όταν μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης, λόγω περιορισμού των εξαγωγών - η γερμανική οικονομία αυξάνεται με ρυθμό μόλις 0,5%,

      (β) τα επιτόκια δανεισμού στο εσωτερικό είναι υπερβολικά χαμηλά (άρα μη κερδοφόρα), λόγω της μεγάλης προσφοράς, ενώ

      (γ) οι Γερμανοί πολίτες είναι σχεδόν φανατικοί αποταμιευτές, προτιμώντας τις τραπεζικές καταθέσεις σε μετρητά, από οτιδήποτε άλλο.

      Σας αποτέλεσμα των παραπάνω, οι γερμανικές τράπεζες υποχρεώνονται να αναλαμβάνουν υψηλά ρίσκα, έχοντας στη διάθεση τους πολλά χρήματα.

      Χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, τα χρήματα καταλήγουν είτε στην αγορά ακινήτων, δημιουργώντας φούσκα (κατά την κεντρική τράπεζα της χώρας, η φούσκα υπολογίζεται στο 20% της αξίας των ακινήτων), είτε στα χρηματιστήρια.


      Ακριβώς για το λόγο αυτό, ο βασικός δείκτης μετοχών (DAX) έχει φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ των 9.000 μονάδων – χωρίς όμως να οφείλεται στα πακέτα ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Η.Π.Α. κοκ.), αφού ο δανεισμός είναι σχεδόν μηδενικός

      Διαγραφή
    6. Πολύ καλός ο κύριος Βιλιάρδος αλλά έχει μια εμμονή κατά της Γερμανίας. Τι να κάνουμε όμως που η Γερμανία έχει ομαδάρα και θα ισοπεδώσει όσους βρει μπροστά της του χρόνου στη Βραζιλία.
      Φανατικός οπαδός της Γερμανίας ο Τάκαρος και αν το Παγκόσμιο κύπελλο γινόταν στην Ευρώπη θα έβαζα μέχρι και στοίχημα ότι η Γερμανία θα το πάρει στο χαλαρό. Τώρα στην μακρινή Βραζιλία θα δούμε αν μπορέσει η ασθενική Βραζιλία να αντισταθεί.
      Γερμανία λοιπόν και μετά Βέλγιο ο Τάκαρος στην Βραζιλία.
      Φυσικά για Ελλάδα ούτε λόγος. Την βλέπουμε μόνο όταν έχουμε αϋπνίες για να πάμε για νάνι ήσυχα και ωραία.

      Για να δούμε όμως και τι άλλο λέει ο Βιλιάρδος ...


      Η ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

      Η Ελλάδα έχει ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα, στο οποίο δεν αναφέρονται τα περισσότερα οικονομικά προγράμματα των πολιτικών κομμάτων. Δυστυχώς, παρά το ότι αποτελεί βασικό μέρος της αναζητούμενης λύσης, σε σχέση με την εναλλακτική δυνατότητα των μνημονίων και της εκδίωξης της Τρόικας - η οποία είναι απολύτως απαραίτητη, πριν είναι πολύ αργά.

      Το πρόβλημα αυτό συνοψίζεται στην ανυπαρξία ενός σταθερού και ορθολογικού φορολογικού πλαισίου, ενός φιλικού, μη γραφειοκρατικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης στην ύπαρξη μίας ανεπαρκούς πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη οι Πολίτες.

      Εάν επιλυόταν το τριπλό αυτό πρόβλημα, σε συνδυασμό με τη μακροπρόθεσμη εξόφληση του δημοσίου χρέους με χαμηλά επιτόκια (ήδη έχει εξασφαλισθεί, ενώ μας προτείνεται ακόμη μεγαλύτερη επιμήκυνση της αποπληρωμής των υφισταμένων ομολόγων, με χαμηλά επιτόκια), τότε η Ελλάδα θα τα κατάφερνε – αφού θα μπορούσε να δρομολογηθεί η εσωτερική χρηματοδότηση του χρέους, καθώς επίσης να καταπολεμηθούν τα δύο μεγαλύτερα δεινά της: η ύφεση και η ανεργία.

      Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν διαφύγει εύλογα στο εξωτερικό, λόγω ακριβώς των παραπάνω προβλημάτων, πάνω από 100 δις €. Τα χρήματα αυτά, μαζί με τις υπάρχουσες καταθέσεις (160 δις €), θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τόσο το χρέος, όσο και την ανάπτυξη (επενδύσεις). Ας σημειωθεί δε εδώ ότι, για τις τράπεζες και τις καταθέσεις τους ισχύουν άλλα πράγματα

      Διαγραφή
    7. δασκαλε δεν σου ξεφευγη τιποτα εισαι για τα παντα ενημερωμενος- συγχαρητηρια - ευχαριστιες

      Διαγραφή
    8. Εντάξει κύριε Λουκά. Δεν τα διαβάζουμε και όλα - αλλά τον Βιλιάρδο τον μελετάμε. Είναι γνωστής.

      Διαγραφή
    9. Φυσικά συμφωνώ με τον Βιλιάρδο ότι η Ελλάδα

      1) χρειάζεται φορολογικό καθεστώς σταθερό, δίκαιο, με μικρούς και ενιαίους φόρους απο το πρώτο ευρώ, με τη λογική έσοδα μείον έξοδα και να μην μπορεί να αλλάξει για τα επόμενα έτη. Σταθερό φορολογικό σταθερό - με παράλληλη πάταξη της γραφειοκρατίας.
      2) Αποπληρωμή του δανεισμού μας σε 50 έτη με μηδενικά επιτόκια και σταθερές δόσεις αποπληρωμής 6 δις ανά έτος.
      3) Να πετάξουμε όλους τους Έλληνες πολιτικούς στον Καιάδα και πρώτους όλους της αντιπολίτευσης, γιατί είναι λαικιστές και λένε στον κόσμο ότι θέλει να ακούσει και όχι την αλήθεια.
      Εξαιρείται το ΚΚΕ,γιατί είναι το μόνο που λέει δρχ, έξω απο την Ευρώπη και όχι στο μνημόνιο. Άρα λέει αλήθεια - την αλήθεια που βλέπει αυτό βεβαίως. Όλοι οι άλλοι είναι λαικιστές.

      Διαγραφή
  10. Αυτό που λείπει από τον όμιλο είναι ένας ισχυρός partner με τα απαραίτητα κεφάλαια να μπουν στην εταιρία με παραίτηση παλαιών μετόχων. Αυτό θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να συμβεί όταν βελτιωθούν οι συνθήκες και ξεμπλοκάρουν τα ενεργειακά projects. Οι ντόπιοι ιθαγενείς δεν νομίζω ότι θα ακολουθούσαν σε μια μεγάλη ΑΜΚ και είσοδο της Protergia sto XAA. Στους ντόπιους δεν έχει μείνει μία - τους τα έφαγαν οι ζομποτράπεζες και οι ΑΜΚ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ομιλος χρειαζεται αμεσα μια 200 εκ ειτε με αμκ της holding ή με εισαγωγη της protergia για να ισορροπησει αρχικα και μετα να κοιτα για επενδυσεις. Τα χρηματοοικονομικα της τρωνε ανω του 60% του ΕΒΙΤ αν αφαιρεσουμε τη μειοψηφια των λειτουργικων της Μετκα. Επισης η αποδοτικοτητα των παγιων του ενεργειακου κλαδου σε επιπεδο ΕΒΙΤ, του οποιου ειναι κατα βαση και τα δανεια ειναι στα επιπεδα του 3%. Ακομα να δεχτουμε οτι εφετος τα αποτελεσματα του θα ειναι καλλιτερα δεν θα ξεπερασουν το επιπεδο του επιτοκιου που δανειζεται. Η εισοδο της protergia θα γινει το λιγοτερο σε 2-3 χρ απο τωρα, ενω τα ποσα που θα ζητησει συμφωνα με τους υπολογισμους μου θα κυμαινονται μεταξυ 140-200 εκ. Το θεμα ειναι οτι ο ομιλος δε μπορει να περιμενει μεχρι τοτε για δυο λογους , πρωτον για τον λογο που ειπα ποιο πανω και δευτερον δεν θα μπορει να μπει σε διεκδικησεις των ιδιωτικοποιησεων (δεπα, κομματια ΔΕΗ κλπ). Τελευταιο, η protergia αν δε φτιαξει το ενεργειακο της μειγμα δεν μπορει αν παει πουθενα , πιστευω να καταλαβαινετε τι εννοω, εκει ειναι το μεγαλο κολπο που θα προσπαθησει να κανει ο Ευαγγελος γι αυτο θελει τη Fairfax. Οσο για το 2) προβλημα που λετε κ. Τακη πιστευω θα υπαρξει η λυση της μεσης οδου αλλα και παλι αυτο δεν λυνει το προβλημα του στο κοστος του αλουμινιου ενω το 1) προβλημα ειναι πολυσυνθετο οσο ομως οι τιμες του μεταλλου στο LME ειναι κατω
      απ τα 2000-2100$/τον δεν θα δει προκοπη
      Ο εκ μακροθεν
      Σειριος

      Διαγραφή
    2. Εγώ 140 με 200 εκατ για την Protergia δεν θα του τα έδινα και ας φαίνεται με ίδια 370 εκατ.
      Θα του έδινα 100 με 130 εκατ. και να πάρω μέσω της ΑΜΚ το 51%.
      Αν μπορέσει να πάει σε είσοδο της Protergia στο ΧΑΑ μέσω μαριδαίων, τότε θεωρώ δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε ΑΜΚ μεγαλύτερη των 350 εκατ. και θα δώσε στα κορόιδα τους άμπαλους φιτσουλέους μόλις το 25%. Κλασσικά κόλπα που τα τρώνε οι άσχετοι απο χρηματαγορές Έλληνες επενδυτές.

      Αν ήμουν faifax θα του έδινα τα 140-200 εκ που λέτε κύριε Σείριε, αλλά μόνο για συμμετοχή στον όμιλο.
      Θα του ζήταγα ένα ποσοστό 25% μετά την ΑΜΚ.
      Βάζω δηλαδή 200 φρέσκα εκατ. στον όμιλο και θέλω μετά την ΑΜΚ - που θα γίνει με παραίτηση παλαιών μετόχων να έχω το 25%. Το δέχεται αυτό ο Βαγγέλας???

      Διαγραφή
    3. Άρα τα νούμερα είναι:

      Δίνω 100 με 130 εκατ. στην Protergia και παίρνω το 51%
      ή
      Δίνω 200 εκατ. στον όμιλο και θέλω το 25% του ομίλου - του νέου ομίλου με τα 200 εκατ. στο ταμείο του.
      ή
      Μόλις φτιάξει το κλίμα και τα κορόιδα ξεχάσουν την τρόικα και την ξαναδούν μάγκες και παικταράδες, βάζω την Protergia sto XAA δίνοντας το 25% της protergia στα κορόιδα και εγώ παίρνω 350 εκατ. τουλάχιστον για να προχωρήσω τα ενεργειακά projects.

      Διαγραφή
    4. Νομιζω 200 εκ για το 25% του ομιλου δηλ στη τιμη που πηρε το 4,3%, δεν θα του κακοπεφτε του Ευαγγελου αλλα δε νομιζω να θελει συμμετοχη απο fund σε τοσο μεγαλο ποσοστο καθως θα εχανε τη καταστατικη πλειοψηφια. Το αλλο δεν προκειτε να το δεχτει για το 51% της protergia, εγω ειπα για maximum 200 εκ στη protergia με εισαγωγη στο ΧΑΑ για το 25%. Αλλα 350 εκ στους αμπαλους φιτσουλεους που λετε κ. Τακη το βλεπω χλωμο οχι γιατι πιστευω οτι καποτε ξυπνανε και οι αμπαλοι φιτσουλεοι (αυτοι δεν τελειωνουν ποτε) αλλα αυτο μπορει να γινει μονο στο τελος του ανοδικου κυκλου οποτε ειναι, οπως εγινε με την τενεργ. Κατι τετοιο οπως προανεφερα αργει πολυ και ο ομιλος βιαζεται νομιζω. Αλλα πιστευω ο στοχος του Ευαγγελου ειναι αλλου και οχι στην αναπτυξη των απε καθως χωρις επιχορηγηση ειναι ασυμφορο πλεον η επενδυση στις απε ακομα και στα αιολικα. Προσωπικα για τον ομιλο ειμαι ουδετερος προς αρνητικος εδω και εναμιση χρονο και ειδικα μετα την αποφαση της ΡΑΕ φετος τον ιουνιο. Αλλα αναλυτικα θα τα πουμε οταν θα ερθει η ωρα.
      Σειριος

      Διαγραφή
    5. Γιατί να μην δεχτεί να δώσει το 51% της Protergia??? Με την ENDESA πως είχε δεχτεί να παραχωρήσει το 50,1%. Μάλλον θα εννοείτε κύριε Σείριε ότι το τίμημα των 100 με 130 εκατ. θα κριθεί χαμηλό απο τον Βαγγέλα. Έτσι το δέχομαι.
      Σήμερα κανείς δεν πρόκειται να του δώσει 200 εκατ. για να βάλει την Protergia στο ΧΑΑ και να πάρει το 25%. Σε αυτά ακολουθούν μόνο οι άμπαλοι φιτσουλέοι και αυτοί τούτην την ώρα ή δεν έχουν φράγκα ή είναι short.

      Εν κατακλείδι.
      Η συμμετοχή τoυ Faifax δεν ήταν τυχαία. Πήρε τις ίδιες μετοχές της εταιρίας. Άρα έχει προσκληθεί απο τον Βαγγέλα και βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι θα πάμε σε ΑΜΚ. Τώρα σε τι άλλο έχουν συμφωνήσει, μένει να το δούμε.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνω απολυτα. Αυτο εννοουσα οτι το τιμημα θα ηταν χαμηλο. Ασ αφησουμε το κουβαρι να ξετυλιχθει λοιπον
      Σειριος

      Διαγραφή
  11. Δημοσιεύθηκε: 07:50 - 29/10/13
    Προσδοκίες και γρίφοι για τα stress tests
    του Χρήστου Κίτσιου
    Quote Με βάση τα νέα κριτήρια οι τράπεζες καλούνται να λαμβάνουν προβλέψεις για δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση ως 90 ημέρες (τυπικά ενήμερα), αλλά έχουν υποστεί αλλαγή όρων ή αναχρηματοδότηση, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των επιχειρήσεων ή των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.Unquote

    Τουτεστιν....τρεχατε ποδαρακια μου (μακρυα απο τις τραπεζες για επενδυση εννοω)!!

    Καλημερα και καλη δυναμη σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θοδωρε μαρμαρο θα την πληρωσουμε την αναλυση.. χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα ας μιλησουμε για το placement στην Πειραιως τοτε. Τι αποψη εχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριε Τακαρε νομιζω οτι η εξελιξη της διαιτησιας μεταξυ Αλουμινιου - ΔΕΗ ειναι πολυ θετικη για τον ομιλο ΜΥΤΙΛ. Περιμενουμε τα σχολια σας επι τουτου και φαινεται οτι δικαιωνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντιγραφή απο το φύλλο της Παραςκευης της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ..



    ΑΓΟΡΑ - ΤΑΜΠΛΟ Χ.Α.: Απλά, παρατηρώντας τις αποτιμήσεις των διαφόρων ομίλων δεν μπορείς να μην σταθείς μπροστά στη περίπτωση που ακούει στο όνομα Μυτιληναίος.
    ΒΛΕΠΕΙΣ δηλ. την δική του κφση στα... 700 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή διαβάζεις... ΦΦΓΚΡΠ 1,5 δισ. ευρώ, Jumbo 1,3 δισ. ευρώ, Βιοχάλκο 1,5 δισ. ευρώ, Τιτάν 1,6 δισ. ευρώ κοκ...
    ΚΑΙ το παράξενο για την δική μας προσέγγιση του πράγματος δεν είναι οι αποτιμήσεις των προαναφερθέντων ομίλων. Αλλά το μέγεθος της αντίστοιχης της ΜΥΤΙΛ.
    Όσοι από σας μας παρακολουθείτε ανελλιπώς, θα έχετε αντιληφθεί ότι μας διακρίνει μία… ψύχωση με τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Αν, δηλαδή, μια εταιρεία παράγει ή όχι μετρητά.

    ΣΤΗΝ προκειμένη περίπτωση ο όμιλος Μυτιληναίου εμφανίζει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 143,9 εκατ. ευρώ (!), με απόδοση 22,71%, ίσως την μεγαλύτερη ανάλογη απόδοση στο Χ.Α.

    Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance, ο Όμιλος Μυτιληναίου το 2013 θα έχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 135 εκατ. ευρώ, το 2014 θα έχει 153 εκατ. ευρώ και το 2015, 151 εκατ. ευρώ.

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΜΟΙΑΣΕΙ Η.. ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ;; ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ... ''θε΄ι΄κή'' ;;;;




    ΜΥΤΙΛ: Δηλαδή, στην τιμή των 5,9700 ευρώ και με κεφαλαιοποίηση 698 εκατ. ευρώ έχει απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών, με βάση το 2014, της τάξης του 23%!!! Ίσως την μεγαλύτερη του Χ.Α.

    Επιπλέον, ο Μυτιληναίος, κατέχει το 56,3% της ΜΕΤΚΑ και με τιμή της μετοχής της στα 13,8500 ευρώ, αυτό το ποσοστό αξίζει τα 405 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, όλος ο υπόλοιπος Μυτιληναίος κοστίζει 295 εκατ. ευρώ!

    Για να γίνει κατανοητή η στρέβλωση, σκεφθείτε ότι, με τις χαμηλές τιμές αλουμινίου, η Alpha Finance, δίνει μια αποτίμηση στην Αλουμίνιον της Ελλάδος στα 407 εκατ. ευρώ –


    Κι αυτά, χωρίς να υπολογίζεται η μονάδα συμπαραγωγής του Αγίου Νικολάου, η μονάδα συμπαραγωγής στην Κόρινθο κ.λπ. κ.λπ… Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η στρέβλωση είναι τεράστια!


    Τεράστια, όμως, επιτυχία αποτελεί για τον όμιλο η μείωση του καθαρού δανεισμού του στο α’ εξάμηνο του 2013, από τα 725 εκατ. ευρώ σε 555 εκατ. ευρώ...
    Συνυπολογιζομένης, βεβαίως, και της επιτυχούς αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων για 5 χρόνια, με κόστος κάτω από 7%.
    Ένα σημαντικό, επίσης, γεγονός κατά την Alpha Finance είναι ότι το 2013, ο καθαρός δανεισμός του Μυτιληναίου θα διαμορφωθεί σε 547 εκατ. ευρώ και με πτωτικές, μάλιστα, τάσεις.




    Ακριβώς γι’ αυτό δίνει, για το 2014, καθαρό δανεισμό στα 421 εκατ. ευρώ και το 2015, στα 298 εκατ. ευρώ, πράγμα που συνιστά μια πάρα πολύ μεγάλη μείωση.


    Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι ο Μυτιληναίος, στο α’ εξάμηνο εφέτος, είχε ταμείο, δηλαδή μετρητά, 258 εκατ. ευρώ, από 136,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.


    Καθοριστικό στοιχείο, το οποίο επηρεάζει σαφώς τις επιλογές και τις προτιμήσεις των ξένων χαρτοφυλακίων, είναι το γεγονός ότι ο Βαγγ. Μυτιληναίος κατάφερε, μέσα στη λαίλαπα της ελληνικής κρίσης...
    να κρατήσει όρθιο τον όμιλό του και μάλιστα να τον μεγαλώσει σε πολύ στέρεες βάσεις.

    Επειδή σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, για τη διαφορά μεταξύ Αλουμίνιον της Ελλάδος και ΔΕΗ, οι εκτιμήσεις πολλών παραγόντων της αγοράς, όπως και η δική μας, είναι ότι θα δικαιωθεί ο Όμιλος Μυτιληναίου.


    ΓΝΩΣΤΑ πλέον τα περί FAIRFAX και όπως σχολιάζαμε χθες με την τιμή στα 9,0000 (+50%) ευρώ ο όμιλος θα αποτιμάται σε 1,05 δισ.

    Butcher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 40 ευρώ ακατέβατα κύριε Butcher.
      Το θέμα είναι αν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ή θα πρέπει να περιμένουμε λίγο αργότερα για να ξεκινήσει ο όμιλος την ανοδική του πορεία - διάρκειας διετίας - τριετίας.
      Η ιστορία με τη ΔΕΗ έληξε θετικά - σχεδόν αναμενόμενο. Η Ελλάδα θέλουμε δεν θέλουμε είτε τώρα ή κατόπιν, μέσω της απόλυτης εξαθλίωσης ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, όλα είναι θέμα χρόνου να δρομολογηθούν.

      Διαγραφή
    2. Η τιμή αυτή κ. Μορφονιε είναι σχήμα λόγου ή προκύπτει μετά απο υπολογισμό?? Για να μην λέτε οτι μόνο κάνουμε ερωτήσεις για το μυτιλ η δικιά μου πρόβλεψη ,με βάση αυτά που ξέρω σήμερα είναι τα 16 ευρώ στο αισιόδοξο σενάριο και σε αυτή την τιμή υπολογίζω bv σε 2 χρόνια και υπερτίμηση λόγω θετικής πορείας γενικότερα.
      Πάντως αν ρίξει μια ματιά κάποιος και στο διάγραμμα της ( εεε τι να κάνω κ Τακη αφου τα κοιτάω αυτά τα έρμα τα διαγράμματα να το κρύψω??) οτιδήποτε κοντά στο 5,5 αγοράζεται με στόχο το δεκάρικο Βέβαια μόλις τώρα (οκτωβριο13) πέρασε το 16μηνο παραμονής κάτω απο το 5,5 οπότε αν δεν βγάλουν οι ελλοτσιανς διάγραμμα ακόμα και αυτή η έκπτωση ίσως δεν παίξει

      Διαγραφή
    3. Το μόνο που ακόμη δεν μου κάθεται καλά - είναι ότι πολλοί επιβιβάστηκαν στο τραίνο με την ανακοίνωση της Fairfax. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να έχουν πιάσει τον παπά απο τα γένεια και να την κάνουν ταράτσα την κοιλάρα τους

      αυτο ειδα και εγω κυριε τακη και αυτο το σχολιο σας ειναι ολα τα λεφτα
      μεγαλη επιβιβαση στο τραινο χωρις καν να φανεί με καποια ανοδο της μετοχης,σε αντιθεση με δεη ,οτε
      που η πρωτη ειδικα σπαει καθε μερα τις αντιστασεις
      ουτε καν ο βαγγελας δεν αγοραζει αναμονη λοιπον
      gforce

      Διαγραφή
  16. Το σκορ 2-1 υπερ του Βαγγελα με διαιτητη τη ΡΑΕ. Ειναι η δευτερη φορα που ευννοει το Βαγγελα η ΡΑΕ μαλιστα τωρα δεν κρατησε ουτε τα προσχηματα αναθεωρησε τη περυσινη δικη της αποφαση επι το θετικοτερο για τον μυτιλ. Να πω την αληθεια περιμενα μια μεση λυση δηλ περιπου 42-45ε/μεγαβατωρα αλλα η αποφαση ηταν γνωστη για τον ομιλο γι αυτο και το καλεσμα στη Fairfax. Εμενα κ. Τακη με τετοιες εξωφθαλμες αποφασεις δε μου φαινεται οτι η χωρα αλλαζει κατι απο Κοκκαλοδιαπλοκη μου θυμιζει στο ποιο κοσμιο για να μη πω τιποτα περισσοτερο........ Καλο ειναι να λεμε για διαδρομες στα 40 ε αλλα ας μου πειτε ποιο το συνολικο οικονομικο οφελος για το αλουμινιο και ποιο το break even/ton μεταλλου; Ποιος ο χρονος ζωης απο πλευρας αποθεματων αλουμινιου και πως δικαιολογουνται τα 407 εκ που λενε οι αρλουμπολογοι της Alpha finance, αληθεια γιατι 407 και οχι 401ή 413; Τι μελλει γενεσθαι με τα αποτελεσματα του ενεργειακου κλαδου; Μιας επενδυσης που εχει ξεπερασει τα 800 εκ και ειναι αμφιβολης αποδοσης. Οσον αφορα για τις ταμειακες ροες και τη μειωση του δανεισμου στο εξαμηνο καλλιτερα να περιμενουμε την ετησια κατασταση γιατι στο manipulation ο Βαγγελας ειναι ασσος. Δε θελω να πω τιποτα αλλo περι αυτου. Αν στα προηγουμενα προσθεσουμε και καποια πραγματα που δεν εχουν να κανουν με τον ομιλο αλλα με τα διεθνη τεκταινομενα οπως e/$, τιμη αλουμινιου στο LME κ.α. τοτε βρισκομαστε σε ενα λαβυρινθο. Αυτα τα ολιγα προς ωρας για μερικο προβληματισμο και τροφη για αναλυση.
    Ο εκ μακροθεν
    Σειριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δε μου λέτε κύριε Σείριε - και πότε είχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ο Μυτιληναίος σε ικανοποιητικό επίπεδο??
      Ποτέ ?????? Βρείτε μου ποια χρονιά ο όμιλος έβγαλε 40 εκατ. κέρδη μετά φόρων, απο λειτουργικά κέρδη - για να δούμε πόσο παλιά θα πάμε!!!

      Τι ζητάω λοιπόν εγώ ο καψερός??
      40 εκατ. μετά φόρων σε ενοποιημένο επίπεδο, που αναλογούν στους μετόχους.
      Ζητάω πολλά να παιχτούν αυτά τα 40 εκατ. με P/E 100????!!!!!!!!!!!!!!!!

      Εσείς κοιτάτε σε λάθος μεριά. Κοιτάτε τιμές αλουμίνας, LME, ευρώ δολάριο και όλα τα συναφή.
      Το μόνο που ακόμη δεν μου κάθεται καλά - είναι ότι πολλοί επιβιβάστηκαν στο τραίνο με την ανακοίνωση της Fairfax. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να έχουν πιάσει τον παπά απο τα γένεια και να την κάνουν ταράτσα την κοιλάρα τους. Γιαυτό ο Τάκαρος κρατάει ακόμη πισινή.

      Διαγραφή
    2. P/E 100????!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΚ καταλαβα, αλλα ομολογω πως μερικες φορες δεν σας πιανω και το κλεινω εδω.
      Με εκτιμηση
      Σειριος

      Διαγραφή
    3. Με χάνετε κύριε Σείριε, γιατί ο Τάκαρος είναι χρηματιστηριακός παράγων που εκτός απο γνώσεις διαθέτει και ΜΥΤΑΡΟΛΑ. Άρα είμαι υποχρεωμένος να κοιτώ μακρυά και να μην αφήνω να μου κλέψουν τη δόξα οι διαγραμματιστές (που τώρα βλέπουν τα 7 ευρώ και μετά τα 9 του Βαγγέλα) και ειδικά οι Ελλιοτιστές. Άρα εγώ λέω 40 όταν κανείς δεν τα βλέπει - όταν θα τα δουν οι Ελιοτιστές, εμείς πρέπει να πουλάμε.
      Δεν ξέρω όμως αν ήρθε ακόμη το πλήρωμα του χρόνου. Αν ήρθε η μετοχή θα περάσει τα 6 και θα κάνει μια τρεχάλα.

      Διαγραφή
    4. Το δύσκολο για τον ΜΥΤΙΛ θα είναι η προσέγγιση των 16 - 17 ευρώ. Μετά όλα θα είναι εύκολα, εως πανεύκολα.

      Διαγραφή
    5. Οχι σενιορ Τακη δεν σας πιανω επειδη βλεπετε μακρυα και δεν μπορω να σας παρακολουθησω αλλα οταν μου λετε Ρ/Ε 100 τοτε τι να πω. Στην κορυφη το 2007 επαιζε με Ρ/Ε μ.φ.κ.δ.μ. κατω του 30. Οσον αφορα για τα κερδη που λετε ειχε βγαλει το 2011 οταν η μετκα εκανε ρεκορ κερδων αλλα και το 2010 ειχε 35 εκ αν αφαιρεσεις την ΕΤΑΔΕ. Ποτε θελετε να τα βγαλει κ Μυταρολα τα κερδη οταν το αλουμινιο ειχε κατω απ τα 2000$; Οταν το αλουμινιο πηγε 3000$ ξεσκιστηκε στα κερδη. Γι αυτο κοιταω το LME, το e/$ και τα κοστη του , αν δεν υπαρχει θεμελειωδες υποβαθρο δεν γινεται σοβαρο παιγνιδι το ξερετε πολυ καλα αλλωστε. Εκτος και αν εχετε κατι αλλο στο μυαλο σας και δεν το λετε αλλα δεν νομιζω οτι τα επομενα 2-3 χρ μπορει να αλλαξουν συνταρακτικα τα μεγεθη του για να δικαιολογησει κεφαλοποιηση 4-4,5 τρις εκτος και αν εχουμε παλι εκτιναξη των μεταλλων ή παρει το 20% της ενεργειακης αγορας στην Ελλαδα. Προσωπικα θα περιμενω να δω τους ορους της αμκ ή του ομολογιακου και μετα θα αποφασισω. Γιατι τα προβλήματα του δεν τελειωσαν με την αποφαση της ΡΑΕ
      Επισης να μου το θυμηθειτε η η τιμη της αμκ οταν γινει θα ειναι κατω απ τα 5ε γιατι δεν νομιζω του Βαγγελα να του βγαινουν τα νουμερα

      Διαγραφή
    6. 4 δις κεφαλαιοποίηση κύριε Σειριε και όχι 4 τρις που εκ παραδρομής γράψατε.
      Διορθώνω για να μην μπερδεύουμε τους αναγνώστες.

      Διαγραφή
  17. αγαπητέ Τάκη..θεωρείς ότι ο Βαγγέλας θα πάει σε ΑΜΚ..σε τι επίπεδα πιστεύεις ότι θα μπορεί να την ανακοινώσει ώστε να μαζέψει το χρήμα που θέλει και να είναι επιτυχημένη φυσικά..λες να θέλει να βάλει τόσο χρήμα απο την τσέπη του;;
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάει σε ΑΜΚ σε επίπεδο ομίλου τότε αυτή θα γίνει στα 5,1 και φυσικά θα είναι πετυχημένη είτε συμμετάσχουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι είτε όχι.

      Διαγραφή
  18. Δε νομίζω ότι πάει για ΑΜΚ, ετοιμάζει έκδοση ομολογιακού εντός του μήνα ίσως με λίγο καλύτερο κουπόνι από τις πρόσφατες ελληνικές εταιρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την αντίθεσή της με το αποτέλεσμα της διαιτησίας για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας προς την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της Ελλάδας, εκφράζει η ΔΕΗ.

    Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
    "Σε σχέση με την κατά πλειοψηφία ληφθείσα υπ΄αριθμ. 1/2013 Απόφαση της Μόνιμης Διαιτησίας στη ΡΑΕ, η ΔΕΗ Α.Ε. επισημαίνει καταρχήν τα ακόλουθα:
    · Δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε ρυθμιστική ή διαιτητική απόφαση να υποχρεώνει τη ΔΕΗ, όπως και κάθε εταιρεία, να πωλεί επί ζημία κάτω του κόστους.
    · Η πλειοψηφία του διαιτητικού δικαστηρίου επέλεξε να αγνοήσει τα επίσημα δημοσιευμένα και ελεγμένα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ, προκειμένου να υπολογίσει το κόστος της ενέργειας που πωλείται στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και βασίστηκε - κατά τρόπο απολύτως αδικαιολόγητο, δυσεξήγητο και εσφαλμένο - σχεδόν αποκλειστικά στις εκτιμήσεις που κάνει η ίδια η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ!
    · Ως αποτέλεσμα, η τιμή που επέλεξε να επιδικάσει η πλειοψηφία οδηγεί κατ ουσία σε τιμή ανάλογη με αυτή της Σύμβασης με την PECHINEY, η οποία είναι μάλιστα χαμηλότερη από αυτήν για την οποία η χώρα το 2011 καταδικάσθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.
    · Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να εξετάσει κάθε νόμιμο τρόπο αντίδρασης, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών-καταναλωτών της.".

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν δεν λυθει (πως αραγε?) το πολυ δυνατο προβλημα με το ποιος θα αναλαβει τον μουντζουρη λογω των ηλιθια γενναιοδωρων επιδοτησεων στα φωτοβολταικα, τοτε ολες οι επενδυσεις στην αγορα ηλεκτρισμου ειναι επιφοβες. Μπροστα στο τεραστιο , νουμερο 1 με διαφορα στα ελληνικα προσφατα χρονικα, σκανδαλο-γκαφα που εγινε πριν απο μερικα χρονια, και οριστηκε η πανυψηλη τιμη επιδοτησης (700% επι του κοστους παραγωγης!!!) στην τιμη της φωτοβολταικης κιλοβατωρας, ηλθε η ωρα της πληρωμης....
    Το 70% του προβληματος ρευστοτητας που κυριαρχει στην αγορα ηλεκτρισμου, ειναι λογω αυτης της επιδοτησης, αλλα και ο κυριος λογος που οι λογαριασμοι της ΔΕΗ δεν μπορουν να πληρωθουν απο μεγαλο μερος της κοινωνιας, αλλα και βιομηχανιας-βιοτεχνιας.
    Αληθεια πως θα λυθει αυτο το προβλημα??? Οι μονοι που κερδισαν απο αυτο ηταν οι εταιρειες εγκαταστασης φωτοβολταικων κ εισαγωγικες εταιρειες εξοπλισμου. Κανεις αλλος. Νο1 κινδυνος για την μετοχη της ΔΕΗ, κ μεγαλοι κινδυνοι για τις μετοχες Μυτηλιναιου και ΓΕΚ Τερνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτό κύριε Πέτρο ο Όμιλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ προχώρησε σήμερα σε μια κίνηση,ρουά ματ θα την χαρακτήριζα,με την οποία ουσιαστικά μειώνει σημαντικά την εμπλοκή του με την ΤΕΝΕΡΓ και παίρνει μπόλικο παραδάκι για τη δύσκολη συνέχεια.
      Το ίδιο πρέπει να πράξει λίαν συντόμως και ο Χαιδάς,το'χει αναφέρει παλαιότερα ο κύριος Τάκης και να απογειωθεί.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη ο Ικτινος δεν ειναι ηδη απογειωμενος? Ποσο περισσοτερο μπορει να απογειωθει μια εταιρεια που ειναι 2-3 φορες πανω απο την λογιστικη της αξια? Ενταξει, συμφωνω οτι ο κος Τακης ξερει πολυ περισσοτερα πραγματα περι αποτιμησης, αλλα προς το παρον αυτη η εταιρεια μου φαινεται ακριβη.

      Διαγραφή
    3. Monsieur Petros πως βγαλατε ότι διαπραγματεύεται 2 -3 φορές την καθαρή του θέση?????

      Απο που????

      Γιατί εγώ βγαζω μισή φορά την καθαρή του θέση και αυτο χωρίς να έχει τρέξει η τουρστική επένδυση....

      Διαγραφή
    4. Κύριε Πέτρο αποτιμάται 1,5 φορά την καθαρή θέση ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ.
      Αν όμως είχε αποτιμήσει ΜΟΝΟ το ένα λατομείο - αυτό που πουλάει το μάρμαρο SPIDER , που έχει την τρελή ζήτηση απο την Κίνα, βάσει μελλοντικών ταμειακών ροών - κολπάκι που κάνουν όλες οι μεγάλες εισηγμένες, ΓΕΚΤΕΡΝΕΣ, ΕΛΛΑΚΤΟΡΕΣ. Μυτιληναίοι, Στέγγοι και και ... και ένα σωρό άλλοι - τότε η καθαρή θέση θα έγραφε 4 ευρώ ανά μετοχή.

      Τότε τι θα λέγαμε ότι είναι φτηνή η μετοχή επειδή θα αποτιμάτο στο37,5 % της καθαρής της θέσης????

      Διαγραφή
    5. Διαβαζω απο την συνοπτικη λογιστικη του κατασταση : Χοντρικα : ενεργητικο 78 εκατ , αφαιρουμε υποχρεωσεις βραχυπρ/μακροπρ που ειναι 50 εκατ, και μας μενει οτι η εταιρια αυτη την στιγμη αξιζει 28 εκατομυρια. Ομως η κεφαλαιοποιηση ειναι στα 44 εκατ. δηλαδη πολυ παραπανω απο την τωρινη της αξια. Επι πλεον, ποτέ δεν παιρνουμε σαν δεδομενο το ενεργητικο που ισχυριζεται η εταιρεια, αλλα του κοβω και ενα 20%. Αρα ενεργητικο 65 εκατ - 50 εκατ υποχρεωσεις = 15 εκατ αξια εταιρειας, και η κεφαλαιοποιηση στα 43 εκατομμυρια, δηλαδη 3 φορες πανω

      Διαγραφή
    6. Κε Δαρειε για σας απαντησα πιο πανω.
      Κε Τακη, εμενα 50 εκατομμυριακια που αποτιμα η εταιρεια τα ορυχεια της, δεν μου φαινονται και λιγα , αλλα ουτε και πολλα (αλλα δεν ειμαι κ ειδικος). Το προιον ειναι καλο, θυμαμαι οτι οταν ειχα παει Θασο και ειδα τα μεγαλα ορυχεια (δεν ηξερα οτι ηταν της Ικτινος), ειχα εντυπωσιαστει απο το τελικο προιον, μιας και το μαρμαρο Θασου ειναι απο τα πιο λευκα στην ελλαδα.
      ΩΣΤΟΣΟ, μιας και καλο ειναι να κραταμε μια πισινη, οταν αποτιμουμε μια εταιρεια, δεν ειναι καλυτερα να παιρνουμε το χειροτερο σεναριο (margin safety / περιθωριο ασφαλειας), παρα να προβλεπουμε οτι τα περιουσιακα του στοιχεια ειναι μεγαλυτερα κ απο αυτα που ισχυριζεται η εταιρεια στον ισολογισμο της λογω ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ταμειακων ροων? Ασφαλως και θα υπολογισουμε ποσους καρπους θα κανει το δεντρο τα επομενα χρονια αλλα καλο ειναι να το αγορασουμε και φτηνα πριν αρχισει να κανει τους καρπους, γιατι αν το πιασει καμια αρρωστια το δεντρο δεν θα κανει μελλοντικους καρπους, αρα τουλαχιστον να εχουμε βγαλει ενα μικρο κερδος απο τους καρπους που κανει τωρα. Αλλα τωρα ειναι ακριβο το δεντρο. Για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν μας εχετε πει τιποτα.

      Διαγραφή
    7. Το έχουμε αγοράσει φθηνά κύριε Πέτρο πάμφθηνα, όταν έπρεπε και το δίναμε με γρίφους - αλλά τότε, όπως και τώρα στη μάζα δεν έκανε.
      Εμένα μου αρέσει να μην κάνει στην μάζα ''κλίκ''. Αυτό σημαίνει ότι σκέφτομαι σωστά.
      Στο θωρηκτό ότι είναι να γίνει θα γίνει σε διπλάσιες τιμές απο ότι είναι σήμερα. Τότε θα ξεκινήσει το παίγνιο. Προς το παρόν καθόμαστε και βλέπουμε!!!

      Για ΓΕΚ ΤΕΡΝΕΣ δεν σας έχω γράψει τίποτα και είναι γνωστή η απέχθεια μου για τις κατασκευαστικές, στους παλαιούς αναγνώστες του Τάκαρου από τότε που έδινα τιμές στόχους για τους Περιστέριδες κάτω του 1 ευρώ.
      Πάντως η κίνηση του Περιστέρη με York Capita ήταν ρουά ματ. Τα ξενάκια έρχονται στην Ελλάδα και χώνουν χρήμα - μόνο που το χρήμα στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μπαίνει κάτω απο την παραφουσκωμένη της. BOOK VALUE.
      Εγώ όμως προτιμώ ΤΕΝΕΡΓΑ - τώρα που όλα φαίνονται κατασκότεινα στο ενεργειακό χάρτη της Ελλάδος και μόνο κακά πράγματα ακούγονται.

      Διαγραφή
    8. Πάντως κύριε Πέτρο μου κάνει εντύπωση που αυθαιρέτως κόβεται ένα 20% απο το Ενεργητικό του Ικτίνου - ενώ δεν διαγράφετε τα 10 εκατ. που εμφανίζονται στον Ισολογισμό οι Επιχορηγήσεις στις υποχρεώσεις.
      Άρα καθαρή θέση όχι 28 όπως γράφει ο Ισολογισμός, αλλά 38 όπερ σημαίνει ότι με την κεφαλαιοποίηση στα 43 είμαστε ίσα βάρκα ίσα νερά.

      Διαγραφή
    9. Οκ οσον αφορα την Ικτινος, η ιστορια θα δειξει, μακαρι να εχετε δικιο.
      Η ΓΕΚ Τερνα, εχει οντως φουσκωμενη book value, αλλα απο την αλλη ειναι οι υπογεγραμμενες συμβασεις με το ανεκτελεστο των 2 δις κ βάλε.
      Και καλα τα δημοσια εργα, μπορει το περιθωριο κερδους τους να εχει μειωθει, και να ειναι ψιλοεπιφοβα, αλλα αυτη η συμβασαρα με την ΔΕΗ (εργοστάσιο Πτολεμαιδας) 1,4 δις σε κοινοπραξια, κατι μου λεει οτι θα την κανει εταιρεια πρωτου μεγεθους. Και μιλαμε για υπογεγραμμενη συμβαση.

      Διαγραφή
    10. Μπορεί να έχετε δίκιο κύριε Πέτρο - αλλά προσωπικά έχω ορκιστεί ότι κατασκευαστική στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ακουμπήσω.
      Για μένα το παλιό κατεστημένο έχει λήξει. Μπομπολέοι, Περιστέριδες, όπως έλεγα και στο marketzone που έκλεισε, έχουν τελειώσει. Μόνο με νέους υπεργολάβους θα σκεφτώ για τις κατασκευές αν πρέπει.
      Ίσως η είσοδος του York Capital - αν πεισθώ ότι ήρθε για να μείνει - με κάνει να αναθεωρήσω. Προς το παρόν όμως θέλω να δω τους όρους συμμετοχής του.

      Διαγραφή
    11. Monsieur Petros το ανεκτέλεστο απο μόνο του δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν μειώνεται βάζοντας ζεστό χρήμα στο ταμείο απο έργα που έχουν ολοκληρωθεί.Και μιλάω για χρέη του Δημοσίου προς τις εταιρίες.Χρέη που ψάχνουν τρόπους πως να τα συμψηφίσουν χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη που ουσιαστικά είναι άδεια.Μόνο αν το ανεκτέλεστο αφορά συμβάσεις του εξωτερικού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ζεσταθούν τα ταμεία.

      Διαγραφή
    12. Κε Τακη , τι εννοειτε νεους εργολαβους? Τους εργολαβους των ..νεων κυβερνησεων ισως? Οποιος μαγκας μαζεψει πτυχιο ΣΤ ταξης , για να μπορει να παιρνει τετοια εργα, τοτε ελευθερα. Αλλα θελει καποια χρονια για να οργανωθεις και να το κανεις αυτο. Εκτος και αν ο κ Τσιπρας γινει Ουγκο Τσαβες και αλλαξει την ελληνικη γραφειοκρατια σε μια βδομαδα.. να δουμε.

      Κε Δαρείε συμφωνουμε, το ανεκτελεστο ειναι παντα επισφαλες, διοτι υποκειται και στις αλλαγες κυβερνησεων που θελουν να βαλουν ..τους δικους τους στην πιτα. Ομως επειδη οι κυβερνησεις στην Ελλαδα θα ειναι περισσοτερο διαχειριστικες τα επομενα 10 χρονια, και θα κυβερναει η τροικα, εχουμε περισσοτερη εμπιστοσυνη στην τηρηση των συμβασεων ..

      Διαγραφή
    13. Παντως εχω την εντυπωση οτι ο κ Τσιπρας εξελισσεται σε διαχειριστη - πρωθυπουργο, αν και ξεκινησε ως επαναστατης. Δεν πιστευω οτι η ανοδος του Χρηματιστηριου εγινε το τελευταιο διμηνο, λογω πλεονασματος, που ετσι κ αλλιως ακομα δεν εχει πιστοποιηθει επισημα απο την Τροικα. Μαλλον ειναι μετα τις καθησυχαστικες ομιλιες Τσιπρα στο εξωτερικο, (αμερικη/γερμανια) οτι θα ειναι μια απο τα ιδια. 'Αλλα λεει στους ιθαγενεις, και αλλα στους ..εισβολεις.

      Διαγραφή
    14. Εννοώ κύριε Πέτρο, ότι τα φράγκα τέλεψαν και οι εταιρίες των ΜπομπολεοΣτεγγοΠεριστεροΤεγοπουλέων δεν έχουν μια. Ότι δουλειά θα παίρνουν θα την παίρνουν με την βοήθεια των ξένων. Το ελληνικό επιχειρείν απέτυχε, η ελληνική κοινωνία απέτυχε, το ελληνικό όραμα της μάσας, της ξάπλας και του βύσματος έσβησε. Τώρα οι δουλειές θα πηγαίνουν σε όποιον έχει γερό partner κάποιον ξένο. ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδή.

      Διαγραφή
    15. Το ελληνικό όραμα της μάσας, της ξάπλας κ του βυσματος, δεν εσβησε ακομα αλλα που θα παει ! Μακαρι να σβησει! ΣΥμφωνουμε Απολυτα!!

      Διαγραφή
  21. Κύριε Λουκά - τέτοια γράφανε προ 1,5 χρόνο οι ΜΜΕδες και τους ευχαριστούμε που μας έστειλαν την ΔΕΗ στα 1,5 ευρώ να ψωνίσουμε με την ησυχία μας.
    ΜΜΕδικες αμπελοφιλοσοφίες.

    Εγώ θα σας πω μόνο τούτο - η ΔΕΗ δεν πρόκειται να κάνει στάση πληρωμών, ούτε να πτωχεύσει και όλες οι απαιτήσεις που δεν έχουν εισπραχθεί περνάνε σε ζημίες και προβλέψεις.
    Πάνω απο 1 δις είναι οι προβλέψεις των απαιτήσεων της. Το 45% των εμπορικών απαιτήσεων της το έχει πάρει πρόβλεψη. Επομένως ο αρθρογράφος που γράφει ότι το συνολικό ποσό των οφειλών ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου στο 1,3 δισ. ευρώ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτό το ποσόν ήδη έχει απομειωθεί μέσω προβλέψεων και να μην δημιουργεί εντυπώσεις. Εκτός αν ο αρθρογράφος θεωρεί δεδομένο ότι η ΔΕΗ δεν θα εισπράξει τίποτα απο τις απαιτήσεις της.

    Αλλάζουμε πλευρό ΜΟΝΟ αν δούμε πιθανότητα ότι αλλάζει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Monsieurs ...... ασπρα και ΡΟΖ μαρμαρα , Λατομεια και Λεμονοκουπες , Λογιστικες και καθαρες αξιες , ασπρα και μαυρα αλογα ... απογειωμενος αετος .........

    Χαρωπα τα δυο μου χερια τα κτυπω .....

    ΚΟΥΡΝΟΦΕΞΑΛΑ Ολκης

    βρε μονο τα 22 εκ. Βιολογικα μαρουλια που φυτεψαμε στα 6 χιλιαδες στρεμματα Φανερωμενης της θαλασσης επι 0.70 το κοματι μας κανουν 1,5 εκ καθαρα κερδη για το 2014 ...

    συν τα ΦΠΑ μου μας χρωστα ο Κανταφι και ο Ομαρ-Σαριφ

    συν τα υπογεια ρευματα του φραγματος της Χελιδονης ....


    Ουλα τα αλλα επονται ...

    αααααα ρε All -Salaam Κανταφι .....εσυ εφυγες νωρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το κτηνος θα ανεβει με κοντρα αγορα.. Το 3 για πλακα, το 4με 5 που θελει ο γερολαδας για τους εχοντες λιγακι υπομονη. Το μονο προβλημα? η ελλειψη διαδοχης καταστασης με τις τρεις τσουπες. Βεβαια οι κληρονομουντες επειδη δεν τα δουλεψαν θα τα μοσχοπουλησουν και θα φχαριστηθει παιγνιδι ολη η η Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί την Τζούλυ την έχετε για λίγη???
      Νέο αίμα φρεσκαδούρα , με νέες ιδέες.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους

      Νομίζω ότι στα πόστα που είναι (και με τις ειδικότητες που έχουν σπουδάσει) και οι τρεις κόρες μπορούν να συνεισφέρουν. Το θέμα είναι να παραμείνουν μονιασμένοι (γαμπροί και νύφες) μελλοντικά, γιατί διαφορετικά τα πράγματα αλλάζουν.

      Όσο για τους εκδότες, βλέπω κύριε Τάκη ότι τα λέτε «τσεκουράτα» με «ονοματεπώνυμο». Τα ίδια είχαν κάνει οι συγκεκριμένοι και το 2006 μετά από μια αύξηση μετοχικού, στην οποία όμως οι ίδιοι είχαν παραιτηθεί των δικαιωμάτων συμμετοχής τους.

      Διαγραφή

  24. Τί φταίει; α) Μεγάλη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση και β) φοροδιαφυγή.

    Οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ διαπίστωσαν επίσης ότι οι πλούσιες χώρες σε φυσικούς πόρους παρουσίασαν τις τελευταίες δεκαετίες χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από ό,τι οι φτωχές σε πρώτες ύλες.

    Ετσι, λοιπόν, ξεκίνησαν να αναζητούν την αιτία. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εντόπισαν δύο κοινά χαρακτηριστικά:

    Πρώτον, μεγάλη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα και στη Δημόσια Διοίκηση. Οι χώρες με πλούσιες πρώτες ύλες παράγουν υψηλά κέρδη. Αυτά θα μπορούσαν να μοιραστούν προς όφελος όλης της οικονομίας και των πολιτών της. Στην πράξη δημιουργούνται ελίτ που προτιμούν να μοιράζονται τα υψηλά κέρδη σε λιγότερους. Αυτό το σύστημα ξεκινάει κυρίως από τους πολιτικούς και καταλήγει σε μία χαλαρή Δημόσια Διοίκηση, η οποία δεν διαθέτει αυστηρούς και αποτελεσματικούς ελέγχους.

    Δεύτερον, υψηλή φοροδιαφυγή. Οι χώρες αυτές διαθέτουν αναποτελεσματικό φοροελεγκτικό μηχανισμό, χαλαρή φορολογική νομοθεσία και πολλά «παράθυρα» για ευνοϊκή μεταχείριση των πολυεθνικών εταιρειών.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/11/2013_526091

    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή κάποια στιγμή κυρία Καλλιόπη πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όχι να μιλάμε γενικώς και αορίστως.

      Τεγοπουλέοι:
      Καταχρεωμένη η εταιρία - φουλ στα δανεικά και οι Τεγοπουλέοι.
      Πουλούν το 2008 την ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, αντί 85 εκατ. ευρώ.
      (άσχετο αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω - ΘΕΕ και ΚΥΡΙΕ!!! Πουλήθηκε το 2008 η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 85 εκατ. ευρώ και ο κύριος Πέτρος μου λέει σήμερα ότι η Ικτίνος - η τρίτη βιομηχανία Ελληνικών μαρμάρων - στα 43 εκατ. ευρώ είναι ακριβή.)

      Μπαίνουν φράγκα στην εταιρία - αλλά αντί να αποπληρώσει δανεισμό και να ισχυροποιηθεί η εταιρία, κάνουν το 2009 επιστροφή κεφαλαίου τα 50,7 εκατ. ευρώ.
      Νααααα τα φράγκα στην τσέπη των Τεγοπουλέων - νααααα και αν η εισηγμένη δεν μπορεί να αποπληρώσει το δανεισμό της και στη συνέχεια κάνει στάση πληρωμών.
      Μόλις 28 εκατ. ο δανεισμός της Τεγόπουλος και 59 εκατ. ευρώ όλες ΜΑ ΟΛΕΣ οι υποχρεώσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτά το 2009. Γιατί το 2010 - αφού πήραν στην πανταλόνα ποι βασικοί μέτοχοι τα 50 εκατ. ευρώ, πήγε η εταιρία και υπερδανείστηκε στην συνέχεια μέσω ομολογιακών δανείων.
      Στην συνέχεια η εταιρία ζητεί - να πάει στο άρθρο 99.
      Κλείνουν οι φυλλάδες, απολύονται οι εργαζόμενοι.

      Ξάφνου δια μαγείας οι Τεγοπουλέοι (έχει μπει και νέος μέτοχος εν τω μεταξύ) ανασταίνονται - ξανά μανά στο προσκήνιο η Ελευθεροτυπία. Παίζει αντάρτικο πόλεων και αντιμνομηνιακή. Τους έφταιξε και αυτούς το κακό μνημόνιο που κατατρώει την Ελλάδα.
      ΑΛΛΑ τα 50 εκατ. απο την πώληση της Χρυσής Ευκαιρίας στην πανταλόνα των αντιμνημονιακών.

      Βρεεεεε πάρτε το χαμπάρι με αυτούς η Ελλάς δεν μπορεί να πάει μπροστά.

      Διαγραφή
    2. Δεκάδες, ίσως εκατοντάδες, τα παραδείγματα σαν αυτό κύριε Τάκη. Έβαλαν όλοι αυτοί τις χερούκλες τους.

      Αυτό που περιμένω όμως είναι να αλλάξουν τη νοοτροπία τους άμεσα.
      Η δημόσια διοίκηση βρωμάει και οι επαγγελματίες πολιτικοί πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία.
      "Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει".
      Το κράτος που δεν διαθέτει ικανή και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, είναι ξεγραμμένο.

      Διαγραφή
  25. Ο ΙΚΤΙΝ, ειναι ετοιμος μετα απο μια περιοδο μακρας συσωρευσης να αλλαξει επιπεδο. Η πρωτη τροχιοδικτικη βολη θα τον παει στο 1,8 οπου θα βγουν οι πικραμενοι των τελευτ.4 μηνων. Μετα θαχουμε ενα ωραιο αδειασμα να απογοητ. το φιλοθεαμον κοινο και κατοπιν δεν θα ματαξανακοιταξει πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας.
      Πραγματικά δηλώνω ενθουσιασμένος από το blog και από την ποιότητα των πληροφοριών και του διαλόγου. Θα παρακολουθώ το blog με μεγάλο ενδιαφέρον....

      Τώρα για ΙΚΤΙΝ, ο ΚΥΡΜ δεν φαίνεται αρκετά πιο φθηνός;

      Διαγραφή
    2. φαίνεται αρκετά πιο φθηνός, πλην όμως ο Ικτίνος έρχεται απο πολύ μακρυά. Κάποτε ήταν ανύπαρκτος στο χάρτη των Ελληνικών μαρμαράδων. Με την εισαγωγή του το 2000 στο ΧΑΑ, έκτοτε διαρκώς όλο και ανεβαίνει. Σήμερα είναι ο Νο 3 μαρμαράς στην Ελλάδα, έτοιμος να ξεπεράσει τον Κυριακίδη που είναι στο Νο2. Είναι σε απόσταση αναπνοής.
      Κατόπιν λόγω υψηλών αποσβέσεων απο τα ενεργειακά του και εξαιτίας κάποιων πρακτικών της διοίκησης που απομειώνει ότι κινείται εντός των τειχών της εισηγμένης - φαίνονται τα κέρδη μειωμένα.

      Νο1 μαρμαράς
      ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΕ (στη Δράμα)
      Πωλήσεις ύψους 42,52 εκατ. ευρώ, αυξημένες έναντι εκείνων του 2011 (38,86 εκατ. ευρώ) κατά 9,4%.
      EBITDA 16,43 εκατ. ευρώ (12,99 εκατ. ευρώ το 2011)
      Κέρδη προ φόρων 13,47 εκατ. ευρώ (9,66 εκατ. ευρώ)
      Καθαρά κέρδη 10,50 εκατ. ευρώ (7,08 εκατ. ευρώ)
      Σύνολο απασχολουμένων κεφαλαίων 51,11 εκατ. ευρώ
      Ίδια κεφάλαια 51,95 εκατ. ευρώ.

      Νο2 μαρμαράς
      F.H.L. H. KΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΒΕΕ (στη Δράμα)
      Πωλήσεις ύψους 25,82 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι εκείνων του 2011 (39,29 εκατ. ευρώ) κατά 34,3%.
      EBITDA 4,76 εκατ. ευρώ (7,43 εκατ. ευρώ το 2011).
      Κέρδη προ φόρων 0,83 εκατ. ευρώ (3,75 εκατ. ευρώ).
      Καθαρά κέρδη 0,24 εκατ. ευρώ (2,56 εκατ. ευρώ).
      Σύνολο απασχολουμένων κεφαλαίων 69,52 εκατ. ευρώ.
      Ίδια κεφάλαια 28,28 εκατ. ευρώ.
      Σε ενοποιημένη βάση - πωλήσεις 34,73 εκατ. ευρώ (41,30 εκατ. ευρώ το 2011), EBITDA 8,66 εκατ. ευρώ (11,26 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 3,06 εκατ. ευρώ (5,36 εκατ. ευρώ).

      Νο3 μαρμαράς
      ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ (στην Αττική)
      Πωλήσεις ύψους 24,46 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι εκείνων του 2011 (27,37 εκατ. ευρώ) κατά 10,6%.
      EBITDA 6,01 εκατ. ευρώ (7,47 εκατ. ευρώ το 2011).
      Κέρδη προ φόρων 3,77 εκατ. ευρώ (5,23 εκατ. ευρώ).
      Καθαρά κέρδη 2,95 εκατ. ευρώ (3,91 εκατ. ευρώ).
      Σύνολο απασχολουμένων κεφαλαίων 55,10 εκατ. ευρώ.
      Ίδια κεφάλαια 26,04 εκατ. ευρώ.
      Σε ενοποιημένη βάση - πωλήσεις 26,79 εκατ. ευρώ (29,49 εκατ. ευρώ το 2011), EBITDA 7,83 εκατ. ευρώ (9,20 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 1,65 εκατ. ευρώ (1,51 εκατ. ευρώ).

      Νο4 μαρμαράς
      ΜARMOR SG ΑΕ (στη Θεσσαλονίκη)
      Πωλήσεις ύψους 21,25 εκατ. ευρώ, αυξημένες έναντι εκείνων του 2011 (20,72 εκατ. ευρώ) κατά 2,5%.
      EBITDA 4,03 εκατ. ευρώ (3,37 εκατ. ευρώ το 2011).
      Κέρδη προ φόρων 2,07 εκατ. ευρώ (1,56 εκατ. ευρώ).
      Καθαρά κέρδη 1,49 εκατ. ευρώ (0,80 εκατ. ευρώ).
      Σύνολο απασχολουμένων κεφαλαίων 24,62 εκατ. ευρώ.
      Ίδια κεφάλαια είναι 11,75 εκατ. ευρώ.
      Σε ενοποιημένη βάση - πωλήσεις ύψους 21,59 εκατ. ευρώ (21,09 εκατ. ευρώ το 2011), EBITDA 4,10 εκατ. ευρώ (3,48 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 1,37 εκατ. ευρώ (0,88 εκατ. ευρώ).

      Όπως βλέπετε σε επίπεδο μητρική ο Ικτίνος τον σχίζει σαν σαρδέλα τον Κυριακίδη. Σύντομα θ περάσει Νο2 και εφόσον συνεχίσει να είναι σωστός στη δουλειά του και δεν κάνει κολπάκια που κάνει ο κυρ Ηλίας, τότε είναι έτοιμος να απειλήσει και τον Παυλίδη.

      Σε κάθε περίπτωση οι Ελληνικές μαρμαροβιομηχανίες κάνουν συνολική εξαγωγή μαρμάρων γύρω στα 250 εκατ. ευρώκαι συμβάλλουν 8 με 9% του ΑΕΠ της χώρας. Δεν μπορεί ένα σοβαρό χαρτογυλάκιο ενός μεσαίου επενδυτή να μην ξεκινάει την σύνθεση του χαρτοφυλακίου του απο τους Έλληνες μαρμαράδες.

      Διαγραφή
  26. Ξέρω μηχανικό στα έργα της ΜΕΤΚΑ στη μεση ανατολη (Ιρακ, Συρία). Τα εργα αυτα εχουν κολλησει. Δεν πηγαινει κανεις απο την General Electric στα εργοτάξια. Και αν δεν παει η GE να ενεργοποιήσει τις τουρμπινες εργο δεν γινεται. Οπότε μικρό καλάθι, ειδικά όσον αφορά το ανεκτέλεστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νέο έργο στην Αλγερία ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ σε κοινοπραξία με τη General Electric. Η συνολική αξία του συμβολαίου για τη κοινοπραξία είναι € 348.717.350.

    Πρόκειται για το τέταρτο μεγάλο έργο που αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ στην Αλγερία, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη στις σημαντικότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου έργου είναι τα ακόλουθα:

    Αναθέτων Φορέας
    Société Algérienne de Production de l'Electricité (SPE Spa). Η SPE ανήκει στον Όμιλο Sonelgaz, το μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας της Αλγερίας.

    Ανάδοχος : Κοινοπραξία General Electric - METKA Α.Ε.

    Τοποθεσία Έργου : Hassi R'mel, (Wilaya de Laghouat) Αλγερία

    Το έργο αφορά σε μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανοικτού κύκλου, με τρεις αεριοστρόβιλους και καύσιμο φυσικό αέριο και diesel (dual fuel), συνολικής ισχύος 590,726 MW σε τοπικές συνθήκες.

    Η συνολική αξία του συμβολαίου για τη κοινοπραξία είναι € 348.717.350 συν DZD 2.587.539.691 (περίπου € 372 εκατ. συνολικά), με το μερίδιο της ΜΕΤΚΑ στα 47% επί του συνόλου.

    Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 16,5 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για όσους νομίζουν ότι η ΜΕΤΚΑ, αλλά και η ΜΠΕΛΑ είναι υπερτιμημένες η αγορά θα τους τιμωρήσει πολύ αυστηρά, στέλνοντας τις μετοχές σε νέα Ιστορικά υψηλά. Το μόνο που μπορεί να τους σώσει είναι μια ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό και ο ερχομός του Αλέξιου. Αλλά τα έχω πει αυτά χιλιάδες φορές - τα είπε εχθές και ο χοντροβαρέλας Φον Παγκάλεν - οπότε τα γνωρίζετε.

      Διαγραφή
    2. Όπως δηλαδή έκανε η αγορά με τον Καρελάκη και οι άμπαλοι φιτσουλέοι αγόραζαν Αθανασούλιδες και ΑΛΤΕΚ, Μαίλλιδες, Βωβούς και όλες τις κολάντζες της Ελληνικής χρηματαγοράς, επειδή τάχα μου οι τιμές τους έπεφταν και κάααααααποτε τα ίδια τους ήταν δεκαπλάσια της χρηματιστηριακής αξίας. Κάαααααποτε, γιατί σήμερα οι κολάντζες δεν έχουν ίδια.

      Διαγραφή
  28. Να μην τσιμπήσετε με τα τρελλά κέρδη του βαγγέλα (ΜΥΤΙΛ) και με το άλμα των EBITDA κατά 61% στο εννεάμηνο.
    Υπάρχει έκτακτο έσοδο μέσα, γιαυτό και φαίνονται Super τα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα είναι μέτριος ο βαγγέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αχίλλειος πτέρνα του Βαγγέλα εξακολουθεί να είναι το Αλουμινιο.

      Διαγραφή
  29. ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
    Πρόθεση πώλησης έως 3,2 εκατ. μετοχών της ΜΕΤΚΑ

    Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων (η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ») ανακοινώνει την πρόθεση πώλησης έως 3.217.288 μετοχών (οι «μετοχές») εκδόσεως της εταιρείας «ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ -(ΜΕΤΚΑ Α.Ε. («ΜΕΤΚΑ») με ιδιωτική τοποθέτηση «placement» σε θεσμικούς επενδυτές, μέσω ταχείας διαδικασίας ανοίγματος βιβλίου προσφορών (η «Συναλλαγή»). Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σήμερα κατέχει 29.192.589 μετοχές στη ΜΕΤΚΑ, που εκπροσωπούν ποσοστό περίπου 56.2% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΤΚΑ. Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται ότι η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα διατηρήσει ποσοστό (όχι λιγότερο από) 50,0% + 1 μετοχή επί του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΤΚΑ.

    Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έχει συμφωνήσει σε περίοδο 90 ημερών κατά την οποία ισχύει περιορισμός στη διάθεση (που υπόκειται στις συνήθεις εξαιρέσεις) των υπολοίπων μετοχών ΜΕΤΚΑ που κατέχει η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

    Η διαδικασία ανοίγματος βιβλίου προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα και μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. H Credit Agricole CIB και η HSBC Bank plc ενεργούν από κοινού ως διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (joint Bookrunners) για τη διάθεση των μετοχών.

    Οι Μετοχές ΜΕΤΚΑ θα πωληθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (i) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, κατ' επίκληση του Regulation S του αμερικανικού νόμου U.S. Securities Act του 1933, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί (εφεξής "Securities Act"), (ii) εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνον σε πρόσωπα τα οποία ευλόγως θεωρείται ότι αποτελούν ειδικούς θεσμικούς αγοραστές ("QIBs") κατά την έννοια του Άρθρου 144Α του αμερικανικού νόμου U.S. Securities Act σε συναλλαγές οι οποίες εξαιρούνται από την υποχρέωση εγγραφής του Securities Act, και (iii) εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, σε "ειδικούς επενδυτές" κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 1(ε) της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ, όπως τροποποιήθηκε δυνάμει της Οδηγίας 2010/73/ΕΕ, και του άρθρου 2, παράγραφος 1(στ) του Νόμου 3401/2005.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, ωχ, ωχ
      και ο άλλος ονειρεύεται σκάσιμο της φούσκας με πινέζες.

      Και έτσι θα αποκτήσει και ρευστό ο Βαγγέλας να τακτοποιεί το δανεισμό του σιγά σιγά.
      Είναι φανερό ότι ο όμιλος έχει business plan και θα έχουμε πολλαπλές ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.

      Διαγραφή
    2. H πορεία τώρα ξεκινά και η στρατηγική φαίνεται πως έχει αλλάξει μετά το συνεταιρισμό. Βήμα βήμα, στην προσπάθεια εδραίωσης του ομίλου στο ενεργειακό τόξο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ας είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα ειδήσεων σε συνεχή ρυθμό.

      Διαγραφή
  30. "Ολοκληρώθηκε το placement για την πώληση του 6,1% της ΜΕΤΚΑ. Στα 40,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα. Στις 1,34 φορές ανήλθε η υπερκάλυψη, σύμφωνα με πληροφορίες. Κρατά το 50% συν μια μετοχή η Μυτιληναίος."

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1157086/mytilhnaios-placement-gia-32-ek-titloys-metka.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα στα σχεδόν 365 εκατ αποτίμησε την συμμετοχή του ο βαγγέλας και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το ποσό το οποιοδήποτε premium ελέγχου της εταιρίας . Δηλαδή το 52% της χρηματιστηριακής αξίας του μυτιλ είναι η συμμετοχή του στην μετκα. Δηλαδή με βάση τα 12,5/μτχ μετκας στα 3,11 την αξία της στην μετοχή του βαγγέλα. Το θέμα λοιπόν είναι αξίζουν > ή < απο τα 2,9/μετοχή οι υπόλοιπες δραστηριότητες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τον Οκτ.2013 έγραφα εδώ
    Τα επόμενα 3 χρόνια λοιπόν όλα τα χαρτιά της ΜΕΤΚας ανοικτά ?? Οπότε την επόμενη μέρα πρέπει να την μετρήσουμε με βάση νέες δουλειές πέρα απο αυτές που ήδη τρέχουν ή αναμένονται τους επόμενους μήνες.
    Με Μεικτο περιθώριο κέρδους 17-18% στα έργα epc ρεαλιστικό νούμερο λόγω ανταγωνισμού, η κεφαλαιοποίση των 710 εκατ για να έρθει 1-1 με τα ιδία θέλει 78εκατ/έτος μέχρι και το 2016 Οπότε κ.Τάκη με την εκτίμηση που κάνετε στην παρουσίαση σας και με τις προσθαφαιρέσεις μου τα 15ευρω/μτχ και πάνω χωρίς νέα σημαίνει φουσκωματάκι???

    Τελικά ψηλό κάτω απο τα 15ευρώ μέσα στο 2014 (14.29) και σήμερα στα 350εκ. κεφαλαιοποίηση (6,75ευρώ).

    Στα αποτελέσματα της ΔΕΗ σήμερα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε το μπλα μπλα .Εξηγήται κατά την ταπεινή μου άποψη γιατί δεν χρειάστηκαν νέες επενδύσεις στα ενεργειακά μιας και η αγορά θα ανοίξει μέσω δημοπρασίων.

    Γυρνάω στην Μετκ. Με q22015 ιδία 511 ,ταμείο 244, απαιτήσεις 362,9 , πωλήσεις 257,56 κπφ39,8 , κμφ29,2 (0,563/μτχ) Με μτχ σε πτωτική φορά ακόμα ,την Συρία να μετακομίζει μαζικά στην Ελλάδα είναι μια μετοχή στα υπόψην αν και τώρα υποθετικά να είμασταν σε πάτο θα χρειαστεί λίγο καιρό να τον ομορφύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂