Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αττικής - η μη συστημική μικρούλα που αναγκάζεται να ανακεφαλαιοποιηθεί στο 100% με λεφτά ιδιωτών.

Γράφουν κάποιοι ότι η άνοδος του Γενικού Δείκτη της Χρηματαγοράς μας και το ανέβασμα της πραγματικής οικονομίας περνάει μέσα από τις τράπεζες. Υπονοώντας ότι αν δεν ανέβουν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών τότε δεν θα ανέβει ο ΓΔ, ούτε θα βελτιωθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία .
ΛΑΘΟΣ!!!
 

Η άνοδος των τραπεζών θα γίνει μόνο αν βελτιωθεί η πραγματική οικονομία.  

Αυτό να το θυμάστε και να μην το ξεχνάτε ποτέ. Αν η πραγματική οικονομία δεν παράγει, δεν πουλάει, δεν εξοφλεί τα χρέη της - οι ζομποτράπεζες θα κάνουν και άλλες αυξήσεις και ξανά αυξήσεις και δώστου να παίρνουν όλο και μεγαλύτερες απομειώσεις στις χορηγήσεις.

Αυτός είναι ο πρώτος βασικός κανόνας για τον κάθε μελλοντικό εν δυνάμει αγοραστή τραπεζικών χαρτιών.



Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ - το παρελθόν
Είχε λιγότερα απο 28 εκατ. ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα το 2007 και βρέθηκε με περισσότερα απο 250 εκατ. το 2010 και όλα αυτά όταν τα ίδια της ήταν στα 150 εκατ. (τo 2006).
Έκανε 2 ΑΜΚ για να πάρει 300 εκατομ. ευρώ, πήρε και 100 μιλιούνια ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο.
Για να τα κάνει τι ??????


Να αγοράσει τέλη 2009 - 2010 επιπλέον 200 μιλιούνια σε Ελληνικά ομόλογα, τα οποία φυσικά τα φυτίλασε.
Πάρε μια ζημιά με το καλημέρα.

Κατόπιν, η κυρία Αττικής, απο 3 δις σε χορηγήσεις το 2007, έφτασε στα 4 δις και βάλε, στις αρχές του 2010.
Επιπλέον, 1 δις σε χορηγήσεις στην αρχή της ύφεσης της Ελλάδος. Το 2008 και το 2009 η Αττικής δίδει 1 δις σε χορηγήσεις.
 

Αυτό, για να μην γράφουν κάποιοι ότι οι τράπεζες μας δεν προσπάθησαν να στηρίξουν την Ελληνική οικονομία. 
Δίνουν δάνεια και αγοράζουν Ελληνικά ομόλογα, γκρινιάζουν οι Ελληνες γιατί το έκαναν και χρεοκόπησαν. Δεν στηρίζουν την Ελληνική οικονομία ή δεν δίνουν δάνεια, πάλι γκρινιάζουν οι Έλληνες. 
Αυτή είναι η Ελληνοφρένεια - κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι γκουρού και γνώστης των πάντων. Ελλαδάρα με τα ωραία σου.
 

Επιστρέφουμε στο θέμα μας. 
Οι επισφάλειες της Αττικής απο 3,81% το 2007, σήμερα φθάνουν στο 10,37% - έχοντας απομειώσει 373 μιλιούνια.
Αυτό όμως που θα σας επιστήσω την προσοχή είναι ότι οι διαγραφές των δανείων είναι μηδαμινές. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό - η διαγραφή. Μόνο όταν διαγράφεις κάτι το χάνεις οριστικά - όλα τα υπόλοιπα είναι επισφάλειες.
Από το 2007 μέχρι σήμερα οι συνολικές διαγραφές των δανείων είναι 85 εκατομ. ευρώ. Μικρό ποσό σε σχέση με τις επισφάλειες, των 373 εκατ. - τεράστιο ποσό όμως για τα 154 ίδια που είχε η τραπεζούλα το 2006.

Έτσι ήρθε μια ζημιά μεγαλύτερη απο 150 εκατ. ευρώ απο ομόλογα - πάρε άλλη μια ζημιά απο αυξημένες επισφάλειες κατά 240.
Χάθηκε το τόπι - διαγράφησαν περισσότερα απο 400 μιλιούνια απο τα ίδια - όταν τα αρχικά ίδια ήταν 154 (2006).

Η Αττικής, πήρε 100 εκατομ. απο το κράτος και 300 εκατομ. απο δύο ΑΜΚ που έκανε, για να τα διαγράψει λίγο αργότερα - επειδή έφαγε στην κεφάλα τεράστιες ζημιές απο τα Ελληνικά ομόλογα που αγόραζε σαν τρελή και απο τις απομειώσεις των χορηγήσεων.


Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ και ανακεφαλαιοποίηση
 Τον Φεβρουάριο του 2013 η διοίκηση της τραπέζης Αττικής,  ανακοινώνει την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας και τους όρους βάσει των οποίων θα ανακεφαλαιοποιηθεί κατά 400 εκατ. ευρώ.

Οι όροι της αύξησης - συνοπτικά :
  • Reverse split µε αναλογία 7 παλαιές προς 1 νέα. Έτσι οι κοινές μετοχές από 244.885.573  μετατρέπονται σε 34.983.653
  • Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με τιµή διάθεσης 0,3 ευρώ ανά µετοχή µετά το reverse split (αντιστοιχεί σε τιµή 0,0428 ευρώ πριν την υλοποίηση του reverse split)
  • Για κάθε µία (1) υφιστάµενη κοινή µετοχή µετά το reverse split ο µέτοχος θα έχει δικαίωµα εγγραφής για 19 νέες µετοχές στην τιµή των €0,3 ανά µετοχή. 
  • Συνολικά θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου 664.689.407 νέες μετοχές. Έτσι, µετά την αύξηση µετοχικού κεφαλαίου ο νέος συνολικός αριθµός κοινών µετοχών θα ανέρχεται σε 699.673.060, ενώ θα εισπραχθούν 199,4 εκατ. ευρώ. 
  • Την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ)  200 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο θα είναι στο 9%, ενώ όταν το ΜΟΔ μετατραπεί σε μετοχές θα εκδοθούν επιπλέον 667 εκατ. μετοχές - με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μετοχών να ανέλθει σε 1,366 δισεκατ. μετοχές.

Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ κατά τη διάρκεια της αύξησης
Αν η μετοχή ξεκινήσει την Α.Μ.Κ ,  κόψει το δικαίωμα και εκείνη την ημέρα διαπραγματεύεται στο 0,3 (ας πούμε) τότε η νέα τιμή θα ήταν (0,3 Χ 7 + 19 Χ 0,3 ) / 20 = 0,39
 

Η εκκίνηση της τιμής διαπραγμάτευσης του δικαιώματος θα ήταν ίση (0,39 – 0,3 ) Χ 19 = 1,71

Στην πράξη θα γίνει πρώτα το reverse split , οπότε η νέα τιμή με κλείσιμο στα 0,3 θα είναι 0,3 Χ 7 = 2,1. 


Αν μετά το reverse η μετοχή πιεστεί και πέσει ένα 20%, τότε η τιμή της μετοχής θα είναι 1,7. Έστω λοιπόν ότι πιέζεται και κόβει το δικαίωμα στα 1,7 ευρώ τότε η αναπροσαρμοσμένη τιμή της μετοχής όταν κόψει για την ΑΜΚ θα είναι (1,7 + 19 Χ 0,3 ) / 20 = 0,37.
Η εκκίνηση της τιμής διαπραγμάτευσης του δικαιώματος θα ήταν ίση (0,37 – 0,3 ) Χ 19 = 1,33
 

Επειδή η τιμή έναρξης των δικαιωμάτων θα είναι υψηλή – πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα πιεστούν τα δικαιώματα, πολύ περισσότερο από την πίεση που ίσως να δεχτούν οι τιμές των μετοχών μετά από τις ανακοινώσεις τέτοιων μεγάλων ΑΜΚ.

Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ μετά την αύξηση και τα Μ.Ο.Δ.
Η Αττικής όταν ολοκληρώσει την ΑΜΚ θα έχει 700 εκατ. χαρτιά και ίδια 282 εκατ. αν επιστρέψει τα 100 που οφείλει στο Ελληνικό δημόσιο θα έχει ίδια 182. Αξία 0,26 ευρώ ανά μετοχή. (προ εξαμήνου όταν ο Τάκαρος έκανε τους ίδιους υπολογισμούς, στο marketzone που έκλεισε, ήταν 0,34 ευρώ ανά μετοχή).
Αν προχωρήσει και στα ΜΟΔ θα εκδώσει άλλα 666 μιλιούνια χαρτιά για να αυξήσει τα ίδια κατά 200. Με 1 δις 366 μιλιούνια χαρτιά, τα ίδια θα βγαίνουν 382 μιλιούνια. 0,28 ανά μετοχή η αξία της μετοχής
(προ εξαμήνου όταν ο Τάκαρος έκανε τους ίδιους υπολογισμούς, στο marketzone που έκλεισε, ήταν 0,32 ευρώ ανά μετοχή).
Μιλάμε πάντα για μετά την ΑΜΚ, εφόσον υλοποιηθεί επιτυχώς και αφού γίνει το reverse - δεν μιλάμε για τα σημερινά νούμερα του ταμπλό, αλλά για τα αυριανά.

Όμως οι παίκτες και οι πομπαδόροι της Αττικής θα υπολογίζουν στα ίδια και τα 100 μιλιούνια που χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο και θα τη βγάζουν την αξία της τράπεζας εσφαλμένα, περίπου, στα 0,40


Η Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα 
85% του ενεργητικού της είναι χορηγήσεις. Εκεί επικεντρωνόμαστε!!!!
Επισφάλειες 373 μιλιούνια στο 10,37%.
Απομειωμένα δάνεια 3,223 δισεκατ. ευρώ

Σύνθεση χαρτοφυλακίου χορηγήσεων : Καταναλωτικά στο 6,5%, Στεγαστικά πάνω απο 15%, δάνεια προς εταιρίες στο 67%, πιστωτικές στο 1,5% όπου έχουν γίνει και οι μεγαλύτερες απομειώσεις.
Τα ποσοστά που σας γράφω είναι επι των συνολικών χορηγήσεων.
Μια χαρά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο.


Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (>180 ημερών) σε σχέση με το σύνολο των χορηγήσεων διαμορφώθηκε κατά την 31/03/2013 σε 21,6% .
Ο δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των 90  ημερών, μετά από προβλέψεις, διαμορφώθηκε σε 43%, ενώ ο ίδιος δείκτης κάλυψης για τα μη εξυπητερούμενα δάνεια άνω των 180 ημερών διαμορφώνεται σε 50%.
Λαμβανομένων υπόψη των εξασφαλίσεων των δανείων, ο δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων υπερβαίνει κατά πολύ το 100%.

 
Αν οι διοικούντες της τράπεζας σοβαρευτούν και δεν σκορπανε τα λεφτά απο εδώ και απο εκεί, δίχως λόγο και αιτία, τότε με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ πιθανόν η τράπεζα να έχει καθαρίσει . 

Αν ανεβάσει τις επισφάλειες στο 20% - που κατά Τάκαρον επιβάλλεται κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να απομειώσει άλλα 350 εκατ. ευρώ. Που σημαίνει ότι τα ίδια των 382 εκατ. ευρώ (μέσα τα ΜΟΔ, έξω τα 100 που χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο) πέφτουν σε μόλις 32 εκατ. ευρώ. 
Η αξία της τράπεζας 0,024 ευρώ ανά μετοχή . 
Εκεί θα πρέπει να κάνει άλλη μια ΑΜΚ - αν όλα κινηθούν ομαλώς - με ένα ακόμη reverse. Εκεί θα βρίζουν όλοι, εκεί δεν θα πιστεύει κανένας, αλλά εκεί ίσως αποδειχθεί μεγάλη ευκαιρία για τους προνοητικούς και τους ψύχραιμους.


Παρακολουθούμε στενά τις χορηγήσεις της Αττικής. Αν δούμε να κάνουν πράξη τις ανοησίες που γράφουν ορισμένοι, ότι πρέπει να στηρίξουν την Ελληνική οικονομία και αρχίζουν να δίδουν Ευημερία στην κοινωνία μέσω των χορηγήσεων, δίνοντας λεφτά σε κάθε Έλληνα ουρακοτάγκο τότε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. Μακρυά!!


Όλοι πρέπει να δουλέψουν με την πραγματική οικονομία. Εκεί θα κριθεί η μάχη - τώρα οι ανακεφαλαιοποίησεις γίνονται για να γίνουν οι ζομποτράπεζες από ζόμπι σκέτο τράπεζες.
Άκου λέει η ευημερία του λαού εξαρτάται απο τις τράπεζες!!!!!!!!! 
Και τα λεφτά που έχουν οι καταθέτες και τα βάζουν στις τράπεζες για να ωθήσουν την ευημερία του λαού - απο τι εξαρτώνται??????????????????

87 σχόλια:

  1. Έτοιμη και αυτή στο δρόμο που χάραξαν και οι άλλες. Χθες και σήμερα το μαστιγώνουν το αλόγατο για να εγκλωβίσουν κανέναν γρήγορο παίκτη, βιαστικό και τρειντερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι λένε: "Η τύχη του χαμογέλασε"

    Όμως η τύχη είναι πολύ σκληρή δουλειά, είναι σχεδιασμός και κατιτίς παραπανίσιο, η τύχη δεν είναι τζόγος. Κι αν κάποτε φαίνεται σαν τέτοιος, είναι υπολογισμένος τζόγος με τις πιθανότητες υπέρ σου.

    Σ΄ωραίος Κύριε Τάκη!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τάκη,
    έχετε καμία εξήγηση για την αντοχή που δείχνει το σαπάκι η ΕΥΡΩΒ? Δεν θα έπρεπε να είναι κοντά στο 0 η αποτίμησή της?

    Σε τι τιμή πήρε τις μετοχές το ΤΧΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα κάπου στο capital ότι εκδόθηκαν 3,8δις νέες μετοχές στην τιμή του 1,54???!!!!!! € για να βάλει το ΤΧΣ τα 5,8δις της ανακεφαλαιοποίησης.

      Είναι δυνατόν να είναι η τιμή στο 0.3 και να κάνει την ΑΜΚ το ΤΧΣ στο 1,54€????

      Τι βλέπω λάθος?

      Διαγραφή
  4. Καλά τα βλέπετε κύριε zachmour

    Θα εκδοθούν 3.789.317.358 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 me τιμή 1,54091078902977 ευρώ η κάθε μία.

    Γιαυτό την είχα ξεχωρίσει σε παλιότερο post Μου, αλλά ο κύριος hippy είπε για 0,1 ότι είναι η αξία της τράπεζας.

    Άραγε τι βλέπει ο κύριος hippy???


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι το ξύλο,είναι το ξύλο τσουχτερό στον Γενικό,να το αντέξω δεν μπορώ αλλά προσπαθώ χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορίστε και τα επίμαχα ποσταρίσματα στο thread των χρηματοροοών

    Τάκης Μορφονιός20 Μαΐου 2013 - 8:57 π.μ.

    Καλά τα λέτε κύριε hippy. Αυτά τους απάντησα και εγώ.

    Εγώ λέω no banks και αυτό επειδή πολλοί δεν πάνε κερδοσκοπικά, αλλά πάνε για να βάλουν λεφτά στις ΑΜΚ. Άλλο Trade, άλλο βάζω λεφτά και κάθομαι.

    Για τη ΕΥΡΩΒ έχετε κάτι να πείτε???
    ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ γιαυτήν που θα μπει εξ'ολοκλήρου το ΤΧΣ και όχι για τις άλλες που θα μπουν οι άμπαλοι φιτσουλέοι - έχετε κάποιο σχόλιο για την πρώην Λατσοτράπεζα???


    hippy20 Μαΐου 2013 - 10:54 π.μ.

    Καλημέρα σας

    το ΤΧΣ έχει κάνει πρόβλεψη για max χασούρα 70% των χρημάτων του (που θα πληρώσει φυσικά ο φορολογούμενος). Λογικό δείχνει φτάνει να σκεφτούμε πως ήδη έχει "κάψει" πάνω από 6 δις σε ΑΤΕ, ΤΤ και πρόσφατα FBB φαντάζομαι. Ότι εξυγιαίνεται-πληρώνεται και μάλιστα αδρά.

    Αν και αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων δεν το βρίσκω τελείως παράλογο. Το τραπεζικό ήταν γάγγραινα και μάλιστα προχωρημένη μετά το PSI. Συνεπώς οφείλεις να την καθαρίσεις καλά πετώντας τα σάπια, πριν την εξυγιάνεις. Ομαλοποίηση επιχειρείται από το κράτος, όχι κερδοσκοπία.

    Αυτά σκεφτόμενος, θα ήμουν ευχαριστημένος κύριε Τάκη εάν η ανακεφαλαιοποιημένη ΕΥΡΩΒ πωλείτο προς 0,08-0,10 λεπτά/μετοχή. Μάλιστα ακριβώς αυτή το εύρος θα έδινα εάν σκαρώναμε ένα διαγωνισμό για πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη, ο φίλος Ζιζάνιος με είπε (παοτσήδικο το με) ότι το 1,54 είναι μετά το reverse 10 προς 1, άρα είναι 0,154.

    Εγώ δεν το είδα στην ανακοίνωση αυτό για το reverse αλλά σίγουρα είναι σαφώς πιο λογική τιμή το 0,154 από το 1,54. Από την άλλη αν είναι έτσι όπως με τα λέει ο τιτανομεγιστοτεράστιος προκύπτει ένα άλλο πρόβλημα λογικής. Ποιός ΜΑΛΑΚΑΣ αγοράζει ΕΥΡΩΒ στο 0.40 και βάλε τόσες μέρες όταν ξαφνικά μία μέρα που θα γίνει η αύξηση θα ανοίξει σε προσαρμοσκένη τιμή γυρώ στο 0.17 χωρίς μάλιστα να υπάρχουν δικαιώματα ή warrants για να προσβλέπει κανείς???? Αν είναι όπως τα λέει εντός ολίγων ημέρων θα ξυπνήσει ο μέτοχος της ΕΥΡΩΒ και θα δει εν μία νυκτί απώλειες 60% στην αποτίμηση των μετοχών του, χώρια το dillution...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Ζαχαρία υπάρχουν φήμες εδώ και ενάμιση μήνα περίπου που λένε ότι το market making της ΕΥΡΩΒ το έχει αναλάβει ο γνωστός για τα όργια του '99 συνεπίθετος του επίτιμου.Βλέπω και το ΣΜΕ της να παίζει με ακαταλόγιστο discount(αλήθεια,στη ΕΥΡΩΒ γιατί συνεχίζεται η διαπραγμάτευση του ΣΜΕ...?)και όπως καταλαβαίνω μετεφέρθη το Καζίνο απ'την Πάρνηθα στη Λεωφόρο Αθηνών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τζο αν η ΑΜΚ γίνει στο .154 το discount ειναι και λίγο. Η μετοχή έπρεπε να ειναι ήδη εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Ζαχαρία το ότι υπάρχει ακόμα σε διαπραγμάτευση το ΣΜΕ δεν σαν κάνει εντύπωση?Το discount δεν είναι μικρό,είναι 40% απ'τη σημερινή τιμή για τη σειρά Ιουνίου.Η σειρά του Ιουλίου αποτιμάει σωστά την μετοχή αφού σήμερα το ΣΜΕ του βρίσκεται στο 0.14 και μάλλον αυτό σημαίνει ότι η αύξηση θα'χει ολοκληρωθεί μετά τη λήξη της σειράς Ιουνίου(μετά τις 21 του μηνός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε zachmour μελετήστε αυτό

    http://www.ase.gr/Files/For%20AseSite%202013_XA_A_10589_1.pdf

    Θα επανέλθω τις βραδινές ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοείται πως όταν πιθανολογώ "δίκαια" τιμή τα 0,10 ευρώ για την ΕΥΡΩΒ εννοώ με τρέχοντα αριθμό μετοχών, ΠΡΟ reverse split. Άλλωστε στη ΓΣ στις 27/6 θα συζητηθεί και το θέμα της νέας ΑΜΚ (με αξία 10% της παλιάς υπέρ ΤΧΣ) με μετατροπή στο "άρτιο 100%" υβριδικών ομολόγων σε μετοχές στην τιμή των 0,15 λεπτών. Δεν καταλαβαίνω το σκεφτικό του φίλου Ζακ, δεν καταλαβαίνω ούτε και με αφορά το σχόλιο του κυρίου Τάκη. Θεωρώ πάντως απίθανη την δυνατότητα arbitrage στην συγκεκριμένη μετοχή πλην της κερδοσκοπίας με τα ομόλογα που ήδη έχω αναφέρει (κατι δείχνει να κινείται, αν πέσει η μετοχή προς τα 0,25-0,30 ίσως και να εμφανισθούν πωλητές ομολόγων).

    Οσον αφορά την ΑΜΚ της Πειραιώς. Λύθηκε το μυστήριο που δεν έβγαιναν τα νούμερα.

    Δίκαια πετροβολούμε μεν τον Σάλλα, ΚΑΝΕΝΑΣ όμως ούτε οι Γάλλοι της ΓΤΕ, ούτε οι Πορτογάλλοι της Millenium δεν ψωνίζει φθηνώτερα από τα 1,70 ευρώ. Η διαφορά (και οι λάθος εκτιμήσεις που έγιναν εδώ) έγκειται στο ποσό των 1,094 δις ευρώ που θα πληρώσει το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ και των Κυπριακών. Λόγω αυτού μάλιστα οι εγγραφόμενοι μέτοχοι θα πάρουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αριθμό warrants από τον αριθμό των μετοχών που θα αποκτήσουν διότι θα τους πιστωθεί και το τμήμα από τις εν λόγω 643,5 εκατ. μετοχές του ΤΧΣ.

    ΟΛΟΙ 1,70 ευρώ/μετοχή ξυλώνονται, κανένας τζάμπα μάγκας.

    Οι σχετικές πληροφορίες (και) στις σελίδες 40-42 του ενημερωτικού της αύξησης.

    http://www.ase.gr/content/gr/Companies/ListedCo/Prospectus/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς τη ρήμαξαν την ρευστότητα οι ζομποτράπεζες,όπως το φοβόμουν και δεν βλέπω να ξεμπερδεύουμε πριν τελειώσουν τις αυξήσεις.Και αν είναι μετά να τις "περιποιηθούνε" πάλι με ένα βρωμόξυλο,τον βλέπω τον ΓΔ με 8 μπροστά όπως με βλέπω και με βλέπετε(αν και δεν σας βλέπω,ούτε με βλέπετε...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εκεί πράγματι δεν λέει για reverse split και γι αυτό απόρησα με την τιμή.

    Googlάροντας όμως eurobank reverse split Βγαινει πρώτο πρώτο το:
    Στην τιμή των 1,54 ευρώ, μετά το reverse split, θα υλοποιηθεί η αμκ της Eurobank 5,83 δισεκ. που θα καλύψει το ΤΧΣ αλλά και η αύξηση κεφαλαίου ύψους έως 580 εκατ των κατόχων ομολογιακών εκδόσεων και υβριδικών
    banking news

    ή το
    http://www.sofokleousin.gr/archives/132032.html

    ή το reuters:

    Eurobank to issue new shares after reverse split

    Tweet
    inShare
    Share this
    Email
    Print
    Related News
    UPDATE 3-Piraeus Bank escapes state control, Eurobank does not
    Mon, Apr 22 2013
    UPDATE 2-Deposits keep trickling back to Greece amid Cyprus woes
    Wed, Apr 10 2013
    Greek banks NBG and Eurobank face state rescue
    Mon, Apr 8 2013
    Analysis & Opinion
    Greece will probably pull through
    Related Topics
    Financials »
    ATHENS, April 30 | Tue Apr 30, 2013 5:00am EDT
    (Reuters) - Greece's fourth-biggest lender Eurobank will issue new shares under its recapitalisation plan at a price of 1.541 euros after being adjusted for a 10-for-1 reverse split, chief financial officer Paula Hadjisotiriou said on Tuesday.

    Οπότε για μένα είναι ξεκάθαρο ότι θα εκδοθούν 37δις νέες μετοχές (προ reverse) ¨η 3,7δις μετά reverse.

    Αν κάνουμε την αναγωγή έχουμε:

    67νέες μετοχές για κάθε μία παλιά στην τιμή 1,54 μετά reverse. Άρα όποιος αγοράζει σήμερα στο 0.40 προ reverse ή 4 ευρώ μετά reverse ένα πρωι θα του πουν: Έγινε η ΑΜΚ μπήκε το ΤΧΣ και πλέον η προσαρμοσμένη τιμή είναι:
    (67*1,54+1*4)/68=1,58Ευρώ. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι η ΕΥΡΩΒ ένα πρωί αυτού ή του επόμενου μήνα θα ανοίξει σε μία τιμή κάτω των 1,6Ευρώ (μετά reverse) . Αυτοί που αγοράζουν σήμερα ελπίζουν ότι θα κάνει με τη μία +250% και θα πάει στα 4 ευρώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε zachmour το reverse 10/1 έχει ήδη ψηφιστεί.
    http://www.ase.gr/content/gr/Announcements/CompaniesPress/Press.asp?press_id=166612

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άρα καλά λέω ότι η ΑΜΚ είναι στα 0.154€ που σημαίνει ότι όσοι αγοράζουν σήμερα στα 0.42 θα χάσουν εν μία νυκτί του Ιουνίου άντε του Ιουλίου 65% περίπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ολοι σχεδόν φίλε Ζακ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Συνεπώς ο καταξιωμένος αρχισυντάκτης με την τεκμηριωμένη άποψη σωστά (κατά τη γνώμη μου) αναρωτιέται:

    "Ποιός ΜΑΛΑΚΑΣ αγοράζει ΕΥΡΩΒ στο 0.40 και βάλε τόσες μέρες όταν ξαφνικά μία μέρα που θα γίνει η αύξηση θα ανοίξει σε προσαρμοσκένη τιμή γυρώ στο 0.17 χωρίς μάλιστα να υπάρχουν δικαιώματα ή warrants για να προσβλέπει κανείς????"

    Μια πιθανή εξήγηση που θα μπορούσε να δωθεί είναι μέσα απ΄την ερώτηση:

    Μετά την ΑΜΚ, οι μετοχές της ΕΥΡΩΒ θα εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στο ΧΑ ΧΑ?? Κι αν ναι πόσες στην μετά rs εποχή??

    8,5 εκατομύρια ??

    Εμ αυτό ίσως εξηγεί την συμπεριφορά της. Το να φτιασιδώνουν λίγο τα ΣΜΕ λήξεως Ιουνίου και Σεπτεμβρίου (με όγκο < 5% της μετοχής και τζίρο < 1%) είναι πανεύκολο.

    Τη σπουδή όμως του ΤΧΣ να σπρώξει άλλα 376 εκ. μετοχές μέσω της μετατροπής των υβριδικών την λαμβάνουν υπ΄όψιν τους άραγε τα παληκάρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι λογική εξήγηση βρε Ηλία? Ο κόσμος είναι πρόβατα. Εδώ βλέπω 12 εργάσιμες πριν την αποκοπή της ΠΕΙΡ στο 0.17 ο κόσμος αγόραζε στο 0.65 για να μπορεί να γράψει 75% απώλειες σε 12 εργάσιμες. Αν σκεφτείς αυτό είναι προφανές ότι οι ίδιοι αγοράζουν τώρα ΕΥΡΩΒ...

    Όσες μετοχές και να διαπραγματεύονται οι αλήθειες είναι δύο:

    1) Μία από τις προσεχείς ημέρες η μετοχή θα ανοίξει στο 0.17€
    2) 3,7δις μετοχές * 4,2 ευρώ (σημερινή τιμή μετά reverse) =16δις Ευρώ κεφαλαιοποίηση. Τόσο την αγοράζουν σήμερα όσοι την αγοράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εικόνα κατάρρευσης για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση για τα δικαιώματα της Εθνικής, τα ΕΤΕΔ.

    Στα 0,25 ευρώ στη συνεδρίαση της Τρίτης (-55,6%) όταν προ 4ημέρου η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης ήταν 4,55 ευρώ ανά ΕΤΕΔ. Ζημιά ανά δικαίωμα 4,3 ευρώ.




    Τα Ταμεία απ΄ότι μαθαίνουμε αυτές τις 3-4 συνεδριάσεις δεν τολμούν να πουλήσουν τα δικαιώματα που τους αντιστοιχούν- περίπου 14.000.000 ΕΤΕΔ/Εθνικής- καθώς οι διοικήσεις τους φοβούνται μήπως βρεθούν κατηγορούμενοι για απιστία. Μη πουλώντας όμως μετρούν ήδη ζημιά 4,3 ευρώ ανά ΕΤΕΔ, που πρακτικά σημαίνει πως γράφουν ζημιά πάνω από 55 μύρια ευρώ. Σαν να λέμε δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω γκρεμός.




    Τι γίνεται τώρα ανευθυνουπεύθυνοι ξεκινώντας από τον καθ΄ύλην υπεύθυνο Γιάννη Στουρνάρα μέχρι το τελευταίο μέλος δ.σ. του μικρότερου ασφαλιστικού ταμείου. Για να δούμε πως θα ξεμπλέξουν οι ιθύνοντες νόες αυτού του...εγκλήματος ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ορθότερο κύριε Λουκά είναι να πουλά κάποιος τις μάνες και να αγοράζει τόσα δικαιώματα, όσα χρειάζεται, για να ξαναπάρει όσες μετοχές είχε.
      Κάπου τα έχει γράψει και ο κυριος hippy αυτά.

      Αυτό είναι βέβαια για του κολλημένους τραπεζάκιδες - που θέλουν οπωσδήποτε ζομπόχαρτο στο χαρτοφυλάκιο τους .

      Διαγραφή
  20. Σήμερα η κεφαλαιοποίηση του ΧΑΑ,εξαιρώντας την ΕΕΕΚ που από την ερχόμενη Πέμπτη απορροφάται πλήρως από την ΕΕΕ και βγαίνει εκτός ΧΑΑ,ανέρχεται στα 51 δις.Με τις αυξήσεις των ΠΕΙΡ-ΕΥΡΩΒ θα φθάσει περίπου τα 65 δις,όπερ στο 35% περίπου του ΑΕΠ.

    Στα χαμηλά τα περσινά είχαμε πάει στο 10% περίπου,τεράστια υπερβολή.Με 35% τώρα φαντάζει η χλωμή η ανέλιξη του ΧΑΑ χωρίς να πέσουν πρώτα γερές φάπες στις ζομποτράπεζες(περίπου στα 27 δις η αξία του κλάδου μετά τις αυξήσεις).Λογικά η μπάλα θα πάρει και τις μη τραπεζικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κ Τζο δεν είναι bull η αγορά ή απλά είναι ενα πισογύρισμα να πάρει ανάσες ο αθλητής ???

      Διαγραφή
    2. Κύριε Lorac για πισωγύρισμα για ανάσες φαίνεται αλλά με τα ζόμπι που μπλέξαμε...

      Διαγραφή
  21. Από καραBull σας βλέπω καράBear κύριε Τζο.

    Τι έγιναν τα 1180 και τα 1600 του Γεδή? Γιατί τέτοια στροφή?

    Δε διαφωνώ μαζί σας αλλά μου κάνει εντύπωση η ξαφνική στροφή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ζαχαρία είπα να ταρακουνήσω λίγο τα λιμνάζοντα νερά:)
      Σοβαρά τώρα,πώς θα πάει πάνω η αγορά με τέτοιες τραπεζικές κεφαλαιοποιήσεις?
      Από άποψη συνολικής κεφαλαιοποίησης το ΧΑΑ έχει χάσει πλέον την ελκυστικότητά του και αν είναι να πέσουν γερές φάπες στις ζομποτράπεζες,δεν νομίζω οι υπόλοιπες να κάθονται και να τις κοιτάνε.

      Οπότε το 1600+ του ΓΔ μπορεί να πάρει μια αναβολή ολίγων μηνών.Ας μας πει και ο κύριος Τάκης την άποψή του,ίσως έρθουν αρκετά νωρίτερα οι μεγάλες απώλειες στα ζόμπι,τις οποίες τις οριοθέτησε έως και 2 χρόνια από σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Με προβληματίζετε κύριε Τζο (αν και η αλήθεια είναι ότι έχω εδώ και καιρό πολύ περιορισμένη έκθεση στο Χ.Α.) καθώς έχω προσέξει ότι έχετε πολύ καλό timing (άρα και καλή πληροφόρηση) με αυτά που λέτε καθώς το ότι είναι ζόμπι οι τράπεζες και ότι επρόκειτο να ανακεφαλαιοποιηθούν με τόσα δις ήταν γνωστή πληροφορία εδώ και πολλούς μήνες. Δεν είναι νέο.

      Βέβαια κάποιοι είχαμε υποθέσει ότι τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, άρα και στάθμιση στο δείκτη θα την είχαν οι τράπεζες στα χαμηλά τους έτσι ώστε όταν κάποτε ανέβαιναν να συμπαρέσυραν και το Γεδή. Τώρα με αυτό το ράλυ που έκαναν βρέθηκαν να αποκτούν ψηλή κεφαλαιοποίηση και στάθμιση σε επίπεδα πολύ δύσκολα διατηρίσιμα και επομένως θα αποτελούν μεγάλα βαρίδια για το δείκτη

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ζαχαρία έχω την αίσθηση,όχι την πληροφόρηση,ότι αφού εγκλώβισαν χιλιάδες μικρούς και τους αναγκάζουν να συμμετάσχουν στις αυξήσεις,τώρα θα τους εκτελέσουν εν ψυχρώ...

      Διαγραφή
  22. Αυριο λέω να παω καζίνο.

    Θα ρίξω μια ζαρια στο ΕΤΕΔ εκεί στο 0.17€ αν μου το κάνει. Και θα το σπρωξω μέχρι την Παρασκεύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΖΑΜΠΟΝΟ-ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ - ΚΟΥΡΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΓΚΟΥΡΟΥ

    ΧΑΑ-ΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΙΡ-ΑΥΛΑΚΑΤΟΙ πυραυλοι γενικως ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ...... Σοφια ορθη ακουσωμεν του Αγιου Ευαγελιου

    Αιντες ....χωριανοι.........

    παμε ενα Ζαλο ...................μωρε ..............

    http://www.youtube.com/watch?v=PBizjBdj1Z8

    Ξύπνα μα τ΄όνειρο ποτέ
    αληθινό δεν βγαίνει
    απλά τη νύχτα πιο γλυκιά
    την κάνει και διαβαίνει!


    Αλαττουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

    χχχχμμμμμμμμμμμμ χειροτερευουμε !! οο...ιιιιιιι παιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.youtube.com/watch?v=HSln9wJp13o

    http://www.youtube.com/watch?v=FSAlpw-adzE

    Από το ΚΤΕΟ οι καρδιές
    έπρεπε να περνούνε
    κι όσες δεν ξέρουν ν΄αγαπούν
    να μην κυκλοφορούνε!




    Gooden naghten und essen - essen alles TOTAL ..

    KAΛΗΝΥΧΤΑ και τα τους ΤΡΩΤΕ ΟΥΛΟΥΣ.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχ Ζακ είσαι μικρός (σε ζηλεύω γι αυτό), αγνός και ρομαντικός.

    Δεν καλοθυμάμαι την ακριβή ημερομηνία, έκλεισε και το marketzone να ρωτούσαμε τον Τσέλιγκα, το δύο χιλιάδες κάτι ήταν όταν ο Σάββας (ο Χατζηιωάννου ντε) ζήτησε από την κεφαλαιαγορά7και πέτυχε να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης το προνομιο της ΗΛΙΟΦΙΝ που επέμεινε να κάνει πράξεις στα 41 ευρώ όταν η κοινή είχε πέσει στα 5. Σ΄αυτήν βλέπεις δεν είχε την καταστατική πλειοψηφία.

    Οπου ανθεί η κερδοσκοπία δεν έχει χώρο για λογική.

    (Κι έπειτα το είπες..."Ο κόσμος είναι πρόβατα")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. zachmour4 Ιουνίου 2013 - 10:44 μ.μ.

    "Βέβαια κάποιοι είχαμε υποθέσει ότι τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, άρα και στάθμιση στο δείκτη θα την είχαν οι τράπεζες στα χαμηλά τους έτσι ώστε όταν κάποτε ανέβαιναν να συμπαρέσυραν και το Γεδή. Τώρα με αυτό το ράλυ που έκαναν βρέθηκαν να αποκτούν ψηλή κεφαλαιοποίηση και στάθμιση σε επίπεδα πολύ δύσκολα διατηρίσιμα και επομένως θα αποτελούν μεγάλα βαρίδια για το δείκτη"

    Δεν ξέρω τί θα γίνει μελλοντικά προς το παρόν όμως το ΧΑΑ αλλάζει τη στάθμιση της Πειραιώς από 100% σε 11%.

    http://www.capital.gr/news.asp?id=1809881

    Ωστόσο κι εγώ θα συμφωνήσω πως είναι απίστευτα δύσκολο να πέσουν οι τράπεζες και ο ΓΔ να ανηφορίζει αδιάφορα. Δηλαδή ο κόσμος στριμωγμένος οικονομικά, αντί με τα λίγα λεφτά να πληρώσει τις δόσεις του, θα αγοράζει ακίνητα για ν΄ανεβαίνουν οι εταιρείες ακίνητης περιουσίας, θα κάνει ιδιωτική ασφάλιση για τα γεράματα του, θα ψωνίζει ανέμελα?

    Το μέλλον ναι θα έχει ευκαιρίες, αλλά για όσους προνοούν. Νομίζω ταιριάζει εδώ...ας το ξαναγράψω...

    "Η τύχη είναι πολύ σκληρή δουλειά, είναι σχεδιασμός και κατιτίς παραπανίσιο, η τύχη δεν είναι τζόγος. Κι αν κάποτε φαίνεται σαν τέτοιος, είναι υπολογισμένος τζόγος με τις πιθανότητες υπέρ σου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!


    Κυριε Τζο τι κανετε???παντα σε φορμα σας βλεπω παρολες τις χρηματιστηριακες ανησυχιες!!!

    Μια χαρα τις φτιαξανε τις σταθμισεις.....Θα πεφτουν οι τραπεζες θα ανεβαινει Ο ΟΤΕ!!!!!!!!! και ΤΑ ΕΛΠΕ!!!!!

    Αλλα ποιοι θα βαλουν τα λεφτα????Οταν κανεις δεν εχει να πληρωσει την δοση του????

    Δηλαδη βρε γκουρουδες αυτοι που κανανε αλογατα τις τραπεζες ειχαν να πληρωσουν τις δοσεις τους????

    Και αμα παει ο ΓΟΥΔΗΣ 800 μοναδες τι εγινε???χασαμε την ανοδικη αγορα?????

    Αν μας κανουν Αναδυομενη???????Εκει να δειτε γουστα!!!!!!

    Δεν μπορω να δω την αγορα για μηνα 2 μηνες...Ενδιαμεσα μπορει να κανει γιρλαντες....αλλα γενικα τα χρυσα παιδια μας εχουνε για πανω!!!!!

    Αυτα ολα αλλαζουν.....Αλλα ακομα δεν εχει αλλαξει τιποτα!!!!Το θειο ΒΡΕΦΟΣ ειναι ΕΔΩ!!!!!

    Ακομα δεν εχει παθει ουτε πνευμονια.....με ντεπονακι το εχουμε ακομα!!!!!


    Παιχτε μπαλα στο στεκι του ΤΑΚΑΡΟΥ!!!!!! ο ΤΑΚΑΡΟΣ εκτος απο γκουρου αναλυτης ειναι μεγαλο γατι του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ!!!!! μην τον βλεπετε ταχαμου με τις αναλυσεις και τα ωραια του.....ειναι και του λιμανιου και του σαλονιου!!!!!

    Ετσι κυριε ΤΑΚΗ??????


    ΥΓ.Τους χαλβαδες δεν μου τους στειλατε!! Σας εσκισα σαν ΣΑΡΔΕΛΑ!!!!!!ΜΠΟΥ ΧΑΧΑ!!!

    ΥΓ2 Οι ΘΩΡΗΚΤΟΙ να κοιμουνται σαν πουλακια...Τα χαρτια θα δοθουν ΧΟΝΤΡΙΚΗ...
    Κυριε Τακη της Αγιας Φανερωμενης ποτε ειναι???γνωριζετε απο εορτολογιο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα σας.Κύριε Αβέρωφ μαύρα μάτια κάνουμε να σας δούμε,σας αρέσουν όμως οι εξηφανίσεις και το σέβομαι.Έτσι είναι όπως τα λέτε ή ορθότερα συμφωνώ με αυτά που γράφετε.
    Το χρηματάκι που μπαίνει τώρα στις ζομποτράπεζες και που μπήκε και πριν,θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του μετά τις αυξήσεις.Έδωσε σημάδια το τι μπορεί να κάνει και σε πόσο χρονικό διάστημα,εν αναμονή λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χχχχχμμμμμμμμμμμ και του Λιμανιου ....και του σαλονιου........oh boy !!



    Όποια πέτρα να σηκώσεις θα `μαι από κάτω
    κι όποια πόρτα ξεκλειδώσεις μέσα θα με βρεις.
    Κι έτσι και θα με γνωρίσεις από εκεί και κάτω.
    Από αγάπη θ’ αρρωστήσεις, να το θυμηθείς.

    Εγώ είμαι και του λιμανιού
    εγώ είμαι και του σαλονιού,
    εγώ είμαι και του λιμανιού
    εγώ είμαι και του σαλονιού.

    Μια ζωή μέσα στη νύχτα, όλα τα `χω μάθει
    μια ζωή μέσα στη νύχτα, όλα τα `χω δει.
    Μια ζωή ξενογυρνάω, έχω κάνει λάθη,
    όταν όμως αγαπάω γίνομαι παιδί.

    TAKAΡOS ΤΟ αναγνωσμα .... Αμην.

    Aleko mou sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ήδη η ΑΛΦΑ από την ημέρα που τελείωσε η αύξηση χάνει 17% χωρίς να έχουν μπει ακόμη οι καινούργιες μέσα και θεωρούνταν και η πιο "καθαρή".Αδυνατώ να σκεφθώ τι μπορεί να γίνει στις άλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Τάκη,από μία γρήγορη ματιά στο πολυπληθές forum στο θέμα για την ΑΛΦΑ,με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι και σας διαβάζει μέγα πλήθος και κορφολογάει σημεία των σκέψεων σας.
    Γράψατε:"Όλοι πρέπει να δουλέψουν με την πραγματική οικονομία."Εδώ είναι η ουσία,δεν αναπτύσσεται ένα κράτος με προγράμματα τάχα επιμόρφωσης και με ψηφοθηρικές παροχές και δανειοδοτήσεις.
    Σήμερα στο λύκειο που δουλεύω μου ζητήθηκε από αγνή μέτοχο της ΕΤΕ να στείλω ένα fax με την πρόθεση της να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της μεγάλης μας φίλης.Τις μετοχές τις της είχε χαρίσει ο πατέρας της όταν πήρε πτυχίο,πριν από 30 περίπου χρόνια.Αυτό θα πει πίστη και αφοσίωση,κανονικά οι πρόεδροι των τραπεζών έπρεπε να κάνουν ένα δώρο σε μετόχους σαν την καλή συνάδελφο,έστω ένα τραπέζι ή ένα ποτό Παρασκευή βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ωραία κουβεντούλα εδώ πέρα...

    Πάντα τέτοια εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελπίζω φίλε Νίκο να συνέστησες στην συνάδελφο να πουλήσει τις μαμάδες που είναι κι ακριβώτερες και εάν πιστεύει στην ΕΤΕ (κακώς κατά την άποψη μου αλλά αυτό χωράει συζήτηση) να χρησιμοποιήσει την επιπλέον ρευστότητα ζητώντας επιπλέον μετοχές από τις αδιάθετες που και φθηνώτερες είναι αλλά το κυριώτερο θα κουβαλούν την προίκα των warrants!! Πιθανολογώ πως θα δωθούν σε ποσοστό 50-100% των αιτηθέντων.

    Επιβάλλεται για κάθε σκεπτόμενο σακατεμένο επενδυτή της ναυαρχίδας να εξαντλήσει τις δυνατότητες της ΑΜΚ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Ηλία,η συνάδελφος είναι Γαλλικής και δεν ασχολείται,έχει εμπιστοσύνη στο ΔΣ της τράπεζας.Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μικρομέτοχοι δυστυχώς και αυτό το γνωρίζουν οι εκάστοτε πρόεδροι των ευαγών τραπεζικών ιδρυμάτων.

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειναι κε Νικο, οπως τα λετε......ορισμενοι εχουν τυφλη εμπιστοσυνη στη μεγαλη αδελφη.
      Εχω φιλο γιατρο με 30.000 κομματια περιπου (μαζεμενες πολλα χρονια βεβαια) , που παρα τις συζητησεις μας, επελεξε να τις κρατησει και να μπει με τα μπουνια στην αυξηση.
      Εαν ειναι κανεις κολλημενος με κατι, δυσκολα τον αλλαζεις, δυστυχως, καμια φορα.
      Καλημερα σε ολους.

      Διαγραφή
    3. φανταζομαι οι ανθρωποι αυτοι θα ειχαν μπει και στις προηγουμενες ΑΜΚ οπου οι συνθηκες φαινοταν καλυτερες .... τοτε
      η πιστη ομως αυτων των επενδυτων δεν επιβραβευτηκε ποτε απο την τραπεζα
      σημερα επιβραβευοντων απατεωνες και οι σουλατσαδοροι

      Διαγραφή
    4. κυριοι και εγω οπως εγραψα και προ ημερων στον κυριο τακη θα μπω στην αμκ της ετε
      εχω κομματια αγορασμενα 1.40 προ rs .Δεν ξερω αν κανω καλα και δεν προτρεπω κανενα να με ακολουθησει αλλα εχω ενα ενστικτο και μια και ειμαι αποφασισμενος για μια μακροχρονια τοποθετηση ελπιζω οτι ισως αυτη την φορα τα πραγματα εξελιχθουν διαφορετικα.
      το δικαιωμα δεν με απασχολει που κατακρημνιζετε αν πεσει κατω απο 10 λεπτα ισως παρω και αλλα

      Διαγραφή
    5. Να διαβάσετε την επόμενη ανάλυση μου για warrants, μετοχές, ΑΜΚ και γιατί πρέπει να κινούνται οι τιμές γύρω απο την τιμή των ΑΜΚ.

      Όποια πάρει βούτα μεγαλύτερη από όσο πρέπει απο την τιμή της ΑΜΚ θα σημαίνει ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ.

      Διαγραφή
    6. κυριε τακη Το τχς θα κατεχει πολλες μετοχες συστημικων τραπεζων.
      Φανταζομαι με σκοπο να τις ξεφορτωθει με καποιο κερδος
      οι τιμες λοιπον των τραπεζων θα κινουνται κοντα στις τιμες αυξησεων και δυσκολα πιο κατω.αν απαξιωθουν τα warrants δεν συμφερει το τχς
      ειναι σωστη η αποψη μου ??
      gforce

      Διαγραφή
    7. Και το Ελληνικό Δημόσιο αναγκάσθηκε να πάρει προνομιούχες μετοχές των Ελληνικών ζομποτραπεζών - με σκοπό να τις στηρίξει κεφαλαιακά.

      Είδατε εσείς να πήρε ποτέ το Ελληνικό Δημόσιο το μέρισμα του 10% που έπρεπε να πάρει ή μήπως οι ζομποτράπεζες θα επιστρέψουν τα λεφτά που δέχτηκαν ως στήριξη??

      Τι θέλω να πω!!
      Μην έχετε τίποτα ως δεδομένο κύριε gforce.
      Η λογική λέει ότι για τα 3 πρώτα χρόναι θα στηθεί παίγνιο γύρω απο τις τιμές των ΑΜΚ, μήπως κανένας καψερός ξεγελαστεί και εξασκήσει τα Warrants του.

      Μετά τα 3 χρόνια το ΤΧΣ θα μπορεί να πωλεί τις μετοχές του (να διαβάσετε την επόμενη ανάλυση μου) σε τιμές ακόμη και κάτω απο τις τιμές των ΑΜΚ.

      Θεωρητικά θα πρέπει οι ιδιώτες να εξαγοράσουν τις μετοχές του ΤΧΣ. Αυτό όμως μπορεί να μην συμβεί και ποτέ αν η τράπεζα πάει κατά διαόλου.
      Αν η τράπεζα πάει κατά διαόλου, τότε η τιμή θα πέφτει και δεν θα επιστρέψει ποτέ στην τιμή της ΑΜΚ - όπως έγινε με ΤΤ, που πρώτος και μοναδικός προέβλεψα την κατάρρευση του.

      Γιαυτό κοιτάμε χορηγήσεις - εκεί θα παιχτεί το ΕΠΟΜΕΝΟ μεγάλο στοίχημα και την Finans που κατά Τάκαρον ευαγγέλιο πρέπει η Εθνική να απεμπλακεί με οποιοδήποτε κόστος.

      Διαγραφή
  34. Απαντήσεις
    1. γραφω κείμενα σεντόνια που προσπαθουν να δικαιολογήσουν την άποψη ότι το ρίσκο της τοποθέτησης σε τρέχουσες τιμές στη ευροβανκ αξίζει το κόπο κι όταν τα στελνω εξαφανίζονται.
      Προφανώς δε πείθω ουτε το πληκτρολόγιο....

      Ορίζω σαν ρίσκο την επιτυχία η όχι της Α.Μ.Κ που αρχίζει στις 27 τρέχοντος.
      Κοντολογης η θέση μου είναι πως αν πετύχει δικαιολογουνται απόλυτα οι τρέχουσες τιμές. Δυο φορές εχω προσπαθήσει να το αιτιολογήσω κι όλας (κατά τη ταπεινή μου γνωμη πάντα) αλλά απέτυχα. Μεχρι και το μηχανημα αρνειται να γινει φορέας της γνώμης μου

      Διαγραφή
    2. Σπάστε τα κείμενα σας, όπως σας γράφει ο κύριος hippy. Τα blogspots δεν επιτρέπουν να ποστάρονται κείμενα τεράστια.

      Με ενδιαφέρει πολύ τι θα γράψετε για EΥΡΩΒ

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα

    σπάσε το κείμενο σεντόνι σε 2 ή περισσότερες ενότητες και θα περάσει. Από τη στιγμή που την ΑΜΚ της ΕΥΡΩΒ παίρνει πάνω του ολοκληρωτικά το ΤΧΣ πως είναι δυνατόν να αποτύχει?

    Η κεφαλαιοποίηση και το εξωπραγματικό P/BV είναι που (δικαίως κατά την άποψη μου) απωθούν τους "φρόνιμους" επενδυτές από την ΕΥΡΩΒ στις τρέχουσες τιμές 0,40-0,44.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ......................

    ¨οπως θυμάστε και από πολύυυυ παλιά

    WE CAN LIVE WITHOUT BANKS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. χχχχμμμμμμμμ Πλην επι συν ......πλην

    Πλην επι πλην ......πλην

    Συν επι πλην ..... πλην

    Μουναδες βασης πανε και ερχονται

    τι 800 ?

    τι 900 ?

    τι 1400 ?

    Ριξε μια ΜΠΥΡΑ φιλε ΑΛΦΑ ..... 0.32

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε ουλους τσι ΚΟΥΡΟΥΔΕΣ ...

    χχχχμμχμμμμμμ εβαρεθηκα να λεω πρωτον μαντιναδες....δευτερον Κουρουδιες και τριτον μαλακιες

    χχχχμμμμμμ θα διαβαζω μονο να μαθαινω .....

    αμ 42 χρονια στα θρανια ....εχωωωωωωωωωωω ψησει !!

    χχχμμχμμμμμμμ τα ποιο καλα χρονια ηταν παντως τα 6 χρονια καμαρωτος στο ΘΩΡΗΚΤΟ

    Φιλακιααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    απο τον Λαλακη

    Aleko mou Sallam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εγώ γκουρου δεν είμαι. Εχω globe, econ kai cosmos κορνιζωμένες στο δωμάτιο μου και εχω καταστραφεί οικονομικά δυό φορες απο το ΧΑΑ.
    Ακόμα εχω θεση 500 ΣΜΕ στο 0,34 και έτσι μπορει να βλέπω και να καταλαβαίνω ότι με συμφέρει καθόσον η Ελπιδα πεθαίνει τελευταία και είναι η πεθερά μου.

    Τωρα πέφτει το ανάλογο γλύψιμο στον κύριο Τάκη για λόγους εθιμοτυπικους και ουσιαστικούς. Οι ουσιαστικοι είναι α) συγχαρτηρια διότι έχει δηλώσει πως Αν καιμονο ΑΝ ήταν υποχρεωμένος να κοιτάξει τις αυξήσεις κεφαλαιου των τραπεζων ειχε τη χειρότερη γνώμη για την Πειραιώς και ευμενη ουδετερότητα για την Ευρομπάνκ. β)διότι μας εθεσε υπ όψιν τα κειμενα τ ων συνελεύσεων πάνω στα οποία θα στηριχτώ για να πω τη παπαρδέλα μου.
    Αγαπητέ κύριε hippy ειληκρινά μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής. Πραγματικά όμως.
    Ασχετα αν διαφωνουμε στο συγγεκριμμένο ζήτημα η αν εγω είμαι μάλλον δεξιών πεποιθήσεων. Ποσταρω λοιπον παρακάτω τμηματα των πληροφοριακων εντύπων και πως τα ερμηνεύω εγω. Το ότι τα ερμηνεύω λάθος είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χατζής και Οικονομίδης.
      Αχχχχχ τι μου θυμίσατε.

      Πραγματικά ωραίες εποχές τότε και όχι τώρα που κοιτάμε τα Golden boys του Citi και της Goldman Sachs.

      Διαγραφή
  39. Βγάζει μάτια ο ΔΡΟΜΕΑΣ λέμεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. απο το http://www.ase.gr/content/gr/Announcements/CompaniesPress/Press.asp?press_id=166612 δηλαδη:
    Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 30.4.2013

    Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

    διαβάζω
    2. Ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με το ν. 3864/2010 και την υπ’ αρ. 38/9.11.2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, για την άντληση συνολικά 5.839 εκατ. ευρώ, ως εξής:

    α) το μετοχικό κεφάλαιο αυξάνεται κατά 1.136.795.207,10 ευρώ, με έκδοση 3.789.317.357 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία

    β) η αύξηση καλύπτεται εξ ολοκλήρου, με ανάληψη του συνόλου των νέων μετοχών, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με εισφορά ομολόγων κυριότητας του ιδίου και εκδόσεως του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συνολικής εύλογης αξίας 5.839 εκατ. ευρώ, κατόπιν αποτίμησής τους από ορκωτούς ελεγκτές σύμφωνα με το νόμο και

    γ) η συνολική υπέρ το άρτιον αξία, ποσού 4.702.204.792,90 ευρώ, άγεται σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά από Έκδοση Μετοχών Υπέρ το Άρτιο»

    και ερμηνευω οτι οι το ΤΧΣ θα πληρώσει 1,54 τη μετοχή.
    Εδω πιθανολογω πως βρίσκεται και το λάθος στο συλλογισμό μου ποιες μετοχές θα πληρώσει προς 1,54 το ΤΧΣ πριν η μετά το ρηβέρς σπλίτ.

    Δευτερο στη συνέλευση στις 27 τρέχοντος εχει μαζέψει όλους τους ομολογιούχους της τράπεζας και τους λέει: Θυμάστε που είχατε κάτι ομολογίες; Ξεχάστε τις!!! Αλλά επειδή ειμαι ψυχοπονιάρης σας τις εξαγοράζω στην ονομαστική αξία αλλά εσεις δε θα δείτε σέντσι. Λεφτά δώσατε και πήρατε ομολογίες αλλά τώρα θα σας τις μετατρέψω σε μετοχές και με τα λεφτά των ομολογιών θα καλύψω το 10% του ΤΧΣ και θα γίνω και γω κυρία σαν τις άλλες τρεις οπότε κερδίζω 4 χρόνια απο χρονο και μεχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Ετσι κατάλαβα αυτό






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό δηλαδη

      6.
      ! "η η
      ι
      #
      η
      $ % &

      η
      ι
      %
      580
      ι
      η
      ι
      ,
      ι
      ι ι ι
      % η η

      '
      %
      ι
      ι ι
      (Lower Tier
      1 - Series A, B, C, D
      ι
      E)
      ι

      '

      ι
      ι η
      " # ι η
      (Lower Tier 2),
      η η
      ι ι
      % η η

      ι
      ι
      % ι
      '
      η
      .
      ! ι η
      % % η η
      ι
      η
      $ % &
      (
      ι
      ).
      Β
      .
      ακολούθως
      με
      την
      συμμετοχή
      των
      κομιστών
      των
      τίτλων
      στην
      προτεινόμενη
      αύξηση
      του
      μετοχικού
      κεφαλαίου
      ,
      καλυπτόμενη
      με
      μετρητά
      (
      με
      το
      προϊόν
      της
      εξαγοράς
      ),
      σε
      τιμή
      έκδοσης
      ίδια
      με
      την
      τιμή
      έκδοσης
      των
      κοινών
      μετοχών
      που
      αναλαμβάνει
      το
      ΤΧΣ
      συνεπεία
      της
      αύξησης
      του
      μετοχικού
      κεφαλαίου
      της
      Τράπεζας
      στο
      πλαίσιο
      του
      Ν
      . 3864/2010.
      Η
      συμμετοχή
      των
      κομιστών
      των
      τίτλων
      στο
      πρόγραμμα
      διαχείρισης
      παθητικού
      είναι
      σε
      καθαρά
      εθελοντική
      βάση
      και
      το
      σύνολο
      του
      ονομαστικού
      ποσού
      των
      τίτλων
      που
      θα
      αποδεχθεί
      η
      Τράπεζα
      δεν
      θα
      υπερβαίνει
      τα
      580
      εκατομμύρια
      ευρώ
      .
      Σημειώνεται
      ότι
      :

      O
      ι
      κομιστές
      των
      τίτλων
      αυτών
      αποτελούν
      μία
      ειδική
      βάση
      επενδυτών
      που
      έχουν
      ήδη
      επιδείξει
      εμπιστοσύνη
      στην
      Τράπεζα
      επενδύοντας
      σε
      στοιχεία
      του
      παθητικού
      της
      και
      οι
      οποίοι
      εκτιμάται
      ότι
      θα
      θελήσουν
      να
      συμμετάσχουν
      ,
      μέσω
      της
      ανωτέρω
      μετατροπής
      στην
      στήριξη
      της
      Τράπεζας
      και
      στην
      περαιτ
      την παράγραφο 6 στη σελίδα 11 της τακτικης συνέλευσης. Αν ψηθούνε και καλύψουν 580 εκατομμύρια οι ομολογιούχοι μενει να δουμε και σε ποια τιμή φυσικά αλλά αν τα καλύψουν λέμε ΑΝ το παιχνίδι ξανανοίγει και τιμές γύρω στο 0,35 ως ο,45 λέω πως μπορουν να ξαναδουν το 0,60 ως ο,70 αναλόγως και το πομπάρισμα βεβαίως βεβαίως. Αν δε καλυφθεί το 0,10 ειναι καλή τιμή. Αυτά τα απλά ως απλοικά

      Διαγραφή
  41. Το τι τιμή θα γράψει η ΕΥΡΩΒ στο ταμπλώ τους προσεχείς μήνες ανώνυμε φίλε δεν το γνωρίζω.

    Την ΑΜΚ των 580 εκατ. μέσω της μετατροπής των υβριδικών το ξέρω απ΄έξω κι ανακατωτά μια και την θεωρώ την ευκαιρία της χρονιάς όπως έγραψα παλαιότερα στις αναρτήσεις στου κυρίου Τάκη. Είναι 2η ΑΜΚ επιπλέον αυτής των 5,8 δις του ΤΧΣ. Το κυνηγάω απ΄την Μ. Πέμπτη που προτάθηκε μπας και βρώ κατιτίς πληρώνοντας τα μάλιστα στο 50% της ονομαστικής αξίας από το 23-30% που δείχνει στο Bloomberg (αλλά δεν γίνεται πράξη). Αν βρεθεί πρόθυμος ομολογιούχος μέχρι τις 27/6 και μου τις δώσει σκοπεύω να πουλήσω ταυτόχρονα αντίστοιχο αριθμό συμβολαίων EUROB1309-P (0,147-0,157 έκανε πράξεις σήμερα) για να "χετζάρω" την θέση. Καθόλου δεν την εμπιστεύομαι.

    Η ΑΜΚ των 580 εκατ. μέσω μετατροπής των υβριδικών δεν είναι τυχαία. Είναι το 10% της προηγούμενης ΑΜΚ που παίρνει το ΤΧΣ παρά το ότι τα υπόλοιπα αυτών των 5 ομολόγων από προηγούμετες προαιρετικές προτάσεις είναι περίπου 635 εκ. Επειδή πρόκειται για 2η αύξηση εντός του ιδίου έτους βάσει νόμου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του 10% της προηγούμενης max (τά΄φαγε ο Στέγγος με την Τεχνική Ολυμπιακή και τις συνεχείς ΑΜΚ κάπως θωρακίστηκε θεσμικά η κεφαλαιαγορά πάντως).

    Φιλαράκο ψάξ΄το στην χρηματιστηριακή σου πριν αποφασίσεις κίνηση. Μην σε πάρω στο λαιμό μου, μετριότατος ερασιτέχνης είμαι, αυτό όμως με τα υβριδικά το έχω ερευνήσει καλά νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  42. Επίσης στο παρελθόν κάποιος εξυπνάκιας πρώην μακρυμάλλης έκανε τον πονηρό εδώ πως μπορεί κάποιος ν΄αγοράσει αδιάθετα της ναυαρχίδας στα 4,29 ευρώ και να τα πουλήσει στις ΗΠΑ κλειδώνοντας ένα μικρό κέρδος. Κούνια που τον κούναγε. Δεν το δέχονται πια οι πλατφόρμες. Ισως προσωρινά, δεν ξέρω, την Παρασκευή δοκίμασα και πέρασα εντολή πώλησης 400 adr στην IB (την έκλεισα την ίδια μέρα), αλλά σήμερα ΔΕΝ δέχεται.

    "Τα λίγα λόγια ζάχαρι και τα καθόλου μέλι" λέγαν οι παλιοί. Τους ανοίξαμε τα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κυριε Τακη θα σας μαλωσω..μου δωσατε για το θωρηκτο γεβκα 0,2 με 0,3..εβγαλε αποτελεσματα τριμηνου..δεν ξερω αν τα πηρε μυρωδια η μυτογκα σας..μπορει να επεσε ο κυκλος εργασιων και αλλο..αλλα τα κερδη ηταν καλυτερα διοτι η διοικηση αποφασισε επιτελους να ξοδευει λιγοτερα για παρτυ της..μειωθηκαν τα εξοδα διαθεσης..και το χρηματοοικονομικο κοστος αφου συνεχιζει να μειωνει δανεισμο..με λιγα λογια η διοηκηση εξακολουθει να ειναι ουμπαλατη και να παιρνει λιγοτερα..προσοχη και στις πωλησεις..περιπου 10τοις εκατο σε ασιατικες χωρες..μπορει να υπαρξει κ συνεχεια..απο ενεργεια ψοφια πραγματα..οποτε αναβαθμιζω σε 0,3 με 0,35 καπου εδω αγοραζουν και τα κρεμμυδια..αα κ κυλοφορουν ενεργητικο μειον υποχρεωσεις δινει νουμερακι μικροτερο απο την κεφαλαιοποιηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ παραδρομής έγραψα 0,2 με 0,3. Τώρα το βλέπω, ότι έγραψα λάθος νούμερα.

      Αυτό που ήθελα να γράψω ήταν 0,25 με 0,3.
      Εκεί θεωρώ ότι είναι η υπερβολή.

      Άσχετο
      Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να επέμβω και να διορθώσω σχόλια - ούτε καν τα δικά μου.
      Κάποιο κερατένιο κουμπί θα έχω πατήσει στη διαχείριση του Blog και δεν το βρίσκω.

      Διαγραφή
    2. Στο πνεύμα όμως Α Κ Μ Α Ι Ο Τ Α Τ Ο Σ κύριε lorac.

      Ετοιμάζω παρουσίαση για warrants και ΑΜΚ τραπεζών. Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ θα είμαι έτοιμος.
      Είμαι περίεργος μα δω πόσοι τα ξέρουν αυτά.

      Μόνο να παίρνουν τηλέφωνα και να ρωτάνε ξερά και νέτα να τους πεις αν πρέπει να συμμετέχουν στις ΑΜΚ. Τι να τους απαντήσεις????
      Ότι το παίγνιο είναι σύνθετο και αυτοί ατζαμήδες??

      Τους απαντώ λοιπόν, ότι είναι άμπαλοι φιτσουλέοι και ότι δεν ξέρουν που πάνε τα 4. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, το κακό είναι να βαριέσαι να μελετήσεις ότι σου δίνει δωρεάν ο άλλος - να καταλάβεις τι γίνεται και μετά να πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις και τι ρίσκο να πάρεις.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη το κάναμε ζομποτραπεζικό μπαρ το blog.Είχανε δεν είχανε,όλο γι'αυτές συζητάμε και μας έχετε και εσείς ρημάξει στα ζομποτραπεζικά θέματα.

      Σας εκλιπαρώ,λυπηθείτε και εμάς τους λάτρεις της πραγματικής οικονομίας.Στο πηγάδι κατουράμε δηλαδή ή να γίνουμε κλέφται...? χοχοχο(βάλτε και καμιά φατσούλα να σας βάζω...)

      Διαγραφή
    4. μπουχουχουχου κύριε Τζο.
      Σας έβαλα τον ύμνο των ζομποτραπεζών - πάνω δεξιά - Vampire of blood. Τον ακούσατε τον ύμνο??? Σας άρεσε???
      Σας έβαλα και ψηφοφορία, πάνω αριστερά, κύριε Τζο. Ψηφίσατε?? Ή είστε αναποφάσιστος??

      Ζομποτραπεζομάγαζο το blog!!! Αέρααααα και θα φάω τον κύρ Πέτρο. Άλλωστε είμαι μερικές κλάσεις καλύτερος και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Έτσι μου λένε. Εγώ είμαι σεμνός - δεν λέω τέτοια.

      Στα σοβαρά.
      Κύριε Τζο και όμως. Απο τις τράπεζες θα καταλάβουμε και που το πάει η πραγματική οικονομία.
      Αν αρχίζουν και τρώνε μεγάλες βούτες - πολύ μεγάλες, πολύυυυυ κάτω της τιμής των ΑΜΚ, τότε θα συμβεί ότι συνέβη και με το ΤΤ.

      Θυμάστε που έγραφα, ότι η πορεία του ΤΤ θα δείξει αν γίνει κούρεμα και πόσο μεγάλο θα είναι. Έδινα τιμή στόχο μηδένια, για το ΤΤ - όταν οι μεγάλοι ειδήμονες έβλεπαν ευκαιρίες στο ΤΤ.

      Δυστυχώς δε μπορώ να ανακαλέσω τις αναλύσεις μου, τις τότε, που έκανα στο marketzone Που έκλεισε.
      Το αντίγραφο του thread του Τάκαρου, δεν δουλεύει σωστά. Έτσι χάθηκαν οι μεγάλες γκουρουδιές του Τάκαρου.

      Όσοι όμως διάβαζαν τότε θα θυμούνται!!

      Επιμένω κύριε Τζο, ότι οι ζομποτράπεζες θα δείξουν τον δρόμο και στην τελική - εκτός της τηλεθέασης που δίνουν στο Blog - ενδιαφέρουν τον Τάκαρο, που όπως θα δείτε θα έρθει η στιγμή που θα κτυπήσει, - αργεί αυτή η ώρα - όταν όλοι θα κλαίνε, κόντρα σε όλους και σε όλα.

      Δεν θα χάσετε κύριε τζο. Μελετήστε τις αναλύσεις.

      Παράλληλα, εσείς μπορείτε να σολάρετε στα σχόλια περί πραγματικής οικονομίας και εγώ θα σιγοντάρω. Αν πάλι μου δώσετε κίνητρο και μου έρθει μεγάλη έμπνευση,τότε μπορεί και να βγάλω και άρθρο.

      Παίξτε μπάλα ελεύθερα κύριε θωρηκτέ Τζο και ο Τάκαρος θα ακολουθήσει. Είναι γνωστό ότι ο Τάκαρος δεν μασάει πουθενά - σε όλα είναι μέσα.
      Το είπε ο κυρ Αβέρωφ, και του σαλονιού και του λιμανιού,.

      Διαγραφή
    5. Ετσι ακριβώς τώρα είναι η τραπεζοφιγούρα με τα γουαραντσ και τις αμκ ,οπότε τα θωρηκτά και τα πραγματικά μπορούν να περιμένουν πίσω απο την σκηνή . Οσο και να τα βρίζουμε πάντως ΑΝ τα τραπεζικά πάνε άπατα θα τραβήξουν μαζί τους και πραγματικά και θωρηκτά . Οπότε κ.Τζο ένας bull θέλει να πάνε ήρεμα τα πράγματα τώρα και να μπούνε οι γουαραντοτρειντερσ να στηρίξουν τις τράπεζες.

      Βέβαια τα πραγματικά κάνουν και αυτά αθόρυβα το παιχνίδι τους το "τεχνικόν" οπότε όποιος δεν θέλει καθόλου τράπεζες ,βρίσκει τρειντσ και αλλού. Ετσι για να αλλάξω και λίγο την κουβέντα ας πούμε ο ΕΛΠΕς κάτω από όλες τις γραμμές και με Bv 0.90 (περίπου πάντα) ,δεν μπορώ να αποφασίσω πού είναι πιό κοντά στο 6 ή στο 7,5

      Διαγραφή
    6. Να πω την αλήθεια την ψηφοφορία δεν την είχα δει μέχρι που την αναφέρατε.Το τραγούδι δεν το άκουσα(χαζός είμαι...?) γιατί φοβάμαι μην βγει κανένας Μασάλλας μέσα απ'το βιντεοκλίπ και μου ρουφήξει το αιματάκι...

      Δηλαδή εάν αντελήφθην σωστά τα γραφόμενά σας,θα παρακαλάμε να πάνε καλούτσικα οι μετοχές των ζομποτράπεζων για να δούμε στις δικές μας Θεού πρόσωπο.Είπαμε αμάν κύριε Τάκη να αποκολληθεί το ΧΑΑ απ'τα ζόμπι και φθάσαμε πάλι να εξαρτούν κατά 50%(σε κεφαλαιοποίηση) το μαγαζί.Έλεος,δεν αντέχω άλλο να ρουφάνε όλη τη ρευστότητα τα ζόμπι...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τζο - του ΜαΣάλλα του έχω άλλο τραγούδι να του αφιερώσω.

      Το Τζένγκις Χαν των Iron Maiden μπουχουχουχου μέγας στρατηλάτης ο ΜαΣάλλας. Καταχτητής των 18 θαλασσών (και αυτών που δεν ευρέθησαν ακόμη) των 8 Ηπείρων( και αυτών που δεν ανακαλύφθηκαν ακόμη) και των άπειρων συμπάντων!!

      Να δείτε τον μεγάλο στρατηλάτη ΜαΣάλλα

      http://www.youtube.com/watch?v=PEzr-4vyvlM

      Διαγραφή
    8. ΠΩ πω πω αφιέρωμα για τον στρατηλάτη . Μπου χα Μπου χα Ας στείλω και εγώ μια αφιερωση στον τζεκινγκς ΧΑΝ(εις) του μπανκινγκ!!!
      http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=q0o_f_v0j_r_m_z_e=

      πολύ ροκ λέμε χαχαχα

      Διαγραφή
  44. ξεχασα να βαλω ονοματακι..
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησα να γράφω για την ισοτιμία ευρώ / δολάριο ότι θα κινείται γύρω απο το 1,3 και θα τα παίρνουν απο τους ξεβράκωτους traders που άλλοι απο αυτούς λέγανε για 2 , άλλοι για 0,8, άλλοι κοιτάγαν τα ματζουνο-διαγράμματα τους και περιμέναν την επιφοίτηση. Λίγοι όμως έβλεπαν την πραγματικότητα και σκεφτόντουσαν σωστά.

    Έτσι βγαίνουν οι γκουρουδιές και τα λεφτά. Με ψάξιμο, σκέψη και υπομονή - να κτυπάς την κατάλληλη ώρα.

    Γιαυτό σας λέω κύριε Τζο - έχει ενδιαφέρον η πορεία των ζομποτραπεζών.
    Το λογικό είναι για 3 έτη να γυροφέρνουν απο την τιμή της ΑΜΚ τους, να τα παιρνουν απο τους χαζούλιακες και να κερδίζουν οι πονηροί απο το trade.
    Όποια, όμως, φύγει πολύυυυυυυυυυυυυυ προς τα κάτω, θα μας χαιρετήσει ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι???


    Να πάνε πολύυυυυ πάνω, δεν έχουν περιθώρια - εκτός αν η πραγματική οικονομία ξεσχιστεί μέσα στην τριετία - που δεν το βλέπω επί του παρόντος.

    Μετά την τριετία - ποιος ζει ποιος πεθαίνει, θα μου πείτε - θα υφαρπάξουν και την τελευταία ελπίδα του μετόχου. Εμείς θα πρέπει να παρακολουθούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ακούστε και αυτό!!!
    Προσοχή προσοχή, αν δεν είσαι ροκάς - φεύγα μακρυά, δεν θα σου αρέσει.

    Για τον Τάκαρο, όμως είναι εκπληκτικό
    http://www.youtube.com/watch?v=_riR3N82kvg

    όπως εκπληκτικός και ευρηματικός είναι ο τίτλος του δίσκου
    brave new world

    ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ξημερώνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ορίστε να κάνει ο Τάκαρος και ένα σχόλιο, που να μην αφορά τις ζομποτράπεζες - να ικανοποιήσω και τον κύριο Τζο.

    Βλέπω κύριε Τζο η ΕΥΠΙΚ να έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς. Βασικά είναι άμπαλοι - φαίνονται απο αυτά που γράφουν. Πολύ φανατικό κοινό σας λέω.

    Αυτό εμένα δεν μου αρέσει. Σιγά μην κερδίσουν όλοι αυτοί. Και πως βρεθήκαν σε αυτό το χαρτί μέσα????

    όταν εμείς το γράφαμε - στο 1/3 της σημερινής τιμής, ήταν τρεις και ο κούκος και μάλιστα ο κούκος δεν ήθελε να ακούει.
    Τώρα αυτοί όλοιιιιιιιι ανακάλυψαν το μικρό θωρηκτό???

    Μου θυμίζει περίπτωση ΕΒΖ, που ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ΕΒΖ, όταν ο Τάκαρος πουλούσε στις κεφάλες τους.

    Αυτοί περιμένουν ακόμη να πουληθεί η ζάχαρη!!
    Φέξε μου και γλύστρησα.

    Δεν λέω ότι θα πέσει κατ'ανάγκη η ΕΥΠΙΚ κύριε Τζό. Με πιάνετε, φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη αν εννοείτε αυτούς που γράφουν στο capital,έχετε δίκιο.Είναι πιθανόν τουλάχιστον ως την αποκοπή του μερίσματος(γιγαντιαίου να μην ξεχνιόμαστε)να πηγαίνει πέρα δώθε.Θα τσεπώσουμε τη μερισματάρα και ας κάνει ότι θέλει,δεν βιαζόμαστε εκεί.

      Κατά τα άλλα διαβάζω ότι δεν είναι δυνατόν λένε να μην ανέβουν οι ζομποτράπεζες αφού τόσα λεφτά έδωσαν κάποιοι μεγάλοι για τις αυξήσεις.Και πού ξέρουμε τι συμφωνίες υπογείως έχουνε γίνει με επιχειρηματίες και διεθνή λαμόγια.Στην ΑΛΦΑ όποιος θέλει πουλάει ΑΚΟΜΗ με κέρδος,ορίστε λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν...

      Διαγραφή
  48. "Το αντίγραφο του thread του Τάκαρου, δεν δουλεύει σωστά. Έτσι χάθηκαν οι μεγάλες γκουρουδιές του Τάκαρου.Όσοι όμως διάβαζαν τότε θα θυμούνται!!"
    Ο ΝίκοςΤ και σας διάβαζε και θυμάται.Είχατε γράψει για την πιθανότητα να καβατζάρετε μια μικρή τράπεζα,μέσα στον γενικό χαμό και πριν πέσει ο κουρνιαχτός.Ελπίζω κάποια στιγμή να μας δώσετε εικόνες από εκείνο το ταξίδι,έτσι για να μαθαίνουν οι νεότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσέξετε και το εξής κύριε Νίκο - και όλοι σας - που πάλι φυσικά αφορά τις ζομποτράπεζες. Ωχ ωχ, θα με κάνει ντα ντα ο κυρ Τζο.

      Οι μεγαλύτεροι αρκούδοι της περιόδου 2007 - 2011 - που αντί να κάνουν το σταυρό τους που κατά κωλοφαρδία ήταν εκτός χρηματαγοράς, το παίζουν ειδήμονες στα τραπεζομπόχαρτα. Τους βλέπω, τους μιλάω κάθε μέρα - ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ και κάνουν διαβήματα ότι ήρθε η ώρα των ζομποτραπεζών. Αυτό βέβαια το λένε εδώ και 1,5 χρόνο και οι χασούρες τους ασφαλώς και πάνε σύννεφο, αλλά δεν τους το θυμίζω για να συνεχίσουν να το παίζουν γκουρούδες και εγώ να πιάνω κλίμα.

      Έ λοιπόν αυτούς τους πρώην αρκούδους και σημερινούς τραπεζογκουρουδες θα τους ξεβρακώσουν τελείως κάτι ΜαΣαλλάκιδες και Κωστόπουλοι. Θα τους πάρουν, ότι γλύτωσαν την περίοδο 2007 - 2011 και ακόμη περισσότερο. Μέχρι και την τρούπια σωβράκα τους.

      Να το θυμάστε αυτό.

      Διαγραφή
  49. vaskos
    κε hippy, ευχαριστώ για τη κουβέντα και παίρνω πολύ στα σοβαρά τις υποδείξεις σας. Εχω μια ερώτηση αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να μη σας αφήσει τελείως ανέγγιχτο το παρακάτω (άσμα; παρλάτα; ο,τι νάναι τεσπα)

    http://www.youtube.com/watch?v=foKpmrv2wKI

    η ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση το ΣΜΕ στη eurobank να συναντήσει τη τιμή της μετοχής ή η τιμή της μετοχής θα συναντήσει την τιμή του δικαιώματος;
    Ειχατε πει -αν δε κάνω λάθος- πως δεν προσφέρεται για long εξισορροπητική κερδοσκοπία αυτή η σχέση και μετά λύπης μου διαπιστώνω πως έχετε δίκιο. Υπάρχει κάποια εκτίμηση για τιμή μτχής και ΣΜΕ για τρίτη Παρασκευή τρέχοντος;

    πιο πολύ εξ αιτίας του Ζορζ Πιλαλί γίνεται το ποστάρισμα. Επειδή μας πήραν φαλάγγι τα μέταλλα απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ vaskos

    (να υποθέσω και Μπάρτσα?? Εγώ ναι)

    Κοίτα φιλαράκο. Επειδή κάποιος ξέρει κατι που εγώ δεν ξέρω δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα καλός. Αναφέρομαι στον μετριότατο χίππη τον οποίο (νομίζω) γνωρίζω καλά.

    Ο κύριος Τάκης στο παρελθόν (θυμίζω πτώση ΑΤΕ από το 1,07 της ΑΜΚ και γύρισμα στα 0,60) έδειξε πως έχει το σωστό feeling της αγοράς. Για να μην φανεί όμως ότι αποφεύγω να εκτεθώ μου φαίνεται λογικό πως αυτοί που "παίζουν" ΕΥΡΩΒ "φροντίζουν" και τα συμβόλαια. Συνεπώς κατά τη (ερασιτεχνική) γνώμη μου, ΟΧΙ τουλάχιστον τα πρώτα συμβόλαια EUROB1306-P δεν θα συμπέσουν με την τιμή της μετοχής.

    Εάν συμβεί το σενάριο Λεωτσάκου, δηλαδή προικοδότηση της ΕΥΡΩΒ με το ανακεφαλαιοποιημένο ΤΤ και ΠΡΟΤΟΝ (προίκα κοντά στα 4 δις-κάτι σαν ΠΕΙΡ δηλαδή) θα μπορούσε να "πλασσαρισθεί" σαν μια χαρά νύφη και να φουσκώσει (απολύτως προσωρινά) όπως οι περισσότερες προς πώλησην εταιρείες (πχ η υπερτιμημένη ΕΒΖ που αναφέρθηκε προτύτερα). Σε μια τέτοια περίπτωση και απολύτως προσωρινά ξαναλέω ίσως θα μπορούσε να ξαναδεί τιμές κοντά στις σημερινές.

    Προσωπικά όμως αποφεύγω τα πολλά "εάν". Πολύ περισσότερο που μου φαίνεται λογικώτερο να περιμένω την ολοκλήρωση της ΑΜΚ κι απ΄τον Ιούλιο με το καλό βλέπουμε.

    Δεν τον γνώριζα τον Ζορζ Πιλαλί. Ωραίος. Εχω μια ροπή προς τους περιθωριοποιημένους καλλιτέχνες (αγαπημένος ήρωας των παιδικών μου χρόνων ο πρώην μεγάλος τενόρος Βιτάλης, από το "Χωρίς Οικογένεια" του Εκτορα Μαλό)

    Κύριε Τάκη εάν βρείτε το χρόνο και μας αναλύσετε την ΕΥΡΩΒ θα είναι προσωπική χάρη. Γνωρίζω πως οι τραπεζοκλάστες σαν poulain θεωρούν την ΑΛΦΑ, σαν τον φίλο Βάσκο όμως κι εμένα με "ερεθίζει" η διαζευγμένη Λάτσαινα. Πέριξ των 10 λεπτών ή 1 ευρώ μετά το reverse εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Είδατε ότι με λίγο γκρίνια η αγορά ξεκολλάει...? Το αποθεωτικό είναι με κάτω τις ζομποτράπεζες χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χάρηκα σήμερα τις ΔΕΗ,ΜΥΤΙΛ,ΜΟΗ και λοιπές δυνάμεις.Να ευλογούμε και τα γένια μας κύριε Τζο.Μικρός όμως ο τζίρος,αν δεν κάνω λάθος.Αν δεν τελειώσουμε και με την ΑΜΚ της ΠΕΙΡ άκρη δεν βλέπω.
      Τα ταμεία σε τι εύρος τιμών πούλησαν τα ΕΤΕΔ;Μήπως τους μείνανε και στα χέρια,να έχουνε και να καμαρώνουνε;Άγνωστες οι βουλές των διοικήσεων τους,ή μήπως όχι;

      Διαγραφή
  52. Κύριε Νίκο μικρός να'ναι ο τζίρος στην αρχή,μην μας πάρουν χαμπάρι ακόμα οι ζομποτράπεζοι.Αφήστε να ζήσουν λίγο ακόμη το όνειρό τους,περί ράλυ και εκρηκτικών ανοδικών κινήσεων.Όταν συνειδητοποιήσουν τι έχει γίνει στην αγορά, τα Θωρηκτά θα βρίσκονται σε άλλα επίπεδα τιμών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂